Skocz do zawartości
IGNORED

LUBLIN z województwem -Klub Miłośników Dobrego Brzmienia

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś marazm w klubie :-(

Jakby ktoś chciał posłuchać co potrafią Pioneery CS-63DX, to zapraszam.

Się dopisuję do Lubelskiego klubu - w końcu mieszkam tu już prawie dziesięć lat.

Moje imię Jacek,

Pokój 18m2 mocno umeblowany

CD - Marantz CD40 na TDA1541A po max Tuningu i lampizacji 6n2p

DAC - Lampucera MINI na PCM1798 z Lampowym Analogiem SRPP 6n2p + USB Amanero 384

WZMAK - Hybryda by Dobry Ton w stylu Haiku Audio - Dual Mono bez NFB

Kolumny - 2 Way DIY Webster - Morel Supreme ST 1048 ( pierwotnie Peerless DT100) + Peerless CSX176 - Tuba wykładnicza - w Trakcie Wymiany na 3 way ( raczej )bliżej nie określony ( jeszcze - daje sobie na to rok czasu )

Zapraszam do Siebie jak i ewentualnie wproszę się do kogoś co by poznać inne sposoby prezentacji muzyki :)

U Melepety ( Arka) już byłem ;)

Pozdrawiam

Ja też sobie kupiłem lampę ale chinola i też jestem zadowolony. a wcześniej zawsze byłem przeciwnikiem lampowego grania i tylko tranzystory wybierałem.

A jakie pozostałe elementy zestawu są jeszcze, co ma wzmacniać?

Słuchaliście może płytę Yello Toy, dzisiaj włączyłem i jakie fajne efekty są, jeszcze lepsze niż w Essential. Polecam dla posłuchania dla samych efektów dźwiękowych.

Witaj

Jaką kupiłeś lampkę od skośnookich ??

Nową ze sklepu czy z Ebaya/Alli czy używkę ??

Co do Yello to jest to mój najbardziej ulubiony zespół ;)

Polecam album The Eye :)

https://pl.wikipedia.org/wiki/The_Eye_(album_Yello)

Ok, doczytałem - Yaqina MS30L

Edytowane przez Yasica

Się dopisuję do Lubelskiego klubu - w końcu mieszkam tu już prawie dziesięć lat.

Moje imię Jacek,

DAC - Lampucera MINI na PCM1798 z Lampowym Analogiem SRPP 6n2p + USB Amanero 384

Kolumny - 2 Way DIY Webster - Morel Supreme ST 1048 ( pierwotnie Peerless DT100) + Peerless CSX176 - Tuba wykładnicza - w Trakcie Wymiany na 3 way ( raczej )bliżej nie określony ( jeszcze - daje sobie na to rok czasu )

Zapraszam do Siebie jak i ewentualnie wproszę się do kogoś co by poznać inne sposoby prezentacji muzyki :)

Pozdrawiam

Witaj

The Eye oczywiście mam i to w Hi Res.

Lampę kupiłem u kolegów w Melomanie, zamówili mi i u nich zrobiłem odsłuch.

Moje imię Jacek,

Pozdrawiam

Witaj

Mialem ochote do wzmaka z DT, ale nie udało się. Nie miałem niestety okazji posłuchać. Ale za to głośniki do samochodu zrobili mi tak przednio, że musialem domowy sprzęt wymieniać, bo w samochodzie miałem lepiej pod względem muzycznym. :) (oczywiście tera już jest inaczej)

Witam w Klubie. Im nas więcej tym razmiej.

Ja mam pytanie o zakupy zagramaniczne. Ostatnio poczyniłem zakup daca qed digit (polecany przez gregaudio) i dokupiłem jeszcze konwerster gustard. Oczywiscie 2 osobne paczki z 2 kranców świata. I tak sobie czekam, aż mi przychodzi pismo w urzędu celnego w sprawie odprawy celnej. Pytanie do Was ile mogą mi dowalić cła i pewnie VATu???

Hej i jeszcze jedna prośba o zdjećie wzmacniacza z DT???

Edytowane przez kalmar666

The Eye oczywiście mam i to w Hi Res.

Lampę kupiłem u kolegów w Melomanie, zamówili mi i u nich zrobiłem odsłuch.

To są Twoi koledzy czy tak pieszczotliwie nazwałeś ich ?? :)

Jakieś negocjacie ceny wchodzą w grę u nich ??

