Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Bonasusa sprzedawali w USA-cena jego wynosiła 11995 usd........czy myslicie,że to jest normalne?

Kolumny ancient audio na ostatnim AS grające mają cenę 60000 pln-nie wiem sam już...takie drogie,bo aż tak dobre i ładne))

toz to takie zminiaturyzowane alteki voice of theatre.ŚMIAC SIĘ CZY PŁAKAĆ...........oto jest pytanie,bo brak irracjonalności.

Podobno jest nawet,a przynajmniej był salon Ancient Audio w Tokio.......ciekaw jestem cen tego cuda w Japonii.

Ancient Audio raczej został "zainspirowany" innymi konstrukcjami (JBL Array 1400) tylko przekręcił tubkę o 90 stopni:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

to dopiero podałes jedna firme z ktora miales kontakt handlowy wsrod kilku ktore wymieniłes wczesniej jako bardzo dobre

na podstawie czego wymieniasz kilka firm a pozostałe juz nie ?

dlaczego nie wymieniasz firm ktore np eksportuja sprzet poza Polske jesli chcesz niektore jakos wyroznić

w czym problem z firmą delta studio? miałes tez kontakt czy bawisz sie w prowokacje

ja wymienilem wszystkie u ktorych kupowalem , kontakt byl wzorcowy i wszystkie nasze ustalenia byly spelnione jak najlepiej

firm gdzie były rozmaite kłopoty nie wymieniałem

Ze wszystkimi firmami, z jakimi miałem okazję się kontaktować, nie miałem nigdy kłopotu. Wymieniam kilka z nich, bo je najlepiej znam... to tyle. Wszystkich i tak nie jestem w stanie wymienić. Z Jurkiem z Harpii się znamy, testowałem jego kolumny dosyć długo (1,5-2mcy), poza tym, słuchałem krótko dwa inne modele u siebie. Jestem w trakcie pisania relacji z Witowej, która wytwarza obudowy, min. dla Harpii. Mam kontakt bieżący z Grzegorzem (Albedo), bo czekam na jego kable do recenzji, oraz prawdopodobnie, również fotorelacja z produkcji, połączona z wywiadem. Z właścicielem Sonus Olivy, miałem okazje rozmawiać, przy okazji zakupu. Fajny człowiek, cóż więcej dodać... ESA robi kolumny, które mi niespecjalnie leżą, miałem dosyć długo Furioso. Kontakt z właścicielem, miałem jedynie na wystawie AS. Pana Zawadę, widziałem też niedawno w dzienniku, mowa była zdaje się o płytach CD. Kable Argentum, miałem u siebie przez jakiś czas, ale były dla mnie za jasne. Rozmawiałem z właścicielem zdaje się ze dwa razy przez tel. Miły facet, szczegółów nie pamiętam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , pisałem test kabli. Właściciel miły i słowny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , testowałem sieciówki, nie nadawały się do końcówki, ale koledze przypasowały do źródła. Właściciel z dużą wiedzą, zagadałby na śmierć :) A.Kisiel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , uratował mi tyłek w 2010r, jak na kilka dni przed wystawą AS, spaliłem głośnik wysokotonowy. Sympatyczny i konkretny facet. itd, itp...

Z drobnych firm, miałem styczność z kilkoma i też nie miałem żadnego problemu. S&L, kolega ma ich kolumny, znam je na wylot. Rozmawiałem kilkukrotnie z właścicielem i sporo się dowiedziałem. Kontakt z Marcinem bywa utrudniony, bo to jego dodatkowe zajęcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Adama, trudno właściwie nazwać firmą. Człowiek sympatyczny, ostatnio jednak zalatany. Nie wiem, czy coś z tego będzie, ale dac zrobił naprawdę niezły. Miałem kable Arka 45, OTL Marka Bożka (Bomarek), właśnie mam dac Premium Petera Daniela.

I tak mogę jeszcze długo ... tylko po co ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<<I tak mogę jeszcze długo ... tylko po co ? >>

własnie palton po co ? przeciez piszesz nie na temat

Twoje osobiste przezycia towarzyskie nie maja związku z kontaktem handlowym z firmami jako klient

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Bonasusa sprzedawali w USA-cena jego wynosiła 11995 usd........czy myslicie,że to jest normalne?

.

Zdecydowanie bardziej niż kupowanie gównianego McIntosha na chińskich flakach za czapkę pieniędzy.

