Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Pearl

Waldi76

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Mówię o osobie która ich słuchała w normalnych, a nie wystawowych warunkach. Na tej zasadzie, to ktoś może dojść do wniosku że najtańszy Naim jest lepszy od topowego Accuphase, bo mu się bardziej podobało zeszłoroczne połączenie Naim + RLS Callisto, niż Accu + Dynki w tym roku.

Bądźmy poważni. Pylony to bardzo dobre kolumny za 1000zł. Tylko tyle. I aż tyle.

Spisz jeszcze czy jesteś po zabiegu?

Czepiłeś się mojego posta,dostałeś momentalnie odpowiedż,bez długiego grzebania się w tym śmietniku.

Kręcisz więc dlatego przeczytaj pierwsze moje zdanie z zapytaniem.

Za to z ostatnim twoim się zgadzam,i trzeba było tak od razu.

Best Product 2011 High Fidelity

Uzasadnienie:

Niezwykły debiut tej polskiej firmy nie mógł chyba lepiej wstrzelić się w swój czas. Niedrogie, fantastycznie grające kolumny to coś, na co od dawna czekaliśmy. Można wprawdzie dodać do tego, że to polskie kolumny, ale chyba nie trzeba, bo spłycałoby to wartość samego wyboru. To po prostu znakomite kolumny, o pełnym, dynamicznym dźwięku i bardzo dobrze ustawionej barwie, za nieduże pieniądze. Tyle wystarczy za wszystko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze fragment ze wstępu:

"Trzeba przy tym zaznaczyć, że pomimo obiektywizmu, którym staramy się objąć wszystkie działania, obiektywizmu osiąganego m.in. przez żelazną dyscyplinę testów, metodologię i doświadczenie, ostatecznie jest to sprawa subiektywna, jak każdy wybór zależny od człowieka."

W tym i innych wątkach od początku bronię, choćby mi się wybór nie podobał, tego doświadczenia i metodologii (sam zawodowo testuję od 10 lat samochody), dlatego bardziej wierze w opinię Redaktora Pacuły, niż w wypociny niektórych kolegów z forum, zwłaszcza te oparte na czystej teorii.

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

W tym i innych wątkach od początku bronię, choćby mi się wybór nie podobał, tego doświadczenia i metodologii (sam zawodowo testuję od 10 lat samochody), dlatego bardziej wierze w opinię Redaktora Pacuły, niż w wypociny niektórych kolegów z forum, zwłaszcza te oparte na czystej teorii.

Ale sobie wybrałeś redaktora...

Pacuła powinien otrzymać tytuł Największego bajkopisarza audio.

Jeżeli auta oceniasz tak jak Pacuła audio, to nie widzę wielkiego sensu kierowania się takimi testami.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Pacuła powinien otrzymać tytuł Największego bajkopisarza audio.

A jaki tytuł ty powinieneś w takim razie otrzymać ? Jakie są twoje 'osiągnięcia' na polu pisania opinii ?

Z dwojga złego, bardziej wierzę w opinię kogoś piszącego pod własnym nazwiskiem, kogoś kto ma sprzęt i doświadczenie, niż internetowego ducha, którego sprzęt, doświadczenie, słuch i gust muzyczny są jedną wielką niewiadomą ... że o możliwych ukrytych interesach i powiązaniach ludzi piszących anonimowo nie wspomnę.

(sorry, nie mogłem się powstrzymać)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kolego nie audiofil,widzę poprawkę,bo już miałem tekścik dla Ciebie:)

wiem wiem zle wyedytowalo mi posta ale szybko poprawilem ;)

A dlaczego nie? Ja kiedyś miałem ok 4000 na wzmacniacz. Słuchałem chyba z 7 i wyszedłem z takim za mniej niż pół tej kwoty. Za niecałą resztę kupiłem kolumny i jeszcze zostało.

