Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Ale wyraźnie napisałem, podaj nr rachunku!, przelew wykona moja księgowa, a gdzie wydasz,mnie nie interesuje, ale tylko na onkologie dzieci. ponaglam!

Bank PKO S.A. VII oddz. w Warszawie 2, filia w Piasecznie ul. Powstańców Warszawy 13

Nr konta: 72 1240 1109 1111 0010 0910 5420

Ptasie mózgi,...ile to będzie jeszcze trwało, ujemny wymiękł, ten staruszek co nie słyszy, Grzesiek7 co istniec próbuje, ale nie widzi co słyszy,i słysząc co trzeba nie słyszy, strach tu zaglądac.

Nie, to po prostu rodzaj głodu. Stada zombii i wampirów, żeby żyć muszą znaleźć swoje ofiary. A głupota jest ponadto nienasycona, dlatego ten wątek to werbalne perpetum mobile, do końca świata i jeden dzień dłużej...

Ptasie mózgi,...ile to będzie jeszcze trwało, ujemny wymiękł, ten staruszek co nie słyszy, Grzesiek7 co istniec próbuje, ale nie widzi co słyszy,i słysząc co trzeba nie słyszy, strach tu zaglądac.

Widzę wszyscy się pogubili.

Staruszek to Ujemny czy Grzesiek7...?

Parę razy pisałem że czas zamykać ten wątek ale nikt nie....słucha... ?

Słuchają kabli...?

Pracuje nad projektem 116db słucham cicho bo mam wrażliwy słuch, ja mam z tym problem, 30wat, 116dB, chore,... ale, nie mogę spać bo drzewa z wiatrem szumią.

Rozumiem, że jak gołąb na sąsiednim dachu w nocy nieopatrznie puści bąka, Kolega zrywa się na równe nogi z procą w ręku?

Uwielbiam to forum. Takich jaj nie ma nawet w Erze.

Gość partick

(Konto usunięte)

Nadal nie mam namiarów, jesteś bez jaj,... szczekasz,... a nie po trawisz napisać nr, konta.

z twojego wpisu wynika, że Azus jest twoim klonem - pomyliły ci się konta i dlatego wyedytowałeś wpis.

Parę razy pisałem że czas zamykać ten wątek ale nikt nie....słucha....

jeżeli MMmaxym vel Azus wpłaci ten 1000 PLN na dzieciaki, to będzie to jeden z najwartościowszych wątków na tym forum :)

Parę razy pisałem że czas zamykać ten wątek ale nikt nie....słucha....może faktycznie tu chodzi o słuch ?

Pozamykać to trzebaby parę wątków w hi-end, np. ten o "sygnaturze dźwiękowej" kabla cyfrowego - od dawna wiadomo, ze coś takiego nie istnieje.

Wyświetl postUżytkownik MMmaxym dnia 02.06.2012 - 23:37 napisał

Nadal nie mam namiarów, jesteś bez jaj,... szczekasz,... a nie po trawisz napisać nr, konta.

z twojego wpisu wynika, że Azus jest twoim klonem - pomyliły ci się konta i dlatego wyedytowałeś wpis.

Dlatego też mój komentarz:

Jesteś księgową Jezusa, znaczy Azusa...?

Zwróć uwagę, że szybko zmienił treść wpisu... ;D

• Moderatorzy

słyszałem pochwałę dźwięku z solodcore,

jeśli miałbym budować to (ja mam instalację 2 żyłową) kupiłbym solida 2x1 z Polinku z miedzi 6N

generalnie z wielkością wpływu sieciówki na system bym nie przesadzał, ale serwowane fabrycznie 2x0,5 plecionki mogą go degradować,

więszość ma kolumnowe 2x2,5 więc fabryczny kabel tak trochę się gryzie .