Ile finalnie kosztowała Cię ta lampa na tę chwilę licząc koszt zakupu wszystkich lamp i ewentualnej robocizny ??

Zawsze byłem ciekawy jak ten Janek gra.

Ja tez - nawet przymierzam się po cichu do zakupu - ale jak by była możliwość odsłuchać wcześniej u Siebie w systemie ( lub chociaż u kogoś ) :)

I jak ten marantz cd40 gra po modyfikacji?.

w porównaniu do standardu to niebo a ziemia.

w porównaniu do Cambodzy po lampizacji na Napięciowym Wolfsonie też lepiej.

w Porównaniu do Denona DC735 jak dobrze pamiętam na PCM1702 po lampizacji - minimalnie lepiej - Denon po lekkich zabiegach upgredu zasilania + lampizacja, u mnie wszystko co się dało włacznie z zegarem itd ( mam gdzieś liste zmian) - IMHO róznica nie warta wydawania 2 krotnych pieniędzy.

Generalnie lampizacja to najlepsza inwestycja w tego typu Tuningii ( moim zdaniem z doświadczenia) i moze tryb NOS.

Zapraszam o Siebie, ewentualnie mogę wypożyczyć CD do odsłuchu u Siebie.

Chętnie posłuchałbym tego marantza po tuningu, jak zagrałby w porównaniu do irDaca i Rega Apollo-R

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Piszcie na prv albo jakies zbiorowy odsluch u kogos roznych klockoe jezeli ktos dysponuje taka możliwością lokalowo-czasową.

Osobiscie u mnie przez najblizsze 3 tygodnie brak takiej możliwości - Żona i 2 dzieci ponizej 2 lat.

Miedzy 12 a 16 grudnia "wywoze ich " do Teściow to wtedy jak najbardziej co dziennie po godzinie 19 - w tych dniach bede sam na mieszkaniu.

Lublin / Czuby

Kalmar666 - zdjecia moze jutro lub w tygodniu - sprzet na uzyczeniu u kolegii - ja i tak nie slucham bo nie mam jak/kiedy przy obecnych maluszkach w domu (5m-cy i 2 latka )

Dlatego przez najblizszy rok daje sobie czas na przeglad rynku jezeli chodzi o kolumny i jakas lampowa integre co by upgrefowac moj system na nastepne 10 lat :)

Edytowane przez Yasica

Panowie, a ktoś z Lublina/okolic robi modyfikacje CD-ków?

Mam obecnie dylemat, czy szukać do kompletu CDP2A Hegla czy spróbować zrobić coś z moim CEC CD3800.

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Panowie, a ktoś z Lublina/okolic robi modyfikacje CD-ków?

Mam obecnie dylemat, czy szukać do kompletu CDP2A Hegla czy spróbować zrobić coś z moim CEC CD3800.

Eddielublin a nie lepiej jest zaopatrzyć się w dobrego dac'a?

Era CD powoli chyli się ku końcowi. Niedługo ciężko będzie kupić laser do odtwarzacza.

Inwestowanie w CD większych pieniędzy moim zdaniem jest co najmniej dyskusyjna ... no chyba, że się ma ich dużo ... no ale wtedy nie myśli się o modyfikacjach ...

Era CD będzie jeszcze długo długo.

Polemizowałbym ...

Era CD będzie jeszcze długo długo.

Z laserami jak np kss213 nie ma żadnego problemu.

Pogadaj z użytkownikami np starych topowych Sony ...

Era CD powoli chyli się ku końcowi. Niedługo ciężko będzie kupić laser do odtwarzacza.

Inwestowanie w CD większych pieniędzy moim zdaniem jest co najmniej dyskusyjna ... no chyba, że się ma ich dużo ... no ale wtedy nie myśli się o modyfikacjach ...

Mam daca Hegla HD25, mam też kilka setek płyt i stan cały czas się powiększa stąd koncepcja na utrzymanie CD. Większość mam zgraną do FLAC i "strumieniuję" sobie z NAS-a jak mi się nie chce wstawać z kanapy :-)

PS

dzisiaj u mnie nowa Metallica z CD

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Niestety przyszłość jest w plikach. Żałuję tego bardzo, gdyż uwielbiam kupować i słuchać z płyt ... ale takie są fakty.

Amstaff Mini

Szkoda, że nie coś wyżej z oferty ;-)

Jestem bardzo ciekawy jak grają np Marcusy.