• Użytkownicy+

<<I tak mogę jeszcze długo ... tylko po co ? >>

własnie palton po co ? przeciez piszesz nie na temat

Twoje osobiste przezycia towarzyskie nie maja związku z kontaktem handlowym z firmami jako klient

"Przeżycia towarzyskie" były spowodowane, pierwotnym zainteresowaniem produktem. Do tej pory, zawsze była taka kolejność - zainteresowanie jakimś sprzętem, testowanie go i ew. zakup, w międzyczasie telefon do producenta, żeby się coś więcej dowiedzieć o produkcie. Jeżeli sprzęt wydawał mi się interesujący, a właściciel firmy okazywał się fajnym gościem, to w kilku przypadkach po jakimś czasie, przeszliśmy na stopę koleżeńską. To chyba zdrowa i normalna sytuacja. Nie widzę w tym nic zdrożnego, wręcz wytykanie takich sytuacji, powoduje moje duże zdziwienie.

A czemu piszę nie na temat ? (domyślam się, że wątku) Ano dla tego, że prowokujesz to, zadając pytania ... nie na temat. Mam do wyboru, odpowiedzieć na nie i uznać, że jednak luźno łączą się z tematem, lub zamilknąć. To drugie rozwiązanie, mogłoby spowodować wrażenie, że teorie spiskowe są słuszne. Nic bardziej mylnego, a więc nie mam wyboru ...

Tak czy inaczej, kończmy tą ślepą uliczkę. Są inne tematy, bardziej odpowiednie, do takich dywagacji.

palton

naprawde mnie nie rozumiesz ?

twoje kontakty towarzyskie mnie nie interesują, interesuje mnie jedynie ktora firma jest w stanie zrealizowac zmówienie klienta zgodnie z ustaleniami czyli dobry kontakt, info,wszystko zgodnie planem, klarowny kosztorys

twoje kontakty osobiste z firmami tego nie zawieraja bo nie jestes klientem

jesli nadal nie rozumiesz co pisze i o co pytam innych forumowiczów zainteresowanych tematem polskich firm to dyskusja jest o niczym oczywiscie

sly zaczal temat oczywiscie drazliwy poruszany dziesiatki razy - ty zamiast zadbac o wiarygodnosc watku robisz z tego na sile kolejny watek marketingowy wypisujac kogo to nie poznałes i jaki byl miły , zauwaz ze w watku nikt nie pisze o jakis kantach czy zwyklym naciagactwie ktorego doswiadczył co zwykle skutecznie niszczyło te watki i wywalało na bocznice

----polecamy sobie wypróbowane zakupy u konkretnych firm----

teorie spiskowe na forum mnie juz nie interesują bo ciagle wracaja te same , te same mechanizmy i ci sami gracze lub podobni od lat

palton

teorie spiskowe na forum mnie juz nie interesują bo ciagle wracaja te same , te same mechanizmy i ci sami gracze lub podobni od lat

Wygląda mi to na trzy słowa-

Szach i mat))

• Użytkownicy+

Mechanizm jest taki-

sly daje przykład ciekawych polskich firm. Później liczni inni forumowicze, dokładają swoje propozycje(min. Climax -Marton). Michaelangelo pisze:

Należałoby jeszcze rozróżnić - kto jest producentem kabli, a kto konfekcjonerem, bo poza Telefoniką ja żadnego polskiego producenta kabli nie kojarzę.

I pojawia się mój wpis, prostujący powyższe -"Albedo samo wytapia itd ..."

Później mamy akcję "wróżbita", z zaginionym e-mailem (jakby zawsze Ci wszystkie dochodziły). No cóż, jedyna możliwa linia ataku, to wyśmianie takiej możliwości, jednocześnie w domyśle, zakładająca kłamstwo Grzegorza. Tak interesują Cię konkrety związane z zakupem, jak wysyłka kabli bez kaucji (oczywiście na koszt firmy), że nie powoduje Twojej reakcji...

Później różne osoby, polecają kolejne firmy. Następuje moje "nieszczęsne" zdanie "Oczywiście, takie manufaktury jak Albedo, Argentum, Harpia Acustics, czy ESA, są już w dużym stopniu zrównoważone."