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

<br />

Biorac pod uwage ceny niektorych kabli to mozna je traktowac jedynie jako przedmiot kolekcjonerski bo inaczej nalezaloby powatpiewac w zdrowy rozsadek kupujacego. ;)

<br />

Wszystko na ten temat :-)

Ja sam czasami powątpiewam w swój rozsądek, bo kolekcjonuję (ale również używam) zafoliowane kasety magnetofonowe ze złotej ery analogu, ale mimo wszystko daleko im do chorych cen za kable, a brzmienie zależnie od zastosowanego typu nośnika, a nawet producenta tego samego typu nośnika, naprawdę potrafi być różne (pomijam zmiany w brzmieniu wprowadzane przez systemy redukcji szumów, jeżeli ktoś je stosuje). A wśród ludzi lubiących decki temat kabli praktycznie nie istnieje. Jak ktoś chce mieć inne brzmienie (celowo piszę inne, a nie lepsze), to zmienia typ kasety, albo zmienia decka, a nie kable.

Pozdrawiam wszystkich MELOMANÓW :))

Który przewód do budowy kabla sieciowego będzie lepszy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W życiu.

Natomiast; jak najbardziej oddawać się hobby.

A propos sieciówek.

Ostatnio mi zagrała; w spawarce. Inwertorowa mi nawaliła... ;(. Włączam a tu gra... ;)

A miałem ogrodzenie do spawania...

...

Ten drugi jest sztywnym kablem instalacyjnym.

Choć znam zwolenników solid cor`a również wśród sieciówek...

Ja niestety elektroda otuloną (MMA) spawam. Ale kolega dał mi pospawać TIG`iem u siebie w warsztacie jak robiliśmy drzwi antywłamaniowe. Można tylko pomarzyć, jak delikatne elementy można pospawać. Blacha #1,5 bez problemu. MMA to upali to w cholerę...

Ja niestety elektroda otuloną (MMA) spawam. Ale kolega dał mi pospawać TIG`iem u siebie w warsztacie jak robiliśmy drzwi antywłamaniowe. Można tylko pomarzyć, jak delikatne elementy można pospawać. Blacha #1,5 bez problemu. MMA to upali to w cholerę...

Nie wszystkie spawarki (myslę o producentach) są takie dobre z racji użytej techniki.No ale to jak z wszystkim wychodzi dopiero w praniu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 1 miesiąc później...

Elektryk może nawet wbudować sprzęt audio w ścianę i w ten sposób stanie się częścią instalacji elektrycznej ;)

Jakość przewodu powinna zapewnić minimalną impedancje i zniekształcenia.

Elektryk może nawet wbudować sprzęt audio w ścianę i w ten sposób stanie się częścią instalacji elektrycznej ;)

Jakość przewodu powinna zapewnić minimalną impedancje i zniekształcenia.

Tylko wtedy "kablem zasilajacym" bedzie instalacja do licznika. ;)

server unreachable;--

Jeśli kabel sieciowy ma być częścią sprzętu jako coś w rodzaju falowodu to jak podają (choć nie wiem dokładnie jak to określane) powinien liczyć co najmniej 2m.

Czyli super kabel o długości 0.5m nie ma sensu bo nic nie zmieni ;)

I potwierdzają to też uznani producenci którzy kable AC robią w długości nie mniejszej niż 2m np MIT czy Argento.

Shunyata te dobre modele robi od 1.8m w górę.

Wiele innych firm też robi od 2m.

Polmetrowe bylyby niepraktyczne, a przeciez przewod sieciowy, jest przedluzeniem tego w scianie, bo z oczywistych powodow, sciany nikt do sprzetu nie przysunie, w druga strone jest jednak prosciej. I nawet zakladajac, ze sieciowka jest kosmiczna i gra, to nic nie zmieni faktu, ze jest przedluzeniem tego sciennego kabla. Dywagowanie wiec na dlugoscia kabla zasilajacego, jest jeszcze dziwniejsze, niz wsluchiwanie sie w jego walory. Mam nadzieje, ze nie ma tu kogos, kto slyszy roznice miedzy 1.5 metra a 2 metry. Zreszta chetnie sie posmieje....

Tylko te z 1,98437689326m są dobre, nie ma sensu kopować innego bo nic nie da, tak słyszałem :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.