Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Nic innego tylko zamiast krytykować innych weź się do pracy i zacznij nagrywać.Dogadaj sie z ZAIKS-em i po herbacie...jesteś ustawiony.

Najnormalniej w świecie.

To właśnie normalność-tworzysz,wyceniasz i sprzedajesz.Spróbuj a zobaczysz jakie to proste.

Będę szczery - zastanowiła mnie ta wypowiedź ale nie mam siły śledzić wątku i nie wiem czy to było pisane na poważnie czy "na jaja". Można prosić o wyjaśnienie?

Jestem Europejczykiem.

<a name="cke_range_marker">i tak jak mowilem juz na poczatku, piractwo nie ma wplywu na kupno plyt przez tych co je kupuja, bo sciagajacy sciagaja gdyz nie maja legalnej alternatywy do pelnego dostepu do materialow i tylko serwisy pirackie im to zapewnialy, moje przypuszczenia sie potwierdzaja, zauwazcie ze jedyny wzrost jaki zanotowali to wzrost w materialach podobnych ktore dawaly pirackie serwisy (a wiec ogladasz i sluchasz czego chcesz za oplata) a jako ze to raczkuje to czesc zaczela z tych raczkujacych korzystac a reszta przeszla na pirackie uslugi streamingowe, ale teoretycznie nikt nie wrocil do plyt !!!

i ta wiadomosc mnie cieszy gdyz potwierdza sie ze jedynie legalna alternatywa moga podniesc zyski a do plyt nie przymusza spoleczenstw juz nigdy... a wiec jest szansa na normalnosc dla nas... dfostep do wszystkiego za abonament, oczywiscie szansa zobaczymy co z tego wyniknie, w muzyce sie juz ruszylo w prawidlowym kierunku...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Ochrońmy Internet przed USA - CISPA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Pytanie brzmi - do kogo należy Internet - do założycieli, do użytkowników - czy do kogoś jeszcze?

no tak ale pytanie brzmi co robily najsilniejsze gospodarki i najbardziej wplywowe osoby(np dyktatorzy) czy sluchali obywateli czy realizowali swoje wizje nawet jesli byly destrukcyjne i chore, nawet jesli byli to psychopaci? no wlasnie, i kto powiedzial ze nie beda realizowac swoich wizji nawet niezgodnych z obywatelami demokracja wolnoscia i czymkolwiek innym wykorzystujac te same mechanizmy co hitler i wszycy u najwyzszej wladzy?

no tak ale pytanie brzmi co robily najsilniejsze gospodarki i najbardziej wplywowe osoby(np dyktatorzy) czy sluchali obywateli czy realizowali swoje wizje nawet jesli byly destrukcyjne i chore, nawet jesli byli to psychopaci? no wlasnie, i kto powiedzial ze nie beda realizowac swoich wizji nawet niezgodnych z obywatelami demokracja wolnoscia i czymkolwiek innym wykorzystujac te same mechanizmy co hitler i wszycy u najwyzszej wladzy?

No, to do kogo należy ten Interenet? Inaczej mówiąc - kto ma, a kto nie ma prawa regulować jego działania? Nie istnieje obowiązek ani przymus korzystania z Internetu do celów prywatnych. Jak się komuś nie podoba, niech wymyśli coś lepszego, albo nie narzeka.

Narzekalnictwo i domagalstwo - dwie choroby XXI wieku - ludzie uważają, że im się coś natychmiast należy tylko dlatego, że się urodzili.

No, to do kogo należy ten Interenet? Inaczej mówiąc - kto ma, a kto nie ma prawa regulować jego działania? Nie istnieje obowiązek ani przymus korzystania z Internetu do celów prywatnych. Jak się komuś nie podoba, niech wymyśli coś lepszego, albo nie narzeka.

Narzekalnictwo i domagalstwo - dwie choroby XXI wieku - ludzie uważają, że im się coś natychmiast należy tylko dlatego, że się urodzili.

To w koncu co ty reprezentujesz swiat zalezny od jednostki i decyzji jednostki(kojarzy mi sie z dyktatorami leninem hitlerem) czy swiat demokratyczny o ktorym decyduje wiekszosc? Bo po tym co piszesz to wychodzi ze opcje 1 musze wiedziec z kim dyskutuje i czy dalsza dyskusja ma sens

Twoim smiesznym tokiem rozumowania mozna by pomyslec wysadzmy cywilizacje bo kraj obamy ma do niej patenty i stwierdzil ze obywatele nie maja prawa z niej korzystac... a moze jednak zapytac sie obywateli czy chca wysadzenia cywilizacji? Zdecydowac i wybrac wola wiekszosci bo mimo ze jednostka cos wymyslila to dac jej wladze nad swoim dzielem i tylko jemu moze doprowadzic do katastrofy moze to psychol? Moze.....

