Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza integra na świecie

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiła się nowa integra Vincent SV-800. Wiem, że nie ta liga cenowa choć też najtańszy nie jest ale może ktoś miał okazję tego posłuchać? Klasyczna hybryda.

Vincent SV - 800 nie spełnia kryteriów przypisanych do ' najlepszej integry swiata'. Proponuję zadać to pytanie w zakładce stereo.

u Krella to normalne ze w pomiarach wychodzi więcej niz w instrukcji jest napisane...nic tylko się cieszyc z tego...i tak własnie rodzą się legendy. Jaka moc? Wystarczająca...

Rozumiem, ze to nawiazanie do powiedzenua w firmie RR:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Accu podaje że e-560 to 30W/8 i 60W/4 ale w praktyce jest znacznie więcej 61W/8 i 116W/4

Tak samo ma E-550, czytałem gdzieś chyba na audiogonie, że ciężko odróżnić E550 od E560

Podstawową różnicą jest to, że E 560 jest już konstrukcją w pełni zbalansowaną w odróżnieniu od

swojego poprzednika.

Accu podaje że e-560 to 30W/8 i 60W/4 ale w praktyce jest znacznie więcej 61W/8 i 116W/4

ACCUPHASE to lichutko z ta mocą w porównaniu do kasy którą trzeba zapłacić .

ACCUPHASE to lichutko z ta mocą w porównaniu do kasy którą trzeba zapłacić .

jakie znasz integry w A klasie mocniejsze od Accu i do tego tańsze?

jakie znasz integry w A klasie mocniejsze od Accu i do tego tańsze?

Pass Integra INT -150 [ 2x 150 W/8] klasa AB w klasie A 50W i cena 25.000 zł zagoni Accuphase E -560 w kozi róg.

Ewentualnie Jeff Rowland integra Continuum 250 w klasie AB 2x250/8 cena 35.000 zł która E-560 prawdopodobnie wymiecie z pokoju a Passa INT -150 może zagonić w kozi róg.

Edytowane przez Magnepan

E-560 przy integrach jak wyżej jest po prostu bez szans.

Sformułowanie" bez szans "- nie przesadzaj Accu to bardzo dobra integra, dużo zależy od kolumn jak je napędzi to tylko słuchać muzyki....

Sformułowanie" bez szans "- nie przesadzaj Accu to bardzo dobra integra, dużo zależy od kolumn jak je napędzi to tylko słuchać muzyki....

Takie jest moje zdanie ale nie musisz w to wierzyć

E-550 u mnie napedza bezproblemowo thiele 2.4 ktore raczej latwe nie sa. osobiste animozje do accu bym pohamowal i radykalne stwierdzenia w rodzaju "koziego rogu" i "bez szans" :)

wszystkie wspomniane sprzety sa zacne a kto co lubi mniej lub bardziej to juz subiektywna sprawa.

de gustibus non est disputandum...

Edytowane przez 2socks

wszystkie wspomniane sprzety sa zacne a kto co lubi mniej lub bardziej to juz subiektywna sprawa.

rawa.

2 socks, to nie jest kwestia polubienia czegoś bardziej lub nie czy kwestia gustu , tylko znajomość jak to gra - bo z tym już jest

gorzej w Polskich realiach rzeczywistości gdzie niektóre brandy są trudne do odsłuchania.To nie oznacza że Accuphase E-560

jest lepszy bo akurat wybrałeś i posiadasz - o tym zdecydował przypadek.Po prostu nie miałeś możliwości posłuchania jak Pass i JF grają nie mówiąc już o niższej cenie zakupu.

Takie jest moje zdanie ale nie musisz w to wierzyć

....Krzyżak ma FBI... poprzednio e-550 i jakoś pochlebnie się wyraża o Accu

Pass int-150 słuchałem z kolumnami Gamuta....dobra integra ale bardziej porównałbym ją do Accu e-450 ta sama klasa wzmacniacza.

Wierzyć można w Boga albo jakieś tam gusła ale nie .......ale jak wróbel będzie ważył kilo to uwierzę we wszystko co napisałeś o Accu

Gość JAudio

(Konto usunięte)

i niech tak zawsze będzie :)

Wniosek - nie ma najlepszej integry na świecie.

