Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory Franco Serblin Accordo

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

Jakos nie daje wiary aby Serblin skopal nowe swoje kolumny,nigdy by tego nie zrobil, stawiajac na szali swoje nazwisko i nowa firme,ale to juz druga recenzja jego kolumn te drogie podlogowe tez Pacule nie przypadly do gustu,moze Serblin nie ma przychynnego miejsca w Polsce na swoje wyroby!!!

znajac zycie poszlo o kase...

SF pewnie ma pewnie "wieksze przebicie"

przeciez w tym biznesie nie chodzi o upodobania tylko o mamone!!

wszystkie oficjalne recenzje powinny miec podpisane "artykul sponsorowany" a jesli chodzi o ta konkretna historie to i tak nikt nie dowie sie co sie tak naprawde stalo, pozostaja domysly...

bart-azazel - zachowaj dla siebie może takie insynuacje, jeżeli nie masz na to dowodów.

Dla twojej informacji - ani Audio Klan (dystrybutor SF), ani Jasik (poprzedni dystrybutor SF), ani Grobel Audio (dystrybutor Accordo) nie ogłaszają się na stronie highfidelity.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zastanawiające...

Zastanawiające to dopiero jest to, że jak dobra recenzja, to wiadomo - układ. A jak zła - lub jak w tym przypadku chłodna - to też układ, tyle że z konkurencją.

Ludziom nie dogodzisz. Jak ktoś ma jakąś tezę, to zawsze ją udowodni odpowiednio interpretując fakty.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zastanawiające to dopiero jest to, że jak dobra recenzja, to wiadomo - układ. A jak zła - lub jak w tym przypadku chłodna - to też układ, tyle że z konkurencją.

Ludziom nie dogodzisz. Jak ktoś ma jakąś tezę, to zawsze ją udowodni odpowiednio interpretując fakty.

Mgła, zamach, wybuchy i we wzmacniaczu...niewybuchy!!...hehehe...taki świat, takie życie.

Elberoth ja jestem zadowolony w każdym razie z jednej Twojej recenzji :) Urządzenie nabyłem, mam i używam już 4 rok! w myśl zasady głosujemy nogami.

Jest tylko jedno ale! Twoją opinię zweryfikowałem i posłuchałem sobie dokładnie urządzenia w myśl zasady USZKA MACIE ? TO UŻYWAJCIE

Dla czego go jeszcze nie zmieniłem? Banalna sprawa nie jest jeszcze wąskim elementem w torze. Dalej myślę że to była bardzo dobra inwestycja stawiam Ci kolejkę :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No właśnie szkoda że wycieli bo teraz mój post jest pozbawiony sensu :)

rafaell - a co żeś zakupił jeżeli można spytać ?

No właśnie szkoda że wycieli bo teraz mój post jest pozbawiony sensu :)

rafaell - a co żeś zakupił jeżeli można spytać ?

Monobloki Audiomatus AM250 są na prawdę do wysoko efektywnych 4 drożnych kolumn bardzo dobre! Szczególnie cieszy mnie bardzo dobrze kontrolowany bas na lekkich 15" i średnica jest super bo są tam podmienione kopułki na 3" DF76 Dynaudio i wokale kobiece są mokre ;). Teraz w końcu robię rekabling pasywnego przedwzmacniacza PP03 (szewc bez butów chodzi;będzie bez gniazd wyjściowych tylko od razu od potka moje kable z wtykami na końcach w myśl zasady czym mniej wtyków i gniazd tym lepiej) No i chyba w końcu (siódmy miesiąc dłubię) skończę do kable głośnikowe na razie będą na widłach WBA, Napęd zasłużył też na porządna sieciówkę. Nabijałem się z pytonów od Kubali a też moje kable nie będą cienkie He He.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 7 miesięcy później...

Widzę, że koledzy zdążyli już się znudzić Accordo i nastała cisza.