...Czy chca wysadzeniaia cywilizacji?

Pewnie można tak zrobić. Ale co w zamian? Zaraz znajdzie się jaki nowy Hitlerek albo Pol Pot czy Stalinek i wszystkich weźmie za mordę. To będzie między innymi i Twoja wina.

talinek, Hitlerek czy Pol Pot byli zawsze wynbikiem poprzedniego skuwysyństwa i zbrodni. Bez tego nigdy by nie zdobyli władzy. To jedynie skutek a nie przyczyna.

Pewnie można tak zrobić. Ale co w zamian? Zaraz znajdzie się jaki nowy Hitlerek albo Pol Pot czy Stalinek i wszystkich weźmie za mordę. To będzie między innymi i Twoja wina.

Ale.ty bredisz....

Pred chwila przegladem firmy popierajace nowa ustawe pokroju acta wnioski sa ciekawe

1. Same.hamerykanskie

2. Wiekszosc.to monopolisci (co mnie nie dziwi ze bardzo wspieraja tego typu przekrety)

3. Praktycznie Same.najwieksze korporacje

Pisze z tel i nie mam juz casu wiec jutro popoludniu zrodlo, dla niecierpliwych mozna poszukac w necie pod haslem lista firm wspierajacych cispa

To jedynie skutek a nie przyczyna.

Skutek, a jakże. Antymalkontent wzywa do wysadzenia cywlizacji - to będzie Przyczyna.

Bo to bez sensu jest.

Przyjmuję samokrytykę. A do kogo pisałeś i na jaki temat? Twój wpis jakoś wisi pod moim.

toptwenty - ty nawet nie wiesz co pisalem ale chetnie sie sprzeciwisz bo...

no wlasnie zastanawia mnie twoj tok rozumowania, dlaczego wszedzie chcesz myslec inaczej jak wszyscy i glosic inne prawdy jak wszyscy? znalem takie osoby ale one mialy zazwyczaj jakies problemy ze soba i to bylo juz dawno temu ale twoj przypadek mnie zastanawia, bo ani pojecia nie masz o czym piszesz ale wyznajesz jedna zasade, twoj poglad musi byc inny niz kogokolwiek, nawet jesli sa tylko 2 rozwiazania problemu... ciekawe

toptwenty - ty nawet nie wiesz co pisalem ale chetnie sie sprzeciwisz bo...

no wlasnie zastanawia mnie twoj tok rozumowania, dlaczego wszedzie chcesz myslec inaczej jak wszyscy i glosic inne prawdy jak wszyscy? znalem takie osoby ale one mialy zazwyczaj jakies problemy ze soba i to bylo juz dawno temu ale twoj przypadek mnie zastanawia, bo ani pojecia nie masz o czym piszesz ale wyznajesz jedna zasade, twoj poglad musi byc inny niz kogokolwiek, nawet jesli sa tylko 2 rozwiazania problemu... ciekawe

Co masz konkretnie na myśli, którą sprawę?

To prawda, że często idę "w poprzek", ale czy dyskusja byłaby ciekawa, gdyby wszyscy byli jednego zdania?

To prawda, że często idę "w poprzek", ale czy dyskusja byłaby ciekawa, gdyby wszyscy byli jednego zdania?

Idea czy zasada ?

• 2 miesiące później...

może jeszcze ktoś pamięta

" W czwartek komisja ds. handlu międzynarodowego przegłosowała rekomendację socjaldemokraty Davida Martina, by cały europarlament odrzucił ACTA: poparło ją 19 członków komisji, 12 było przeciw. W głosowaniu taką samą liczbą głosów przepadła poprawka EKR, by PE poczekał z głosowaniem nad ACTA na opinię Trybunału Sprawiedliwości UE, o jaką zwróciła się Komisja Europejska chcąc rozwiać kontrowersje wokół umowy. Takie stanowisko popierał chadecki koordynator w komisji Niemiec Daniel Caspary (EPL)."

Ale.ty bredisz....

Pred chwila przegladem firmy popierajace nowa ustawe pokroju acta wnioski sa ciekawe

1. Same.hamerykanskie

2. Wiekszosc.to monopolisci (co mnie nie dziwi ze bardzo wspieraja tego typu przekrety)

3. Praktycznie Same.najwieksze korporacje

Pisze z tel i nie mam juz casu wiec jutro popoludniu zrodlo, dla niecierpliwych mozna poszukac w necie pod haslem lista firm wspierajacych cispa

Liczy się tylko i wyłącznie skok na kasę. Tylko oryginalne oprogramowania, płyty, technologie, leki, części zamienne,... ale kogo na to stać? Ktoś na tym chce zarobić, kto? Duże korporacje, monopoliści wielkie firmy które stać na opatentowanie wszystkiego.