Jest tylko " ta najlepsza " dla osoby, która chce w tym miejscu podzielić się swoimi wrażeniami, emocjami i nikt nie ma jej tego za złe.

No co .....pomarzyć nie wolno.

Katar mi w końcu minął.

To prawda...najlepszej nie ma ale jest te kilka wybitnych które wspólnie będą okupować

miejsce 1. Ważna tu teź jest zdolność do wysterowania większości kolumn i tu akurat Accu 560

ma problem. Oczywiście z odpowiednio dobranymi kolumnami moźe grać dobrze ale większości

kolumn dobrze nie wysteruje. Brzemnienie to jeszcze inna kwestia.

Pass, Jeff Rowland, Krell FBI, Vitus SS-101 to na pewno numery 1 takiego rankingu.

Edytowane przez sly30

Nikt nie mówi, że Reimyo KAP-777 to najlepsza integra. Więc powiem to ja, papageno. Bo mam ;)

No ale KAP-777 to końcówka,wiem bo mam :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Och .... nie!. Po prostu nie ma.

Jest oczywiście ich wiele(również tych najlepszych), dla każdego z jakiegoś innego powodu.

Jak trudno wyzwolić się z klasyfikacji!! - czy dlatego, że nie moglibyśmy sobie powiedzieć -"JA MAM NAJLEPSZĄ" :)

Nie daliście się zwieść :))

Niepotrzebnie się wychylałem ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Nikt nie mówi, że Reimyo KAP-777 to najlepsza integra. Więc powiem to ja, papageno. Bo mam ;)

bo to super...końcówka mocy ale nie integra.

Och .... nie!. Po prostu nie ma.

Jest oczywiście ich wiele(również tych najlepszych), dla każdego z jakiegoś innego powodu.

Jak trudno wyzwolić się z klasyfikacji!! - czy dlatego, że nie moglibyśmy sobie powiedzieć -"JA MAM NAJLEPSZĄ" :)

A jednak robi się klasyfikacje i to wszystkiego w życiu.

Sam nie mam już żadnej integry więc patrzę na to bezstronnie ale mam swoje typy.

Inną sprawą jest że z każdym wzmacniaczem wysokiej klasy można zbudować dobry system.

Wiele można zmienić resztą systemu i okablowaniem.

Popieram opinię SLY30. Jeśli mam być super integra to powinna być wzmakiem, który można podłączyć do płyty chodnikowej i ona powinna zagrać;-)

Krell FBI ma to co jest bezcenne swobodę grania i wysterowania kolumn...550 to świetny wzmacniacz ale do odpowiednich kolumn...jak go kiedyś słuchałem z Dynaudio Sapphire to czuć było że brakuje mocy...swoboda i rozmach dźwięku jakie potrafi zapewnić FBI stawiają go na pewno na podium. Ja mam tylko 18m2 i mi wystarczy moc Krella 400xi ale przy 30 metrach niczego innego bym nie szukał jak FBI z drugiej ręki i kolumn Krella.

Co do ARCi75 to faktycznie też świetna integra.Parę razy słuchałem z różnymi kolumnami i grało to bardzo dobrze.

Co do wyjaśnień szymusia to mam jednak odmienne zdanie.Wasze relacje to nie moja sprawa ale swoja zdanie mogę przecież mieć.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Skąd macie czas na przewalenie i gruntowne - by autorytatywnie się wypowiadać - odsłuchanie tych licznych sprzętów. Czy Panowie coś jeszcze robią oprócz odsłuchów? Branża z tego żyje, a reszta? Raz na kilka miesięcy (tygodni) dystrybutor z coraz to inną konfiguracją?

Papageno ludzie są różni. Ja np mam już znacznie więcej czasu na swoje pasje, odsłuchy itd.

A że mam też sympatyczne kontakty w branży audio nie tylko w kraju to czasami mam okazję posłuchać

różnych sprzętów, kabli, akcesoriów itd. Fajna sprawa.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Papageno ludzie są różni. Ja np mam już znacznie więcej czasu na swoje pasje, odsłuchy itd.

A że mam też sympatyczne kontakty w branży audio nie tylko w kraju to czasami mam okazję posłuchać

różnych sprzętów, kabli, akcesoriów itd. Fajna sprawa.

Zazdroszczę.

• Pokaż nowe odpowiedzi