Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Pohasałem po drodze A4 autem 12 lat Vectra C (lpg) 800km i bagnet suchy! liter oleju zniknął,takie te nowsze auta są? a graty są gratami? BMW 22 lata zrobiłem drogę 2000km i nic oleju nie wzięło.

Pobieżnie zerknąłem na net,podobno tak bywa z tymi Vectra C.

Pohasałem po drodze A4 autem 12 lat Vectra C (lpg) 800km i bagnet suchy! liter oleju zniknął,takie te nowsze auta są? a graty są gratami? BMW 22 lata zrobiłem drogę 2000km i nic oleju nie wzięło.

Pobieżnie zerknąłem na net,podobno tak bywa z tymi Vectra C.

jeju jakim ty autem jezdzisz ze musisz tankowac i paliwo i olej ??

zmien auto na jakies normalne , ja nigdy zadnego oleju do silnika nie dolewalem!

niemieckimi jezdzisz ?? to wiec masz niemiecka jakosc buhaha wg. oszustow z ADAC sa to najlepsze auta na swiecie :)

12 letnia Vectra to "nowsze auto"??

Mi Astra I brała litr oleju na tydzień. Nie miała nawet 50 tys km na liczniku.

Bardzo źle wspominam to auto.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

12 letnia Vectra to "nowsze auto"??

Wiedziałem że ktoś wypali w tej sprawie:) Sory,jestem młodym człowiekiem starej daty,stąd takie ujmowanie rzeczy. Mam tak z plikami w audio,telefonami i innymi tego typu.

Rozmawiałem z mechanikiem,potwierdził niewzruszony że z tymi typami już tak jest. Czyli wypadałoby obok butli z gazem zbiornik wyrównawczy oleju, albo wozić 4 litry i podczas wyjazdu na wakacje dawać mu żłopać.Obłęd, a szkoda bo przy dużych prędkościach GTS jest cichy i dość taki na trasę tylko właśnie wtedy żłopie.

Dottore - teraz się jeździ na rowerze.

Za stary jestem, za gruby i za leniwy. Spalanie wysokooktanowej benzyny kręci mnie bardziej niż kręcenie pedałami. :)

Poza tym: NIENAWIDZĘ rowerzystów na drogach. Jest to PLAGA utrudniająca ruch.

Skoro już chcą jeździć po drogach publicznych to niechaj PŁACĄ OBOWIĄZKOWE OC!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

O silnikach TSI - "Przewaga dzięki technice" w praktyce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A niech tak kontrolka,czujnik się zepsuje, to cisnąć pod 200km/h można zatrzeć dziada. A już się napalałem na "nowe" Audi. Jak się kontrolka zepsuje to tak jak ja mam, nałogowe patrzenie na wskaźnik temperatury.

A niech tak kontrolka,czujnik się zepsuje, to cisnąć pod 200km/h można zatrzeć dziada. A już się napalałem na "nowe" Audi. Jak się kontrolka zepsuje to tak jak ja mam, nałogowe patrzenie na wskaźnik temperatury.

Wychodzi na to że JEDYNY w tej chwili godny zaufania silnik w całym koncernie VW to jest 1.6TDI - wszystko inne, czy benzyna czy diesel to straszliwe barachło.

Nawet 3.0TDI nie ma dobrej opinii choć nie jest tak parszywym badziewiem jak 2.0TDI.

Również odpuszczam sobie Audi w tej sytuacji.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Czyli po prostu volkswagen.... Zawsze się zastanawiałem ze znajomymi co Polacy (na szczęście już zdecydowanie mniej niż kiedyś) widzą w tych wagenech o komforcie wozów drabiniastych.... O silnikach to przedmówca się słusznie wypowiedział. Jest tyle fajnych samochodów do wyboru

Czyli po prostu volkswagen.... Zawsze się zastanawiałem ze znajomymi co Polacy (na szczęście już zdecydowanie mniej niż kiedyś) widzą w tych wagenech o komforcie wozów drabiniastych.... O silnikach to przedmówca się słusznie wypowiedział. Jest tyle fajnych samochodów do wyboru

Bo dawniej 300-600 tys km dla Paska czy Golfa to było jak splunąć. Solidne samochody VW robił i Polacy to doceniali.

