Skocz do zawartości
IGNORED

Internetowy dysk online

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może ktoś polecic jakis dobry darmowy dysk online?

Najlepiej taki, który można by podpiać menu moj komuter.

Mam w tej chwili dropbox, nie jest zly, ale dziala na zasadzie folderu, ktory się synchronizuje. Ogolnie da sie zyc, ale lepsze bylo by cos co wyglada i funkcjonuje jak dodatkowy dysk w moj komputer.

https://www.audiostereo.pl/topic/87942-internetowy-dysk-online/

Raczej wątpię żeby ktoś coś takiego zrobił. Podejrzewam spore problemy z (sorry za sformułowanie :-)) implementacji standardowej dla danego systemu semantyki plików.

Możesz spróbować Skydrive.

Jestem Europejczykiem.

• 4 miesiące później...

Panowie, zacząłem dziś używać Skydrive. Wydaje mi się, że w porównaniu do Dropboxa to jednak inna liga: umożliwia bowiem synchronizowaną współpracę nad dokumentem z innym użytkownikiem oraz dostęp do plików dla osób dysponujących hasłem. Przy pracy na odległość to super rozwiązanie. Ja jestem pod wrażeniem.

Na szkoleniu dowiedziałem się, że pod nowym Windows 8 ma w ogóle większość zadań z offica i sam office znajdować sie w Chmurze. Nie wiem na ile to realne i prawdziwe, ale takie są trendy informatyczne podobno.

Jeśli ktoś dysponuje ciekawymi linkami chętnie dowiedział bym się o współpracy online nad plikami i pracą w Skydrive. Czy ktoś tego używa albo korzysta z Sharepoint'a?

Byłoby fajnie, gdyby ten wątek mógł służyć wymianie doświadczeń na ten temat.

Powrót po dłuższej przerwie...

Roznego rodzaju archiwizatorow online jest duzo ale hameryka chetnie by je wszystkie pozamykala bo mozna rez udostepnic zarchiwizowany plik z filmem/muzyka wiec nasze dane sa z ryzykiem utraty kiedy hamerykanska korporacja sie zdecyduje zamknac nielegalnie serwer...

Takze najpewniejszy sposob obecnie to chmura albo dysk hamerykanskiej korporacji ktora tez wspomaga lapowkami rzad - tego nie zamkna bo swoich interesow nie zamykaja...

chwilowy brak działalności w audio.

• Administratorzy

Zdaje się, że twórcy Gadu-Gadu zrobili teraz coś takiego jak swój dysk.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Zdaje się, że twórcy Gadu-Gadu zrobili teraz coś takiego jak swój dysk.

Ale trzeba rozróżnić, czy to tylko dysk netowy typu 'dropbox', czy też aplikacja umożliwiająca współpracę online w czasie rzecczywistym.

Powrót po dłuższej przerwie...

takie dyski internetowe nie dają gwarancji czy ci nie wyłączą go za kilka dni czy miesięcy nie masz żadnego certyfikatu gwarancji w jakim okresie możesz przechowywać dane oraz że są bezpieczne i tylko Twoje :)

Focal + Naim

takie dyski internetowe nie dają gwarancji czy ci nie wyłączą go za kilka dni czy miesięcy nie masz żadnego certyfikatu gwarancji w jakim okresie możesz przechowywać dane oraz że są bezpieczne i tylko Twoje :)

dlatego jak gromadzic to tylko u siebie...

chociaz takie serwery jak obecnie sa dostepne daja swietna mozliwosc archiwizowania danych audiowizualnych zaszyfrowanych w pelni bezpiecznie i bez jakichkolwiek konsekwencji tych ktore hamerykanie tak chetnie by wykasowali w calosci jaky tylko wiedzieli jak to zrobic... zreszta o prawach dystrybutorow zwanych autorskimi i przebojow z nimi zwiazanymi nie ma co rozwazac w tym watku, ale to tylko tak dla podkreslenia jak bardzo niepewne sa metody przechowywania danych na trwalosc tych danych, jedynie najwieksze i koniecznie sypiace kasa w rzadzie najlepiej hamerykanskim serwery maja jakas gwarancje, ewentualnie ruskie itp tylko pytanie jaka rentownosc maja...

Malkontent! czy Ty chłopie zawsze kiedy znajdziesz okazje musisz dopierdzielać hameryce i korporacjom? ;-)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Malkontent! czy Ty chłopie zawsze kiedy znajdziesz okazje musisz dopierdzielać hameryce i korporacjom? ;-)

Nie zawsze tylko jesli mam ku temu powod... a serwery archiwizujace pliki rzeczywiscie hamerykanie chcieli by wszystkie zaminac...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.