Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Fashi napisał:

przeinaczają fakty

Fakt jest taki że margaryna pojechał posłuchać tego haj endu sansui 907 mr który kasuje wszystko do 10 tys a tu się okazało ze tańszy accuphase grał lepiej. Szoku nie było, hi end też nie

Teraz, Audio.Japan napisał:

ze tańszy accuphase grał lepiej. Szoku nie było, hi end też nie

Jaki Accuphase?  Ty wiesz co piszesz?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, Fashi napisał:

Jeśli nie pamiętasz czego słuchał margaryna u bumpa to nie mój problem 

1 minutę temu, Audio.Japan napisał:

Fakt jest taki że margaryna pojechał posłuchać tego haj endu sansui 907 mr który kasuje wszystko do 10 tys a tu się okazało ze tańszy accuphase grał lepiej. Szoku nie było, hi end też nie

Do jego muzyki pasowal accu, do mojej sansui

Tak ciezko ci to zrozumiec? Skumales analogie z motoryzacja? Jesli ktos potrzebuje auta do jazdy po wertepach to lambo go nie zainteresuje, czy to znaczy ze lambo jest zle? Tylko tacy ignoranci jak wy macie problem ze zrozumieniem prostych rzeczy

3 minuty temu, Fashi napisał:

Był tam Accu na tym odsłuchu chyba 350 z tego co pamiętam Margaryna stwierdził, że w Accu bas był lepszy i dźwięk ogólnie pełniejszy lepiej dociążony.

2 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Jeśli nie pamiętasz czego słuchał margaryna u bumpa to nie mój problem 

Ty Accu  a tym bardziej Sansui na oczy nie widziałeś. 

Wielki szacunek dla kolegi Margaryna za to , że pojechał i posłuchał.

A Ty tylko na tym tym żerujesz nie mając nic do powiedzenia. 

To taka subtelna różnica. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

A odnośnie sansui to nie jestem wrogiem marki ale w tych pieniążkach można lepiej ?

Po za tym ktoś kiedyś bardziej osłuchany napisał że wyroby tej marki niczym się nie wyróżniają od produktów konkurencji

z tamtych lat . O innych markach po prostu mniej się piszę .

17 minut temu, Bumpalump napisał:

Do jego muzyki pasowal accu, do mojej sansui

Ps Mariuszu tak się do mnie wybierasz że już niestety music halla oddałem w jasyr i cieszy ucho innego fana audio , ale jak masz chęć to zapraszam do mnie dalej to posłuchasz lampy. System stopniowo będzie przebudowany ale lampa zagości u mnie na dłużej ?

Z całym szacunkiem dla kolegi Margaryna55, ale wyrażanie kategorycznych opinii nt sprzętu audio słuchanego przez krótki czas nie jest rozsądne. Nawet u siebie mając kilka różnych sprzętów, potrafię mieć przeciwne zdanie który lepiej mi podchodzi, w zależności od nastroju czy słuchanej muzyki, a co dopiero krótki odsłuch u kogoś innego, albo pierwsze wrażenie. Dźwięk lepiej dociążony, pełniejszy? Samo to niewiele znaczy. Pokrętło bas w prawo da to samo wrażenie. A składowych dobrego dzwięku jest dużo więcej aby tą niby "lepszość" aż tak uprościć i wyrażać na tej podstawie kategoryczne opinie. Błąd, ale dla totalnej opozycji wystarczy byle pretekst żeby tylko mieć punkt zaczepienia do ataku :d

8 minut temu, don111 napisał:

Z całym szacunkiem dla kolegi Margaryna55, ale wyrażanie kategorycznych opinii nt sprzętu audio słuchanego przez krótki czas nie jest rozsądne.

Pełna racja najlepiej u siebie plus reszta systemu własnego dobrze znanego. Wtedy dopiero można w miarę dobrze określić zmiany wprowadzone w tym wypadku przez wzmacniacz. Jednak jak zaczynasz słuchać całego systemu całkowicie obcego w innych warunkach akustycznych bądź co bądź słabo dla ciebie znanych od razu wpada ci w ucho cały system i albo Ci się podoba albo nie .

Wiadomo są jeszcze własne preferencje odnośnie dźwięku , tego nie neguje .

