Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIO Dopalacze

spin63

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem żadnym XYZ, nigdy nie handlowałem ani też nie mam zamiaru handlować żadnymi kablami.

Powtarzam raz jeszcze, albo mnie przeprosisz, albo spotkaja Cię dosyć przykre konsekwencje. Ja nie żartuję.

Ale ty jesteś nawiedzony! To ja musiałbym mieszkać w sądzie gdybym chciał za wszystkie bzdury które tu o mnie napisali co niektórzy zakładać sprawy!! Byłem już trollem, klonem, marzycielem który te testowane przezemnie sprzety widzial tylko w gazetach.

Byly też gorsze epitety i wyzwiska łącznie z groźbami karalnymi!

Mnie chcieli powiesić na sieciówce ;-) ale to był w sumie dosyć głupi żart. W tym przypadku zrobiono ze mnie oszusta i to na dodatek kablowego, co juz jest upełnym absurdem. Zwróć równiez uwagę, co spowodowało całe to zamieszanie, dlatego w tym przypadku sprawa znajdzie finał w sądzie.

Mnie chcieli powiesić na sieciówce ;-) ale to był w sumie dosyć głupi żart. W tym przypadku zrobiono ze mnie oszusta i to na dodatek kablowego, co juz jest upełnym absurdem. Zwróć równiez uwagę, co spowodowało całe to zamieszanie, dlatego w tym przypadku sprawa znajdzie finał w sądzie.

Puknij się w dekiel, zrób sobie drina i zapodaj np Whitesnake albo AC/DC.

Skoro napisałeś że nie jesteś XYZ to zarzuty Cira ciebie nie dotyczą co wyraźnie napisał!!

Nie rozumiesz następstw przyczynowo-skutkowych. Jeśli jesteś XYZ to....ale jeśli nim nie jesteś to dane zarzuty ciebie nie dotyczą.

Czegoś nie kumasz?

Cir pokazał wczoraj dwukrotnie niezbyt piękną stronę swojej natury. Oczywiście nie będę nikogo z tak błahego powodu ciągał po sądach. Ale zawsze moźe znależć się osoba, która to zrobi. I sztuczki z XYZ nic by tu nie pomogly, bo intencje są łatwe do wykazania i wynikają wprost z tekstu. Nikt na to się nie nabierze.

Bum idź do Sądu;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Na zdrowy rozum demagnetyzator płyt kompaktowych Acoustic Revive nie ma prawa działać. Ale jednak to ustrojstwo działa i nie jest to tylko sugestia - robiliśmy testy na wyjątkowo przejrzystym systemie kolegi, który także słyszał wpływ tego urządzenia. Dzwięk był głębszy i lepiej oderwany od kolumn.

Tak oto powstają religie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powiecie o płycie IsoTek-Full System Enhancer & Rejuvenation Disc.

Pierwsze dwie ścieżki służą do wygrzewania kolumn, a trzecia do demagnetyzacji systemów.

Czy to działa??? Głównie chodzi mi o ścieżkę trzecią.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Pierwsze dwie ścieżki służą do wygrzewania kolumn, a trzecia do demagnetyzacji systemów.

Czy to działa??? Głównie chodzi mi o ścieżkę trzecią.

Nie używam tej płyty, natomiast włączam płytę Densena, która ma pełnić podobną rolę, czyli demagnetyzuję. Działa to tak, że po użyciu gra nieco jaśniej, przejrzyściej, ale nie chodzi o większą ilość szczegółów...zmiana jest na tyle zaskakująca, że pewnego razu stwierdziłem, że jest gorzej jak było - przecież już się przyzwyczaiłem... na szczęście po jakimś czasie wraca wszystko do stanu poprzedniego. Nie wiem jak to działa...gdzieś był opis, ale już zapomniałem o co chodziło.

Nie używam tej płyty, natomiast włączam płytę Densena, która ma pełnić podobną rolę, czyli demagnetyzuję. Działa to tak, że po użyciu gra nieco jaśniej, przejrzyściej, ale nie chodzi o większą ilość szczegółów...zmiana jest na tyle zaskakująca, że pewnego razu stwierdziłem, że jest gorzej jak było - przecież już się przyzwyczaiłem... na szczęście po jakimś czasie wraca wszystko do stanu poprzedniego. Nie wiem jak to działa...gdzieś był opis, ale już zapomniałem o co chodziło.

Witam.Jeden z użytkowników napisał że to działa i używa tej płyty profilaktycznie co trzy tygodnie, i że po demagnetyzacji trzeba trochę pograć żeby wszystko wróciło do normy.

