Skocz do zawartości
IGNORED

Pink Floyd The Wall

supmario

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma informacje na temat ew. odświętnego odsłuchu The Wall w Trójce. DSOTM było komentowane(nie byłem):( Na odsłuchu WYWH byłem ale nie wypowiadam się bo siedziałem w ostatnim rzędzie...:( ale na The Wall też chciałbym pójść..

https://www.audiostereo.pl/topic/91013-pink-floyd-the-wall/

Czy jest to impreza biletowana płatna ?

Czy takie publiczne słuchanie to nie jest przypadkiem kradzież "własności intelektualnej" ,co z tego ma twórca,właściciel praw ?

Czy słuchacze zostaną wylegitymowani oraz ukarani ci ,którym odsłuch nie będzie się podobał ? :-)

Nie były to odsłuchy płatne. Chciałem się dowiedzieć czy jest planowane kolejne spotkanie. Nie wiem po co powyższe rozważania. Ja nikogo do niczego nie namawiam. "Free country" chciałoby się rzec :)

Trochę tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i tu:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja mam kilka słów krytki co do tych cudownych "remasterowanych" płyt tak strasznie nam wciskanych przez media :)

Miałem tą płytę(y) i wniosek jest jeden to jakaś mega kicha

Ja tam nie słyszę zadnago cudownego remasteringu chyba ze osoba ją wykonująca była głucha.

Coś buczy syczy dynamika jak była ... itd

Kicha na całego :)

Checie posłuchać dobrego remasteringu kupcie sobie Essential Jarra (takie wydanie w kartoniku 2 płytowe za jakieś 60-70 PLN)

Szczerze WARTO

Naprawdę

No chyba ze komuś słoń na ucho nadepnął wtedy i tak to nie ma znaczenia.

PS najbardziej mnie Bawią odsłuchy sprzętu z 10000000$ a grajacych jak średnia wieża z DIORY a wszyscy mlaskają ochy i achy :)

Przykre i prawdziwe :)

Nie wiadomo jak się ma efekt ,który uzyskał realizator masteringu do tego co otrzymujemy na płycie CD ?

Możliwe ,że jak kupimy to samo po raz n-ty w pliku to będzie wreszcie słychać zdecydowaną poprawę.

Miałem tą płytę(y) i wniosek jest jeden to jakaś mega kicha

Ja tam nie słyszę zadnago cudownego remasteringu chyba ze osoba ją wykonująca była głucha.

Coś buczy syczy dynamika jak była ... itd

Kicha na całego :)

To chyba sluchalismy innych plyt, bo ja nie slyszalem buczenia i syczenia a dynamika jest swietna. Gluchy tez nie jestem. Wydaje mi sie, ze jestes zbyt surowy w ocenie tych remasterow. Ogolnie sa udane (poza opakowaniem, ktore za te cene jest faktycznie kichą na calego)

• 4 tygodnie później...

Wczoraj redaktor Metz przybliżył szczegóły odsłuchu. Poprosił jednocześnie słuchaczy Trójki o głosy, opinie z jakiego formatu słuchać: CD czy winyl?

Elektronika to przedwzmacniacz Vitus Audio oraz cztery końcówki mocy - chyba Vitus Signature Monoamplifier 101. Głośniki to topowe Isophon. Na odsłuch ma przyjechać szef niemieckiego Isophona. Oj, dzieje się, dzieje!

PS. Jestem za winylem! Stosowny list wysłałem do Trójki.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

W czwartek przedpremierowo słuchałem mastera winylowego "Ściany" na prawie opisywanym w Trójce zestawie. W Warszawie Isophony Berlina RC 11 mają być zasilane 4-rema topowymi monoblokami Vitusa i SME 30/12 z Dynavectorem XV1T. Zestaw, który słuchałem opierał cię na tylko dwóch monoblokach i topowym gramiaku Kuzmy, ale i tak było fantastycznie. O niebo lepiej niż master "Księzyca" na 25 lecie. Jedynie pomieszczenie u dystrybutora trochę przymałe na te ponad dwumetrowe monstra.

Jeśli chodzi o pokaz oficjalny to wejście ma być na zaproszenie.

pozdr.

