Skocz do zawartości
IGNORED

noc z 19 na 20 września 2011 - pytanie

musiko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

krótko i zwięźle - temat ten ma służyć określeniu czy coś miało wpływ na organizm ludzki tej nocy i w jakiej skali ilości osób.

Proszę tylko i wyłącznie o wpis osoby które same lub ktoś z ich otoczenia miał problemy zdrowotne w ten wieczór/noc (ile osób, co dolegiwało).

U mnie w rodzinie i znajomych 3 osoby, w tym dwie hospitalizowane (wcześniej bez problemów lub stabilnie)

• Użytkownicy+

Kilka znajomych osób miało 19-ego silne bóle głowy i ogólne źle się czuło. Prawdopodobna przyczyna, to silny wiatr tego dnia i niskie ciśnienie.

Potwierdzam, miałem wczoraj silny ból głowy przez cały dzień, coś jakby przeziębienie, znikomy katar. zjadem trochę witamin, jakieś medykamenty i dziś już dożo lepiej ale jeszcze odczuwalne. Ale o co chodzi?

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

grypa panuje, był okres w maju gdzie dużo ludzi (ja też) miało okresy bólu głowy skojarzenia miałem nie wiem czemu z Fukushimą.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

19-tego, już w ciągu godzin przedpołudniowych, Polska była w strefie bardzo niskiego ciśnienia, było ciepło, ale i parno.

W Warszawie kilka razy padał drobny ciepły i przelotny deszcz.

To mogło być przyczyną złego samopoczucia i dolegliwości, które odczuwają głownie sercowi.

Mam problemy z układem krążenia i wiem jak takie niskie ciśnienie wpływa na samopoczucie.

Dość silny wiatr występujący w przeddzień, przy dość dużej temperaturze powietrza (chodziłem w bluzce z krótkim rękawem), był również źle odbierany przeze mnie.

19/20 - mój syn bardzo się pochorował, leży ledwo przytomny z wysoką temperaturą (jeszcze tak źle nie było). Mnie też osłabiło, tylko mam trochę problemów z ciśnieniem i każde osłabienie organizmu wiąże się z kołataniem. Czyżby pewne zjawiska miały tak duży wpływ na sporą część ludzi, czy też to jakiś zbieg okoliczności?

No i po wakacjach znowu więcej rozpylanych chmurek na północ od Gdyni.

Uciekajcie z tego Trójmiasta!

Na skutek zmowy ponadpaństwowej widać jest miejscem eksperymentów na dużą skalę...

liberas

(...)Czyżby pewne zjawiska miały tak duży wpływ na sporą część ludzi, czy też to jakiś zbieg okoliczności?

Miedzy innymi temu ma służyć ten temat.

Izba przyjęć w szpitalu gdzie była osoba z mojej rodziny - pełna.

Ja czułem się świetnie!Może ze mną coś nie tak?

w myśl zasady - im gorzej tym lepiej?

też cichy spiskowiec jesteś

Smiej sie smiej...niebo od wczoraj pociete jak dawno

przy dobrej pogodzie warszawki też nie oszczędzają

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A na serio:

w nocy z niedzieli na poniedziałek gorzej się poczułem.

Zaatakowały mnie jakieś choróbska przeziębieniowe.

Ale "swoimi" metodami wychodzę z tego.

Kiedyś interesowałem się takimi zjawiskami. I wierzę, że to co dzieje się w skali globalnej ma wpływ na jednostki.

Nie tylko zjawiska na słońcu, dalej w układzie gwiazd,...

również w samym jądrze Ziemi...!

A o tym zjawisku cisza...

A na serio:

Grzegorzu ja pisze na serio... i radze Tobie tez czasem w gore popatrzec.

A jesli chodzi o samopoczucie to tak...zle sie czulem i moja zona takze.

Zadne grypy ale takie ogolne...zdechniecie.

Grzegorzu ja pisze na serio... i radze Tobie tez czasem w gore popatrzec.

A jesli chodzi o samopoczucie to tak...zle sie czulem i moja zona takze.

Zadne grypy ale takie ogolne...zdechniecie.

Robercie, patrzę.

Jestem często na ogródku.

Mam jakiś tam sprzęt optyczny.

W Szczecinie nie ma tego zjawiska. Ślady rozpływają się w ciągu sekund-kilku minut.

Ale tu mamy inny rozkład prądów powietrznych.

Ale o tym rozmawialiśmy w innym wątku.

> ja się czułem świetnie

To tak robi dwa dni przed śmiercią :)

Jakubie!

Fuj. Jak możesz...

jesień panie kochanku, sucha jesień, właśnie dziś wyciąłem przekwitłe już mimozy, i zrobiło się łyso :(

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czemu roślinki słabo rosną w ogródku?

Rosną znakomicie!

jesień panie kochanku, sucha jesień, właśnie dziś wyciąłem przekwitłe już mimozy, i zrobiło się łyso :(

U mnie mokro (Szczecin).

"Mimozami jesień się zaczyna..."

A wiecie jak wyglądają mimozy?

Mamel użył nazwy "poetyckiej"

Mimoza to poetycka i ludowa nazwa rośliny Nawłoć pospolita.

Przecież nie pielisz pod lasem tropikalnej rośliny, Mimozy (reagującej na dotyk)... ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy

Grzegorz7 , każdy wie co ma w ogródku najlepiej ja mam mimozę właśnie taką reagującą na dotyk: jak ją dotykam to się ugina lub łamie, a teraz zaczyna przekwitać

nawłoć to była u żeromskiego.....

a swoją drogą to tekst : mimozami jesień się zaczyna jest bez sensu bo kwitnie całe lato a schnąć zaczyna razem z całą resztą zielska jedyne czym się wyróżnia to że ciężko ją wytępić

tak samo z dmuchawcem (nazwa ą/ę mniszek lekarski) jak 30 lat temu w książce dla 1 klasy kazali narysować nasionko mniszka to nie wiedziałem o co chodzi ale dmuchawca znałem doskonale

kumpel kiedyś powiedział "poszłem" , poprawiłem go na poszedłem - a on powiedział że lepiej wie co zrobił

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

a swoją drogą to tekst : mimozami jesień się zaczyna jest bez sensu bo kwitnie całe lato a schnąć zaczyna razem z całą resztą zielska jedyne czym się wyróżnia to że ciężko ją wytępić

Eeee.

W przyrodzie wyróżnia się tzw. feneologiczne terminy. Wiosna zaczyna się jak zakwita uwielbiany przez Ciebie mniszek ;), lato gdy zakwita czarny bez, jesień gdy zakwita nawłoć.

Tak to sobie ludziska poprzez obserwację natury od stuleci powymyślali.

A różne mutanty i tzw. pędzenie roślin to inna sprawa...

;)

Oczywiście można dyskutować.

A skąd masz Mimozę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.