Mozliwe ze tak bylo ale z tej okazji Ty nie wypisujesz tu ze ten za 2000pln jest lepszy niz te za 4000pln nie wspomne juz co bys dostal za 4000pln gdybys kupil uzywany w idealnym stanie np. Caspiana bys juz mial :) No ale skoro kolumny za reszte to piecyk za 2000pln wystarczy do nich wazne ze muzyka fajnie gra ;)

Jak dla mnie to wiekszosc wpisow tu odnosnie pylonow to zwykla reklama i nic wiecej wierze ze graja super w tej cenie ale to wszystko a skoro sa takie super to sprzedajcie swoje klocki po 3000-4000pln i po pylony bedzie HI END :) Kto juz tak zrobil ??? no Kto ??? :)))

A jaki tytuł ty powinieneś w takim razie otrzymać ? Jakie są twoje 'osiągnięcia' na polu pisania opinii ?

Z dwojga złego, bardziej wierzę w opinię kogoś piszącego pod własnym nazwiskiem, kogoś kto ma sprzęt i doświadczenie, niż internetowego ducha, którego sprzęt, doświadczenie, słuch i gust muzyczny są jedną wielką niewiadomą ... że o możliwych ukrytych interesach i powiązaniach ludzi piszących anonimowo nie wspomnę.

(sorry, nie mogłem się powstrzymać)

Akurat mój nick łatwo rozszyfrować, bo składa się z pierwszej litery imienia i pełnego nazwiska. Czasem podpisuję się imieniem i nazwiskiem, chociaż nie na tym forum. W każdym bądź razie, zidentyfikowanie kto się kryje za nickiem "bmiara" nie jest trudne.

Gwarantuję ci, że nie mam żadnych powiązań z jakimikolwiek firmami z branży audio, a z kim/jakimi firmami mam, można sprawdzić w KRS-ie.

Absolutnie nie jestem i nie mógłbym być osobą piszącą opinie o sprzęcie audio. Przede wszystkim dlatego, że nie potrafię opisując podstawki pod kable ułożyć poematu na trzy szpalty.

Jeżeli miałbym wskazać którego z redaktorów audio testy należy czytać i brać na poważnie, to chyba wskazałbym na A. Kiesiela. Rzetelność i pomiary stawiam ponad elaboraty o audiofilskim powietrzu w wykonaniu W. Pacuły.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Absolutnie nie jestem i nie mógłbym być osobą piszącą opinie o sprzęcie audio. Przede wszystkim dlatego, że nie potrafię opisując podstawki pod kable ułożyć poematu na trzy szpalty.

Bo jeszcze nie wytrenowałeś mózgu: "Ludziska – że tak się poufale do państwa zwrócę – to jest proces uczenia się, tak jest w audio. Kiedy wchodzimy na szczyt (oczywiście nasz własny, można powiedzieć „domowy”) i wydaje nam się, że jest „zaj..” i idealnie, oznacza to, że dojrzeliśmy do czegoś jeszcze lepszego. Znaczy to, że przed nami ekscytujący czas olśnień i pełnych niedowierzania odkryć. Tak wygląda droga w audio i tak wygląda szkolenie naszego słuchu, trenowanie naszej umiejętności słuchania, która jest połączeniem słuchu i tego, co nasz mózg z tym robi."

Ukryta Zawartość

Nie nauczyłeś się, siadaj - jedynka ! :-) Tak się nakręca rynek na kolejną duperelę pozwalającą lepiej słyszeć po wytrenowaniu mózgu :-))))) Pacuł-Miszcz is the best now and forever ! :-)))) Jeśli ktoś wierzy jeszcze w jego testy to dał się wkręcić w tą manipulacyję - znaczy się Miszczunio wytrenował mu mózg słowem pisanym :D

Będę miał Pylony Pearl niebawem - napiszę jak grają u mnie, bo na odsłuchach w sklepie bardzo mi się podobały. Dajcie sobie siana krytycy-teoretycy!

