Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka zakładka?Hi-end?Co to znaczy?Coś co kosztuje >30 tys? czy coś co gra a nie kosztuje?Powiem szczerze,że mam dość tych bzdur na temat jak gra kabel sieciowy,myszka,podkładka pod kabel,podkładka antywibracyjna itp.Proszę o dożywotnie zbanownie

zizienio co się irytujesz?To co najdroższe jezd nie musi grać,wystarczy,że kosztuje.Są tacy co im wystarczy,że patrzą na kabelki i wiedzą ile wydali a że grają jak grają,to nie ma znaczenia.Popatrzą,popatrzą i już im gra.

Zizennio spadł z kosmosu na...audiostereo.

>zizizeno, niczym niewierny Tomasz ;-)

To nie żadne jaja, tylko fakty o których Panowie tutaj piszą, a jak nie dajesz wiary, że kable zasilające znacząco wpływają na brzmienie to Twoja strata! Nikt nie zmusza Cię do czytania, o grających sieciówkach :-).., jak robisz sobie z poważnych rzeczy jaja!

U mnie nie tylko kable zasilające grają, ale i wszelkie akcesoria, które podkłada się pod urządzenia audio. Ogromne zmiany przy wysoce neutralnym/przejrzystym systemie. Im bardziej wyśrubowana neutralność, tym dobitniej/dokładniej słychać wszelkie zmiany i kolosalny ich wpływ na brzmienie!

Odtwarzacz, pre-amp, końcówki mocy, kable (głośnikowe, zasilające), listwy, kolumny, wszystko musi być odpowiednio ustawione, bo słychać kolosalne zmiany w całym paśmie, scena, wybrzmienia, tonalność, swoboda, bas wszystko się zmienia i to konkretnie!

Wystarczy, źle ustawić choćby pre-amp, lub źródło i dźwięk w dużym stopniu spartaczy się, bo idealnie słychać podłoże/akcesoria, na których stoją dane elementy i ich wpływ – pozytywny lub negatywny.

Więc Panowie, tak przy okazji, jakie (waszym zdaniem) są najlepsze akcesoria, pod ww. elementy audio? Bo wiadomo, pod wzmacniacz mogą być inne, a pod pre-amp i odtwarzacz jeszcze inne.

Może być to nawet wysoce skomplikowany zestaw wielu podkładek, kolców, platform i takich tam im podobnych... Więc z chęcią posłucham co Panowie i Panie mają do powiedzenia w owej kwestii, jakie są wasze hardcorowe zestawienia...

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zizennio spadł z kosmosu na...audiostereo.

A ciebie chłopcze Sylwek powinien w ten kosmos wystrzelić.

Będziesz razem z zizizeno w tym kosmosie orbitował.

Może spotkasz tam psa Łajkę to se razem "poszczekacie".

Weżcie ze sobą jeszcze Artona i Konsmana to będzie was razem piątka do brydża.

Edytowane przez jarek&ania

Przeczytaj post troche wolnbiej a zrozumiesz o co kaman.

To do Jarunia.

A na marginesie,to sam sobie patrze na swoje zasilające(sprzęt wyłączony)i mi grajom,może dlatego,ze..........kosztowały?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarunio nie złapał ironii i sam zaczął szcekać...z łajkiom.Jarunio cyfra 47 to końcówka roku urodzenia....chłopcze.

"Jarunio" widocznie nie chodzi w twojej lidze.

Wybacz mi moją ułomność intelektualną .

Ona może wynikać wyłącznie z tego ,że nie jestem z twojego rocznika i "słyszę" kable ;)

Kuśwa dalej nie pojmujesz!Widać twój rocznik tak już ma-nie łapie ironii.Wyobraź sobie,że też słysze i pewnie do tego posiadam droższe od ciebie.Teraz łapiesz czy dalej nie?

Rzeczywiście w mojej lidze nie chodzisz.

Jakie masz Modrzew sieciówki?

Shunyata Cobra ZiTron................już?Wystarczy Tomuś?A jakie masz ty?

