Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdzie nie napisałem, że są to ludzie agresywni! Ale są pewne zasady funkcjonowania w tym środowisku, szczególnie wśród klubów MC i agresji nie ma ponieważ bywalcy tych imprez dokładnie wiedzą, gdzie są granice, których przekraczanie jest nie na miejscu. Spróbuj podejść do takiego bikera i np zdejmij mu jego kamizelkę, gdzie ma tzw barwy. Albo załóż jego kamizelkę np do zdjecia. W sumie przecież to nic złego. Ale spróbuj... :-)

Poza tym napiszę raz jeszcze bo Stasiu jak zwykle nie masz pojęcia o czym piszesz. Czym innym są złoty komercyjne i HD festyny organizowane przez HOG czy dealerów HD, a czym innym zloty MC, na które nie zostaniesz nawet wpuszczony. A na tych zlotach poszczególne kluby mają swoje sektory i są one pilnowane żeby nikt nieproszony tam nie wchodził. Ale skoro Stasiu wiesz lepiej i znasz te klimaty lepiej ode mnie to niech tak zostanie. Niech będzie, że masz rację. To był tylko przykład ale skoro niezrozumiały dla ciebie i Tomka to zostawmy ten temat.

Edytowane przez sly30
Czym innym są złoty komercyjne i HD festyny organizowane przez HOG czy dealerów HD, a czym innym zloty MC, na które nie zostaniesz nawet wpuszczony.

Przestań bredzić, bo jeszcze ktoś w te bajki uwierzy.

W jakim klubie jeździsz? W Hogu, czy w jednym z tych groźnych MC, co lizali jajka żółtym?

krzyzakov

Edytowane przez KRZYZAK

Nie ma sensu tego tematu dalej ciągnąć. Nie zrozumiałeś to trudno. To jest wątek o kablach AC. Ale jak rozumiem w tym temacie też nie masz nic do powiedzenia?

Edytowane przez sly30
Nie ma sensu tego tematu dalej ciągnąć. Nie zrozumiałeś to trudno. To jest wątek o kablach AC. Ale jak rozumiem w tym temacie też nie masz nic do powiedzenia?

W zakresie przez Ciebie nakreślonym nie.

PS

To jest forum dyskusyjne, czy klub wyznawców zjawisk paranormalnych?

krzyzakov

Masz rację i jest wątek o tym czy uważamy, że kable AC mają wpływ czy nie. Jest tam nawet ankieta. Tak więc pomyliłeś wątki. Tu jest wątek dla tych, którzy uważają, że kable AC mają wpływ na sprzęt audio i opisują, które kable ich zdaniem wpływają i w jaki sposób. Naprawdę tego nie rozumiesz?

Polecam ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

A Ty byles na zlotach ze wiesz lepiej? Bo ja bylem i widzialem, mam tez kolegow ktorzy maja rozne Harleye i wozilem nimi swoja dupke. Z tego co widzialem obcowalem i rowniez z ich opowiesci to wyjatkowo w porzadku ludzie! A ze moze ktos jest tam czasami agresywny to w kazdym stadzie znajdzie sie zawsze jakas czarna owca, ale z PEWNOSCIA czemu przeczy wypowiedz Sly nie sa to ludzie agresywni w swej wiekszosci. Zreszta Sly czesto wypisuje bajki, ja juz sie przyzwyczailem a Wy jeszcze NIE? ;)

No ale moze Sly ma doswiadczenie ze zlotow w PL, nie wiem...ale ogolnie w PL jest na porzadku dziennym agresja wszedzie i w roznych postaciach.

Stasiu miły. Harleya nigdy nie miałem, ale chopperem jeździłem ładnych parę lat, więc siłą rzeczy kilka zlotów zaliczyłem. Wątroba wytrzymała... ;-) Ludzie tacy jak inni - ani lepsi, ani gorsi. Ale skoro jak zwykle wiesz lepiej... ;-)

Też mi się zdarzyło na 2 oo polatać, a odpuściłem sobie jak zbyt wielu znajomych przyszło na cmentarz odprowadzić.

Teraz reprezentuję Jadis MC.

A co do kabli to ostatnio ładnie u mnie zagrały Harmonixy X-DC350M2R.

Ludzie tacy jak inni - ani lepsi, ani gorsi. Ale skoro jak zwykle wiesz lepiej... ;-)

Dokladnie! Ludzie ani lepsi ani gorsi, ale nie dominuzyjmy jak to robi Sly, bo nie wie oczym wogole pisze!

Też mi się zdarzyło na 2 oo polatać, a odpuściłem sobie jak zbyt wielu znajomych przyszło na cmentarz odprowadzić.

Teraz reprezentuję Jadis MC.

A co do kabli to ostatnio ładnie u mnie zagrały Harmonixy X-DC350M2R.

Też pożegnałem wielu kumpli i przyjaciół. To bardzo smutne.

Co do Harmonix-ów M2R to miałem kilka i chwałę sobie. Dobre kable.