A kable Melodika już masz do nich czy czekasz na recenzję W.Pacuły ? :-))

Ukryta Zawartość

audio73 nie rozumiem czemu dyskryminujesz czyjeś zdanie na forum. Masz prawo się nie zgodzić z tym co ktoś napisał - rozumiem. Ale żeby wykładać własne osądy, trzeba wcześniej napisać swoją własną recenzję i poddać ją krytyce. Czy gdzieś takowa jest na tym forum??? Nie rozumiem czemu taka awantura o te Pylony na forum? Jeśli graja poprawnie to graja i nie ma znaczenia ile kosztują. Wydaje mi się że większym problemem są te kolumny, które kosztują krocie a nie grają i są w zasadzie drogim meblem z logo topowej firmy. No wiec jeśli znaczek ma większe znaczenie niż dżwięk jakie produkują- cóż wolna wola :)

Ja kolegów rozumiem, bo Polak zna się na wszystkim od kołyski. On nie wierzy w zdanie zawodowców i profesjonalistów, a jego racja jest jedyna. A ja, choćbym miał być uznany za naiwniaka, czy innego frajera, to jednak nadal będę bardziej wierzył komuś, kto ma za sobą wieloletnie doświadczenie, kilka rzeczy miał możliwość porównać, w podobnych okolicznościach, niż komuś kto owszem coś widział, słyszał, ale zamkniętemu na wiedzę i opinie z zewnątrz, a szczególnie temu, który nawet rzeczonego przedmiotu nie widział na oczy. I owszem, w każdej branży zdarzają się młodzi, gniewni, przemądrzali, którzy uważają że doświadczenie starszych kolegów to tylko czysty marketing (w mediach wielu jest takich co chwila, najczęściej jednak są niczym supernova) i których dopuszcza się do pióra i pozwala ferować wyroki, ale akurat Red. Pacuła raczej nie jest nowicjuszem. Pokory trochę.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

audio73

Napisz jak grają Pylony Pearl, jestem ciekaw Twojej rzetelnej opinii na podstawie odsłuchu...oczywiście, a nie niechęci do Pacuły i chęci trolowania.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kolego Audio 73,

Trochę za bardzo się rozpędziłeś, napisz własnoręcznie kilka recenzji a środowisko audio cię oceni.

Co do red. Pacuły to mogę się z nim nie zgadzać, ale jakiś szacunek do człowieka trzeba mieć,niemniej jednak do rzeczonego redaktora to ci kolego baaaaaardzo dużo brakuje nawet sam fakt obcowania ze sprzętem który miał do dyspozycji podczas odsłuchów które póżniej redagował.

W końcu to zawodowiec a ty jak się domyślam jesteś "tylko i aż tylko" użytkownikiem sprzętu do słuchania muzyki nic więcej.

Ależ ja mam szacunek do Miszcza W. i szanuję jego doświadczenie, ale jego recenzje to tylko i wyłącznie bajkopisarstwo w większości, po prostu po latach obcowania z hi-fi - gonieniu już nie króliczka, a jakiegoś niebytu : Super Królika ! stracił biedak kontakt z rzeczywistością....widać to choćby w opisie tej nieszczęsnej platformy - początkowo wydaje mu się, że traci się na detaliczności po czym jednak przeprogramowuje mózg i EUREKA ! - jest lepiej - nauczył się ! Wczytajcie się w jego wypociny - toż to artysta żyjący w innym wymiarze :-)))) Zresztą przykładów można mnożyć - słynne gniazdko ścienne, basowe łoskoty itd. itp. - poezja, świetna poezja !

Kolego Audio 73,

Trochę za bardzo się rozpędziłeś, napisz własnoręcznie kilka recenzji a środowisko audio cię oceni.

Co do red. Pacuły to mogę się z nim nie zgadzać, ale jakiś szacunek do człowieka trzeba mieć,niemniej jednak do rzeczonego redaktora to ci kolego baaaaaardzo dużo brakuje nawet sam fakt obcowania ze sprzętem który miał do dyspozycji podczas odsłuchów które póżniej redagował.

W końcu to zawodowiec a ty jak się domyślam jesteś "tylko i aż tylko" użytkownikiem sprzętu do słuchania muzyki nic więcej.

