Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiany w obyczajowości w XXI wieku.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie może, czy to prawda?

"Władze Amsterdamu ogłosiły, że osoby znane z niechęci do gejów i lesbijek, związków homoseksualnych, a także wobec cudzoziemców będą przymusowo wygnane do specjalnego kontenerowego osiedla – getta na granicy miasta.

Przesiedlane będą nie tylko pojedyncze osoby, ale nawet całe rodziny. W tym drugim przypadku nastąpi to, gdy antygejowskimi postawami wykażą się... dzieci.

Wprowadzone przepisy stanowią, że kto uprzykrza życie homoseksualistom, stosuje wobec nich mobbing, tyranizuje ich, obraża, ten zostanie przymusowo przesiedlony. Będzie musiał opuścić swoje mieszkanie, niezależnie od tego czy jest ono jego własnością, czy je wynajmuje. – Nie będzie mógł powrócić do swojego mieszkania – podkreśla Tahira Limon z biura burmistrza Amsterdamu Eberharda van der Laana.

Zakaz powrotu i nakaz mieszkania w skromnie urządzonym kontenerowym osiedlu będzie obowiązywać przynajmniej przez pół roku. W tym czasie taka antygejowsko nastawiona osoba będzie musiała zmienić swoje poglądy. "Pomogą" im w tym pracownicy urzędów socjalnych."- źródło Onet.pl

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• 3 tygodnie później...

Transseksualna poseł Twojego Ruchu prowadzi szkolenia dla kobiet. Lekcje dotyczą życia erotycznego.

Warsztaty z seksu odbywają się z krakowskim biurze parlamentarnym Anny Grodzkiej.

Chcemy uświadamiać kobiety, że nie muszą być one obiektem seksualnym w relacjach z partnerami, ale podmiotem! Chcemy edukować panie, że mają one prawo do przyjemności z seksu. Kobiety są przecież tak jak i mężczyźni istotami seksualnymi i dla nich przeżywanie seksu jest też wielką wartością

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zmiany w obyczajowości:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• 1 miesiąc później...

"...Sformułowanie »polskie obozy zagłady«, choć wyjątkowo niefortunne, nie miało na celu wskazania, iż obozy takie zakładali Polacy, a jedynie, iż położone one były na ziemiach polskich". Tak mokotowska prokuratura napisała w uzasadnieniu odmowy śledztwa..."

Ukryta Zawartość

Marzy mi się bezludna wyspa... z dala od mojej Ojczyzny...

Ukryta Zawartość

A co z całowaniem kobiecych dłoni,oczywiście na powitanie?Czy to się jeszcze praktykuje?Bo ja zawsze byłem przeciw.To relikt dawnej kultury szlacheckiej co nie przeszkadzało zresztą gardzić kobietami.

A co z całowaniem kobiecych dłoni,oczywiście na powitanie?Czy to się jeszcze praktykuje?Bo ja zawsze byłem przeciw.To relikt dawnej kultury szlacheckiej co nie przeszkadzało zresztą gardzić kobietami.

To relikt. A koleżanki, nawet Polki, z młodego pokolenia, jadące do PL i wycałowane w rękę przez panów starej daty wracają z rumieńcami, niedowierzaniem na twarzy ;)

Powrót po dłuższej przerwie...

• 2 tygodnie później...

Kiedyś, jak się nie wiedziało jak napisać jakiś wyraz brało się do ręki gazetę i taki wyraz po prostu sprawdzało. Dziś byłby z tym kłopot. Dawniej nigdy, obecnie można już spotkać wyraz nawet z błędem ortograficznym; brak znaków interpunkcyjnych w zdaniach czy podpisywanie swoich prac z imienia i nazwiska przy pomocy małych liter, to już chleb codzienny. Nikt niczego nie sprawdza. To samo i z treścią.

Jako, że czytam wszystko co w prasie (zakupionej) piszczy dostał mi się w prezencie pewien dylemat. W artykule o Houdinim zdradzono mi pewien jego sekret sprzed lat. Houdini do wykonywania swojego popisowego numeru korzystał z "kombinowanych" kajdanek. Numer ten ("wodna komora chińskich tortur") polegał na tym, że skuwano delikwenta za pomocą łancuchów i kadanek, umieszczano go głową w dół w pojemniku z szybami, który następnie wypełniano wodą. Miał tylko trzy minuty na uwolnienie się. Gdyby tego nie zrobił w tym czasie mógłby zginąć. Żeby więc był pewny, że mu się uda używał (ale wyłącznie tylko do tego numeru) specjalnie przerobionych kajdanek. Mechanizm pozostawał ten sam, ale specjalnie odgięta w nim jedna sprężyna, która "po dyskretnym podgrzaniu i ulokowaniu kajdanek mechanizmem do góry nogami", pozwalało mu na uwolnienie się w tym czasie z łańcuchów i wydostaniu się na powierzchnię wody.

Dyskretne podgrzanie mechanizmu kajdanek, w wodzie. Jeśli ktoś tu nas czaruje, to na pewno nie Harry Houdini.

.

To relikt dawnej kultury szlacheckiej co nie przeszkadzało zresztą gardzić kobietami.

Nie myśmy to wymyślili.

Pierwowzorem jest co prawda całowanie w rękę z uległości wobec władzy (pierwszy opisał to zjawisko Homer).

Później przejęto ten zwyczaj w Europie, całowanie kobiet po rękach w takiej formie jaka u nas się przyjęła przejęliśmy od włochów i francuzów.

Czas na zmiany, teraz wszelkiego rodzaju wyzwolone pindy koniecznie chcą całować męskie ręce w ramach równouprawnienia.

Nic to, chłopy niewieścieją, baby mężnieją - postęp to płeć bez płci.

ONO przyszłością tego ŚWIATA|

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Oczywiście,że to przyszło z kultury dworskiej,rycerskiej w okresie Średniowiecza a wtedy dominowała kultura włosko-francuska i kontynuatorką klasy rycerskiewj była szlachta.A nasza kultura w znacznej mierze jest szlachecka( niezaleznie od rzeczywistego pochodzenia).Tyle tylko,że w Europie Zach. zwyczaj ten zanikł już dawno,gdzies tak przed wojną.

Czy to dobrze,że zanikł?Myślę,że tak.Powinny być z tego zadowolone "obie strony".

Tyle tylko,że w Europie Zach. zwyczaj ten zanikł już dawno,gdzies tak przed wojną.

E, tam przed wojną, zapytaj Bonda ;) tego z lat 60-80 tych, nie mówiąc o starczym podrasowanym "bunga bunga".

W pewnych kręgach dość elitarnych zwyczaj ten ma się dobrze.

Jeśli Cie to zbulwersowało to znaczy,że osiagnęły cel.

Co miało mnie zbulwersować?

Twój wpis świadczy o tym,że zbulwesowały.Chodzi o to,że chciały pokazać jak czuje się człowiek całowany w rękę przez drugiego człowieka wbrew swej woli w imię konwenansu.

Nikt rąk nie wyrywał ;) Zwyczajem było całować rękę podaną. Owszem wówczas konwenans nakazywał kobiecie ręka podać, złamanie obyczaju było niemile widziane.

Dzisiaj tylko cham całuję w rękę wcześniej nie podaną :)

Patrz przykład Merkel v Tusk jako dość chamskie zachowanie.

Jak można pocałować rękę nie podaną?

Ja wielokrotnie byłem świadkiem żenujących sytuacji gdy kobieta podaje rękę do powitania a facet wyrywa ją i całuje wbrew jej woli.

Ja wielokrotnie byłem świadkiem żenujących sytuacji gdy kobieta podaje rękę do powitania a facet wyrywa ją i całuje wbrew jej woli.