Dokladnie! Ludzie ani lepsi ani gorsi, ale nie dominuzyjmy jak to robi Sly, bo nie wie oczym wogole pisze!

Dalej poznawaj świat przez YouTube... :-)

A tak w ogóle, co to znaczy 'dominuzyjmy'? Czy chodzi o demonizujmy, czy może dominujmy?

Tak, w Hells Angels to są same aniołki, zresztą jak sama nazwa na to wskazuje. Ciekawe czy byliście panowie w Sturgis, bo to przecież mekka bikerów... i coroczne pielgrzymki z całego świata!

Parker's Mood

To trochę moja wina. Sądziłem, że przykład będzie zrozumiały i dla wielu był. Ale Stasiu i Krzyżak ni w ząb nic nie zrozumieli. Nigdzie nie napisałem, że bikerzy są agresywni czy, że sieją przemoc. Chodziło mi tylko o zobrazowanie, że są to środowiska, które mają swoje reguły i sposób komunikacji. I taki mechanizm jak na forum, czyli misyjność na siłę i wpisy nie na temat oraz próba ośmieszania fanów danego hobby np tam kończą się dość drastycznie. Dla przykładu w klubie MC gdzie wszyscy mają HD nikogo nie interesują misyjne teorie jakiegoś nawiedzonego teoretyka z YouTube, że Japońce są lepsze. A za wciskanie im tych teorii wbrew ich woli można dostać po kubku. I tyle. Ot taki przykład. Może za trudny... :-)

Tak, w Hells Angels to są same aniołki, zresztą jak sama nazwa na to wskazuje. Ciekawe czy byliście panowie w Sturgis, bo to przecież mekka bikerów... i coroczne pielgrzymki z całego świata!

Ja tam mam bardzo dobre wspomnienia z Harleyowcami wiec zawsze ich bede bronil i tyle off-topu. A wszystkie straszydla w ich strone to sa bzdury, albo jakies incydenty, ktore zawsze bywaja jak jest sporo osob na zlocie.

To trochę moja wina. Sądziłem, że przykład będzie zrozumiały i dla wielu był. Ale Stasiu i Krzyżak ni w ząb nic nie zrozumieli. Nigdzie nie napisałem, że bikerzy są agresywni czy, że sieją przemoc. Chodziło mi tylko o zobrazowanie, że są to środowiska, które mają swoje reguły i sposób komunikacji. I taki mechanizm jak na forum, czyli misyjność na siłę i wpisy nie na temat oraz próba ośmieszania fanów danego hobby np tam kończą się dość drastycznie. Dla przykładu w klubie MC gdzie wszyscy mają HD nikogo nie interesują misyjne teorie jakiegoś nawiedzonego teoretyka z YouTube, że Japońce są lepsze. A za wciskanie im tych teorii wbrew ich woli można dostać po kubku. I tyle. Ot taki przykład. Może za trudny... :-)

Niedawno pisałeś, że nie ma co tematu ciągnąć, a ciagniesz dalej.

Skoro ciagniesz to odpowiedz na pytanie, który konkretnie klub MC masz na myśli.

krzyzakov

Pisałem ogólnie o klubach i zlotach MC. Jeśli mi nie wierzysz to postaraj się na taki zlot dostać, może z kimś zaprzyjaźnionym i wejdź do którejś grupy MC i zacznij ich przekonywać, że to co lubią i czym się pasjonują jest do D...i że tylko tracą czas i kasę. Rób to równie namolnie co w tym wątku i wtedy przekonasz się co będzie.

A wszystkie straszydla w ich strone to sa bzdury,

W US na Harley'ach jeżdżą wszyscy - lekarze, adwokaci, policjanci, dziewczyny... ale też i grożni przestępcy, tacy najgrożniejsi, i znakomicie zoorganizowani - trudniący się przemytem narkotyków, porwaniami, zabójstwami... i całą resztą złych uczynków. Przestań Stasiop opowiadać kolejne story, bo Hells Angels to poważna przestępcza organizacja, zresztą nie tylko oni...

Parker's Mood

Pisałem ogólnie o klubach i zlotach MC. Jeśli mi nie wierzysz to postaraj się na taki zlot dostać, może z kimś zaprzyjaźnionym i wejdź do którejś grupy MC i zacznij ich przekonywać, że to co lubią i czym się pasjonują jest do D...i że tylko tracą czas i kasę. Rób to równie namolnie co w tym wątku i wtedy przekonasz się co będzie.

Czyli filmów się naoglądałeś.

Bywałem i niejedną noc przegadałem o wyższości jednego sprzętu nad drugim.

To po pierwsze.

Po drugie - nikogo tutaj nie przekonuję, tym bardziej namolnie.

Wyraziłem swoje zdanie.

Po trzecie - myli Ci się publiczne forum z imprezą zamkniętą.

krzyzakov

<br />Przestań Stasiop opowiadać kolejne story, bo Hells Angels to poważna przestępcza organizacja, zresztą nie tylko oni... <br />

Moje następne robione sieciówki nazwę Hells Angels w hołdzie dla Stasiop-a

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Hells Angels to poważna przestępcza organizacja, zresztą nie tylko oni...