Ależ ja nie szukam poklasku, pokory mam aż nadto, branżyści za to zapatrzeni w siebie, pyszni, dumni jak paw....a fe ! ;-)

W.Pacuła ? - i owszem - zawodowiec - marketingowiec - poeta i szacun jemu - ja tegoż mu nie odbiorę i nie śmiem negować! :-)

P.S. Widzę, że wielu wpada w sidła poezji i łyka wszystko jak pelikany - i o to chodziło ! :-))))

audio73

Zauważyłeś że nikt się Ciebie nie czepiał, dopóki Ty nie zrobiłeś tego personalnie? Skup się na tym co słyszysz i na własnych doświadczeniach. Zapewne nikt nie będzie Cie za to wyśmiewał a wręcz przeciwnie, uszanuje twoje zdanie. Nie ważne czy się z nim zgodzi czy też nie. Watek toczy się na temat Pylonów a nie to czy ktoś jest bajkopisarzem. Tą kwestię pozostaw pod ocenę forumowiczów indywidualnie. I nadal czekam na Twoją recenzję

audio73

Zauważyłeś że nikt się Ciebie nie czepiał, dopóki Ty nie zrobiłeś tego personalnie? Skup się na tym co słyszysz i na własnych doświadczeniach. Zapewne nikt nie będzie Cie za to wyśmiewał a wręcz przeciwnie, uszanuje twoje zdanie. Nie ważne czy się z nim zgodzi czy też nie. Watek toczy się na temat Pylonów a nie to czy ktoś jest bajkopisarzem. Tą kwestię pozostaw pod ocenę forumowiczów indywidualnie. I nadal czekam na Twoją recenzję

Kolegi recenzji jakoś też nie zauważyłem, więc nie ma pojęcia o czym do mnie piszesz, nikogo nie wyśmiewam :-)

A Pylon ? no cóż gra...nie gorzej niż Yamahy czy M Audio z zestawów w MM w w okolicach 3 kzł za 5 kolumienik, dvd i ampli, więc chyba nie jest źle ;-)

audio73

Pacuł-Miszcz is the best now and forever ! :-)))) Jeśli ktoś wierzy jeszcze w jego testy to dał się wkręcić w tą manipulacyję - znaczy się Miszczunio wytrenował mu mózg słowem pisanym :D

Ależ ja mam szacunek do Miszcza W. i szanuję jego doświadczenie, ale jego recenzje to tylko i wyłącznie bajkopisarstwo w większości, po prostu po latach obcowania z hi-fi - gonieniu już nie króliczka, a jakiegoś niebytu : Super Królika ! stracił biedak kontakt z rzeczywistością....widać to choćby w opisie tej nieszczęsnej platformy - początkowo wydaje mu się, że traci się na detaliczności po czym jednak przeprogramowuje mózg i EUREKA ! - jest lepiej - nauczył się ! Wczytajcie się w jego wypociny - toż to artysta żyjący w innym wymiarze :-)))) Zresztą przykładów można mnożyć - słynne gniazdko ścienne, basowe łoskoty itd. itp. - poezja, świetna poezja !

Pamięć krótka? Pojechałeś nazwiskami. Ten facet pisze recenzje, mniejsza o to czy ma racje czy nie. Ty a forum wyśmiewasz to co robi, wiec pochwal się swoja twórczością recenzenta- prościej nie da się wytłumaczyć Ci o co mi chodzi. Ja nie śmieje się z tego co ktoś napisał wiec nie poczuwam się aby cokolwiek pokazywać.

Przemyśl ;-)

Kolegi recenzji jakoś też nie zauważyłem, więc nie ma pojęcia o czym do mnie piszesz, nikogo nie wyśmiewam :-)

A Pylon ? no cóż gra...nie gorzej niż Yamahy czy M Audio z zestawów w MM w w okolicach 3 kzł za 5 kolumienik, dvd i ampli, więc chyba nie jest źle ;-)

0

+

Porównujesz do Yamahy czy M Audio a nie słuchałeś !!! Dobre!!!

Niech W.Pacuła pisze recenzje ze zdjęć !!! Tak jak Ty to robisz :-)

audio73 - ogarnij się trochę, bo chyba nie zauważyłeś że robisz z siebie pośmiewisko.

Daj sobie wolne od internetu, idź na spacer, kilka głębszych oddechów ... może pomoże.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

audio73 - ogarnij się trochę, bo chyba nie zauważyłeś że robisz z siebie pośmiewisko.

Daj sobie wolne od internetu, idź na spacer, kilka głębszych oddechów ... może pomoże.

Wystarczył mi dziś odsłuch Pylonów :-)

Porównujesz do Yamahy czy M Audio a nie słuchałeś !!! Dobre!!!