Następuje Twoja odpowiedź: "palton dalej uprawia marketing własnego pomysłu ciekawe jak okresla zrownowazenie firmy nie znajac jej celów, planów i okresu osiagniecia wymienionych :)

Odpowiedź: "Stabilność oferty i jej dostępność, określa zrównoważenie firmy.

Następnie, mijające się z prawdą gdybanie:

palton chyba nic jeszcze nie kupił od polskiego producenta to proponuje aby naprawde zdał sobie sprawe ze to nie watek do wymieniania firm od ktorych nic nie kupił jeszcze a juz wie i poleca

W końcu, podpisujesz się pod kilkoma firmami, tylko jakoś dowodów (których żądasz ode mnie), nie widzę...

sly własnie wymienił firmy/producentów ktore sam moge z czystym sumieniem polecic kolejsnosc przypadkowa Rogoz Gigawatt delta studio AAcademy AAudio podstawa firmy to to co napisał sly - odpowiedzialny człowiek na górze firmy ktory wszystkim zarzadza a nie tylko artystycznie lutuje

Później drobiazgi:

Ja-

Mylisz się, kupiłem kiedyś kable Albedo i Sonus Olivy.

Czyli dwie firmy, a odpowiedź:

to dopiero podałes jedna firme z ktora miales kontakt handlowy

W kolejnym moim wpisie, wymieniam firmy, oraz kontakt z właścicielem. Na wstępie zaznaczam, że: "Ze wszystkimi firmami, z jakimi miałem okazję się kontaktować, nie miałem nigdy kłopotu." Co samo przez się, mówi o solidności. Teraz mówisz:

interesuje mnie jedynie ktora firma jest w stanie zrealizowac zmówienie klienta zgodnie z ustaleniami czyli dobry kontakt, info,wszystko zgodnie planem, klarowny kosztorys

Prze godziną, kolejne zarzuty ...

ty zamiast zadbac o wiarygodnosc watku robisz z tego na sile kolejny watek marketingowy wypisujac kogo to nie poznałes i jaki byl miły
Dziwne to trochę, bo na jakiej niby podstawie (nie poznawszy człowieka), napisałeś wcześniej :
odpowiedzialny człowiek na górze firmy ktory wszystkim zarzadza a nie tylko artystycznie lutuje

Podsumowując - Ty możesz polecać firmy, nie podając żadnych konkretów. Oczywiście, ja nie. Okazuje się też, że samo wypożyczenie sprzętu na odsłuch nie wystarcza. W trakcie wątku, wpadasz na myśl, że musi być to transakcja zawarta. Co jeszcze wymyślisz ???

Widzę Cir, że bardzo przeszkadza Ci słowo "miły". No cóż, i Ty jesteś miły ... przez tel. i w realu.

Pozdrawiam

Robert

Nie wiem jakie autor wątku ma doświadczenie w handlu zagranicznym. Proponowałbym samodzielnie spróbować wejść na jakikolwiek zachodni rynek z jakimkolwiek produktem technicznym z Polski i nie musi być to wcale zaawansowane IT, a w ostateczności i dla całkowitego ułatwienia może to być nawet zwykła cegła klinkierowa. Warunek jest jeden, produkt jest wyprodukowany w Polsce, firma jest czysto polska i jej właściciel jest Polakiem. Powodzenia. Nikt nawet nie będzie chciał rozmawiać, nawet za pół ceny.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Nie wiem jakie autor wątku ma doświadczenie w handlu zagranicznym. Proponowałbym samodzielnie spróbować wejść na jakikolwiek zachodni rynek z jakimkolwiek produktem technicznym z Polski i nie musi być to wcale zaawansowane IT, a w ostateczności i dla całkowitego ułatwienia może to być nawet zwykła cegła klinkierowa. Warunek jest jeden, produkt jest wyprodukowany w Polsce, firma jest czysto polska i jej właściciel jest Polakiem. Powodzenia. Nikt nawet nie będzie chciał rozmawiać, nawet za pół ceny.

A jednak można. Gigawatt sprzedaje większość produkcji poza Polską, w EU jest postrzegany jak firma Niemiecka ale ma świetny produkt, super jakość, wizerunek a jest to polska firma i właściciel jest Polakiem.

Innym przykładem z sąsiedztwa jest słynna lampowa firma KR-Audio z Czech i jej produkty z serii Kronzilla.