Dlatego cieszą oko a nie tylko ucho.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Shunyata Cobra ZiTron................już?Wystarczy Tomuś?A jakie masz ty?

Znakomite, Sylwek ma takie same. Choć nie, on ma chyba Anacondy.

Ja do źródła i pre mam Electraglide X i X.3 a na końcówkę Ultra Khana.

Szanuję czyjąś wolę... :-)

I chwała Bogu:-) Będzie spokój.

Edytowane przez tomkly
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

i pewnie do tego posiadam droższe od ciebie.Teraz łapiesz czy dalej nie?

Shunyata Cobra ZiTron................już?

Przecież pisałem już ,że nie chodzę w twojej lidze.

Jeszcze raz przepraszam , staję w koncie z rozdziawioną gębę i z rumieńcami na twarzy zamieniam się w słuch .

I zluzuj majty ;)

Jarek nie wyczul Modrzewia, a Modrzew Jarka.

A zasilajace Jarka chodza w bardzo wysokiej lidze ZTCW, tam gdzie Siltechy rzadza:)

Konto w trakcie usuwania

To prawda... zakładka hajendowa, rozmowy wtajemniczonych o wpływie kabli sieciowych na brzmienie, a tu się pojawia hifi'owiec i gada od rzeczy... zaznaczam, że u mnie też nie ma różnicy czy jest wpięta Valhalla, PS Audio Statement, Shunyata Python Helix Alpha, PS Audio Lab Cable, Transparent Reference. Mam też pytanie do grona wtajemniczonych; czy uważacie, że wpływ kabla sieciowego mógłby być również odczuwalny na brzmienie we wzmacniaczach gitarowych... mogę podać jakich. Oczywiście mówię o subtelnych zmianach i przy niskich, domowych poziomach głośności, podczas ćwiczeń itd... Tak tylko pytam, bo kolega pytał, a ja nie wiem czy jest sens polecanie mu czegokolwiek. Ten człowiek jest profesjonalnym muzykiem jazzowym i ma cały szereg gitar oraz wzmacniaczy, nawet tych unikalnych... i jest obłędnie wyczulony na brzmienie swoich instrumentów i wzmacniaczy, lecz nie chce wydawać w ciemno kasy, więc pyta, bo myśli, że ja sieciówki słyszę... a ja nie słyszę, dlatego pytam. Jest sens, czy nie ma sensu się w to bawić. Odpowiedziałem mu, żeby sobie pożyczył i sam sprawdził... jak sądzicie, może być jakiś wpływ, czy nie?

Parker's Mood

Fakt, zupełnie niepotrzebnie się dopadają, to niczemu nie służy.

Nikogo nie dopadałem a raczej Kania nie pojął ironii zawartej w moim poście nie napisanym do niego a brak zrozumienia słowa pisanego nadrabia bufonadą....jak zwykle.Wisi mi to co ma i w jakiej lidze chodzi a wystrzelić to może sobie focha...ewentualnie.Tak zawsze bywa jak czyjś adwokacina z bożej łaski próbuje wyjść przed orkiestre.Pisać będe zawsze to co będe myślał i sądził o temacie a żadna Kania poza poszcekiwaniem nic mi zakazać nie może,żeby nie wiem jak chciał.

Sorki za tą siare dla założyciela wątku.

Sorki za tą siare dla założyciela wątku.

Siara czy nie siara ale gra gitara!!

Przecież pisałem już ,że nie chodzę w twojej lidze.

Jeszcze raz przepraszam , staję w koncie z rozdziawioną gębę i z rumieńcami na twarzy zamieniam się w słuch .

I zluzuj majty ;)

Czy o tych majtach to pisała może Ania?...........bardzo mnie to ciekawi?

Mozna jej foty zobaczyć?............tu mnie ciekawość wprost zżera!!

Nie zna Modrzewia i od razu chce aby zluzował majty??.................musi być fajowa dziewoja z niej!!

Aaaaaaaaaa to znaczy sie, ta Kania to ściema tylko a za nią kryje sie Ania.Dlatego tak o tych majtach........cały czas.Musi niedopieszcona być........... biedaczka.Ciekawe czy focha umie strzelić?