Tymczasem ja, po wystawie Audio Show 2012 właśnie je najdłużej wspominałem z niekłamaną przyjemnością.

Zagościły zatem u mnie w domu. Accordo stoją i grają.

Pierwsze wrażenia odnoszą się do porównania z moimi kolumnami. Grają kompletnie inaczej od moich PMC Twenty 22. Są słodkie, cieplejsze i mniej detaliczne. Po prostu "czarusie". Basu nie brakuje (w pokoju 10m oraz w drugim 16m to nie dziwi). Pragnę dodać, że detaliczność jest wyborna, ale PMC z zasady mają za zadanie pokazać więcej :)

Nie czuję żadnych niedoborów jeśli chodzi o budowanie głębi sceny, bo gdzie ona ma być np. w 10m ? Ale już w 16m w niczym nie ustępują PMC. Może kiedyś posłucham ich w większym pokoju ale na razie to mi musi wystarczyć, jakoś nie mam ochoty z nimi wędrować. Mam wrażenie, że PMC są bardziej natychmiastowe i lepiej kontrolują bas. Atak perkusji, uderzenie w struny gitary wydaje mi się być nie tak dobitne i natychmiastowe jak w PMC ale samo brzmienie Accordo ma gęstszą fakturę i więcej koloru.

Jak gdzieś kolega twonk napisał, Rammsteina na nich słuchać i tak nie miał zamiaru, tak ja i owszem. Nie byłem rozczarowany ale tu lepiej spisały się PMC (tak jak w symfonice). Za to w muzyce filmowej (innej niż jebutnie ogromne przedsięwzięca np. Franza Zimmera) są o wiele ciekawsze. Poprostu muzyka z Accordo jest zniewalająca. Jeśli ktoś nie szuka "ścisłej definicji" a poprostu muzyki, warto ich conajmniej posłuchać i zastanowić się na czym nam bardziej zależy.

Rzeczywiście to są kolumny do słuchania a nie do analizy. Sam jestem zdziwiony jak wielką przyjemność sprawia mi ich słuchanie. To na razie tyle, bo wracam słuchać.

"Piękna i bestia".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-0-38248500-1355258636_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie

I dziwnie. Powiem szczerze, że jako zwolennik surowego, "studyjnego" grania jestem mile zaskoczony tym co potrafią Accordo. Obawiam się abym nie został oczarowany.

Filut , fajny tekst a zdjęcia jeszcze lepsze.

Zastanawia mnie brak odpowiedniej iliosci gniazdek bo włożyłeś do kontaktu trójramienną przejściówkę.

Tekst po za kilkoma detalami trochę tajemniczy - szkoda bo Accordo zasługują na większą analizę - pisz więc i nie krepuj innych.

A co tam chowasz pod pluszową zasłonką niewidocznego na 1 zdjęciu ? Pozdrowienia.

Ciekawe porównanie kolumn za 6500 Euro z kolumnami za 1900 Euro. Wynika z tego że odrobina czarów kosztuje 4500 EURO;-) WOW...

Odważny jesteś, że pomimo ,,zgnojenia" przez Guru - Pana Pacułę kupiłeś Accordo...Gratuluję!

Nie zapominajmy że recenzja to tylko opinia. Co prawda osoby która jest zazwyczaj bardziej osłuchana, ale to w dalszym ciągu tylko opinia. I ta dobra recenzja, i ta niezbyt pochlebna. Trzeba słuchać, słuchać, i jeszcze raz słuchać.

tak czy siak... kolumny są SUPER.

. Nabijałem się z pytonów od Kubali a też moje kable nie będą cienkie He He.

+

0

cienkie nie znaczy cieńkie a grube grube):

Widzę, że koledzy zdążyli już się znudzić Accordo i nastała cisza.

Tymczasem ja, po wystawie Audio Show 2012 właśnie je najdłużej wspominałem z niekłamaną przyjemnością.

Zagościły zatem u mnie w domu. Accordo stoją i grają.