U Mariusza był ten komfort że jeszcze można było po przepinać parę wzmacniaczy przy zachowanej reszcie toru i po przeszło 2 h odsłuchu dało się te różnice wychwycić.

41 minut temu, zeta-j napisał:

Był tam Accu na tym odsłuchu chyba 350 z tego co pamiętam Margaryna stwierdził, że w Accu bas był lepszy i dźwięk ogólnie pełniejszy lepiej dociążony.

To byla 305, accu w tym okresie graja bardziej staroszkolnie z bardziej obfitym dolem i bardziej zaokraglonym

32 minuty temu, margaryna85 napisał:

Ps Mariuszu tak się do mnie wybierasz że już niestety music halla oddałem w jasyr i cieszy ucho innego fana audio , ale jak masz chęć to zapraszam do mnie dalej to posłuchasz lampy. System stopniowo będzie przebudowany ale lampa zagości u mnie na dłużej ?

Poczatkiem przyszlego roku napewno zawitam, widze Yaqin w sygnaturce, przewidujesz jakies modyfikacje?

5 minut temu, Bumpalump napisał:

Poczatkiem przyszlego roku napewno zawitam, widze Yaqin w sygnaturce, przewidujesz jakies modyfikacje?

No Musisz się zmobilizować bo 24 stycznia żona idzie do szpitala a ja sam z małym zostanę na urlopie i ciężko będzie posłuchać.

Co do modyfikacji to czas pokaże . Jestem żółtodziób w tematach lampowych więc najpierw oswoję się z fabrycznym produktem zanim zacznę coś poprawiać.

W dniu 21.12.2019 o 19:52, Fashi napisał:

Jaki Accuphase?  Byłeś widziałeś?  Margaryna nie ma Accu mistrzu manipulacji...

Edit 

Najwięcej się udzielasz a nic nie widziałeś, nie słyszałeś. 

Aaa żeby nie było , że słabe zasilanie etc...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

OMG chyba mi nie powiesz że słuchasz z tak rozstawionymi kolumnami?

PS. to Twoje ogłoszenie? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena to chyba żart jak z tym Sansui. Nowe tyle kosztowały. 

No i obowiązkowo cytaty znanych recenzentów. Jakby to miało coś dać. 

25 minut temu, zeta-j napisał:

PS. to Twoje ogłoszenie? 

Ukryta Zawartość

Widać po wnętrzu że tak. 

Ukryta Zawartość

?👈

Sprzedały się tu za 2800zł a ten tam chce tyle co w sklepie za nowe 10 lat temu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, zeta-j napisał:

OMG chyba mi nie powiesz że słuchasz z tak rozstawionymi kolumnami?

Kolejny co na podstawie zdjecia ocenia jak sprzet gra...

5 minut temu, Bumpalump napisał:

Kolejny co na podstawie zdjecia ocenia jak sprzet gra...

Pewnie wepchnę duże paki do małej klitki po 10cm od ścian tylnej i bocznej, a co mi tam ważne że mam Sansui dźwięk uratowany od razu :--)))))) nawet nie chce wiedzieć jak to gra na wyższych poziomach głośności w tej spiżarce

1 minutę temu, zeta-j napisał:

Pewnie wepchnę duże paki do małej klitki po 10cm od ścian tylnej i bocznej, a co mi tam ważne że mam Sansui dźwięk uratowany od razu :--)))))) nawet nie chce wiedzieć jak to gra na wyższych poziomach głośności w tej spiżarce

Zasad ustawienia kolumn pewnie się uczył od innego sansujowca co wepchal paki pod sufit na meble. Grunt że gra cud miód sansui haha

23 minuty temu, zeta-j napisał:

Wez rozped i ...

10 minut temu, Bumpalump napisał:

Wez rozped i ...

No daj spokój Bumpa bez nerwów święta idą, to może na koniec wkleisz jakieś foty z wnętrza sansui jakie to one cudownie zbudowane i w ogóle, dawno nie było :-)

Tak Jacek , kolumny właśnie tak są ustawione i te z olx to moja oferta!

A co, nie wolno? 

Nikogo nie zmuszam do kupna a i nie wypisuje w każdym wątku , jakie to one nie są świetne itp. Wiszą bo wiszą i tyle w temacie. Także Rafałku i Bartuśiu szukajcie sensacji gdzie indziej.