Ukryta Zawartość

juz sie oglaszaja

Ukryta Zawartość

Byłem! Słuchałem! Dla mnie to było święto. Moim zdaniem lepszy odsłuch niż WYWH (na DSOTM nie byłem ). Odsłuch z czarnej płyty! Premiera europejska Kolumn Isophon Berlina RC11 - grają przepięknie! (cena zwala z nóg). Narażę się audiofilom ale mnie przeszkadzały liczne trzaski z płyty...

• Redaktorzy

Również byłem i słuchałem zarówno w zeszłym tygodniu w Katowicach, jak i wczoraj w 3-ce. Wersję CD udało mi się przed radiową impreza przesłuchać w poniedziałek na domowym systemie a szlifierki jeszcze nie posiadam. Berliny wyszły z wczorajszego pokazu na pewno z tarczą, choć sam konstruktor podkreślał, że nie były projektowane pod sale o takich rozmiarach.

Dla tych co nie byli i nie słuchali a teraz żałują polecam zarezerwować sobie wolny weekend 17-18/03/12. W ramach wrocławskiego Audiofila będzie okazja na spokojnie posłuchać wczorajszego zestawu, "Ściany" również

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Sprzęt za grubą kasę kalibrowany przez " fakowców" i taka wpada na nowej, demonstracyjnej płycie - wstyd ! :)

Ech .... ;-) Jeśli komuś przeszkadzają trzaski zawsze może posłuchać z CD. Szkoda, że podczas 3-kowego odsłuchu nie starczyło odsłuchu nie starczył czasu na porównanie CD vs Vinyl. Ciekawe ile osób pomimo trzasków nadal wolałoby czarną płytę. I jeszcze jedna ciekawostka. Słuchacze 3-ki sami dokonali wyboru nośnika stosunkiem głosów 98% do 2%.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Byłem na wszystkich trzech odsłuchach i wniosek mam jeden. Od pewnego, trudno oznaczyc od którego momentu nakłady na sprzęt nie maja sensu. Ile było warte to co na scenie? Same kolumny 675 tyś, plus reszta??? No powiedzmy całość za 1,5 mln? Zastanówmy sie jak to niewyobrażalna ( może dla mnie) kupa kasy i porównajmy z tym co mamy w domu. No powiedzmy 20- 25 tys zł. Czy to było lepiej o te n-razy? Może to zbyt proste porównanie, ale nie dajmy sie zwariować. Od lat stosuję jedną metodę odsłuchu - ślepy test. I tego bedę się trzymał. Może dźwięk był troche lepszy od Diory,:-) jak ktos pisał, ale stosunek wartości sprzetu do tego co było słychać wg mnie cieniutki. Nie jestem tez miłosnikiem winylu ze wzgledu na trzaski, które tu były zbyt dokuczliwe. Zabrakło prównania z CD, ale myslę, że to celowy zabieg zeby przypadkiem mityczny winyl nie wyszedł kiepawo ze swoimi trzaskami, no chyba, ze ktoś "lubi trzask starej płyty".A co do całego masteringu, to przyłączm sie do opinii, że nie usłyszałem nic nowego przy kazdej z 3 płyt, to tylko marketing, nic więcej, tu tez nie dajmy sie zwariować i sami nie drenujmy naszych kieszeni.

Tym razem chyba PF poskapił odbiorcom plików HiRes (24/96) - na poprzedniej edycji Immersion Box były.

Disc 5 - Blu-ray Disc

James Guthrie 2003 5.1 Surround Mix (previously released only on SACD) in high resolution audio at 96 kHz/24-bit

Alan Parsons Quad Mix (previously released only on vinyl LP/8 track tape) in high resolution audio

Original stereo mix (1973) mastered in high resolution audio at 96 kHz/24-bit

"Careful With That Axe, Eugene" Live In Brighton 1972 (previously unreleased on DVD)

"Set The Controls For The Heart Of The Sun" Live In Brighton 1972 (previously unreleased on DVD)

The Dark Side Of The Moon, 2003 documentary (25 min EPK)

British Tour Concert Screen Films 1974 (5.1 Surround Mix):

