Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

930 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sie wcale nie gotuje. Tylko irytuje mnie wmawiane czegos na sile. A projektantem kabli jestes przeciez ty.

Widze ze Cie ten projektant boli ??? wiec wklejam specjalnie dla Ciebie zrobiony nastepny kabelek , jeszcze nie gotowy do konca ale ?? Ten akurat z mysla o odtwarzaczu cd . A bym zapomnial ? to Ty mnie nazwales ...projektant... dziekuje Ci za to :)

Najlepiej gra bez konfekcji...

Izolację na żyłach zdjąć na długości ok. 2cm i tak wsunąć do gniazda.

Hi-end nie zna kompromisów!

%)

Najlepiej gra bez konfekcji...

Izolację na żyłach zdjąć na długości ok. 2cm i tak wsunąć do gniazda.

Hi-end nie zna kompromisów!

%)

Ostatnia moda audiofilska: wypruć kable ze ściany i wlutować bezpośrenio w płytkę. Hardkor, ultra minimalistyczna ścieżka. Nic nie zakłóca.

Przy odpowiedniej dawce determinacji wszystko mozna sprowadzic do absurdu.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Ostatnia moda audiofilska: wypruć kable ze ściany i wlutować bezpośrenio w płytkę. Hardkor, ultra minimalistyczna ścieżka. Nic nie zakłóca.

Panowie, ostrożnie z tymi radami, bo znając zapędy naszych audiofili w testowaniu różnych absurdalnych wynalazków, gotowi są wprowadzić te pomysły w życie, a to może być niebezpieczne, bo z z myśleniem u nich słabo :-)

Czyli przy odpowiednio haryzmatycznym przywodcy, mozna zmienic nawet ludzkie myslenie.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Czyli przy odpowiednio haryzmatycznym przywodcy, mozna zmienic nawet ludzkie myslenie.

No.

Np:

Był wątek o kablach w hi-end, ale nie po myśli przywódcy...

Wyciął wątek i założył nowy o sygnaturach kabli, grożąc palcem aby niesłyszący (sygnatur rzecz jasna) nie śmieli nawet tam wejść...

;)

No ale to nie jest charyzma, tylko korzystanie z bycia w ukladzie dostepu do zarzadzania portalem.

Tu sa stosowane techniki zarzadzania, przed blokowanie.

To jak w komunie: podsluchujemy, blokujemy, zamykamy geby.

...przetestowałem w ciągu 30 lat wiele drutów i zdecydowanie nie słyszę różnicy......od wielu lat jadę na średnich TaraLabs...i to mi w zupełności wystarcza.....dla mnie to voodoo...mimo wszystko szanuję tych , którzy słyszą różnicę...pozdr.

...przetestowałem w ciągu 30 lat wiele drutów i zdecydowanie nie słyszę różnicy......od wielu lat jadę na średnich TaraLabs...i to mi w zupełności wystarcza.....dla mnie to voodoo...mimo wszystko szanuję tych , którzy słyszą różnicę...pozdr.

Qrczę, jak ja Ci zazdroszczę...

Co za rozrzutność!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Widocznie zblizasz sie do 60-tki lub tyle masz ?? wiec masz prawo byc gluchym i nie slyszec roznicy kabli :) ...bez obrazy pozdrawiam

Gość rydz

(Konto usunięte)

Widocznie zblizasz sie do 60-tki lub tyle masz ?? wiec masz prawo byc gluchym i nie slyszec roznicy kabli :) ...bez obrazy pozdrawiam

A może nie uległ praniu mózgu?:)

Z dzwiekiem audio jest jak z idealnie dobrana para dwojga ludzi w zwiazku.

Nie kazdemu sie udaje znalezc taka polowe, z ktora jest sie swietnie zgranym, z ktora rozumiemy sie bez slow, "jak dwa lyse konie", itp., itd.

Niektorzy ludzie przyznaja ze ta druga polowa nie jest taka jaka sobie wyobrazali.

Niektorzy sa "po przejsciach".

Niektorzy nie chca wcale sie wiazac w pary.

Czy Ci ludzie ktorzy nie zaznali tych samych sytuacji, ktorzy nie trafili na swoja idealna druga polowe, ktorzy nie przezyli z druga polowa tych najwyzszych uniesien ...

czy oni moga wiedziec ze takie "czary" maja miejsce, doswiadczaja ich inni ludzie ?

Nie kazdemu jest dane doswiadczyc w zyciu tych samych emocji.

Nie kazdemu jest dane w zyciu przezyc to samo, lub tak samo jak innym.

....SLAW 123...no mam trochę po 50-tce , ale ostatnio byłem u kolegów w Dęblinie w tkz. Akademi Lotniczej i przy okazji zrobiono mi testy słuchowe /a wiecie jakie tam są kryteria/...i wyszło na czwórkę....tak ,że jeszcze niezlę słyszę......pozdr.

No.

Np:

Był wątek o kablach w hi-end, ale nie po myśli przywódcy...

Wyciął wątek i założył nowy o sygnaturach kabli, grożąc palcem aby niesłyszący (sygnatur rzecz jasna) nie śmieli nawet tam wejść...

;)

Ciekawe, jak ktoś napisze tam, że to bzdury to pewnie skończy się banem na dwa miesiące?

