Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to rozumieć? Ten droższy jest w końcu lepszy? Przecież napisałeś, że u Ciebie tani gra lepiej.

U mnie i z SM6 .

Znikła suchość , nerwowość i pojawiła się fajna barwa .

Miałem zaledwie kilka kabli więc to ułamek tego co jest na rynku a z tego co widzę to właśnie tanie sieciówki WW są bardzo dobre .

Pewnie jakiś Furutech by był jeszcze lepszy . Może na jesień ...

Z interkonektami już tak łatwo ( tanio ) nie jest .

• 3 tygodnie później...

Moja najnowsza sieciowka to kabel podtynkowy solid core 2 x 2,5 mm + 1.5 mm, bez ekranu. Koszt ok. 3,50 zl za metr. Do tego Schuko Furutech FI-E35 oraz IEC MARTIN KAISER SILVER PLATED. Gra pieknie.

Miałem kiedyś Artech Aero do cd i Galaxo do wzmaka. Fajne kable, Galaxo wypadł u mnie lepiej niż Python.

Planuję tak:

1.Wzmacniacz - Galaxo 1m Gold

2.Odtwarzacz - Deep Breath 1m Gold

3. DAC - tutaj nie wiem, który wybrać:

FZ-8S 1m Gold lub

FZ-8S 1m Rhodium

Aero 1m Gold

Aero 1m Rhodium

• 5 miesięcy później...

Planuję tak:

1.Wzmacniacz - Galaxo 1m Gold

2.Odtwarzacz - Deep Breath 1m Gold

3. DAC - tutaj nie wiem, który wybrać:

FZ-8S 1m Gold lub

FZ-8S 1m Rhodium

Aero 1m Gold

Aero 1m Rhodium

Firma godna uwagi przed zakupem bez problemu wypożyczą Ci kabelki do odsłuchu więc sam zdecydujesz który zostanie ;)

Ja z ich oferty miałem tylko te tańsze modele Wind , Thunder i Silver Shine którego mam do dziś .

Witam.

Nabyłem nie dawno wzmacniacz electrocompaniet eci5 mk2 i chce do niego dokupić kabel zasilający ,jak najbardziej może być rynek wtórny. Cenna max 1000 długość 1 metr jest ok.

Dzięki.

Znalazłem u kolegi z forum kabel ps audio ac 12.

Może jeszcze jakieś inne propozycje ?

Moim skromnym zdaniem nie jest możliwe usłyszenie różnic kabli sieciowych, ani jakichkolwiek innych... Temat grania kabli pojawił się z nudów niestety, gdyż audiofil meloman musi coś zawsze znalezc by było o czym dyskutować... To jest temat dla sporów i waśni niestety. Kabelki grać nie mogą bo to tylko przewodniki, chyba że położymy np Furutecha w ścianach i ze stacji trafo do domku- wtedy na pewno zagra że hohoho:) pozdrawiam

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Dzięki za info dwóch kolegów natomiast pana slaaawek proszę o przestanie wpisywania BREDNI!!! Z moich skromnych doświadczeń : wymieniłem 4 pr na tellurium q black i jakiś rca na cardasa parsec.Roznica w dźwięku była ogromnie słyszalne dla mnie już po kilku kawałkach ale nie o tym teraz.

Zdaje sobie sprawy ze zasilający może mniej ma wpływ na dzięki ale wzmacniacz za 13000 zł i zwykły kabel fuiii.

Proszę o jeszcze jakieś propozycje może rynek wtórny.

Blue heaven jest teraz na promocji w top hifi za 444 zł metr hm.

Dziękuje .

.Roznica w dźwięku była ogromnie słyszalne...

Jak ja lubie tego typu stwierdzenia: " ogromnie slyszalne " - po wymianie kabelkow - dobre :-))) Co najmniej jak przy porownywaniu dwoch par zupelnie roznych kolumn z zupelnie innego przedzialu cenowego, lub porownywaniu brzmienia kolumn w zupelnie innych akustycznie pomieszczeniach.