Ale tak w ogóle, to do czego zmierzacie?

Że na forum powinny panować zasady jak w poważnej przestępczej organizacji? Dobrze rozumiem?

krzyzakov

Stasiu, niby masz rację, ale też nigdy nie próbowałem ze swoją Shadowką wcisnąć się na jakiś zlot Harleyowców, żeby potem próbować im udowadniać, że jest lepsza, bo tańsza, bardziej niezawodna, a mierzalne parametry ma nie do odróżnienia (w ślepym teście)... ;-) Po co się prosić o kłopoty? Tylko w internecie wszyscy są tacy odważni, czując się anonimowi i bezkarni. To samo widzę na spotkaniach w KAiM - przewinęła się przez klub masa osób, które tu na forum bywały zaczepne, agresywne, wręcz zajadłe. A podczas spotkań twarzą w twarz - kulturalni, wręcz uprzedzająco mili ludzie. Czyli jednak jakiś instynkt samozachowawczy wykazują. ;-)

Edytowane przez twonk

Ale tak w ogóle, to do czego zmierzacie?

Rozumiem, że to do mnie, tylko nie rozumiem dlaczego w liczbie mnogiej? Nie ma potrzeby używania nomenklatury z zamierzchłych czasów, ale jak odczuwasz taką potrzebę, to nie mam z tym problemu . Widzę userze KRZYZAK, że działalność misyjna sprawia Ci wiele radości i jak najbardziej się spełniasz...

Parker's Mood

Rozumiem, że to do mnie, tylko nie rozumiem dlaczego w liczbie mnogiej? Nie ma potrzeby używania nomenklatury z zamierzchłych czasów, ale jak odczuwasz taką potrzebę, to nie mam z tym problemu . Widzę userze KRZYZAK, że działalność misyjna sprawia Ci wiele radości i jak najbardziej się spełniasz...

Miałem na myśli Ciebie i sly30

krzyzakov

Zmierzam do tego samego przez cały czas. To nie jest wątek do dyskusji czy kable AC mają wpływ na sprzęt audio czy nie. Podałem tobie link do wątku gdzie takie misyjne nawracanie możesz uskuteczniać. To jest wątek dla tych, którzy już zdecydowali i uważają, że kable AC mają wpływ na sprzęt i tu opisujemy jaki. Nadal nie rozumiesz czy tylko udajesz tępotę? Bo piszę to chyba 10-ty raz!! Na tym forum nie ma ograniczenia wolności. Każdy może wyrażać swoje poglądy ale to co robisz to namolna upierdliwość i trollowanie. Wyraziłeś swoje zdanie już zbyt wiele razy i nic to nie wnosi. Ciągle piszesz to samo. A tu nie interesuje nikogo twoja misja. Masz coś do powiedzenia konkretnie o jakichś kablach AC? Z tego co pisałeś to nie.Czyli dziękujemy tobie za uczestnictwo w tym wątku. Nie chcę ciebie banować ale daj już nam spokój. Masz inne wątki.Możesz też założyć własny. Nikt tobie nie zabrania.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja druty AC słyszę i co mi KRZYZAK zrobisz? Trzeba spełnić parę warunków aby to usłyszeć i nie należy do nich trollowanie w takich wątkach jak ten. Jak uda Ci się osiągnąć takowe, to wróc tu i podziel się doświadczeniami. Najlepszy drut jaki słyszałem to Acro 9500,jego cena jest po za moim zasięgiem mentalnym ale kabel "gra" jak cholera.

Sorry sprawdziłem to był 9300 kabel naprawdę fantastyczny. Przytargał go do mnie intenser bez dwóch zdań świetny!

Edytowane przez jamówię

To prawda. Ale jest też parę innych, znacznie tańszych i też wartych przetestowania. Niekoniecznie trzeba zaraz kupować.

Ja pamietam tylko WSK i Romet z pedałami:

231B_01.jpg

A Simson tu już hajend był przecież:

800px-Simson-S51-green.jpg

Uppps ... te ostatnie to rowery były :).

Stary, obraz wart 1000 słów przecież.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Z tego co widzę obydwa pojazdy nie są zasilane elektrycznie więc nie wpisują się w wątek tytułowy.

Wracając do kabli zasilających; wpadły mi w ręce dwie ciekawe sieciówki firmy Jorma. Słyszałem kiedyś o tej firmie lecz nigdy nie miałem okazji wpiąć ich w tor. Czy koledzy mieli z nimi styczność?

Niestety miałem z nimi styczność, która zakończyła się ich dłuższym pobytem u mnie.

Testowałem zarówno kable zasilające (Unity, Origo, Prime) oraz interkonekty (Unity, Origo)

Miałem możliwość ich porównania z kablami sieciowymi m.in. Acrolinkami, Argento, Harmonixem

Nie będę się długo rozpisywał. Warto je przetestować u siebie.

Origo wypadły u mnie świetne.

Prime'a nie mogłem odłączyć.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi