Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro kosztuje sto procent więcej to powinna być zmiana na lepsze!

Tak ale to nie reguła, czasem 100% wzrostu ceny daje tylko znikomą poprawę, albo w ogóle w sytuacjach gdy system jest źle poskładany.

Ja bym powiedział że tak zawsze jest czy to ze sprzętem czy też np z kablami... nigdy wzrost ceny np o 100% nie odzwierciedla większej jakości o te 100% ...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Nie słuchałem H200 ani H300, ale z tego co piszą inni wynika, że każdy wzmacniacz Hegla gra wyraźnie inaczej. Na pewno przesiadka z H80 na H160, H200 lub H300 da bardzo wyraźną zmianę. A czy na lepsze, to każdy musi ocenić po odsłuchu. Jednego jestem pewny scena będzie wyraźnie większa.

Scena to przynajmniej dla mnie ważny aspekt,więc może warto wydać tyle kasy więcej,chociaż mnie dzwięk H80 z Oppo 105 D i Divine Acoustics Proxima V3 w zupełności zadowala, powiedziałbym nawet że jest pełna synergia . Wskoczę również z moimi AP Tempo 25 do Klubu Linear Audio Research, bo coś mam przeczucie, że z tym wzmacniaczem można osiągnąc zauważalnie lepszą jakość dzwięku nie wydając , może aż znowu tyle ciężko zarobionej gotówki. No ale to już nie temat na to miejsce.

Edytowane przez greg!
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Witam.

Czy ktoś z szanownego grona może mi odpowiedzieć na pytanie? Mianowicie jaka różnica jest między H70 a H80? Nie chodzi o DAC. I czy góra w tych wzmacniaczach jest ostra czy raczej nie. Ktoś powiedział mi, że jeśli chodzi o blachy perkusyjne to na Heglu nie czuć tego pierdolnięcia są raczej miękkie czy to prawda?

Czy warto w ogóle warto zainwestować w H70?

nie jest to może do końca moja stylistyka ale jakoś tak ta płyta u mnie się znalazła. Słuch się jej bardzo przyjemnie. Wracając do pierwszego utworu Lato 76. Ostatni był u mnie koleś i słuchaliśmy Furii i Morowe. Koleżka mówi, że nie ma basu, na to ja że nie ma bo go tam nie nagrali, no to koleżka, żebym podkręcił, na to ja, że nie mam jak, ale jak chce posłuchać basu to mu mogę Rojka puścić...Już nie mówi, że mój zestaw cierpi na brak basu.

Edit: posługując się terminologią zegarową, ja słucham zwykle gdzieś tak na 8:30, czasami jak dojadę do 10, to już jest dobrze...H1 + kolumny 91,5 db...

He jak bym słuchał swojego brata ,on też zawsze twierdzi że mam lipe bo jest za mało basu , u niego na harmanie amlpi jakiś tam i dvd też harman i kef C6 +sub to nawet na jopek szyby drżą i wtedy jest zeje fajne granko :))) ps; jopek ja sobie przynoszę do niego

Pani/Panowie, czy zmiana HD10 na HD12/HD20 ma uzasadniony sens. Trzeba by dołożyć pewnie jakie 1,5-2k. Gra to z H200 + Audio Physic Yara Superior 2. Korci mnie wymiana przetwornika bo zaczął mi doskwierać brak pilota, ale jak już dokładam tyle $ przydał by się też progres w jakości dźwięku :)

Witam.

Czy ktoś z szanownego grona może mi odpowiedzieć na pytanie? Mianowicie jaka różnica jest między H70 a H80? Nie chodzi o DAC. I czy góra w tych wzmacniaczach jest ostra czy raczej nie. Ktoś powiedział mi, że jeśli chodzi o blachy perkusyjne to na Heglu nie czuć tego pierdolnięcia są raczej miękkie czy to prawda?

H70 to zacny wzmacniacz - za dobre obecnie pieniądze. Gorę ma ciepłą blachy grają przyjemnie chyba że masz kolumny z wycofaną górą wtedy efekt się kumuluje

Sprzedam VITUS RI100

tak sobie siedze i słucham mojego daca hegel hd25 i powiem wam szczerze , to jest naprawde kozacki dac , nie miałem do niego przekonania długo długo dopóki nie kupiłem kabli xlr na srebrze ,po 3miesiącach bo tak mniej wiecej czas minął ten dac gra naprawde hi-endowo , nie słysze róznicy czy gra z kompa czy z cd arcam , jest wszystko, po prostu głębia blachy wybrzmiewają cudnie wokal , nie mam sie do czego przyczepić ,ps; nie pracuje dla hegla :)))

Wycofana góra i to bardzo. Bardzo kiepski wzm., ponoć coś tam poprawili pod tym wzgledem w H80 . Kiedyś dałem sie unieść fali marketingu a teraz uważam ze generalnie Hegel to głownie marketing .