Teraz z dawnej jakości nic już nie zostało. Te same części we wszystkich samochodach koncernu, tanie materiały, badziewnie zaprojektowane i wykonane silniki... koncern VW zszedł na psy.

tak tylko to było ponad 20 lat temu.... trwałość była to fakt (ojciec miał "pancernika 13 lat to wiem), ale komfort zawsze żaden.

W tamtych czasach komfort... nie znałem tego pojęcia.:)

20 lat temu to ja ujeżdżałem 126p a potem CC. Pamiętam jak kupiłem pierwsze CC w ś.p. Polmozbycie (młodzi tej nazwy nie znają). Na parkingu Polmozbytu nacisnąłem hamulec (a CC miał już tarcze z przodu) i... przywaliłem nosem w kierownicę! :) Pierwszy szok: Jezu! To auto HAMUJE! :)

Przesiadka ze 126p na CC to byłnajwiększy skok motoryzacyjny w moim życiu. WSZYSTKO w tym samochodzie było 100x lepsze niż w poprzedniku. Nigdy później nie zaznałem takiego uczucia kupując kolejne auto. Uwielbiałem mojego CC. Zrobiłem nim 48 tys km oczywiście nie zaglądając. Potem siostra dała mi swoje CC bo kupiła Bravę. Ten drugi CC też był OK ale już go tak nie lubiłem bo był zielony a mój pierwszy był w błękitnym metaliku. Kupiłem mu bagażnik dachowy Thule, był wypieszczony na maxa. :)

Ech... wielki sentyment mam do Fiata! :)

44.jpg

Dawny Fiat. Niedoceniany. W Niemczech szydzono: FIAT--F-ehler I-n A-lle T-eile. Błędy w każdej części. Ale moja TEMPRA (drugi w życiu samochód kupiony salonie fiata- pierwszy to CC kupiony za jakieś obligacje) zaprzeczyła temu wszystkiemu.

Ach ta tylna kanapa!!! Ech młodość! Kapitalny fotel kierowcy. No i TEN KOLOR: szary kwarc! Wszyscy wojewodowie mieli takie same samochody. Mogłem poszaleć: połowa lat dziewięćdziesiątych, a ja jechałem ze Szczecina do Warszawy w 5h 15min. Policja(milicja?) tylko patrzyła.

Z Kassel do Frankfurtu(180 km) w 50min.

Teraz żona od wielu lat "cieszy się" "niezajebywalną" 20- letnią toyotą corollą E-10 bez rdzy na podwoziu.Zmieniłaby, ale ta cholera nie chce się zepsuć. Ostatnio wymieniłem żarówkę kierunkowskazu "made in japan" Oryginał?

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Nowy Ford Mustang od 140 tysi w Polsce. Farciarze jesteście bo w Irlandii cennik zaczyna się od 50 tys €.

Dobre!

Ukryta Zawartość

+1

Ukryta Zawartość

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Brzydal.

Ale uroczy brzydal! :)

Rosjanie potrafią ująć temat krótko i treściwie:

20f699618cf8eb12d01ee063f85211cf.jpg

Fajna reklama Subaru:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnio w centrum miasta widziałem faceta chcącego przyszpanować jakąś nową ibizą Sałatem, tak ruszył z piskiem opon. Widać że nówka auto, motor jakby 1.4 albo 1.6 benzyna zwykła. Hesu! Silnik zajęczał takim paskudnym dźwiękiem i jakby nie chciał się wkręcać powyżej 4000rpm, w dodatku spod maski wydobyły się gruchocące dźwięki jakichś osłon, plastików, czy czegoś tam jakby zostawił tam skrzynkę z narzędziami. Hesu! Nowe auto a taki syf!!! Współczuję.

Ma być ponoć zniesienie unijnych ceł na japońskie samochody :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma być ponoć zniesienie unijnych ceł na japońskie samochody :

Ukryta Zawartość

Dla Was to lepiej - w Irlandii dealerzy i socjalistyczne pańswo i tak zedrą z nas skórę za chęć kupna nowej bryczki. :(

Ukryta Zawartość

''Cło na wytwarzane w Japonii auta wynosi w USA 2,5 proc., a w państwach UE -

10 proc. Przypominamy, że w Polsce wynosi ono 35 proc.''

To ciekawe ile by spadło u nas ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.