Skocz do zawartości
IGNORED

Kable cyfrowe - sygnatura brzmienia.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu, czy ktoś jeszcze ma jakieś sugestie co do używanej cyfrówki w przystępnej cenie?

jak gdziesz znajdziesz stereovoxa to bierz

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jeżeli chcesz porządny kabel na lata to do AN odpowiedź jest prosta KONDO.

Miki popełnij wreszcie kabel USB, chętnie go przetestuję. Dam też szansę Rafaello żeby nie płakał, że jest szkalowany. Baronie von .... będziesz miał szansę się wykazać!

jak gdziesz znajdziesz stereovoxa to bierz

Stereovox jest tani i ma chyba niezłe recenzje. Martwi mnie jednak konieczność wykorzystania przejściówek BNC-RCA dołączonych do tego kabla.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiograde, możesz coś więcej rzecz na temat tego kabla, porównywałeś go z czymś?

Jeżeli chcesz porządny kabel na lata to do AN odpowiedź jest prosta KONDO.

Kabel uznawany za jeden z najlepszych na rynku, niestety dwukrotnie przekracza mój założony budżet 1000-1500 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moim zdaniem - jeśli nie chcesz wydawać poważniejszych pieniędzy na cyfrówkę - to Stereovox XV - to jest wystarczający kabel. Nie ogranicza systemu, nie ma jakichś cech własnych - które by go deklasowały.

oczywiście - warto posłuchać przed decyzją, ale w relacji jakość - cena, wydaje mi się bardzo ok

co do innnych cyfrowych - bezpośrednie porównanie miałem z filoletowym Apogee Wyde Eye. Po przełączeniu pojawiło się węcej szczegółów, lepsza równowaga tonalna. Apogee wydawał mi się mieć bardziej technczny charakter i pewne ograniczena w zejściu basu.

co do wtyczek w stereovoxie - tym bym się nie przejmował na tym poziomie jakości systemu i okablowania

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A czy ktoś miał okazję posłuchać Tary Labs RSC Air Digital?

Zmieniłem ostatnio DAC-a AN 0.1x na 2.1x w związku z tym mogę chyba zastosować również XLR ( czyli AES/EBU? ), Zastanawiam się nad kupnem takiej właśnie Tary XLR - 110 Ohm

• Użytkownicy+

Edward właśnie pożegnał się z tym wątkiem, ktoś jeszcze ma chęć pisania nie na temat ? Zanim coś napiszesz w wątku, przeczytaj jego temat i pierwszy w nim post.

Ja również polecam Tara Labs Air Digital ,mam go od kilku lat i mogę śmiało powiedzieć że wart jest wydanej na niego kasy ,szczególnie że można go kupic z drugiej ręki naprawdę tanio.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Ten kabelek to nie high end, przynajmniej cenowo, ale jestem z niego bardzo zadowolony. Po zakupie przetwornika odsłuchy zacząłem od kabla ze sklepu dla idiotów, potem jeszcze kilka coraz droższych, audiofilskich producentów, i dopiero ten spełnił moje oczekiwania. Polecam.

Mi ostatni nabywca Digix2 napisał, że zastępuje on jakąś Tarę za 4kzł, to pewnie chodzi o ISM Onboard? Sprzęt to wzmak Manley'a i kolumny Zoller, ale nie dopytywałem o szczegóły. Jest na tyle zadowolony, że się pewnie nie obrazi, jak komuś na zapytanie podam jego nicka na PW celem konsultacji. Decyzja o zakupie miała trwać parę dni, a zajęła parę godzin.

Nordost ODIN tyle, że trzeba najpierw dom sprzedać ;)

Mówisz o cyfrowym czy analogowym?

Bo analogowego Odina miałem u siebie i totalna porażka.

Zagrał jak srebrny kabel za 2000zł.

Szorstki, jazgotliwy, owszem miał dużą przestrzeń, dobrze kontrolowany bas, dużo szczegółów ale średnica chuda i sucha.

Porażka. Każdy z innych 3x tańszych kabli jakie wtedy miałem do porównania zabijał tego Odina.

W sumie byłem bardzo zaskoczony porażką tego Nordosta.

Kiedyś sądziłem że to musi być rewelacja a tu okazała się kicha.

Być może w jakimś innym systemie byłoby lepiej ale na rewelację bym nie liczył.

Nordosty mają sens do 4 kPLN (to chyba Frey). Powyżej tej ceny faktycznie nie wiem dlaczego to jazgotki, może za dużo srebra? Albo zła jego aplikacja? To jakiś paradoks, czym droższe od tego poziomu to gorzej grają. Mówię o analogach (sorry za off-top)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mi ostatni nabywca Digix2 napisał, że zastępuje on jakąś Tarę za 4kzł, to pewnie chodzi o ISM Onboard? Sprzęt to wzmak Manley'a i kolumny Zoller, ale nie dopytywałem o szczegóły. Jest na tyle zadowolony, że się pewnie nie obrazi, jak komuś na zapytanie podam jego nicka na PW celem konsultacji. Decyzja o zakupie miała trwać parę dni, a zajęła parę godzin.

Oszczędź nam tutaj swojej autopromocji.

Proszę.

Nordosty mają sens do 4 kPLN (to chyba Frey). Powyżej tej ceny faktycznie nie wiem dlaczego to jazgotki, może za dużo srebra? Albo zła jego aplikacja? To jakiś paradoks, czym droższe od tego poziomu to gorzej grają. Mówię o analogach (sorry za off-top)

I tu podzielam opinię kolegi i też tego nie rozumiem.

