Skocz do zawartości
IGNORED

ANKIETA - kto słyszy KABLE a kto nie

Therion

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie  

1 047 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

• tak
      662
    • nie
      384

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny materiał na znaczek filatelistyczny ... kosmiczny odlot dla filatelisty gwarantowany - wystarczy się wpatrzyć w skupieniu :)

... oraz ilustracja takich ko(s)micznych stwierdzeń prezesa klubu AudioVoodo:

"Oczywiście producenci kabli usiłują na wmawiać, że posługują się kosmicznymi technologiami, ale tak naprawdę wszystkie kable i tak biorą od jednego producenta z Chin."

Gość StaryM

(Konto usunięte)
<br />Ja podejrzewam, że spiskowa teoria dziejów ma się nadzwyczaj bardzo dobrze. Wzajemne uwielbienie wyznawców tej teorii jest godne podziwu :))) <br />

Tak? Kochasz Antoniego Macierewicza? To by nawet miało sens. On wierzy w zamach, a ty w grające kable.

Tak? Kochasz Antoniego Macierewicza? To by nawet miało sens. On wierzy w zamach, a ty w grające kable.

A ty wierzysz w brak różnic brzmieniowych podobnie jak twój mentor, Jarosław Kaczyński, wierzy, że jest wybitnym strategiem.

Coś ci sie chyba pomyliło. Kaczyński, Macierewicz, Rydzyk to przecież wasi mentorzy, bo uczą was jak być nieomylnym niczego nie czytając, nie ucząc się, wierząc tylko w różne zabobony i urojenia.

Tak? A to ciekawe, bo to przecież wasi mentorzy, bo uczą was agresji, frustracji, zawiści i odbierania ludziom radości życia, a nade wszystko pseudonaukowej wiary w brak różnic brzmieniowych.

Zupełnie ci sie od tych zwojów kabli wszystko pokręciło. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że żyjesz w 21 stuleciu i wypisywanie takich bzdur to po prostu wstyd.

Ja żyję w XXI w. i dlatego piszę o sprawach, do których ty, zastygły w soplu ciemnoty, nie dorosłeś. Tobie udało się doczłapać do wiary w pseudonaukową papkę i na tym etapie się zatrzymałeś. Szkoda, że jako doktryner uwięziony w celi zabobonu, nie jesteś w stanie otworzyć swego zakutego łba na doświadczenie, a przy okazji - wreszcie umyć uszu.

Ma zwoje kabli zamiast zwojów mózgowych... też nieźle.

Lepiej mieć zwoje kabli niż móżdżek wielkości orzeszka, który - puk, puk, dum, dum - puka i dudni w przeraźliwie pustej głowie, StaryM.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Lepiej mieć zwoje kabli niż móżdżek wielkości orzeszka, który - puk, puk, dum, dum - puka i dudni w przeraźliwie pustej głowie, StaryM.

A nie lepiej mieć jakikolwiek mózg, ale mieć. niż mieć zwoje kabli we łbie?

No tobie mózg w zasadzie niepotrzebny...

A nie lepiej mieć jakikolwiek mózg, ale mieć. niż mieć zwoje kabli we łbie?

No tobie mózg w zasadzie niepotrzebny...

Ja już mam, więc niepotrzebny. Ale tobie by się przydał - warto czymś tę twoją jamę wypełnić.

A tobie wydaje się, że tą umiejętność posiadasz. Bo to co piszesz to zwykły bełkot połączony z echolalią.

Ciekawe, bo to, co ty piszesz, to bezdenna pustka powiązana z onomatopeją.

Był taki dowcip (sama pointa):

Rozmowa dwóch kolegów:

- dlaczego ciągle używadz słów, których znaczenia nie rozumiesz?

- wiesz co? pocałuj mnie w dupę i vice versa!!!

Czy folia aluminiowa jest dobrym materiałem na ekran kabla? mam srebrne druciki w koszulce termokurczliwej,owinięte taśmą teflonową, na tym folia aluminiowa połączona z masą i oplot na wierzchu.

Czy to jest prawidłowe ekranowanie?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Czy folia aluminiowa jest dobrym materiałem na ekran kabla? mam srebrne druciki w koszulce termokurczliwej,owinięte taśmą teflonową, na tym folia aluminiowa połączona z masą i oplot na wierzchu.

Czy to jest prawidłowe ekranowanie?

To jest pytanie nie na temat w tym wątku. Jeśli masz wątpliwości techniczne, powinieneś zadać pytanie w DIY. Jeżeli masz wątpliwości, czy będzie lepiej grac owinięte w złotko, czy w sreberko, to na forum Hi-End.

A dzięki za słuszną uwage:) tak tylko pomyślałem że pierwszy lepszy interkonektowy temat bedzie dobry. I tak już są gotowe. Dobry dźwięk sie obroni albo nie.

A dzięki za słuszną uwage:) tak tylko pomyślałem że pierwszy lepszy interkonektowy temat bedzie dobry. I tak już są gotowe. Dobry dźwięk sie obroni albo nie.

Sprawdzaj na słuch, to najlepsza rada.

• 5 tygodni później...

To , że ktoś nie słyszy różnicy przy zmianie kabli IC i głośnikowych powinien wybrać się do laryngologa . Zmieniłem Sonic Linka podstawowe modele na Kimber Kable 8TC I Kimber Kable Silver Streak i różnica jest kolosalna , nawet żona , którą nie interesuje zabawa w stereo usłyszała różnice . Sądzę , że opinie o braku wpływu na brzmienie piszą ludzie nie mający o tym żadnego pojęcia .

Różnice są, jest zabawa w stereo, znajomi potwierdzają... StaryM - tylko psujesz całą zabawę...a kable LAN jak byś nie wiedział to...wtyczki mają inne;)))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.