Swoją drogą pasjonująca dyskusja - aż dwóch dyskutantów i niezwykle cenne spostrzeżenia - trzeba rozesłać je do działow marketingowych firm kablarskich - niech wiedzą, jak są skuteczni ;-)

Z dzwiekiem audio jest jak z idealnie dobrana para dwojga ludzi w zwiazku.

Nie kazdemu sie udaje znalezc taka polowe, z ktora jest sie swietnie zgranym, z ktora rozumiemy sie bez slow, "jak dwa lyse konie", itp., itd.

Niektorzy ludzie przyznaja ze ta druga polowa nie jest taka jaka sobie wyobrazali.

Niektorzy sa "po przejsciach".

Niektorzy nie chca wcale sie wiazac w pary.

Czy Ci ludzie ktorzy nie zaznali tych samych sytuacji, ktorzy nie trafili na swoja idealna druga polowe, ktorzy nie przezyli z druga polowa tych najwyzszych uniesien ...

czy oni moga wiedziec ze takie "czary" maja miejsce, doswiadczaja ich inni ludzie ?

Nie kazdemu jest dane doswiadczyc w zyciu tych samych emocji.

Nie kazdemu jest dane w zyciu przezyc to samo, lub tak samo jak innym.

No coż, jeśli ktoś doznaje takich emocji na widok kabelka, to ja mu serdecznie współczuję, ponieważ, jeśli kiedykolwiek będzie w stanie doświadczyć czegokolwiek chociażby słuchając muzyki, to przy takim progu wrażliwości może się skończyć tragicznie.... Chyba że jest odwrotnie...

P.S.

A propos przywódcy...

Czyżby Palton przejął rolę Pierwszego Audiofila RP?

No coż, jeśli ktoś doznaje takich emocji na widok kabelka, to ja mu serdecznie współczuję, ponieważ, jeśli kiedykolwiek będzie w stanie doświadczyć czegokolwiek chociażby słuchając muzyki, to przy takim progu wrażliwości może się skończyć tragicznie.... Chyba że jest odwrotnie...

Pragne wierzyc ze poprostu nie zrozumiales dobrze moich intencji w tym co napisalem, dlatego zamiast sie rozpisywac krotko wyjasniam, ze tekst byl nie o kabelku tylko o calym systemie.

A kabelek jest skladowa tego systemu, ktory moze zmieniac jego efekt koncowy, czyli dzwiek.

Moze czy nie moze to wartosc subiektywna.

Moje stanowisko jest ze moze.

Aby się przekonać że kabel zasilający ma wpływ na brzmienie mojego systemu -a nie są to tylko jakieś moje omany słuchowe- zainspirowany filmami audio z you tube nagrałem sobie dwa filmiki aparatem foto, gdy wzmacniacz zasilany był zwykłym kabelkiem a następnie furutechem 314.Ciekaw byłem czy kiepski mikrofonik aparatu zarejestruje jakieś zmiany.Zrzuciłem na kompa i na nagranych filmikach dźwięk różnił się tak jak ja to słyszę na żywo.Dźwięk zarejestrowany przy furutechu był czytelniejszy o głębszym basie.Oczywiście zmiany zarejestrowane przez aparat nie były jakieś kosmiczne ale jednak dźwiękowo się różniły.Pozdrawiam.

Aby się przekonać że kabel zasilający ma wpływ na brzmienie mojego systemu -a nie są to tylko jakieś moje omany słuchowe- zainspirowany filmami audio z you tube nagrałem sobie dwa filmiki aparatem foto, gdy wzmacniacz zasilany był zwykłym kabelkiem a następnie furutechem 314.Ciekaw byłem czy kiepski mikrofonik aparatu zarejestruje jakieś zmiany.Zrzuciłem na kompa i na nagranych filmikach dźwięk różnił się tak jak ja to słyszę na żywo.Dźwięk zarejestrowany przy furutechu był czytelniejszy o głębszym basie.Oczywiście zmiany zarejestrowane przez aparat nie były jakieś kosmiczne ale jednak dźwiękowo się różniły.Pozdrawiam.

Te filmiki są na youtubie ? jakiś link do nich ?

Jako muzyk i meloman, oraz początkujący audiofil już wiem że są pewne zauważalne różnice zarówno między kablami głośnikowymi jak i różnymi interkonektami. Składając swój pierwszy prawdziwy sprzęt Hi-Fi, dopiero zacząłem się zagłębiać w temat kabli sieciowych, kondycjonerów itp. Na dzień dzisiejszy już wiem że będę musiał zakupić jakąś listwę sieciową typu Gigawatt PF-1 lub inną, gdyż zwyczajnie nie mam wystarczającej ilości gniazdek obok sprzętu. Ale co dalej? Jak wygląda temat słuchania listw i kabli sieciowych? Jakie jest wasze zdanie na ten temat i dlaczego kable sieciowe potrafią być tak cholernie drogie, a może to tylko czysty marketing?

Proszę o komentarze.

przykładowy kabelek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja polecam kable zasilające firmy Enerr. Porównywałem listwy Enerr Power Point z kablem Blue oraz Gigawatt PF-1 i ta pierwsza wykazała większą dynamikę i ładniejsze rysowanie sceny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.