Oj chlopaki, chlopaki ! Jakze wielu na tym forum " buja w oblokach ! "

Ciekawa obserwacja z tego wątku: starzy wyjadacze, którzy są na forum po dziesięć lat ze słyszenia kabli dawno wyrośli,a młode leszcze z mlekiem na brodzie "słyszą" wszystko, nawet podstawki pod kable. "Taka sytuacja". :-))))

Może to właśnie kwestia wieku, który słyszenie pogarsza, a może ...rozumu.:-)))

Zdaje sobie sprawy ze zasilający może mniej ma wpływ na dzięki ale wzmacniacz za 13000 zł i zwykły kabel fuiii.

Trochę nie tak prawda :D Niech kolega wymienia wszystkie zwykłe po drodze do elektrowni fuiii takie mieć, skoro na końcu odbiornik za 13 tysi :)

Trochę nie tak prawda :D Niech kolega wymienia wszystkie zwykłe po drodze do elektrowni fuiii takie mieć, skoro na końcu odbiornik za 13 tysi :)

Wszystkie kable które idą z elektrowni do skrzynki rozdzielczej nie są takie zwykłe.

Hei

Lutek polecam larengologa jeśli nie słyszysz różnicy w kablach za 1 zł i 10000 zł.

Modrzew matka z kablem jest OK jeszcze w latekise jak najbardziej.

Audiofan bo wiesz trzeba nabić sobie postów by mieć coś do powiedzenia już dwa razy dzisiaj się o tym na pw dowiedzalem.

Malikali trzeba najpierw ten odbiornik mieć za 13 a nie za 3 .

Rikimaru w sumie racja.

odp. na pyt. nie nie slucham

wlaczam sprzet i slucham muzyki....

jak zaczne sluchac sieciowek prosze niech ktos mnie zapakuje w kaftan i odwiezie na oddzial zamkniety :))

a sieciowki mam inne od tych zwyklych, zrobilem takie same niezwykle jak tomanek, po co ?? bo ladniej wygladaja :)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Zwykłe nie są, audiofilskie też nie.

W takim razie co to jest zwykły kabel??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dzięki za info dwóch kolegów natomiast pana slaaawek proszę o przestanie wpisywania BREDNI!!! Z moich skromnych doświadczeń : wymieniłem 4 pr na tellurium q black i jakiś rca na cardasa parsec.Roznica w dźwięku była ogromnie słyszalne dla mnie już po kilku kawałkach ale nie o tym teraz.

Proszę o jeszcze jakieś propozycje może rynek wtórny.

Blue heaven jest teraz na promocji w top hifi za 444 zł metr hm.

Dziękuje .

Ja mam tylko jedno pytanie. .. dlaczego uslyszales różnice w dzwieku dopiero po odsluchaniu kilku kawalkow a nie po odsluchaniu pierwszego kawalka ? Przecież przy pierwszym powinna juz byc ..duza.. różnica...

Ja mam tylko jedno pytanie. .. dlaczego uslyszales różnice w dzwieku dopiero po odsluchaniu kilku kawalkow a nie po odsluchaniu pierwszego kawalka ? Przecież przy pierwszym powinna juz byc ..duza.. różnica...

Się musiał przynajmniej chwilę wygrzać:)))

Na kablu łączącym wzmacniacz z kolumnami czyli tellurium q black a także i na rca czyli cd wzmacniacz różnica w dźwięku na plus była słyszalna po poru sekundach ale normalnym jest ze aby to utwierdzić trzeba było posłuchać dużej ;)

Zasilajacego jeszcze nie wymieniłem.

• 3 tygodnie później...

Moim zdaniem, im MNIEJSZY sygnał płynie w przewodzie i im jest on bliżej źródła , tym WIĘKSZY wpływ można stwierdzić, więc dla dźwięku po kolei mają znaczenie:

1. Interkonekty- zwłaszcza gramofonowy

2. Głosnikowe- raczej niewielki w porównaniu z p.1 Należy jednak dbać o jak najniższą rezystancję, by nie tracić sygnału i nie zwiększać niepotrzebnie nierówności impedancji kolumny.

3. Zasilajacę- ich wpływ na dźwięk w praktyce można olać, jakość potrzebna tylko po to, by bez problemów natury ELEKTRYCZNEJ zasilić sprzęt grający.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.