Także tak jak piszesz zaraz po zabiegu może być dziwnie.Kupiłem tą płytę i na dniach powinna dotrzeć, wtedy sam się przekonam o jej wartości, albo wyrzuconych pieniądzach w błoto?

Pozdrawiam.

Czy ja czsami nie pomyliłem wątki, tu wieje zgrozą, straszą sądami.Nigdy jeszcze nie byłem w takim miejscu.

Można się nabawić stresu, albo rozchorować, a do lekarzy kolejki?,żeby tylko udało się usnąć po czytaniu takiej lektury?

Kupcie sobie płytę IsoTek i się rozmagnetyzujcie.Pozdrawiam.

Nie polecam, przy większym natęzęniu dziwięku dostaniesz uszt jak u słonia (żartuję), ale nie będzie to zbyt przyjemny odsłuć.chyba że podłączysz same słuchawki i po demagnetyzacji ocenisz czy coć tam dała??,zmieniło się na lepsze??Pozdrawiam Bum1234.

Ciekawe co się stanie jak się odtworzy taką płytę ze słuchawkami na uszach. Tabula rasa?

Są takie płyty...ze słuchawkami na uszach?

Ciekawe to forum, coraz ciekawsze, coraz bardziej odkrywcze.

Wszystko ma znaczenie i wpływ na odsłuch.

Nawet skala czystości gaci słuchającego, przecież wpływa to pewnikiem na komfort odsłuchu.

...a co dopiero płyty ze słuchawkami na uszach...

choooooochoooo (cytat z obecnego prezydenta misiów - misia uszatka)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie polecam, przy większym natęzęniu dziwięku dostaniesz uszt jak u słonia (żartuję), ale nie będzie to zbyt przyjemny odsłuć.chyba że podłączysz same słuchawki i po demagnetyzacji ocenisz czy coć tam dała??,zmieniło się na lepsze??Pozdrawiam Bum1234.

Myślisz, że sluchawki się rozmagnesują?

Myślisz, że sluchawki się rozmagnesują?

Witam.Nie używam słuchawek, ale jeśli ta płyta jest do demagnetyzacji całego systemu to także w skład jego wchodzą kolumny które zawierają głośniki tak jak słuchawki.(DEMAGNETYZACJA)

Pozdrawiam.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

A ja od od lat...11-tu chyba...używam płyty Purist Audio Enhancer....i bardzo ją sobie cenię, bo działa na system..

http://www.puristaudiodesign.com/products/accessories/sysenh.htm

http://www.gcaudio.com/cgi-bin/store/showProduct.cgi?id=89

post-15075-0-91070900-1336139288_thumb.jpg

Gość StaryM

(Konto usunięte)

..dokładnie tak jak tam jest opisane ...czytać chyba umiesz......

Chodzi ci o ten kawałek?

This disc uses a complex algorithm to condition all the components in the signal chain in less time than would be required by simply playing music

czy może o ten:

The System Enhancer Ultimate completely conditions all components (speakers, cables, and electronics) in the sound system by removing molecular stresses and residual magnetism while "opening" the system to perform to its full potential. The tones and signals generated by the System Enhancer Ultimate are presented in the optimal frequencies and amplitudes to perform the enhancement process completely in the shortest possible time.

Bełkot marketingowy po angielsku wydaje ci się mniej bełkotliwy? Bo mi nie.

Ale podobają mi się te stressy molekularne. To naprawdę brzmi na poziomie. ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Purist Audio Design is fueled by the desire to constantly improve and perfect our products, and we are pleased to release the System Enhancer Ultimate! Through painstaking research, dramatic algorithm improvement, and advancements in CD-R technologies, we are able to do the unthinkable: to further reduce the break-in time from 24 hours to 5 hours!

To mi się jeszcze spodobało, jak oni po tych żmudnych poszukiwaniach, po dramatycznym udoskonaleniu (i nie wiadomo dlaczego wpletli tu CD-R, skoro każdy audiofilski osesek wie, że CD-Ry gubią powietrze i przestrzeń)

są zdolni w sposób niewiarygodny skrócić czas z 24 do 5 godzin...

Czas czego? Pompowania audiofilskiego powietrza?

Opinie np. na temat Densen Demagic są róźne. Z racji posiadanego sprzętu mam taką płytkę i powiem szczerze, źe nie zauwaźyłem jakiegoś zbawiennego wpływu. Myślę, źe z innymi tego typu produktami jest podobnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.