Skocz do zawartości
IGNORED

ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI

elektrospiro

Rekomendowane odpowiedzi

może lubisz publicznie udowadniać swoje racje szkoda że nie merytorycznie tylko odwracaniem od tematu jak będziesz miał coś do powiedzenia w temacie zapraszam do dyskusji jeśli chcesz nabijać sobie licznik nie dziwne że cię tu banują .

wciąż czekam na poparcie Twojej teorii ale puki co wciąż brniesz w temat pustaka , Twoja decyzja Twoja postawa :) gratuluję umiejętności poparcia swoich racji :)

Żeby pisać to trza nie robić ortograficznych błędów-lecz dopóki one będą dopóty trza się pukać w ten pusty łeb-o!!

A teraz do kościoła to się wszystkiego dowiesz boży baranku.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

może lubisz publicznie udowadniać swoje racje szkoda że nie merytorycznie tylko odwracaniem od tematu jak będziesz miał coś do powiedzenia w temacie zapraszam do dyskusji jeśli chcesz nabijać sobie licznik nie dziwne że cię tu banują .

wciąż czekam na poparcie Twojej teorii ale puki co wciąż brniesz w temat pustaka , Twoja decyzja Twoja postawa :) gratuluję umiejętności poparcia swoich racji :)

Czytasz gdzie indziej? Odpowiadasz tu! Puk, puk! Pusto i ślepo!

Z tego co czytam to nie byli żadni królowie tylko astrologowie. A poza tym to właściwie ich nie było.

P.S.

Jak masz jacus coś na temat to nie wypisuj do mnie na priva tylko pisz na forum. Wstydzisz się czy co?

Jestem Europejczykiem.

Biskup u Ciebie chodził po kolędzie?! Może Głódź?!

Nie, nie. Zwykły książę, czy tam ksiądz. Zgodnie z zasadą wprowadzoną przez Ryszarda, że w pl mamy 33mln katolików, na piętrze z 3ma mieszkaniami książę został wpuszczony tylko do jednego :))))

Przepraszam Panów i chylę czoła faktycznie nie czynić błędów w pisowni jest na tym forum najważniejsze a już na pewno od treści :) zapomniałem tej złotej zasady jak nie masz nic do powiedzenia czepiaj się pisowni :) Gratulacje dopasowania pierwszej nicku do znanego przysłowia :) odezwał się kolejny mądry co dostaje bany :)

Z tego co czytam to nie byli żadni królowie tylko astrologowie. A poza tym to właściwie ich nie było.

P.S.

Jak masz jacus coś na temat to nie wypisuj do mnie na priva tylko pisz na forum. Wstydzisz się czy co?

He he Tak mam coś do ciebie uważasz że kogoś to obchodzi poza Tobą i mną ?

No 2 czy 3 szczekaczy na pewno , jak stary audiofil ma pożywkę i lubi się nakręcać jesteście kumplami czy parą chłopcy :) ?

jacm zarzucił dyskutantom niski poziom wypowiedzi i brak merytoryczności.W takim razie oczekiwałbym od niego błyskotliwego i merytorycznego wpisu.Czekam!

Jakoś nie widzę tego spontanu w uroczystościach religijnych.Chyba,że u Murzynów,takie np. gospel.To jest to!

Proszę białasie powyższy wpis jest bardzo merytoryczny :)

cytat pochodzi od jednego z moich mentorów tego wątku ;) uznałem że nic lepszego nie wymyślę niż mistrz . Pisz jeszcze chętnie będę się od Ciebie uczył merytorycznych wpisów :)

Każda szczekaczka na tym forum potrafi pisać głupoty ale jak się obśmieje jednego albo drugiego to mało który potrafi rzeczowo obronić swoje wypociny za to zmęczyć ucho pierdołowatymi wpisami potrafią byle publicznie bo na priva im za nudno no i kumple na priva nie mogą się przyłączyć :) .

Iwanuszkiewisz ze sprzętem też tak doradzasz ? Że ktoś pyta i czeka na rzeczową odpowiedź a Ty mu napiszesz Że to Ty czekasz na rzeczową odpowiedź :) brawo chłopie dobra droga :)

Jeszcze raz powtórzę na temat:

z tego co czytam to po pierwsze nie byli królowie tylko astrologowie (czyli faceci wróżący z gwiazd) a po drugie to w ogóle ich nie było. Czyli mamy święto wróżbitów których nie było. I ja mam to poważnie traktować? To może zróbmy święto Bolka i Lolka albo Gąski Balbiny ;-).