Mam nawet Frey RCA i to świetny kabel do 4000zł podczas gdy 15x droższy Odin okazał się porażką.

A co jest nieuczciwe? Staram się pisać na temat i zgodnie z własnym sumieniem. Nie wykluczam wątku sponsorowanego. Natomiast nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Twoje oburzenie jest selektywne w sensie osobowym. Oczywiście nie czuję się tu osamotniony, ale tak to widzę.

Oszczędź nam tutaj swojej autopromocji.

Rochu,

Lans lansem, ale sam wiesz, że popełnienia Michała działają co najmniej bdb...

Od pewnego czasu, z boku przypatrując się tej "krucjacie":

M ani razu nie użył pogrubienia czcionki ;)

Jeśli coś jest dobre - wspierajmy i dzielmy się info;

Jeśli są wątpliwości - zawsze można zrobić odsłuch/spotkanie/mytyng i zrugać, jakby wyszło, że ktoś pisze głupoty i najładniej i najdojrzalej w tym wszystkim....gra jednak sama śliczna obudowa :)

Nie bądźmy Bumami !

-sprawdzajmy i porównujmy :)

z całym szacunkiem

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość rochu

(Konto usunięte)

Lans lansem, ale sam wiesz, że popełnienia Michała działają co najmniej bdb...

(...)

Sam dobrze wiesz, że jest to teza co najmniej dyskusyjna.

W końcu słuchaliśmy tych "popełnien" kilka razy w ramach krakowskich odsłuchów.

Natomiast to co mnie boli to nieustająca autopromocja naszego bohatera tutaj i na audiohobby.

Ten ciągły wrzask - "moje, moje najlepsze"...

Czasami potrzeba nieco dystansu i pokory wobec siebie i swojego dzieła.

Oczywiście masz prawo postrzegać całą sytuację całkiem odmiennie niż ja.

W końcu ja nie mam w tym żadnego interesu.

No i nie fotografuję się w skarpetkach u Pacuły ; )

W końcu słuchaliśmy tych "popełnien" kilka razy w ramach krakowskich odsłuchów.

No właśnie. I rozmawialiśmy o tym w trakcie.

Czasami potrzeba nieco dystansu i pokory wobec siebie i swojego dzieła.

Rochu,

zgadzam się, pamiętasz chyba naszą wizytę i "wikingową" sesję zdjęciową z Tobą, Koobalem i Anulą w radomskim McD w trakcie powrotu z AS 2011?

No i nie fotografuję się w skarpetkach u Pacuły ; )

No ba!

Ja się też! Nie robię sobie autoportretów.

Pawle,

zróbmy Odsluch

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

W mojej obecności słuchałeś raz - DACa + DVD transport, z czego ten pierwszy okazał się potem już wówczas niesprawny. Niemniej jednemu Krakusowi się nawet podobało. Powód awarii - rozpadająca się PCB od eksperymentów. Totalny już trup stoi u mnie na szafie. Z innych popełnień to był CD Technics u Barta, a resztę to nie wiem co słuchaliście, bo mnie przy tym nie było. Aluzje były do mojego zasilacza rDAC, tylko że nieuprawnione o tyle, że system w stanie płynnym, a do porównania nie podpięto zasilacza firmowego. Idź do Cytrusa i posłuchaj. Jeśli to jest dla Ciebie kiepskie, to większość moich rzeczy za takie uznasz, tyle że ja w tę kiepskość będę brnął dalej, bo mnie się podoba.

A teraz poproszę Moderację o usunięcie całego tego off-topu na mój temat i wszystkiego, co ktoś uważa za moją autoreklamę nie ograniczając się tylko do tego wątku.

EDIT powyższe do Rocha.

Za to Rochu nie masz takiego ładnego avatara. Gdyby na tamtym spotkaniu był nasz podróżnik Wojciech Cejrowski z pewnością znalazłaby się postać bezskarpetkowa.Ponadto bez krępujących buciorów audiofile lepiej określają za pomocą drgań na podłodze zakres przenoszenia niskich częstotliwości. No i kwestia praktyczna. Nacieramy drewniana podłogę specjalną pastą do pielęgnacji drewna organizujemy imprezę audiofilska. W efekcie mamy super wyfroterowaną powierzchnię zwłaszcza za sprzętem a czasem to i nawet pod kolumnami, jak zaczną przestawiać meble i inne takie co tam można jeszcze przestawić. Nic zdrożnego.

Cóż....

Uważam, iż wymaganie od gości podczas wizyty w cudzym domu defilowania w skarpetkach ma w sobie coś plebejskiego.

Też tak uważam.Nigdy nie pozwalam zdejmować butów gościom.To absurd.

Rochu,

proszę, nie manipuluj - to nie jest mój Autoportret:)

Może zorganizujmy Odsłuch, poparty później Szczerymi opisami, bez boldowania w opisie.

;)

-OK?

W okolicy połowy sierpnia pewnie jakiegoś "Stafu" chętnych i obeznanych Osób mojsze do Krakowa zawita.

Masz wolne miejsca do spania, ja też przyjmę kilka Osób na "stan" -

?

pzdr

Wu.

Cóż....

Uważam, iż wymaganie od gości podczas wizyty w cudzym domu defilowania w skarpetkach ma w sobie coś plebejskiego.

Coś w tym jest, do mnie jak wpadły kiedyś koleżanki to zostały tylko w butach

To Ładne:)

-zapewne nic nie zapuściłeś "na ten czas" z muzy, bo wtedy zapewne nawet i Bumowi trzewiki spadly...

;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.