Podanie ręki do pocałunku wygląda nieco inaczej, Wojciechu.

Cham, który tego nie odróżnia jest właśnie takim osobnikiem o którym piszesz.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Przecie każdy rasowy facet wyczuwa moment, czy kobieta chce być pocałowana w rękę czy nie.

To się wynosi z domu. Rzeczywiście - traktowanie kobiecej ręki jak ramienia podwórkowej pompy wygląda nieszczególnie. Celowali w tym Kaczyńscy i Miller.

Kaczyńscy

Kaczyński robił to machinalnie i bezmyślnie, nawet Sikorce się dostało.

Miller to zwykły cham, inteligentny ale cham.

Kaczyński robił to machinalnie i bezmyślnie, nawet Sikorce się dostało.

Miller to zwykły cham, inteligentny ale cham.

W końcu był prostym robotnikiem. Tyle tylko, że się chłop postarał i umie mówić po polsku w odróżnieniu od leniwego żoliborskiego inteligenta któremu nawet mamusia polonistka nie pomogła.

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Taka karma - Dżambo jest tak wytresowany, że gryzie rękę, która Go chce pożywić. Przestał argumentować, jest tak zaślepiony, że nie używa mózgu. Jak hunwejbin.

Szkoda chłopa, bo niegłupi. Ale pranie mózgu niesie konsekwencje - facet myśli szablonami niczym młody pepeerowiec. Smutne.

Podupcyło cie skynek??? Ja wytresowany? Pieprzysz żałosne farmazony w które mam nadzieję sam nie wierzysz. A jeżeli wierzysz, to szczerze współczuję.

Jeżeli chodzi o argumenty to używa sie ich w dyskusji a do dyskusji potrzeba kogoś z kim można dyskutować. Na tym przez grzeczność na razie skończę.

Jestem Europejczykiem.

W końcu był prostym robotnikiem. Tyle tylko, że się chłop postarał i umie mówić po polsku w odróżnieniu od leniwego żoliborskiego inteligenta któremu nawet mamusia polonistka nie pomogła.

Czytałem niedawno wspomnienia Albina Siwaka. Co za polszczyzna, co za język! Chyba że mu ktoś to napisał, bo Albin był powszechnie uważany za najgłupszego członka Politbiura.

Jeśli jednak napisał to sam, to... na jakim poziomie byli ci najmądrzejsi? Szacun!

Oto potęga przymusowej edukacji!

Reżim Tuska tego błędu nie powtórzy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czytałem niedawno wspomnienia Albina Siwaka. Co za polszczyzna, co za język! Chyba że mu ktoś to napisał, bo Albin był powszechnie uważany za najgłupszego członka Politbiura.

Jeśli jednak napisał to sam, to... na jakim poziomie byli ci najmądrzejsi? Szacun!

Oto potęga przymusowej edukacji!

Reżim Tuska tego błędu nie powtórzy.

Pamiętniki Siwaka? Nawet nie wiedzialem, że jest coś takiego.

A co do edukacji - z pewnością za komuny jej poziom był wyższy.

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...

Pomimo tego,że w odbytym stosownym referendum większość głosujących Chorwatów opowiedziała się za wprowadzeniem do konstytucji zapisu definicji małżeństwa jako związku kobiety i mężczyzny, to centrolewicowy rząd premiera Zorana Milanovica wystosował projekt ustawy, która ma zrównać związki homoseksualne z małżeństwami. Projekt ma w najbliższym czasie trafić do parlametu, gdzie najprawdopodobniej od razu zostanie przyjęty głosami rządzącej koalicji.