Jestem Europejczykiem.

rzecz w tym ze ich to generalnie niewiele obchodzi.Pan im powiedzial ze byli to byli.ze swieci to swieci.czego mozna jeszce od nich wymagac.....?

a ze byla to mniej wiecej taka balbinka z wonsem to jus zupenie inna sprawa.Ich balbinka.... ich wons.

item: penis sztuczny, palikotowy, ilość sztuk jeden

pakowanie: owinięty schludnie w fakty i mity, numer świąteczny

cena: prawie 6 zeta (bleifrei)

reklama: polska w budowie

Jestem Europejczykiem !

Ponieważ kompletnie nie kumam u co chodzi przedmówcy nie odniosę się do tej dziecinnej wyliczanki. Zacytuje natomiast kilka stwierdzeń o trzech astrologach (vel. Trzech Królach).

"Biblia nie wymienia ich imion ani liczby. Polskie przekłady biblijne nazywają ich rozmaicie: Biblia Poznańska (Wolniewicz; Gryglewicz) nazywa ich astrologami pochodzącymi ze Wschodu, Biblia Tysiąclecia mędrcami ze Wschodu. W zachodnim chrześcijaństwie popularnie nazywani są imionami Kacper, Melchior i Baltazar według tradycji, jaka narodziła się w średniowieczu. W przypisie zamieszczonym w katolickiej Biblii Poznańskiej zwrócono uwagę:

"Na katakumbowych malowidłach występuje najczęściej trzech magów, ale nie brak też takich, na których widnieje dwóch, czterech, a nawet sześciu i dwunastu magów. Imiona Kasper, Melchior i Baltazar są późnego i niepewnego pochodzenia.

Bezpodstawnie uważa się ich również za królów, bo ani Pismo Święte, ani najstarsza tradycja nie widziały w nich królów. Źródłem przypisania im tej godności była, jak się zdaje, błędna interpretacja słów Ps 71,10.". Według The Jerome Biblical Commenatry, nazwa grecka magoi została użyta przez Mateusza w dość ogólnym znaczeniu i bez zamiaru nadania mu negatywnego wydźwięku. Początkowo słowo to oznaczało kastę uczonych perskich kapłanów, później mogło oznaczać kogoś biegłego w wiedzy i mocach tajemnych. Lexikon für Theologie und Kirche (Leksykon teologii i Kościoła) podkreśla, "że greckie słowo magoi nie oznacza królów, lecz raczej posiadających astrologiczną wiedzę tajemną". Dlatego Justyn Męczennik, Orygenes i Tertulian rozumieli przez nie astrologa. Według profesora A.T. Robertsona nie oznacza ono mędrców: "Tutaj w Ewangelii według Mateusza chyba raczej chodzi o astrologów. Babilon był kolebką astrologii"

Jestem Europejczykiem.

"Biblia nie wymienia ich imion ani liczby

z tą biblią to dziwna sprawa, niby boga nie ma, religie to oszołomstwo ale o pochodzeniu narodu wybranego dowiedzieć się można tylko z pisma świętego

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

ale o co tu chodzi? jakich króli? to jutro jakieś święto astrologiczne? przecież niedawno były urodziny takiego jednego w koronie cierniowej ,wszyscy pili okowitę i się cieszyli,że tyle wolnego, teraz znowu wolne?

Ale co was futrzaki obchodzi co katolicy świętują?

Paranoja jakaś! Czy nas obchodzi pedofil russell i jego kompanija ta od sprzedaży cudownej fasoli, zbóż i makulatury?

Jakaś mania, czy co?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ale co was futrzaki obchodzi co katolicy świętują?

Paranoja jakaś! Czy nas obchodzi pedofil russell i jego kompanija ta od sprzedaży cudownej fasoli, zbóż i makulatury?

Jakaś mania, czy co?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mamel głubszy od mulsa - niemorzliwe

a od mulsa jeszcze głubszy szenj

kup se człeku słownik, będziesz może nie wiele mądrzejszy ale ... ciut bardziej cool ten niby ełropeyczyk

myślenie ma kolosalna przyszłość

jak i czytanie ze zrozumieniem

wtedy ciśnienie mniej skacze :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.