Jak bys je nabył to juz gratuluję, dla mnie super kolumna

Accordo ma gęstszą fakturę i więcej koloru.

no to jest fajne granie,,właśnie

Rzeczywiście to są kolumny do słuchania a nie do analizy

noooo.....

Powiem szczerze, że jako zwolennik surowego, "studyjnego" grania jestem mile zaskoczony tym co potrafią Accordo. Obawiam się abym nie został oczarowany.

eeee tam. dlatego ja mam właśnie dwa skrajnie grające zestawy. Aktywne paczki do sadyzmu i pasywne słodziaki do muzyki....

Odważny jesteś, że pomimo ,,zgnojenia" przez Guru - Pana Pacułę kupiłeś Accordo...Gratuluję!

guru nie guru kto kupuje potem słucha i to jest najważniejsze.

To tak jak ze smakami. pewna Pani otworzyła sobie włoską restauracje , która włoska poza wystrojem nie jest..i co..

i można. Należy Weryfikować, słuchać, smakować, analizować i kupować wyłącznie wg własnych preferencji nawet jak nie mają potwierdzenia w innych personach, nawet autorytetach bo tego "kotleta" to kupujący będzie jadł a nie specjalista smakosz.

Ciekawe porównanie kolumn za 6500 Euro z kolumnami za 1900 Euro. Wynika z tego że odrobina czarów kosztuje 4500 EURO;-) WOW...

Nie pośpieszyłeś się zanadto?:)

Na moje porównał - podkreślił różnice, zmiany jakie usłyszał po zakupie nowego produktu, a nie przez pryzmat wyższości jednego produktu nad drugim.

he, he nie tyle za czary, lecz za "odrobinę Franco". Ludzie za takie odrobiny na aukcjach, potrafią wybecalować znacznie więcej:)

Po części zapłacił też za dizajn, bo na moje, różnica na korzyść Accordo jest przygniatająca.

Tobie nie zdarzyło się zapłacić "za czary"?

Nie przesądzajmy - kupił czy nie. Może pożyczył do odsłuchu i zastanawia się co dalej ?

Jestem za Accordo bo nie analizują poszczególnych dzwięków a grają muzykę.jak napisał Filut.Jak dla mnie to jest decydujący

atut bez względu na cenę.

Ps.Accordo chętnie porównałbym z moimi SF i chyba tak zrobię.

Filut , fajny tekst a zdjęcia jeszcze lepsze.

Zastanawia mnie brak odpowiedniej iliosci gniazdek bo włożyłeś do kontaktu trójramienną przejściówkę.

Tekst po za kilkoma detalami trochę tajemniczy - szkoda bo Accordo zasługują na większą analizę - pisz więc i nie krepuj innych.

A co tam chowasz pod pluszową zasłonką niewidocznego na 1 zdjęciu ? Pozdrowienia.

Podwójne gniazdo w ścianie pozwala mi na podłączenie do niego oddzielnie (trójnikiem) małego radioodbiornika, diodowych lampek itp. pizdryków. Poniżej trójnika włączony jest kabel zasilający, taki zwykły, energetyczny 3x2,5, ten zasila urządzenie FZ-8s, który firma Artech nazywa dystrybutorem prądu. Ma 8 gniazd i one służą do podłączenia komponentów audio.

Tekst jest nieco przedwczesny jak widzę, bo jeszcze nie do końca potrafię ubrać w słowa to co zgotowały mi Accordo. Jeśli dodam, że wcześniej grałem na AE Reference, Genelec (aktywne), ATC, kilka modeli PMC, (w innym pokoju Spendor, RLS, to jest to dla mnie nowina trudna jeszcze do opisania w pełni. Na "krępację" innych nie mam wpływu - jak mi się wydaje :)

Pod pluszową kotarą były gąbkowe piramidki ale nie w płachcie, tylko pojedynczo wycięte z rolki grubej, szarej gąbki (gr. 8 cm) po 20 latach odeszły w niebyt.