To wzmacniacze z pierwszych miejsc rankingów w USA,Niemczech i innych krajów.Bardzo zdziwiłem się że to firma z..Czech!! Z małych, śmiesznych, knedliczkowatych...Czech.

A słynna Antelope Audio, która oferuje świetne zegary taktujące, DAC-i i inne dobre sprzęty jest z....Bułgarii. Też nie mogłem uwierzyć jak się dowiedziałem!!

Tak więc gdy produkt jest na światowym poziomie, dobrze wykonany i wypromowany to można wejść na zachodni rynek.

A wracając do wątku który założyłem to jest pewna przewrotność w tytule gdyż zastanawiam się czy polski sprzęt jest wart zachodu w kwestii szukania go i testowania i Zachodu jako zachodniej konkurencji, ale nie wynika z tego iż polskie

firmy zaraz muszą wchodzić na zachodni rynek. Wystarczyłoby gdyby w Polsce miały dobry wizerunek, sieć sprzedaży i dobre wyniki.

Pozdrawiam

Sly

jasne, przecież eksport do EU a przede wszystkim do Niemiec w ogóle nie istnieje...

A wracając do wątku który założyłem to jest pewna przewrotność w tytule gdyż zastanawiam się czy polski sprzęt jest wart zachodu w kwestii szukania go i testowania i Zachodu jako zachodniej konkurencji, ale nie wynika z tego iż polskie

przewrotność polega też na tym, że pytasz o "produkty", a tych jest jak na lekarstwo, w zasadzie to w wątku omawiane są różne formy DIY w mniej i bardziej cywilizowanej postaci.

palton daruj ale nie bede odpowiadal na Twoj płodny wpis pelen powyrywanych zdan z kontekstu

jak juz cos kupisz od polskiego producenta i po zakupie bedziesz zadowolony to daj znać

sly - sukces gigawatta na rynku niemieckim to jak przypuszczam jego niemiecki dystrybutor :) jak równiez spora kasa zainwestowana w to przedsięwzięcie

palton daruj ale nie bede odpowiadal na Twoj płodny wpis pelen powyrywanych zdan z kontekstu

jak juz cos kupisz od polskiego producenta i po zakupie bedziesz zadowolony to daj znać

sly - sukces gigawatta na rynku niemieckim to jak przypuszczam jego niemiecki dystrybutor :) jak równiez spora kasa zainwestowana w to przedsięwzięcie

Pewnie jest jak mówisz ale to nic złego. To właśnie konieczne elementy gry rynkowej i składowe sukcesu.

oczywiście że nic złego trzeba też dać życ innym, a ich niemiecki dystrybutor miał nagrode za dżwiek wystawy w monachium o ile pamietam

• Użytkownicy+

d4

Co najwyżej roszada ...

To właśnie konieczne elementy gry rynkowej i składowe sukcesu.

Na zachód, nie tylko nasze produkty nie mogą się przebić. Europa dla wielu, kończy się na Odrze i nie ma to nic wspólnego, z gospodarką rynkową. To sposób myślenia i ciężko będzie to zmienić.

Polskie produkty mają jakość do ceny wybitną, przynajmniej ich większość. Podstawowym problemem jest tzw. nacjonalizm gospodarczy który w krajach europy zachodniej jest wysoko rozwinięty i tak Anglik kupuje Angielskie, Francuz Francuskie a Niemiec Niemieckie i tu Polskie produkty miały by problem z przebiciem się. W branży ogólnego RTV-AGD pracuje dwunasty rok i spotkałem się z kilkoma przykładami Francuz kupił TV Thomson inny Focal i w ogóle nie chcieli słyszeć o niczym innym. 70-80% produkcji Heco/Magnat idzie na Niemcy. A my Polacy kochamy to co zachodnie i mamy w kraju jak mamy. Jeżeli ktoś często jeździ po europie to wystarczy zobaczyć jakie w danym kraju jeżdżą auta.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

anglik kupuje onkyo z marketu a nie jakies angielskie

Niemcy wolą swoje samochody, Japońce swoje, i żabojady swoje...a Polacy wolą polskie...kobiety...i Niemcy również...hehehe

Niemcy wolą swoje samochody, Japońce swoje, i żabojady swoje...a Polacy wolą polskie...kobiety...i Niemcy również...hehehe

Tylko że Polacy te malutkie a Niemcy te duże;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Anglicy są nieco zwyrodniali ale takie czasy, temat Home Cinema jest zamknięty. tutaj liczy się szybkość wdrażania nowych technologi idąca w parze z obniżaniem jakości merytorycznej produktu.

