Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Elektronika też powala wyglądem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.

Wyglada jak milion dolarow, mam nadzieje, ze tyle nie kosztuje:)

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

<br />Wyglada jak milion dolarow, mam nadzieje, ze tyle nie kosztuje:) <br />

he, he okazja - 5800 euro IC, aten ze zdjęcia nie został jeszcze wyceniony.

Edytowane przez piano

To że ten kabel ładnie wygląda to fakt ale jak to gra to już inna sprawa.

O tej firmie słyszę od roku ale chyba bez większych sukcesów.

he, he okazja - 5800 euro IC, aten ze zdjęcia nie został jeszcze wyceniony.

Ten ze zdjęcia to nowość. 6100 EURO...Taniej niż Acrolink 9300;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez moreno1973

Ten ze zdjęcia to nowość. 6100 EURO...Taniej niż Acrolink 9300;-)

Ukryta Zawartość

A znasz moze ceny elektroniki ? Ten preamp i koncowka?

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Dzięki:)

Poczekam na używkę z trzeciej ręki:)

To musisz jej szukać na rynku s/h w Hongkongu, Moskwie albo w Dubaju...tam złoto zawsze jest w cenie...

Nawiązując do Ansae.. Jakiś miesiąc temu miałem okazję przetestować, zapewne jako jeden z pierwszych, ich najnowszy topowy kabel zasilający : Ansae Supreme. Testu dokonywałem nie na sprzęcie high endowym, lecz różnice jakie usłyszałem okazały się kolosalne. Wpięty przed listwę dodał dźwiękowi większej szczegółowości, oddechu, scena dźwiękowa zdawała się znacznie pogłębić, bas stał się potężniejszy i bardziej konturowy. To też kabel neutralny, nie zauważyłem, by ocieplał lub schładzał dźwięk. Cena jest wysoka: 6 tysięcy, lecz ja już wiem na pewno, że mam na co zbierać.

Pozdrawiam.

Nawiązując do Ansae.. Jakiś miesiąc temu miałem okazję przetestować, zapewne jako jeden z pierwszych, ich najnowszy topowy kabel zasilający : Ansae Supreme. Testu dokonywałem nie na sprzęcie high endowym, lecz różnice jakie usłyszałem okazały się kolosalne. Wpięty przed listwę dodał dźwiękowi większej szczegółowości, oddechu, scena dźwiękowa zdawała się znacznie pogłębić, bas stał się potężniejszy i bardziej konturowy. To też kabel neutralny, nie zauważyłem, by ocieplał lub schładzał dźwięk. Cena jest wysoka: 6 tysięcy, lecz ja już wiem na pewno, że mam na co zbierać.

Pozdrawiam.

Podobne efekty zapewni Tobie MIT Oracle ZIII a mozesz go miec za mniej niz połowe ceny.

• 1 miesiąc później...

Miałem okazję potestować kilka dni słynny, znany na forum kabel Acoustic Zen Gargantua II.

Nawet 2 miałem bo do końcówek mocy.Nim te kable zamówiłem to trochę poczytałem i rozpytałem kolegów

na forum.

Opisy kabla na forum są nawet 3 i są dość trafne.Zyzio zaczął i dobrze opisał.

Pytałem jeszcze kilka innych osób które kabel miały ale już sprzedały.

Trafiła się nawet opinia że kabel ten nadaje się do źródła, że pokazuje dużo szczegółów itd.

U mnie ta opinia się nie potwierdziła.

Kabel jest plastyczny, muzykalny, ma najpotężniejszy bas ale mało zróżnicowany, trochę skumulowany,

jakby ujednolicony. Świetnie nadaje się do końcówek mocy ale nie nadaje się ani do źródeł ani do preampów,

bo wtedy nie tyle zaciemnia brzmienie co trochę tłumi, zmniejsza rozdzielczość, wycofuje i łagodzi wysokie tony.

Jeśli ktoś ma system bardzo ostry i za jasny, męczący to może on bardzo pomóc.

Jeśli jednak system jest zrównoważony to sprawdzi się tylko na końcówkach mocy.

Przy czym w kwestii rozdzielczości, szczegółowości i dalszych planów nie dorównuje czołówce światowej.

Z drugiej strony ma nieco niższą cenę bo ok 6000zł a nie 15000zł więc jeśli jeszcze uda się dorwać używkę za powiedzmy

3000zł to jak najbardziej propozycja godna uwagi.

