Skocz do zawartości
IGNORED

Eliminatory szumu ENACOM

jerry30

Rekomendowane odpowiedzi

>> Zyzio

Piszesz w normalnym tonie, cieszy mnie, że da się bez drwin. Twoje doświadczenia są akurat takie, jednak potwierdzają wprowadzanie różnic, czyli jednak nie kłamię. Dla jednego są zbawieniem, dla innego męczarnią, tylko kto rozsądny kupuje rzeczy bez sprawdzenia we własnym systemie. Bez znaczenia czy to audio-voodoo, czy wzmacniacz, zawsze trzeba spróbować.

pozdr. Jacek

Próbować można, owszem, ale jeśli się już spróbowało paru tego typu rzeczy z takim samym rezultatem, to człowiekowi się odechciewa natępnych prób.

Firma Harmonix ma u mnie poważną krechę. Chwilami mam wrażenie, że postępują tak jak Miles Davis, który kiedyś zapragnął sprawdzić jaka jest tolerancja fanów. Wyszedł na scenę i zaczął uderzac palcem jeden klawisz. Trochę się ździwił, gdy po pewnym czasie sala zrobiła się pustawa. Czego i fanom Harmonixa życzę.

• Redaktorzy

Jeśli komuś nie wystarczą Enacomy zawsze może posiadane kable zasilające udekorować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

post-2651-0-91155300-1375185085_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jaki jest skuteczny zasięg tego urządzenia w wersji sieciowej? Czy tylko przy urządzeniu czy np w całym mieszkaniu?

Ktoś robił takie próby?

Jestes z branży i nie wiesz?.......tylko pomyśl troszkę-urzadzenie działa tylko na najbliższe wolne dziurki w kontakcie lub listwie,przedłużaczu-jasne?

Poza tym niepotrzebnie zostały skasowane wpisy niedowiarków-potwierdza to jednoznacznie ich brak wiedzy i wiary na ten temat i oczywistego

braku możliwości sprawdzenia ich dzialania-bo żeby coś na ten temat napisać to trza pożyczyć,kupić i sprawdzić.Powiem krótko-nie wiesz-nie pisz!!

Jak sie ma -to się wie i tyle w temacie.Pisze tak -bo sprawdzałem u siebie i jestem wiarygodny-bez wodolejstwa-to działa czy sie komuś podoba-

-czy nie.Zmiany zauwazalne w brzmieniu systemu jednym moga odpowiadać-innym wprost przeciwnie-nie odpowiadają-to jest puenta ostateczna.

Metodologia działania urządzenia Power Wraps, da się wykorzystać, może być wykorzystana i powinna być wykorzystana, jako integralna technika budowy kabla.

Wszystkie elementy zewnętrzne, będą zawsze podlegać oddziaływaniu wzajemnemu, a z powodu posiadania własnej nieliniowości, dołożą jej trochę do już istniejących, będących wynikiem fizyczności kabla.

Jeśli ktoś posiada możliwość załadowania do swojego przeźroczyście czystego systemu, doświadczalnie, relatywnie sporej ilości dodatków wspomagających funkcje, posłucha następnie muzyki, by w końcu usunąć je wszystkie, zrozumie dokładnie treść mojego przekazu.

• 2 tygodnie później...

Ludzie kochani..... co macie za sprzęty że brum i szumi.... 21 wiek i o takim czymś już dawno nie powinno być mowy - płacisz = wymagasz, producent ma " zasrany " obowiązek sprzedawać wyrób pełnowartościowy, nieszumiący itd... z wtyczką do sieci też... Pfff musisz latać jak "c*pa " po sklepach i forach szukając ratunku na szumy brumy ............. Jak by mi sprzęt za który zapłaciłem ( osprzęt też ) zazwyczaj za moje ciężko wypracowane pieniążki szumiał ... omijałbym takich producentów a gdyby była jeszcze gwarancja na pewno próbował coś z tym zrobić... Im prostszy system tym lepiej, każde dodatkowe złącze, zasilacz, przejściówka,korektor itd... najczęściej niepotrzebnie obciążają system. Tysiące pokręteł, przycisków, setki kilometrów kabli = studio nagrań / sala koncertowa... System domowy to zazwyczaj jakieś źródło / wzmacniacz lub amplituner / kable / kolumny...... To wszystko.. płace za to kasę i ma być idealnie. Gramofon ma grać - muzyka z tego to aż ciarki po plecach, balsam dla ucha... 40 lat temu nie szumiało a szanownej niektórej braci 21 wieku coś szumi ... To chyba gówienko macie a nie sprzęt.... Ludzie sprawdzajcie co kupujecie a promocje należy omijać możliwie szerokim łukiem, muzyka ma być rozkoszą a nie marketingiem.

Składam szczere wyrazy współczucia wszystkim którym szumi ... Mój system składa się z dosłownie kilku tranzystorów na kanał + inne komponenty najwyższej jakości, np potencjometry... Na końcu z głośnika wydobywa się czysta muzyka a cisza jest ciszą...

Wiara w... - i nawet żadne voodoo nie pomorze na niskiej jakości sprzęt.

pozdrawiam

chyba koledze dwa posty wyzej pomylil sie rodzaj szumu o jakim tu mowa, no coz, zdarza sie, tylko po co tyle pisac

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Bardzo psyjemny temacik !:)) O sumie. Albo - sumieniu. O dusy , albo - duseniu. To było li tylko - lo śmichu . A teraz - wyjdźta , Panowie , z obsesyjnych imaginacyj i spójrzcie w Kosmos. Przypuszczacie , że tam jest cicho ?:)

Kosmos ma istotny wpływ na nasze audio :)

W przypadku dużej aktywności na naszym słoneczku - nasze audio także to odczuwa. Najczęstsze obawy to np. słabszy sygnał radiowy, wzmożone dyskretne zakłócenia słyszalne głównie na różnicy miedzy kanałowej, przedziwna wybrzmiewania " ciężkość " odczuwalna głównie za dnia. W krajach skandynawskich nie jest to obce zjawisko i sam kilka razy doświadczyłem tego. Można się przed tym zabezpieczyć, w krajach skandynawskich prowadzi się sieci elektryczne pod ziemią... Do tego odpowiedni osprzęt domowy, specjalne transformatory, dodatkowe listwy uziemiające itd.

• 9 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.