Efekt.

stare grało, nowe może duuuzo więcej ale z tym graniem rożnie bywa.

Polskiego kina domowego nie będzie, chyba ze w ofercie kolumn.

i jeszcze a propo Onkyo. moim skromnym zdaniem to najlepsza masowa produkcja tego typu.

Procesor z dzieloną końcówką gra naprawdę na niezłym poziomi nie kosztując bóg wie ile.

Mozna lepiej , można , można. tylko po co i za ile,,, no ale kina dla koszykarzy pfuu polskich piłkarzy tez trzeba na czymś robić. I tu sprawdzą się produkty z ekstraklasy dla ekstraklasy.

Elektropunkt 100% Racja. tylko nie z samochodami bo na wschodzie jeżdżą niemieckie....

Ja piszę o zachodzie, Niemcy, Francja, Włochy, UK mniej bo u nich motoryzacja to raczej klasa premium. Co do Onkyo to się nie dziwie bo Angole w kinie też tylko klasa premium. Ale już w klasycznym stereo tylko swoje.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Gigawatt, Soundart, Devine Acoustics, Adagio Sound Lab., PAB, Franc Audio Accesories, Seven Rods, Equilibrium, Audiomica, Sonus Oliva-

to polskie marki, które mam na stanie.

Taki mały remanent przy okazji tego wątku.

W planie są następne polskie brandy...

Zgadzam się z przedmówcami, że nie jest łatwo-

współpracować z konstruktorami, sprzedawać polskie produkty audio.

Według mnie to wybór drogi i skłonność do zaangażowania.

Kwestia czy pop, czy coś mniej komercyjnego.

Nie namawiam w ten sposób do jazdy Polonezem, jak to swego czasu czynił Pan premier Pawlak. Z szacunkiem.

Bardziej chodzi mi o znaną formułę Mikołaja Reja.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Moim zdaniem w naszym narodzie kreatywności nie brakuje. Ponoć nasze konta coraz bardziej pęcznieją od kasy:) dojdzie doświadczenie itd. i firm będzie polskich coraz więcej. Trudno zresztą aby było inaczej, bo i kiedy miały te firmy powstać, w komunie?

Osobiście posiadam kolumny krajowej manufaktury Studia 16 Hertz. Strona internetowa na dobrym poziomie, produkt moim zdaniem co najmniej dobry, obsługa i serwis również. Wysiadł mi jeden Illuminator, to został wymieniony u mnie w domu i to bez dodatkowych kosztów dojazdu itp. Prawdziwy door to door.

Jednym słowem, spora cześć tych zarzutów pod kątem naszych twórców jest niczym innym jak powtarzaniem w kółko negatywnych stereotypów, które jak rozumie w żadnym indywidualnym przypadku nie dotyczą autorów powyższych wpisów.

Roxi. mam nadzieje. baa wręcz żywię je gorące aby polski rynek audio , kwitł pachnąco.

ale jeszcze trochę , jeszcze momencik aż w gospodarce zacznie się kręcić.

musi nastąpić koniec RP po sprzedażnej. trzeba upaść na dno aby się podnieść.

na razie jesteśmy na etapie agonii po unurzaniu w euro szambie. dewaluacje dóbr i wartości to proces samo twórczy dla idei powstania/umocnienia przemysłu lokalnego. i tak się stanie.

Wcześniej jednak pewna banda spekulantów musi ograbić resztę społeczeństwa z pozostałości ich dóbr w ramach idei wspólnej waluty. Tak żeby maksymalnie upodlić kogo się jeszcze da. Potem będzie rewolucja a potem będzie już dobrze. Na razie człowiek pracujący utrzymuje cała bandę tych co nie pracują a mają się lepiej od niego.

Należy podnieść ZUS do 50000zł miesięcznie dla wszystkich Polaków prowadzących w tym kraju własną działalność. jednocześnie należy zwolnic z tego obowiązku wszystkie nie polskie firmy i zachęcić ich do lokalnych inwestycji w postaci: Dać im ulgi zwolnień z vat, dochodówki i całej palety innych zobowiązań.. W ten sposób cale dobra jakie zostały wypompuje się do banków za granice, lokalne społeczeństwo sprowadzając do roli chłopa pańszczyźnianego. jak już nic nie zostanie trzeba zrobić rewolucje. Ponieważ nie będzie czego bronic powstańcy zwycięża. Czasem trzeba się spalić żeby się wybudować. Najlepsza byłaby wojna domowa i nowe prawo. od podstaw

Tak a propo polskiego audio.