Aaaaaaaaaa to znaczy sie, ta Kania to ściema tylko a za nią kryje sie Ania.Dlatego tak o tych majtach........cały czas.Musi niedopieszcona być........... biedaczka.Ciekawe czy focha umie strzelić?

Nie wiem czemu ściemniasz, jakoś tak Kania kojarzy się z pewna Anią o określonej profesji tak ze się nie zdziw; dym musi zaraz być :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Odpowiedziałem mu, żeby sobie pożyczył i sam sprawdził... jak sądzicie, może być jakiś wpływ, czy nie?

Nie mam doświadczeń w tym zakresie, ale tak na intuicję przy podpięciu dobrą sieciówką powinna poprawić się dynamika i czystość dźwięku. To powinno działać na analogicznej zasadzie co w audio, czyli redukować zakłócenia z sieci.

To prawda... zakładka hajendowa, rozmowy wtajemniczonych o wpływie kabli sieciowych na brzmienie, a tu się pojawia hifi'owiec i gada od rzeczy... zaznaczam, że u mnie też nie ma różnicy czy jest wpięta Valhalla, PS Audio Statement, Shunyata Python Helix Alpha, PS Audio Lab Cable, Transparent Reference. Mam też pytanie do grona wtajemniczonych; czy uważacie, że wpływ kabla sieciowego mógłby być również odczuwalny na brzmienie we wzmacniaczach gitarowych... mogę podać jakich. Oczywiście mówię o subtelnych zmianach i przy niskich, domowych poziomach głośności, podczas ćwiczeń itd... Tak tylko pytam, bo kolega pytał, a ja nie wiem czy jest sens polecanie mu czegokolwiek. Ten człowiek jest profesjonalnym muzykiem jazzowym i ma cały szereg gitar oraz wzmacniaczy, nawet tych unikalnych... i jest obłędnie wyczulony na brzmienie swoich instrumentów i wzmacniaczy, lecz nie chce wydawać w ciemno kasy, więc pyta, bo myśli, że ja sieciówki słyszę... a ja nie słyszę, dlatego pytam. Jest sens, czy nie ma sensu się w to bawić. Odpowiedziałem mu, żeby sobie pożyczył i sam sprawdził... jak sądzicie, może być jakiś wpływ, czy nie?

Marki, jest sens jak najbardziej. W USA jest renomowana firma Analysis plus która zaczęła swoją działalność od produkcji kabli do studia i profesjonalnych muzyków.

Teraz od kilku lat pod marką Analysis plus produkują również okablowania dla sektora HiFi i użytku domowego.

Ależ jest najciekawsze że w śród gitarowych kabli też jest! Mogę taki gitarowy do posłuchania podesłać, po wpięciu bezpośrednio do piecyka instrument nagle dostaje życia. Przykładowo na Marshallu JVM410HJS Parker Fly Deluxe pokazuje że wszystkiego jest więcej i czytelniej. Barwa, nasycenie, klarowność nagle robią u gitarzysty efekt Wow. Kto mi podmienił gitarę :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To miał być dowcip czy może wysiłek?

Jeżeli to miał być dowcip to twoja finezja rolnika jest na prawdę na "najwyższym" poziomie a impotencja intelektualna dorównuje poziomem do średnio rozgarniętego pawiana.

Twoje wysublimowane poczucie humoru jakoś do mnie nie przemawia.

Zamiast bezmyślnie klepać w klawiaturę napisz lepiej coś z sensem o audio , jeżeli w ogóle masz coś na ten temat do powiedzenia.

P.S.

Jeżeli chodzi o Anię to ona "serdecznie" ciebie pozdrawia i życzy rychłego powrotu do zdrowia.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Wpadłem jeszcze na lepszy pomysł - Aligator Cable Reference 3 Signature Aniversary - to dopiero granie :)

Zapomniales dodac: Limited Platinum Edition Pro Power Cord :]

to dopiero granie hehe

pzdr

Edytowane przez nudel1306
  • Pokaż nowe odpowiedzi