Zakryty tą samą tkaniną stoi Rega RP6.

A te niebieskie grube to co to są? :)

Cardas Clear Ligt Speaker.

To trochę kolumienek przerzuciłeś w niedługim czasie.Jeśli Accordo zrobiły tak duże wrażenie muzyczne to są godne dobrego

posłuchania.Nie wiem jak Cardas Clear Light spisuje się z Accordo, ale najlepszą synergię przynajmniej z Sonus Faber tworzy

Transparent Audio Ultra wzwyż.Jesli zechcesz to mogę podjechać /centralna PL / .W razie gdyby pisz na prv.

Porównanie mogło być z tymi kolumnami, które mam lub wcale. Wybrałem to pierwsze ale dalszy opis "wrażeń" będzie może jeszcze później jak się oswoję. Na razie nie kupiłem, mam czas na przemyślenie decyzji. Jeśli chodzi o czary - to PMC "rozjechały" (w moim odczuciu i wedle moich oczekiwań) nie raz i nie dwa, wielokrotnie "silniejszych" cenowo konkurentów, z których pozostawiły coś na podobieństwo plaskatego kota. A w tym przypadku obie kolumny prezentują się tak odmiennie, że aż kusi aby mieć obie.

Tyle lat pasjonuję się tematyką audio, że testy i recenzje są dla mnie raczej przewodnikiem po rynku. Przy zakupie opieram się na własnych doznaniach z odsłuchu. Pamiętam reckę red. Jacka Kłosa w HiFi i muzyce kolumn AE1 Reference Series II. Od tamtej pory niczego nie kupiłem pod wpływem recenzji czy przeczytania cudzych wrażeń, choć zawsze je biorę pod uwagę będąc jeszcze w sytuacji klienta-macanta przed decyzją na co zwrócić uwagę.

Właśnie AE1 kupiłem po wielokrotnych odsłuchach, które u mnie przedstawiły kompletnie odmienny obraz dźwiękowy niż u wspomnianego redaktora.

Jak bys je nabył to juz gratuluję, dla mnie super kolumna

I tu jest pies pogrzebany.

Ja decyzję podjąłem. Teraz muszę opracować taką strategię aby od Mikołaja nie dostać rózgi pod choinkę, co się przekłada na "ciche dni", "wiecznie nadętą buzię" itp, bo przecież: "w domu są inne potrzeby a ty nie liczysz się z moim zdaniem".

O! I to jest chyba problem na oddzielny wątek.

To trochę kolumienek przerzuciłeś w niedługim czasie.Jeśli Accordo zrobiły tak duże wrażenie muzyczne to są godne dobrego

posłuchania.Nie wiem jak Cardas Clear Light spisuje się z Accordo, ale najlepszą synergię przynajmniej z Sonus Faber tworzy

Transparent Audio Ultra wzwyż.Jesli zechcesz to mogę podjechać /centralna PL / .W razie gdyby pisz na prv.

Mam taki tajemniczy karton po jakichś starych kolumnach, gdzie kabli całe "żmijowisko".

Na zabawę przyjdzie czas ale z Brystonem ten akurat Cardas spisał się wybornie i to nie pierwszy raz.

P.S.

PMC Twenty 22 kosztują 1520 funtów netto (wg takiego cennika je kupowałem).

Ukryta Zawartość

Dzięki za gratulacje a w odwagę uzbroję się "opracowując strategię" przed podaniem decyzji do wiadomości "Pierwszemu Sekretarzowi POP" ;)

Ukryta Zawartość

Ja decyzję podjąłem. Teraz muszę opracować taką strategię aby od Mikołaja nie dostać rózgi pod choinkę, co się przekłada na "ciche dni", "wiecznie nadętą buzię" itp, bo przecież: "w domu są inne potrzeby a ty nie liczysz się z moim zdaniem".

