Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie więc jak z tymi kablami? Mam sprzęt budżetowy powiedzmy do tych 10tys i gram na kablach komputerowych;) jest sens coś kombinować? Nie mówię o kablach za parę tysi ale takich powiedzmy do paru stówek

Panowie więc jak z tymi kablami? Mam sprzęt budżetowy powiedzmy do tych 10tys i gram na kablach komputerowych;) jest sens coś kombinować? Nie mówię o kablach za parę tysi ale takich powiedzmy do paru stówek

Jeśli dla dobrego samopoczucia, które jest przecież bezcenne to warto.

Jeśli dla poprawy dźwięku to nie bo jej nie będzie.

Najlepiej przekonać się na własnej skórze.

Gość

(Konto usunięte)

Panowie smiech,zarty ale ja zauwazylem ze gdy ubiore szarą bluze system gra o 30% lepiej zas po tym jak odstawie sie w koszule gra znacznie gorzej. Pytanie...co mam zrobic w niedziele i swieta??? Mam zakladac tą szarą bluze sportową???

Gość

(Konto usunięte)

I tu pojawia sie pomysł. Wyobraz sobie teoretycznie ze wprowadzam na rynek kombinezon lub skafander o kosmicznych parametrach i audiofilskich wlasciwosciach,oplacam grono audiofili i recenzentow jako w miare zarobiona firma z korzeniami i wyceniam go na 12tys. Mija kilka lat i zaczynasz w to wierzyc skoro w testach wszyscy twierdzą ze poprawa jest znaczna,na forach "znawcy" potwierdzają i pomagają dobrac rozmiar. Pomysl wydaje ci sie absurdalny ale skoro wszyscy dookola twierdza inaczej sam czujesz w koncu ze musisz sobie taki sprawic zeby nie odstawac. Ot i cala magia przemyslu AUDIO

;-)

Nie prowokuj.

Powiedzmy, że robisz 3 kable sieciowe.

DIY z przyzwoitych elementów wyjdzie z 100 zł/sztuka.

Razem wyjdzie kilka stówek.

Abstrahuję tu od inwestycji w jakiś elementarny sprzęt (nożyk, cążki, lutownica) i doświadczenia.

Jak sam tego nie umiesz zrobić to może i warto dać i więcej.

Przecież u stomatologa płacimy kilkaset bo sami tego nie potrafimy zrobić.

Podobnie hydraulik, a ten jedynie rurkę wymienia...

Spokojnie, mam sprzęt za 80 tyś (po cenach sklepowych) i zasilam go kabelkiem SPDIF za 15 zł. Jeśli chodzi o interkonekty nie ma żadnej różnicy w brzmieniu. Kable głośnikowe już jednak słychać, ale bez przesady, są to subtelności, wg. mnie nie powinny stanowić więcej niż 10% wartości reszty.

uwazam ze lepsza sieciowka ma sens i to sluchac, ale to pewnie zalezy od systemu, co do roznic brzmieniowych miedzy poszczegolnymi sieciowkami, jestem sceptyczny

Wiara w sieciówki jest zgubna (dla portfela), nie wprowadzają absolutnie żadnych różnic. Znacznie większą zmianę w odbiorze audio osiągniesz przesuwając się na fotelu o 2 mm niż po zmianie sieciówki.

Jak to NIC???

A samopoczucie właściciela? A awans na bardziej wtajemniczonego? A powód do chwały w towarzystwie?

Fakt, dają też możliwość pisania w zakładce High-End bez narażania się na bana.

Fakt, dają też możliwość pisania w zakładce High-End bez narażania się na bana.

Jeżeli taki miałby być jeden z powodów do pisania w tej zakładce to....nigdy tam nie chciałbym trafić.Wolę SWOJE STEREŁO!

De gustibus non est disputandum

A dlaczego chcesz odpowiedzi na to pytanie od innych? Przeczytasz cala kupe bzdur . Wypozycz cos i posluchaj przez kilka tyg u siebie,bez uprzedzen a potem ponownie ktoregos pieknego wieczora wepnij komputerowy. I wszystko bedziesz wiedzial. Jesli szukasz taniej dobrej sieciowki to polecam Furutecha 314 . Nie znam lepszej sieciowki w przedziale do 1000 zl a wiele przewodow do 2tys tez nie moze sie z nim równać. Na rynku wtornym do dostania w przedziale ktory Cie interesuje. Mozna tez kupic ten kabel na metry i sprobowac zrobic sobie samemu taki przewod ale i tak nie wyjdzie taniej niz egzemplarz uzywany. No chyba ,ze zalozysz jakies najtansze wtyki. Tak wiec wypozycz i posluchaj . Zawierz wlasnym uszom.

Spokojnie, mam sprzęt za 80 tyś (po cenach sklepowych) i zasilam go kabelkiem SPDIF za 15 zł. Jeśli chodzi o interkonekty nie ma żadnej różnicy w brzmieniu. Kable głośnikowe już jednak słychać, ale bez przesady, są to subtelności, wg. mnie nie powinny stanowić więcej niż 10% wartości reszty.

Cholera co to za sprzet za 8 dych na ktorym nie slychac roznic jakie wprowadzaja interkonekty? Sieciowki Ci daruje ;)

Cholera co to za sprzet za 8 dych na ktorym nie slychac roznic jakie wprowadzaja interkonekty? Sieciowki Ci daruje ;)

Lyngdorf Millenium + Dynaudio S25, mówienie "interkonekt" w tym przypadku jest chyba trochę bez sensu (nie wiem czy kabel transport do DAC można nazwać interkonektem) - no ale w każdym razie zapewniam że żadnych zmian w przypadku zmiany tego kabelka nie słychać - jakby ktoś szukał genialnego kabla SPDIF to serdecznie polecam - Belkin F3Y095bf1M - za 15 zł daje bajeczne wokale, Anna Maria Jopek śpiewa jakby była w tym samym pokoju, kolumny nagle brzmią jakby je wypozycjonował Lucjan Kydryński, a scena się robi taka że wydaje się że się siedzi w pierwszym rzędzie Carnegie Hall. Polecam serdecznie i z czystym sumieniem jak ktoś musi połączyć transport z DACiem.

• 1 miesiąc później...

W przypadku połączenia cyfrowego najważniejszw jest, aby zapewnić b. dobry styk. Jak damy dobre wtyki, jako przewód z powodzenuem zadziała kabelek antenowy i nikt takiego połączenia nie odróżni od przewodu za pierdylion baksów.

Dane po przejściu po kablu i tak są buforowane i dopiero z bufora czytane przez dac, więc rola jakości przewodu w transmisji jest pomijalna- albo przepływ danych jest, albo nie gra.

O kukra blada

Ale fajowski wątunio !

Normalnie jak nigdy , przeczytałem prawie cały

Powinien być w dziele "humor"

Jest tu taki ? :>

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

piszecie taki pierdy (cyfry nie słychać), potem inni to czytają, i wielkie g... z tego wychodzi.

miał ktoś z Was , lepszy kabel cyfrowy w ogóle w ręce ??

A na czym ta lepszość ma polegać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.