Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-End w naszych domach.

jarkog

Hi-End w naszych domach.  

473 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz w domu ze swojego systemu dźwięk Hi-End?

• Tak, mam dźwięk hi-end
    • Nie, nie mam jeszcze dźwięku hi-end
    • Wydaje mi się że mam
    • Nie wiem jaki to jest dźwięk hi-end
    • Nie potrzebuję dźwięku hi-end

Rekomendowane odpowiedzi

Deczko czasu mi zeszlo osiągnięcie takiego efektu w domu.No powiedzmy szczerze że jestem blisko a ile mnie pamięć po latach nie myli.Na pokazie byłem trochę z tyłu może dlatego był taki efekt.

Zdejmij dywan to usłyszysz lepiej jego kroki; Sinatra na scenie nie chodził po dywanie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wiem wiem dla wielu to coś jak ... kosmici :>)

W człowieku z Księżyca Miloša Formana był taki tekst :)

Chcecie zobaczyć Andyego Kaufmana a szpadle macie i latarki?

To się pytam: chcecie zobaczyć Sinatrę?

Gość jt211

(Konto usunięte)

W człowieku z Księżyca Miloša Formana był taki tekst :)

Chcecie zobaczyć Andyego Kaufmana a szpadle macie i latarki?

To się pytam: chcecie zobaczyć Sinatrę?

Oj tam zamykasz oczy i jak masz odpowiedni sprzęt to widzisz :>)

Taka iluzja jak stereo i neutralny high-end !

Oj tam zamykasz oczy i jak masz odpowiedni sprzęt to widzisz :>)

Taka iluzja jak stereo i neutralny high-end !

Właśnie wróciłem z koncertu między innymi grano Johann Sebastian Bach Jesu meine Freude, motet BWV 227, Johann Sebastian Bach „Agnus Dei” z Mszy h-moll BWV 232. Zamknąłem oczka i z dwunastu metrów (tak jak poprzednio tylko w innym audytorium) no może poza sopranistkami nie mogłem zlokalizować który chórzysta z którego miejsca śpiewa (chórek 23 osobowy). Następnie na Agnus Dei rozpłynąłem się zupełnie z racji fenomenalnej mezzosopranistki której głos słyszałem z galerii z której dobiegał także głos piszczałek z organów.Zarówno głos jak i piszczałki organów nie raziły mnie atomową szczegółowością i nie mogłem nawet zajrzeć do gardła mezzosopranistki; ech! organy nie wstrząsały całym pomieszczeniem-było super!!! Później niestety zszedłem, zszedłem mocno na ziemię a może nawet głębiej poniżej?! słuchając kolejnego utworu napisanego zapewne dla chleba według zapisków z pamiętnika o pewnych niezaspokojonych waporach pewnej prostej z ludu osoby a znanej później z Krakowskich Łagiewnik siostry (nie wiem czyjej?).Żeby nie wyjść z klimatu włączyłem sobie po powrocie do domu Arnolda Schoenberga Verklarte Nacht ale to w stosunku do poprzedniego utworu było stanowczo za wesołe, może później Rubycon Tangerine Dream utuli mnie do snu-pewnie nie bo też za wesołe :)

Tak się OT zastanawiam czy ten Bach był za zdolny i potrafił do słów napisać muzykę i gładko to wszystko czarowało; czy też nasz język nawet prostych osób z ludu jest za trudny dla rodzimych muzyków?

Fajnie Rafaell, że chodzisz na live music i jesteś jej koneserem - podoba mi się. To daje na pewną inną wyobrażnię i kształtuje świadomość, nawet w stosunku do audio. Tak trzymać!

Parker's Mood

Fajnie Rafaell, że chodzisz na live music i jesteś jej koneserem - podoba mi się. To daje na pewną inną wyobrażnię i kształtuje świadomość, nawet w stosunku do audio. Tak trzymać!

Miło być neseserem ;) ale po prostu lubię muzykę na prawie każdym nośniku w porywach w ciągu roku przesłuchałem 1500 płyt CD, większość to szajs z którego można wybrać 0,1 % ciekawej nie banalnej muzyki. Jakiś taki poznawczy masochizm jest :) Obecnie w niższym stopniu bo tygodniowo 10 płytek.

Ponieważ administracja oszczędza na czym może, także na przestrzeni dyskowej!!! Wywalono kiedyś przeze mnie założony temat w którym polecałem płyty które mnie się podobały!

Nie za bardzo w związku z tym widzę sensu zakładać nowego?

To bardzo dobry wynik - 1500 płyt! Być może dojdziesz i do dwóch tysięcy rocznie - wtedy z automatu dostaniesz żółtą koszulkę lidera i będziesz liderował również w dziale muzycznym!

Mnie czasami muzyka tak wqrwi, że nie słucham w ogóle, czasami i ponad tydzień, albo i lepiej - ale jak widać, każdy ma swoje potrzeby.

Parker's Mood

jak się ma dobry dźwięk - to nie ma tego wqu-coś :)

kwestia hi-end'a :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

jak się ma dobry dźwięk - to nie ma tego wqu-coś :)

kwestia hi-end'a :)

No tak po bardzo dobrym koncercie live w plenerze mogę nic tydzień nie słuchać bo muzyka gra we mnie; macie tak?