Krótkowzroczność.:)

Przecież, gdy kupisz, to będziesz szczęśliwszy, a to przełoży się na milszą atmosferę w domu i chętniej przystąpisz do realizacji pozostałych z listy.

Krótkowzroczność.:)

Przecież, gdy kupisz, to będziesz szczęśliwszy, a to przełoży się na milszą atmosferę w domu i chętniej przystąpisz do realizacji pozostałych z listy.

Znakomite!

Widzę, kolega doświadczony w temacie ;)

P.S.

Accordo nie były na liście, (no może były na tajnej liście) to raczej "operacja poza planowa".

Gdybym już w listopadzie, po wystawie wpisał je na listę, dąsy zaczęły by się znacznie wcześniej.

:)

U nas w domu panują trochę odmienne zasady.Ja dysponuje swoją kasą, a żona swoją.Gdy ma kaprys, to kupuje sobie sukienkę i pyta czy mi się podoba.Ja kupuję kolumny i nie pytam czy się podobają, bo i po co.Kobieta doceni dizajn lub nie i na tym się temat kończy.

Oczywiście, rozmawiamy, dzielimy się różnościami, ale u nas nie ma "wspólnej kasy", więc nie mam tego problemu.

Znam listę"niechcianych wydatków" i mówię, że np. teraz kupuję meble do sypialni, a następnie kolumny dla siebie i choćby miały kosztować 50 tysi, to nikogo nie pytam o zgodę.

Teraz np. dopracowuje akustykę, która jak wiemy, wymaga pewnych kompromisów ze strony rodziny.

Ostatnio miałem pewne dylematy i deprechę w związku z konieczością użycia określonych materiałów akustycznych.

Żoneczka mówi do mnie;

- Kochanie, gdy się poddasz i odpuścisz, to będziesz nieszczęśliwy, a ja bym chciała, abyś był:))

Trochę mi przeszkadzają te kolumny na środku pokoju, ale jak Ty będziesz szczęśliwy, to i my wszyscy w rodzinie, bo wiem czy audio jest dla Ciebie.

Coś dodać???

Złota kobieta:)))

:)

U nas w domu panują trochę odmienne zasady.Ja dysponuje swoją kasą, a żona swoją.

Ja też mam swoją kasę.

Tyle, że jej aktualny stan budzi zawsze chorobliwie nadmierne zainteresowanie i chęć zadysponowania małym co nieco. Oczywiście w trosce o wspólne dobro. Ale i to dopracuję.

P.S.

Oczywiście, że złota!

Wychodzi na to że najlepiej to skompletować najpierw system high-end a potem do kompletu znaleźć kobietę, która zaakceptuje nas z posiadanymi zabawkami;-)

Albo znaleźć taką kobietę, która ma hobby...najfajniej jak jest nim kupowanie ładnych szpileczek i gustownej bielizny;-)

A ma może siostrę? ;)

Ni dudu...ma rodzeństwo, ale ono ma zarost i członka, więc nie sądzę, abyś był zainteresowany:)

Wychodzi na to że najlepiej to skompletować najpierw system high-end a potem do kompletu znaleźć kobietę, która zaakceptuje nas z posiadanymi zabawkami;-)

Moreno dobrze gada.Maly aneks.Metry stąpające, wiesz.., m2 też muszą być twoje, bo się zacznie panoszyć i przy każdej okazji zamanifestuje;

- a moje jest 50% !!!

Pytanie które 50% , ba jak salon z z kuchnią , to tobie przypadnie jaki ochłap 15 m2 i miejsce garażowe.Zarówno w jednym i drugim hiendowych skrzydeł nie rozwiniesz:((

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Albo znaleźć taką kobietę, która ma hobby...najfajniej jak jest nim kupowanie ładnych szpileczek i gustownej bielizny;-)

Stare powiedzenie mówi:

"Kobiety najbardziej lubią następujące zwierzęta:

1.JAGUARA - w garażu

2.SOBOLA - w szafie

3. I OSŁA , który na to wszystko zarobi "

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.