Co ciekawe ponoć daje wielką przestrzeń, głębie i szerokość sceny czego akurat w moim systemie kable te nie pokazały

ponad przeciętność dla tego zakresu cen.Mają te aspekty dobre ale równie dobre jak inne podobne cenowo kable.

Być może w innym systemie mogą pokazać większą przestrzeń.

Tak czy inaczej dobre kable do końcówek mocy.

Miałem w swych dłoniach również ten kabel. Podłączyłem do cd i faktycznie w elektronice dźwięk nieco przyciemniał. Za to muzyka rockowa zyskała na maksa. Moze to kwestia źródła ale uważam ze nie ma co osadzać o ostatecznym efekcie.

Dla mnie niezwykle interesujący kabel. jego niewątpliwą cechą jest wlanie do muzyki pierwiastka spokoju i muzykalności. Oczywiście może zdarzyć się iż odbędzie się to kosztem blasku ale wspomniany drut u mnie spowodował zmianę na lepsze.

Mimo delikatnego wycofania muzyka stała się przyjemniejsza. Zyskały wokale i plastyka sceny.

Niestety nieco zgasił górę. Ale ten typ prezentacji może okazać się zbawienny dla cd jazgota.

Tak, tak, masz rację.U mnie też z tymi kablami system grał bardzo dobrze.

Bas potęga, muzykalnie i łagodna góra. Ale jednak muzyka straciła trochę blask

przy podłączeniu do końcówek mocy i może to być dobre w jasnym, ostrym systemie.

Natomiast podłączenie tego kabla do pre lub CD spowodowało większą utratę blasku i

rozdzielczości i to już fajne nie było...przynajmniej u mnie.

Teraz na testy mam te nowe Harmonixy Studio Master M2R oraz najnowsze Anacondy Z-Tron

i dopiero po ich wpięciu słychać że to inna, wyższa klasa niż Gargantuły.

Przy Harmonixie jest piękna góra ale podawana delikatnie, piękna średnica, i fajny zróżnicowany bas

ale nie jest potężny...a przynajmniej tak potężny jak w Gargantuach i Anacondach Z-Tron.

Przy Anacodnach brzmienie jest ciemniejsze ale nie traci blasku, bardzo soczyste, wypełnione, dociążone,

mocniejszy bas ale zróżnicowany za to góra mniejsza niż w Harmonixach.

Ale to tak na szybko,będę testował dalej i wygrzewał dalej bo to nowe kable więc jeszcze różnie może być.

W kolejce czekają jeszcze nowe,topowe Enerr Black Pearl Hybrid i lada dzień mają dojechać Synergistic

Research Element CTS.

Utul ode mnie kotkę.

Edytowane przez sly30

Może zacząć od wiersza? testując kable oczywiście.

ach ta pasja... ach te hobby

dźwięk tu szczupły, tam zbyt obły

Tam przestrzeni dwa hektary

tu znów błyszczy dźwięk gitary

Tu fortepian , klarnet, dudy

Grajcie żwawiej i bez nudy

lecz artysta jakby głuchy

bo mu w klarnet wpadły muchy

i tam brzęczą jak szalone

i już nuty pomylone

Z fortepianu wyszły mrówki

nie masz gościu jakiej lufki?

a harfistce pękł ramiączek

jak tu grać bez obu rączek

dziwy jakie , jakie cuda

może się ten koncert uda....

lada dzień mają dojechać Synergistic

Research Element CTS.

Oj to może byc baaardzo Ciekawy kabel.

Jak masz dostep do kontrowersyjnego Ic Cardasa z serii reference to sprawdź jak takie zestawienie zadziała na Cd.

Ja kiedyś o mało kopytami się nie zakryłem chociaż osobno kable nie były już nadzwyczajne a szczególnie cardas. natomiast w połączeniu system po prostu eksplodował dźwiękiem. Moze nie z najwyższą rozdzielczością ale z takim wypełnieniem ze do dziś miło wspominam.

Kot nowy przybył.

Ragdoll... ale jeszcze "szczeniak"....

Ukryta Zawartość

post-23641-0-53892100-1356745106_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz drugiego kota? Piękny jest.My też mamy Świętego Birmańskiego.

Teraz dwa biegają po chacie i jest fajnie.

Co do Cardasa to nie biorę już na testy.Szkoda mojego czasu.

Mam złe zdanie o tych kablach a jest tyle innych na rynku że nie warto

tracić czasu.

Jakiś czas temu wylądował u mnie doskonały Acoustic Revive Power Reference, kabel nie jest super drogi, ale gra rzeczywiście super.

Bardzo szybki, czysty i plastyczny kabel, o kapitalnym, zróżnicowanym basie.