To bardzo dobry wynik - 1500 płyt! Być może dojdziesz i do dwóch tysięcy rocznie - wtedy z automatu dostaniesz żółtą koszulkę lidera i będziesz liderował również w dziale muzycznym!

Mnie czasami muzyka tak wqrwi, że nie słucham w ogóle, czasami i ponad tydzień, albo i lepiej - ale jak widać, każdy ma swoje potrzeby.

Taaak mam! Przy tej ilości przesłuchiwanych płyt muszę się rozglądać za nowym playerem :)

Gość

(Konto usunięte)

No tak po bardzo dobrym koncercie live w plenerze mogę nic tydzień nie słuchać bo muzyka gra we mnie; macie tak?

Taaak mam! Przy tej ilości przesłuchiwanych płyt muszę się rozglądać za nowym playerem :)

Co do live w plenerze...przeżywam jeszcze bardzo długo po koncercie...

W ilości przesłuchanyc rocznie albumów...chyba jestem lepszy ;-)

Pzdr :-)

W ilości przesłuchanyc rocznie albumów...chyba jestem lepszy ;-)

Oby za tym szła artystyczna i techniczna jakość tych Płyt !

W playerku Branford Marsalis Quartet "Eternal" pełen luzik :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wczesniej

Ukryta Zawartość

a jeszcze wcześniej.

Ukryta Zawartość

a po drodze 9 płyt których nie polecę :) To i tak nieźle bo według mojej subiektywnej statystyki to 0,1 % jest z tych fajowych.

Przyznam się że równie dobrze bym miał problem pokazać 10 wybitnych płyt, tutaj raczej są istotne czasowe fascynacje , pora dnia i nocy, samopoczucie tak ze to nam uświadamia ze człowiek to byt analogowy :)

No i coś na koniec dla osłody miłośnikom klasyki i wokalu.

L'Arpeggiata Music for a while

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Oby za tym szła artystyczna i techniczna jakość tych Płyt !

O to raczej się nie martwię...nie słucham jak leci...

Przyznam się że równie dobrze bym miał problem pokazać 10 wybitnych płyt, tutaj raczej są istotne czasowe fascynacje , pora dnia i nocy, samopoczucie tak ze to nam uświadamia ze człowiek to byt analogowy :)

Podpisuję się obiema rękami...

Zgadza się z punktu widzenia i słyszenia audiofilskiego - jak najbardziej! Też się zgadzam ze zgadzaniem audiofilskim. Muzycznie i artystycznie to już jednak różnie bywa ze zgadzaniem się w sprawie zgadzania i są to dwa inne i różne światy - muzyka live i muzyka dla audiofila to też dwa różne światy. Sprawę dobrego hajenda i dobrego dżwęku w świetle nagrań np. Birda pominąłbym, bo nic ten dobry hajend nie wnosi w tym konkretnym przypadku jak i zresztą podobnych klimatach - natomiast same nagrania są już z gruntu referencyjne - zarówno pod względem artystycznym, stylowym i rzekłbym - edukacyjnym.

Parker's Mood

• 2 tygodnie później...

Muzycznie i artystycznie to już jednak różnie bywa ze zgadzaniem się w sprawie zgadzania i są to dwa inne i różne światy - muzyka live i muzyka dla audiofila to też dwa różne światy.

No własnie w radio usłyszałem najnowszy kawałek z najnowszej płyty Sojki z profesjonalną orkiestrą nagranej w Malmo i cudów nie było a za oknem przed chwilą usłyszałem mały dęty skład i mimo ze fałszowali jak fix była w tym dźwięku jakaś radość ;)

• 8 miesięcy później...
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Co się dzieje z tym wątkiem? Cały czas wyświetla mi się jako ostatni post z 13.04.2015r. A gdzie zniknęły wszystkie posty Rafaella, choćby z dnia wczorajszego? Problemy z silnikiem, na którym pracuje forum?

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Co się dzieje z tym wątkiem? Cały czas wyświetla mi się jako ostatni post z 13.04.2015r.

Wg mnie gdy ktoś odda głos, temat wskakuje wtedy na szczyt listy, tak, jakby ktoś coś w nim napisał.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Miło być neseserem ;) ale po prostu lubię muzykę na prawie każdym nośniku w porywach w ciągu roku przesłuchałem 1500 płyt CD,

To 4 dziennie, ty to słuchałeś, czy tylko grało w tle?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Niektórych słuchałem po parę razy jak są dobre to warto się takimi perełkami rozkoszować dłużej. Słuchanie w tle moim zdaniem zubaża! Powinna być zarówno odpowiednia głośność jak i skupienie. Jest jedna wada,od ciągłego siedzenia w sweetspocie dupa rośnie i dla tego warto uprawiać jakiś sport żeby utrzymać formę. Poza tym nawet po pół godzinie szybkiego marszu na świeżym powietrzu jest klasę lepsze słuchanie. Dla leniwych polecam 4nożnego zwierzaka, wyciąga z domu czy się chce czy nie ;)

To prawie 4 h słuchania dziennie, ty bezrobotny jesteś? :)

Jak był bity "rekord" ;) pracowałem u bardzo regulaminowego pracodawcy nawet jak się coś upierdzieliło ze cała firma mogła stanąć to się musiałem później gęsto tłumaczyć dla czego zostałem dłużej :)

Jakieś pytania jeszcze poza moim statusem zawodowym?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.