Mam nowe paczki Edytona.

Konstrukcja w wersji dopracowanej dopiero ujrzala swiatlo dzienne, a trwalo to kilka lat i przezyla kilka niepowodzen odsluchowych.

Paczuski czekaja na odsluch szerszej publiki, na razie wszystko sie wygrzewa.

Nie powiem nic wiecej niz to ze jest to nowatorska konstrukcja, praktycznie pozbawiona zwrotnicy, zrobiona na przetwornikach mid-wof Edytona, ktore to maja zwrotnice mechaniczna w samym glosniku. wysokotonowe to tez edyton.

Sam ten fakt ze ktos pracuje od lat nad nowymi myslami technicznymi powoduje ze nie mozemy stwierdzac ze polskiemu audio brakuje tworczej weny i pomyslow.

Z mojego odluchu moge powiedziec ze w koncu panu Waldkowi z udalo sie stworzyc cos niepowtarzalnego,a moze nawet genialnego, ocene pozostawiam ludziom ktorzy beda mieli okazje tego posluchac.

A tak poza Edytonem to mialem ostatnio u siebie przez 2 tyg paczki pana Grzegorza z ww studia 16htz, byly to Aries-y w wersji reference ale w obudowie monitorow - kawal swietnej roboty, detalicznosc i przestrzen powala (morel elite - scan speak illuminator + dobrej jakosci zwrotka)

Tak samo ostatnie dziecko pana Jurka z Harpia acustic "Munk", konstrukcja nietuzinkowa i conajmniej niebanalna, a czystosc dzwieku (prawdziwe meskie niczym nie zamulone granie)

I takich dopracowanych konstrukcji jest u nas coraz wiecej, firmy latami dochodzily do jakis wnioskow i jesli ktos nie wierzy albo mial stycznosc lata temu z poskim audio i zrazil sie wtedy, radze zapoznac sie z tematem na nowo, bo moze sie okazac ze nie tylko nie jestesmy z tylu ale zaczynamy wyprzedzac zachodnia konkurencje zachowujac przy tym rodzimy poziom cenowy.

Pozdrawiam fascynatow-melomanow jak rowniez sceptykow

Bartlomiej

ps. jak zawsze przepraszam za bledy i literowki

Ukryta Zawartość

post-33464-0-30098300-1329569191_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem jakosc polskiego High-Endu stale sie podnosi chociaz przyznam ze pierwsze konstrukcje byly malo udane. Ostatnio sluchalem dosc dlugo nowego Baltlaba i powiem szczerze ze jest to spora konkurencja dla wielu wielu wzmacniaczy w tej grupie cenowej. Nie slyszalem wszystkich produktow naszego rodzimego audio ale z tego co sluchalem moim zdaniem zadna firma niedogania jednak topowych konstrukcji zagranicznych np Passa, Dartzeela, Halcro, Soulution czy tez topowych wzmacniaczy lampowych. To jednak nie jest takie proste... Jesli chodzi o kolumny to kiedys bardzo dobry stosunek jakosc cena miala ESA ale ostatnio sluchalem jednych ich najnowszych zestawow i szczerze powiem totalna klapa, nie wiem co sie stalo, mam wrazenie ze ESA zaczela robic poprostu na kiepskich glosnikach. Kolega Twonk na ostatnim Audio Show wystawial swoje male monitorki na Scan-Speakach i po glebszych przemysleniach calkie dobre monitorki, tylko ze raczej to jednostkowa i niekomercyjna konstrukcja.Jesli chodzi o przetwarzanie C/A to tez nie ma wlasciwie sie czym pochwalic. Podsumowujac konstrukowanie sprzetu najwyzszej klasy nie jest takie proste wymaga ono ogromnego doswiadczenia olbrzymiej wiedzy i intuicji sporego zaplecza badawczego i poswiecenia czasu ogrmnej ilosci godzin na dokonywanie zmian prob i eksperymentow.

Pozdrawiam StasioP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.