French Tour Concert Screen Films 1974 (5.1 Surround Mix):

North American Tour Concert Screen Films 1975 (5.1 Surround Mix):

British Tour Concert Screen Films 1974 (High Resolution Stereo Mix):

French Tour Concert Screen Films 1974 (High Resolution Stereo Mix):

North American Tour Concert Screen Films 1975 (High Resolution Stereo Mix):

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ciekawe byłoby porównanie trzaskającego winyla i plików HiRes. Moim skromnym zdaniem z winyli powinno się od razu robić Vinyl Ripy 24/192 (na dobrym sprzęcie) i chować płyty na półeczkę :)

Ukryta Zawartość

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

• Redaktorzy

Liczę na to, że ostatnia reedycja "Ściany" niedługo pojawi się np. na HDtracks w jakości przynajmniej 24/96.

Reklamacje dotyczące trzasków proszę kierować do EMI, organizatorzy 3-kowej imprezy niestety nie mieli wpływu na jakość tłoczenia :-/

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Forumowicze! Ja do nikogo nie mam pretensji o trzaski. Po prostu chyba jeszcze nie dorosłem do uroków czarnej płyty. Zastanawia mnie też to, że Miły Pan dostarczający sprzęt wybrał ten egzemplarz płyty jako najlepiej brzmiacy z 3 przesłuchanych??!! mam tylko nadzieję, że Forumowicze kupujący vinyl otrzymają taką co trzecią płytę, i że w CD różnice między egzemplarzami nie są bardzo zauważalne :). Ponoć na odsłuchu o 17 włączono na chwilę CD (ale to tylko zasłyszane ). Ja się cieszę, że miałem możliwość uczestniczenia w tym i poprzednim (WYWH) odsłuchu. Zdecydowanie wyleczyłem się z chęci oddawania do reklamacji mojego boxu Immersion WYWH, który na blu-ray pyka w jednym fragmencie (gdzie tu porównanie do vinyla :)). Pozdrawiam a The Wall to i tak mój ulubiony album.

Liczę na to, że ostatnia reedycja "Ściany" niedługo pojawi się np. na HDtracks w jakości przynajmniej 24/96.

Reklamacje dotyczące trzasków proszę kierować do EMI, organizatorzy 3-kowej imprezy niestety nie mieli wpływu na jakość tłoczenia :-/

Tłoczenie nie ma wpływu na trzaski, no chyba że to Pronit. Trzaski to rysy, uszkodzenia, kurz itp Eksploatacja płyty również. Z każdym odtworzeniem trzasków coraz więcej. Ja tego nie akceptuję, jeśli ktoś to lubi - OK.

Po prostu chyba jeszcze nie dorosłem do uroków czarnej płyty.

A może dorosłeś właśnie do tego żeby świadomie jej nie mieć.

Liczę na to, że ostatnia reedycja "Ściany" niedługo pojawi się np. na HDtracks w jakości przynajmniej 24/96

A niby skąd ??? Z analogu ?

Robienie z 16 / 44.1 takiego 24/96 to jakieś nieporozumienie, albo niezrozumienie.

Jedynie można liczyć na Alexandra Jero i jego krążek - może już jutro, byłoby fajnie ...

A niby skąd ??? Z analogu ?

Robienie z 16 / 44.1 takiego 24/96 to jakieś nieporozumienie, albo niezrozumienie.

Jedynie można liczyć na Alexandra Jero i jego krążek - może już jutro, byłoby fajnie ...

To ściana nie była nagrywana na analogowej taśmie, tylko 16bit 44kHz ?

No nie ... ha,ha,ha .... ale gdyby miało wyciec, to już by wyciekło, a nawet te dziady tak ogołocili to MEGA wydanie,

że na 24/96 już im zabrakło jednego krążka BD . Pisząc ANALOG miałem na myśli "czarną płytę". :)

• Redaktorzy

zdjęcia i trochę tekstu z 3ki i Katowic -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Kolosy Rodezyjskie ??? Kolos to był na Rodos... A Rodezja była fajna dopóki nie została Zimbabwe....

Jesli piszemy o chatkach hobbitów to lepiej porównać sprzęt do Argonath (Kolumn Królów).

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.