Niech W.Pacuła pisze recenzje ze zdjęć !!! Tak jak Ty to robisz :-)

A kto powiedział, ze nie słuchałem ? Posłuchałem dziś, ale chyba elektronika była za słaba :( Potrzebują zdecydowanie lepszego pieca niż Denon 510 ! :-)

Jedna podstawa wada dyskwalifikujące te kolumny: w zasadzie brak basu, góra też taka sobie, ale w końcu tani głośnik i nie można się niewiadomo czego po nim spodziewać....najlepsza jeszcze średnica...pewnie dzięki brakach w basie.... za chwilę pojawia się głosy oburzenia....ale ogólnie zwyczajny dźwięk zasługuje na zwyczajne potraktowanie....

Mam je na weekend w domu i co do basu nie mam większych zastrzeżeń ! O ile ktoś nie porówna ich np. do Mission m35i czy innych kolumn z mocną podstawą basową. Oczywiście każdy wybiera to co lubi.Co do reszty brzmienia opisze później, ale mogę już powiedzieć że nie oddam ich do sklepu:-)

Co do reszty brzmienia opisze później, ale mogę już powiedzieć że nie oddam ich do sklepu:-)

Ouuu jeszcze nie masz opinii o brzmieniu a już obwieściłeś nam, że ich nie oddasz do sklepu!

Ja oddałem Pylon Pearl do sklepu jeszcze tego samego dnia. Miałem nadzieję, że w moich warunkach akustycznych zagrają znośnie, nie oczekiwałem szału. Niestety już po 2 godzinach słuchania i zmiany ustawień miałem serdecznie dość takiej jakości dźwięku okrojonego ze skrajów pasma. Te kolumny nie mają basu poniżej 50 hz jak również powyżej 13 khz. Niestety to słychać. Pasmośrodkowe jak za 1000 zł do przyjęcia ale jak ktoś dobrze zauważył wynika to z tego, że nie ma pasma dolnego.

Ja oddałem Pylon Pearl do sklepu jeszcze tego samego dnia. Miałem nadzieję, że w moich warunkach akustycznych zagrają znośnie, nie oczekiwałem szału. Niestety już po 2 godzinach słuchania i zmiany ustawień miałem serdecznie dość takiej jakości dźwięku okrojonego ze skrajów pasma.

Jak to pewien Osioł powiedział "...i skończyło się rumakowanie".

Cudu za 300zł sie nie zbuduje (reszta to płace, marże, transport, podatki i zysk)

Ja oddałem Pylon Pearl do sklepu jeszcze tego samego dnia.

Widzę, że konkurencja z STX atakuje.

Powiedz mi nasz forumowy kolego o 15 wpisach, dlaczego wszystkie twoje poprzednie wpisy dotyczyły kolumn STX ? Przypadek ? Kolejny zadowolony 'klient' ? Po sposobie w jaki reagujesz na wszelką krytykę wyrobów firmy STX, domyslam się że jesteś jej pracownikiem lub przynajmniej sprzedawcą.

Ładnie to tak konkurenta z branży obrabiać, chowając się za anonimowym nickiem ?

A tu próbka 'twórczości' kolegi visage:

'zrozum, że każdy Twój wpis o STX jest warunkowy! Hadlarzyku jeb..cy STX na każdym z mo.żliwych forum pod wieloma nickami, czas zmienić taktykę gdyż już wszystko stało się czytelne jak odległość z Pruszkowa od Józefowa... fredzie przemiły allegronaciągaczu na chiński badziew nie marnynuj swój zacny czas. A tą zmyłkę z Tonsilem z innych for zostaw już dla bakterii gdyż jest to bardzo czytelne nawet dla wirusa. (...) handlarzyno nieudaczny szczujący po wszystkich forach, każdy Twój wpis w tym temacie dowodzi wyłącznie jednego - zje..ać STX gdyż pejs na allegro będzie miał straty.'

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Widzę, że konkurencja z STX atakuje.

Chyba znowu nie trafiłeś - droższe Pylon Sapphire zbudowane są właśnie na (modyfikowanych) STXach (o kilka klas lepszych od głośników zamontowanych w dwukrotnie droższych AA HyperionIV)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.