W momencie podpisania Acta świat intelekualny zatrzymałby się w miejscu. Każdego możnaby oskarżyć o zakazane rzeczy łącznie z myśleniem.

Nic tylko odłączyć internet, telefony, i zerwać wszelkie kontakty ze światem przynajmniej człowiek spokojnie pożyje.

• 2 tygodnie później...
  • Administratorzy

Parlament Europejski odrzucił ACTA.

http://wiadomosci.onet.pl/acta,5179598,temat.html

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

A najlepszy jest artykul ponizej o firmach apelujacych o niodrzucanie acta... wszystko pieknie ladnie ale jak przeczytamy liste firm to wszystko staje sie jasne... sami monopolisci albo legalni zlodzieje, np odoowiedzialni za pobieranie oplat za.sluchanie w miejscach publicznych radia, marzy im sie pelna kontrola i monopol, pewnie w glowach ubustwiaja dyktatorow i ich metody...

Ostatnie ciekawostki...

1. Apple juz za patenty na.zaokraglenia czy poziom chropowatosci plastiku w iphonach ipodach i innych igow..ach nie zyczy sobie kaski a od razu usunac konkurenta z rynku zeby utzymywac monopol i zyczyc sobie jak za zboze za i...

2. Wytwornie plytowe podczas udostepniania muzyki do strumieni artystow.maja jeszcze bardziej gdzies jak podczas plyty za plyte chociaz te 2% dostaja a za strumienie to juz ich na ochlapy wzieli i tylko liczacy sie distaja troche lepiej, a dodatkowo zastraszyli ze nie udostepnia w inny sposob jak za ponad 90% zysk dla siebie muzyki.a artyste o to czy chce byc na strumieniu czy nie nawet.sie nie pytaja.. a co monopol to monopol

Gdyby weszla acta to bylo by tysiace takich kwiatkow.... z patenciarzami intelektualistami biznesmenami monopolistami

Acta odrzucili ale wyknują coś nowego. Np coś jak to.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

teraz zobaczymy jak Tusk będzie przyjmował pozycję do sytuacji

Dlaczego ma coś "przyjmować"? Wszyscy jego ludzie w Europarlamencie, bądź co bądź partyjni podwładni, zagłosowali przeciwko ACTA, więc nie ma chyba wątpliwości.

• 4 tygodnie później...

ACTA II :

Ukryta Zawartość

Dobry filmik w środku.

Przy okazji, kolejny dowód na to, że szkodliwość tzw. "piractwa internetowego" jest produktem propagandy korporacyjno-politycznej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

ACTA II :

Ukryta Zawartość

Dobry filmik w środku.

Przy okazji, kolejny dowód na to, że szkodliwość tzw. "piractwa internetowego" jest produktem propagandy korporacyjno-politycznej:

Ukryta Zawartość

tak ale mimo ze caly czas zwracalem uwage na to nawet na tym forum (zreszta nie tylko na tym) to ludzie tego nie pojmuja i niektorzy mysla ze na prawde chca polepszyc zycie artystom i jakos szczegolnie artystow sobie upodobali,

takze powtarzam monopole sa szkodliwe a te ustawy je swietnie umocnia, wiec nalezy uswiadamiac ludzkosc zeby naciskala na wladze celem minimalizacji wladzy koncernow bo stworza nam kolejny system totalitarny ale nowej ery a wiec bez koniecznosci silowego trzymania tyrani a ekonomicznego, obejdzie sie bez przemocy ale efekt bedzie ten sam, tak samo destrukcyjny dla nas w przyszlosci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgadza się. Ale od siebie dodam jeszcze, że największą realną bronią przeciwko korporacjom-politykom jest swobodna wymiana informacji między ludźmi, która w dobie internetu i jego pochodnych jest Potęgą! Np. to co robimy na tym forum, w tym wątku i w podobnych. Wpływ dzienników tv i gadających "mądrych głów" będzie coraz mniejszy na ludzkość w przyszłości. Informacja którą sami ludzie wymieniają między sobą jest szybsza, bardziej autentyczna i cięższa do podważenia od papki emitowanej przez mass-medialny establishment.

Przykład aktualny - gazeta.pl itp trąbią o złym Assadzie i dobrych "rebeliantach" w Syrii, a ludzie na youtube zamieszczają filmy z udziałem rebeliantów-dżihadystów, naoczni świadkowie publikują opisy masakr przez nich dokonywanych, a niezależni komentatorzy i analitycy zamieszczają swoją ocenę sytuacji, całkowicie sprzeczną z tą "oficjalną"

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.