Początkowo myślałem, że będzie podłączony do listwy, ale najlepiej spisał się wg. mnie, gdy podłączyłem go do DAC'a.

W porównaniu do Harmonixa SM350, Power Reference to jest dynamit, a Harmonix to misiek, też fajny, ale np. do wzmacniacza nie pasował, mulił nieco.

Acoustic Revive również świetnie się spisał podpięty do wzmaka, efekty takie same - szybkość, rozdzielczość plus świetna barwa.

Podsumowując: dla mnie kabel genialny, mam nadzieję, że niebawem uda mi się kupić drugi.

Trochę trudny w ułożeniu, ze względu na swoją sztywność i delikatność.

Innym kablem, który ćwiczę już od dłuższego czasu jest Sablon Audio - Robusto, podpięty do wzmacniacza, efekty bardzo dobre.

Dynamiczny i żywy przekaz, z kapitalnym basem.

Kabel jest tak gruby i ciężki, że Leben'a prawie na dwie nogi stawia... ;)

Ukryta Zawartość

pozdr.

joa.

Ukryta Zawartość

Acoustic Revive robi świetne kable w rozsądnych cenach wiec nie dziwie się że się podoba.

Natomiast co co Hamonixa SM to aktualnie testuje jego nowe wydanie M2R, to żółto-czarne,

wyraźnie lepsze od poprzednika(całego czarnego).

A co do zachowania kabla np ze wzmacniaczem to wiele zależy jaki mamy typ wzmacniacza.

Czasem jakąś lampe trzeba obudzić a znów inni tranzystor uspokoić bo jest za bardzo....rozbudzony.

Architektura wzmacniacza, topologia, koncept, użyte podzespoły, nawet materiały, z których wykonana jest obudowa, bardziej definiują potrzebny typ kabla do wzmacniacza, niż uniwersalny, szeroko rozumiany poziom jego jakości ogólnej, jaki przyjął się wśród użytkowników, za obowiązujący.

Dlatego trzeba samemu słuchać w swoim systemie.

Jednakże pewne kable AC mają swoje cechy który słychać w większości

sprzętów.

Witam.

Myśle że to nie jest kabel do twojego systemu Mirek.

Jest bardzo dobry ale to kabel znacznie "ciemniejszy" niż Acrolink czy Argento.

Jest nasycony, dociążony, masywny dźwięk, góra łagodna, gra pastelowo,

barwnie i raczej uspokaja system ale nie muli.

Nie ma tak punktowego, dokładnego basu jak ma Argento.

Mnie się bardzo podoba i z Burmesterami świetnie się wpasowuje ale u mnie tylko

na końcówkach mocy.

Na początku toru tj do CD, do DAC-a wole Acrolinka czy Argento.

Nie jest to kabel do Accuphase bo nie obudzi lekko zmulonego Accu.

A Acrolink czy Argento obudzi, doda szczegółów, przestrzeni i powietrza.

Za to np do Krella czy MSB bardziej pasuje właśnie taka Anaconda Z-Tron niż

Acrolink który moźe okazać zbyt szczegółowy a czasem nawet za ostry.

Ale to tylko moje subiektywne odczucia.

Świetny jest też ten nowy Harmonix Studio Master M2R.

Nieco żywszy i jaśniejszy niż Anaconda, mniej dociążony i połowę tańszy.

Wszystko zależy kto do czego potrzebuje i jakie ma oczekiwania.

Sylwek...nie robię przymiarki do wymiany kabli sieciowych bo jestem zadowolony z tego co mam,zapytałem bardziej z ciekawości.Temat kabli mam zakończony....

Podłączę się z pytaniem do dyskusji; w związku ze zmianą DACa z Benchmarka na Eximusa DP1 poszukuję do niego porządnego zasilania. Przetwornik ten jest bardzo rozdzielczy w górnym paśmie i nie chciałbym tego utracić, ma dobrą średnicę i ładnie poprowadzony wielobarwny bas. Próbowałem; Heavens Gate Ultrasilence II - rozdzielcza góra, ale podbity bas, PS Audio AC-10 - mniej rozdzielcza góra, lekko matowa, średnica wyższa oschła, Ansae Muluc SE - ubytki w rozdzielczości na górze pasma, podbita wyższa średnica, bas OK, Audionova Volcano, ubytki w rodzielczości na górze, dźwiek pastelowy.

Jaki kabelek mi doradzacie do ok 5 tys z drugiej ręki.

• Pokaż nowe odpowiedzi