Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak......... a to ciekawe Sly co piszesz.

To w takim razie dlaczego Chińczycy zrobili identycznie wyglądające podróby Siltech Double Crown a już podrób Triple Crown nie?

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Tak......... a to ciekawe Sly co piszesz.

To w takim razie dlaczego Chińczycy zrobili identycznie wyglądające podróby Siltech Double Crown a już podrób Triple Crown nie?

Masz rację jak zawsze. Kup sobie Siltecha za 200$ i będziesz zadowolony... :-)

Sly znasz odpowiedź na moje pytanie czy nie ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

a ja tam sprawdzalem w zyciu pare podrobek wtyczek

i bylem zaskoczony jaki syf to jest

sa oczywiscie wyjatki ale raczej sporadycznie

Podziel się konkretami bo i z oryginalnymi bywa podobnie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

mialm u siebie podrobki oyaide

wszystkie - zwykle , pozlacane i niby rodowane i takie niby z palladem

na tym samym drucie ktory byl tej samej dlugosci (1,5m)

dla ciekawych byl to oyaide tunami. orginalny

a wiec moim zdaniem mocna klasa srednia

i najlepeij wypadly te zwykle miedzane (niby) 029 o ile dobrze pamietam

mailem tez w porownanie do oryginalow bo takowe posiadalem w tym czasie.

mysle ze te chinskie 029 nie sa zle . graja slabiej od furutecha fi11 ale nie duzo a to juz sporo moim zdaniem

Chochla

>>Wklej zdjęcia tu na forum razem z pokojem. Moje masz w : "Kabel głośnikowy do lampy i hornów", wpisy na str.7,#207, #210, #225<<

Nie chce mi sie zdjec przezucac,daj numer na priw i juz masz,masz jakis numer tajny,ochrona danych osobowych?

ja swoj adres podalem, nie klepmy juz w klawiature bo nic z tego nie wynika.

Jeżeli ma dojść do konkretów czyli wklejenia zdjęcia na forum to Waść wymiękasz i wycofujesz się rakiem.

Waść jest całkowicie niewiarygodny i nie można go traktować poważnie.

Chochla

>>Wklej zdjęcia tu na forum razem z pokojem. Moje masz w : "Kabel głośnikowy do lampy i hornów", wpisy na str.7,#207, #210, #225<<

Jeżeli ma dojść do konkretów czyli wklejenia zdjęcia na forum to Waść wymiękasz i wycofujesz się rakiem.

Waść jest całkowicie niewiarygodny i nie można go traktować poważnie.

Masz racje kolego jestem tylko trollem i to niewiarygodnym.

Spoko. Audiofile zawsze mają prawo do spokojnego, czasem refleksyjnego offtopa. Nie ma w tym nic złego. Wręcz przeciwnie. Co innego trolle. Oni nie mają tych praw.

Yhy...

:)

Nie produkuję podróbek. Nie znam polityki tych którzy produkują. Nawet nie specjalnie mnie to interesuje.

"Niespecjalnie".

Przynajmniej kiedyś, w Krakowie!:)

Mam kilka ulubionych włoskich marek odzieżowych , które kupuję od lat i żadna z nich nie szyje ze szmat w Chinach.

Opowieści o jakichś ubraniach 2 gatunku , odpadów z fabryk itp.itd. to brednie naiwniaków , którzy myślą ,że na bazarze w Istanbule kupią np. markowe ciuchy Dsquared czy Prady.

Koniec offtopa.

Taaaa za to Chińczycy szyją je we Włoszech

????

• 2 miesiące później...

Czy ktoś może miał już w ręku najnowsze modele wtyków Furutecha Fi-50 NCF i potrafi porównać do poprzednich FI-50?

Edytowane przez pit66

Czy ktoś może miał już w ręku najnowsze modele wtyków Furutecha Fi-50 NCF i potrafi porównać do poprzednich FI-50?

Mam je na Siltechu Ruby Hill ale nie mam ich poprzedników więc nici z porównania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ile płacisz za używanie i za jaki okres ?

Wesołych Świąt

Ile płacisz za używanie i za jaki okres ?

Chodzi Ci i wygrzewanie?

Ciepły grudzień w tym roku mamy..

Wesołych.:-)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Chodzi Ci i wygrzewanie?

No a co prąd to za darmo podczas wygrzewania przepływa?

Wesołych Świąt

No a co prąd to za darmo podczas wygrzewania przepływa?

W tym przypadku powinno się powiedzieć: na darmo lub daremnie.

Po zespoleniu z nowym kablem i tak trzeba wygrzać całość. Więc cała poprzednia robota idzie w "gwizdek".

Czyż nie?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

W tym przypadku powinno się powiedzieć: na darmo lub daremnie.

Po zespoleniu z nowym kablem i tak trzeba wygrzać całość. Więc cała poprzednia robota idzie w "gwizdek".

Czyż nie?

Otóż przy połaczeni skręcanym tak nie jest jak przy lutowanym i jednak takie wygrzane wtyczki to cenny nabytek bo nam "robota głupiego" i te 400-600h wygrzewania odpada. Łatwiej sobie wtedy wyrobić opinie o wtyczkach!

(..) przy lutowanym i jednak takie wygrzane wtyczki to cenny nabytek bo nam "robota głupiego" i te 400-600h wygrzewania odpada. Łatwiej sobie wtedy wyrobić opinie o wtyczkach!

Po pierwsze: Nie każdy kabel potrzebuje aż te 400-600h wygrzewania.

Po drugie: Każde lutowane łącze potrzebuje wygrzewania/ułożenia

;-)

Po pierwsze: Nie każdy kabel potrzebuje aż te 400-600h wygrzewania.

Te z tych materiałów co sobie tam dłubię niestety otwierają się po tym czasie , przy konstruowaniu jest to delikatnie mówiąc wkurzające, wszystko opóźnia się w czasie (testy)

e z tych materiałów co sobie tam dłubię niestety otwierają się po tym czasie , przy konstruowaniu jest to delikatnie mówiąc wkurzające, wszystko opóźnia się w czasie (testy)

Życzę, jak zwykle wytrwałości.

Wesołych!

Życzę, jak zwykle wytrwałości.

Wesołych!

Raczej czasu :)

Wesołych Świąt

Coś Ty taki jello sceptyczny?

Metodologia jest banalnie prosta dwa komplety kabli; jeden nie wygrzany a drugi wygrzany i odsłuchiwane łeb w łeb.

Rozjaśniło się trochę w główce?

Edytowane przez ASURA

Sceptyczny jestem z zasady i nie łykam głodnych kawałków jak pelikan albo otumanieni wyborcy PIS-du.To były kable twojej produkcji ?

Edytowane przez jello

Sceptyczny jestem z zasady i nie łykam głodnych kawałków jak pelikan albo otumanieni wyborcy PIS-du.To były kable twojej produkcji ?

O sceptyczny leming. Czyżby?

Po za tym, co to znaczy " O sceptyczny leming " ?

Pewnie to samo co : "otumanieni wyborcy PIS-du".

Edytowane przez Malwas.pl
  • Pokaż nowe odpowiedzi