Niestety przyszłość jest w plikach. Żałuję tego bardzo, gdyż uwielbiam kupować i słuchać z płyt ... ale takie są fakty.

ja z kolei chętnie zapoznałbym się z Nimbus, cenowo to już hajend ale za jakiś niedługi czas używki, kto wie. Na razie chciałbym posłuchać gdzieś coś z Xaviana z moimi Heglami i KEF-a R900

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

ja z kolei chętnie zapoznałbym się z Nimbus, cenowo to już hajend ale za jakiś niedługi czas używki, kto wie. Na razie chciałbym posłuchać gdzieś coś z Xaviana z moimi Heglami i KEF-a R900

Kefr900 to te co kazdemu poleca Muda44?

Amstaff Mini

Chetnie bym tez posluchal :)

No niestety - znak czasu to pliki Flac - dzis sie liczy wiecej szybciej intensywniej.

Gdzieś po drodze czlowiek gubi przyjemnnosc z odsluchu od A do Z i obcowania z okładką :)

Ja z plików nie lubie sluchac - meczy mnie swiecocy się monitor komputera po cakym dniu w pracy.

Nimbus z berylem ... i na scanie ... to może być to!

Nie wiecie czy w Melomanie mają coś wyższych serii Tannoy'ów?

Ja tez - nawet przymierzam się po cichu do zakupu - ale jak by była możliwość odsłuchać wcześniej u Siebie w systemie ( lub chociaż u kogoś ) :)

Możesz kiedyś przyjechać posłuchać. Ja ostatnio staram się wyleczyć z uzależnienia zmiany sprzętu i nic przez co najmniej rok nie chce zmieniać, a to czego nie używam sprzedaję.

Za Yaqina MS30L dałem standardowo 2749, nawet nie negocjowałem ceny, tyle odsłuchów robiłem w Melomanie, że nawet ze względu na to wolałem u nich kupić, niż przez internet. Panów znam, nie jesteśmy na ty ale często u nich bywam i rozmawiamy. Od kiedy sprzedali mi Yaqina to też wprowadzili go do swojej oferty. Zrobiliśmy u nich odsłuch i też przyznali, że za te pieniądze to on bardzo dobrze gra.

Lampy mam RFT -500 zł kwadra, sterujące obecnie używam R.T.C. 5654 (48 zł za 8szt). Zastanawiam się jeszcze wypróbować jakieś nowe chińskie np Shuguang 50 Years Black Treasure 6CA7-Z. Z dźwięku jestem zadowolony.

Z perspektywy czasu BARDZO DOBRY DAC to super inwestycja.

Z wejsciem USB z plikami DSD i z bardzo dobrym wejsciem Coax i Spdif.

Widziałem w opisach ze ktoś z Lubelskivh forumowiczów ma Lampuzatora BIG7 - i to jest moim zdaniem inwestycja na lata.

Reszta Dacow "sklepowych "z nisko sredniego przedzialu cenowego to takie zadowolenie tylko na pewien czas.

Ewentualnie kupic wysoki model CD z wejsciem USB.

Nimbus z berylem ... i na scanie ... to może być to!

Nie wiecie czy w Melomanie mają coś wyższych serii Tannoy'ów?

Niestety na stanie nie mają, tylko Mercure. A jaki model Cię interesuje?

Jeszcze wracajac do plikow i plyt CD.

Dla mnie pliki CD to za jakis czas bedzie cos takiego jak dla niektorych starszych melomanów obecnie płyty winylowe ;)

Kefr900 to te co kazdemu poleca Muda44?

a tego to nie wiem, pamiętam, że miał jakiś czas temu i coś tam modyfikował

Chetnie bym tez posluchal :)

to zapraszam, możemy się jakoś zgadać na weekend, jak mieszkasz na Czubach to w linii prostej masz do mnie z 5 km

No niestety - znak czasu to pliki Flac - dzis sie liczy wiecej szybciej intensywniej.

Gdzieś po drodze czlowiek gubi przyjemnnosc z odsluchu od A do Z i obcowania z okładką :)

Ja z plików nie lubie sluchac - meczy mnie swiecocy się monitor komputera po cakym dniu w pracy.

ja kupiłem troche plików na HDtracks czy Gaude.pl ale jednak fizyczny nośniki to co innego. To samo mam z książkami - sporo czytam ale nie z kilndla tylko z papieru. Plików natomiast nie słucham z komputera tylko z CA NP30 + NAS + apka na smartfonie

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.