To już następny taki przypadek w Europie przyjęcia progejowskich przepisów wbrew standardom demokracji. W Anglii i Walii rząd Camerona przeforsował tak zwane małżeństwa homoseksualne dzięki głosom posłów opozycji, wbrew części parlamentarzystów własnej partii. W Szkocji, gdzie największe w historii tego kraju konsultacje społeczne wykazały, że 2/3 badanych obywateli nie zgadza się na redefinicję małżeństwa, rząd pzryjął podobne ustawodawstwo już w pierwszym czytaniu. We Francji podobne działania doprowadziły do wybuchu masowych protestów społecznych.

Chorwacja to więc kolejny kraj, który wprowadza progejowskie prawo bocznymi drzwiami. Naród opowiedział się za rodziną, rząd za jego karykaturą.

Referenda się odbyły? Odbyły. Demokracja została zachowana.

W tej materii rzeczywiście duże zmiany.Kiedyś za to O.Wilde wylądował w mamrze a P.Czajkowski został zmuszony do popełnienia samobójstwa.

• 2 miesiące później...

Zmiany nastąpiły. I to jakie!

Dzisiaj państwo lepiej dba o najgorszych zbirów niż zwykłych obywateli. Może dlatego, że to właśnie tylko zwykli ludzie...

Sąd uznał, że Mariusz Trynkiewicz, który niedawno wyszedł na wolność, jest jednak osobą nadal stwarzającą zagrożenie i winien być izolowany od społeczeństwa.

Właśnie dla takich szczególnych "przypadków" nasz miłościwie panujący Rząd nakazał wybudowanie szczególnego ośrodka. Jest to Ośrodek Terapii Zachowań Dyssocjalnych w Gostyninie koło Płocka. Tam ma właśnie trafić Trynkiewicz i jemu podobni.

Ośrodek leży z dala od mista. Jest cisza i spokój. Jak na wczasach. Wprawdzie otacza go wysoki na ponad pięć metrów mur, ale w środku to już SPA w czystej postaci. Pacówka jest już w pełni gotowa i moze w każdej chwili przyjąć aż (UWAGA) dziesięciu pacjentów. Gdyby w przyszłosci zaszła potrzeba goszczenia większej ich liczby ośrodek sie rozbuduje.

A jak wygląda to obecnie? Dla tych dziesięciu osób?

Każdy wczasowicz będzie miał tu do dyspozycji własny pokój. Kolorowe ściany, ładne i nowe mebelki, i okna bez krat (a jakże). Po oddziale pacjenci mogą się poruszać bez ograniczeń oraz będą mogli wyjść na teren rekreacyjny. Oprócz dachu nad głową, wyżywienia i zero płacenia za to rachunków codziennie odbywać się będą jakieś zajęcia żeby nie wiało nudą. Bezrobotna część Najjaśniejszej RP niech tego lepiej nie czyta.

By pensjonariuszom żyło się dostatnio i wygodnie dbać będzie odpowiednio przeszkolony personel.

Na dziesięciu wypoczywających przypada więc (!!!) 77 (siedemdziesiąt siedem) osób obsługi. Są to między innymi: psychiatra, sześciu psychologów, pracujące w systemie zmianowym 14 (czternaście) pielęgniarek, 20 (dwudziestu) sanitariuszy, skromnie 10 osób z ochrony i jeszcze kilka innych osób różnych specjalności.

Wszystko to ma kosztować rocznie podatników skromne 7 000 000 złotych, co daje 700 tysięcy na jednego wczasowicza.

A Ty obywatelu Najjaśnieszej RP- radź sobie sam.

Oj, pomieniało się na tym swiecie, pomieniało... W latach 50-tych pewien człowiek siedział w więzieniu blisko trzy lata za kradzież drewna z lasu. Po wyjściu zaprzysiągł sobie, że nigdy tam nie wróci. Przez blisko trzy lata tylko kasza polana na górze zwykłą oliwą. Rano i wieczorem, i w południe też... długo śniła mu się po nocach. Ale słowa dotrzymał. Bez sztabu psychologów z certyfikatami psychoterapii behawioralno-poznawczej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.