Wracając do ustawienia i słuchania muzyki. 
Jakiś czas temu musiałem przenieść  kolumny do najmniejszego pomieszczenia.
Praca oraz inne zajęcia (remont mieszkania, rower itp aktywności) zepchneły muzykę na ostatni plan. Przez ostatni rok sprzętu prawie nie włączam. 

Będąc w gości u kolegi częściej słucham R700 z Sansui 607dr niż swojego systemu. 

Dawniej bardzo często spedzałem czas z PR3, ale  panta rhei... tuner się sprzedał...

Co do ustawienia , to od tylnej ściany jest dokładnie 80cm , po bokach po 25cm a baza stereo licząc od środka korektora fazy wynosi 145cm. 
Wiadomo lepiej było w innej izbie , ale jak już wspomniałem muzyka zeszła na ostatnim plan. 

Poza tym Mariusz był u mnie i widział . Starałem się jak najlepiej wykorzystać przestrzeń , dlatego są kwiaty z dużymi liśćmi , grube kotary, gruby dywan, mocno tapicerowane meble etc.

Bartusiu musze Cię zmartwić, ale ustawienia uczyłem się np stąd :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, zeta-j napisał:

No daj spokój Bumpa bez nerwów święta idą, to może na koniec wkleisz jakieś foty z wnętrza sansui jakie to one cudownie zbudowane i w ogóle, dawno nie było :-)

No. Niech tam popowiada co tam jego sansui zwalcowal ostatnio i do jakiej kwoty. Bo do 30 tys to już wiemy ;))) może coś się zmieniło 

6 minut temu, Audio.Japan napisał:

No. 

Widzisz Bartuś, dajesz głupie minki do mojej wypowiedzi i pokazujesz , że jesteś ignorantem. Nawet do zawartości merytorycznej nie potrafisz się odnieść...

Edit

Jacek obrażasz pisząc "spiżarka". Oceniasz chociaż nie widziałeś etc. Gdybym miał dalej e302 czy jakikolwiek inny sprzęt a nie Sansui, rozmowy i problemu byś nie widział , czy Bartuś.

Widać , że panowie mają "misję" i nawet odrobiny szacunku do starań i poświęceń nie potraficie okazać. Ważne żeby dowalic, nabijać się itp.

BTW. 

?

Nie mam urazy , chłopcy. 

Edytowane przez Fashi

19 minut temu, Audio.Japan napisał:

No. Niech tam popowiada co tam jego sansui zwalcowal ostatnio i do jakiej kwoty. Bo do 30 tys to już wiemy ;))) może coś się zmieniło 

Skoro dalej gra u mnie sansui to znaczy ze nic lepszego nie znalazlem, teraz tylko odpowiednie kable, listwe, kable zasilajace i interkonekt juz wybralem, zostaly glosnikowe

Edytowane przez Bumpalump

Panowie abstrahując już od tego, że to nie jest temat na takie słowne utarczki i kopanie się po jajach to....

....też się zastanawiam jak można oceniać po zdjęciu jak i co u kogoś gra? Dla mnie to kompletnie niezrozumiałe.

Czyli idąc tym tokiem rozumowania, to ja powinienem zwijać sprzęt i sprzedawać jak najdalej, bo jeżeli ja w swoich 15m2 mam kolumny 30 cm od ścian bocznych i 50 cm od tylnej ściany a baza między nimi to 2m  jestem zwyczajnym profanatorem audiofilskiego słuchania muzyki. Dobrze dedukuje?

Panowie szanujmy się i nie róbmy cyrku. Szczególnie teraz, przed świętami.

Edytowane przez robert19091990
2 minuty temu, robert19091990 napisał:

Panowie szanujmy się i nie róbmy cyrku. Szczególnie teraz, przed świętami.

Jak jużwspomniałem chodzi o to , że gra czy stoi Sansui. Nie o to co i jak jest rozstawione.

Jak widzisz , znafca Bartuś nawet nie zapytał jaki jest metraż itp tylko za Jacusiem kroczy twardo i nabija się z 10cm od tylnej ściany. 

Na link dotyczący ustawienia , również nie zareagował. Tutaj nie chodzi o merytorykę czy wiedzę , tylko o wyśmianie Sansui...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.