Wycofana góra i to bardzo. Bardzo kiepski wzm., ponoć coś tam poprawili pod tym wzgledem w H80 . Kiedyś dałem sie unieść fali marketingu a teraz uważam ze generalnie Hegel to głownie marketing .

hegel to nie marketing tylko jak w kazdej marce cza mierzyć wyżej , nie znam h70 i znać pewnie nie bedę , ale podobna droge miałem z nadami najniższe modele po prostu nie grają , ale wyższy pułap jest wart uwagi , ale do hegla zawsze im bedzie daleko , nady graja trochę taka tanią muzyka i dopóki sie nie posłucha hegla np h200 anniversary to człowiek jest w czarnej d,,, , , bo h200A gra naprawde dobrze i nie dbam nawet o to czy to marketing czy inne barachło , tu słychac klasę w dżwiękach ,wszystko wybrzmiewa naturalnie mocno i nie czuje tej taniochy co w nadzie nawet c375bee , a miałem c370 i c372 i pre 917 , hegel to po prostu zamiata i tu raczej niema o czym dyskutować , a cenowo podobnie jak sie z NO sprowadzi

hegel to nie marketing tylko jak w kazdej marce cza mierzyć wyżej , nie znam h70 i znać pewnie nie bedę , ale podobna droge miałem z nadami najniższe modele po prostu nie grają , ale wyższy pułap jest wart uwagi , ale do hegla zawsze im bedzie daleko , nady graja trochę taka tanią muzyka i dopóki sie nie posłucha hegla np h200 anniversary to człowiek jest w czarnej d,,, , , bo h200A gra naprawde dobrze i nie dbam nawet o to czy to marketing czy inne barachło , tu słychac klasę w dżwiękach ,wszystko wybrzmiewa naturalnie mocno i nie czuje tej taniochy co w nadzie nawet c375bee , a miałem c370 i c372 i pre 917 , hegel to po prostu zamiata i tu raczej niema o czym dyskutować , a cenowo podobnie jak sie z NO sprowadzi

Hegel to wyłączne marketing ...Roksan np. oxygene zamiata kazdym nawet heglem .

Edytowane przez Luk77

nie wiem nie słuchałem roksana , więc sie nie wypowiadam

ten roksan oxygen to raczej nie ta półka cenowa , więc hamujemy pietą ,a juz porównując to do h70 to przegięcie pały jest , nawet h200 A jest dużo tańszy , to raczej do caspiana można porównywać ,napewno nie do oxygen , to nie ta półka i to cza rozgraniczać

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

co jest młodzieży ,cisniesz śmietnikiem , dawaj ciee pozamiatam , bo chyba jeszcze nic nie rozumiesz i nie znasz miejsca w szeregu mały kmiocie , ja sie rozbiore i nie ważne jak wygladzasz po prostu sie nie boje ,potrafisz tak , jak potrafisz śmiecić ?

chcesz pisać o czymś to pisz o danym sprzęcie a nie gadasz o niczym i wywalasz sprzęt z półki nie adekwatnej do ceny , chcesz być mądry to pisz o tym co miałeś , a pitu pitu zostaw żonie bo mnie ani nikogo to tutaj nie obchodzi mały człowieku

Pytałem się o różnicę między H70 a H80. Kolega Luk77 wyraził swoją opinię i tyle. Ma do tego prawo, po to jest forum. Ty napisałeś niżej coś od siebie i przyznałeś się, że nie słuchałeś H70. Więc twoja opinia jest dla mnie nic nie warta. A jak słyszę i widzę takie teksty jak powyżej, gdzie brukasz człowieka bo twój móżdżek zaćmiony jest alkoholem, to coś we mnie pęka bo nie lubię takich cwaniaczków po gorzale jak ty. Wielu ich widziałem i z wieloma miałem do czynienia i nie jeden pewnie przeklina ten dzień, że spotkał się ze mną na wąskim moście. Więc weź ochłoń mały człowieczku, bo lepiej czasami jest przychamować. I zanim coś napiszesz po gorzale, próbując się przed kimś popisać szmacąc kogoś,to przed piciem lepiej odetnij sobie internet. Bo kmiotem to okazałeś się ty i pokazałeś, że słoma z butów ci wystaje. A co do strachu to nawet nie wiesz jak bardzo jest niedoceniany.

Sorry freju nie kapuje z kontekstu do kogo pisałeś ale z tego co piszesz wynika iż powinieneś odpiąć internet na stałe. Ani to ani inne forum nie jest stworzone do takich prymitywnych wypowiedzi. Zgadzam się z Kriss73. Kropka.

Kriss73 - moim zdaniem nie zawracałbym sobie głowy H70 (Słuchałem), wybrałbym H80 (miałem) - dużo przyjemniejszy w odbiorze i zdecydowanie lepszą sceną muzyczną, nazwałbym go "bardziej klimatycznym" a tak naprawdę musiałbyś posłuchaćobu. 70 od kogoś a 80 ze sklepu. Pozdrawiam. Krzysiek też 73 :-)

A czy porównywałeś może Roxana Oxygene z czymś w tym samym przedziale cenowym?

Np. z dzielonym Heglem lub z Gryphonem?

Każdy wzmacniacz znajdzie swojego nabywce,

H70 czy H80. Ile ludzi tyle gustów.

A czy porównywałeś może Roxana Oxygene z czymś w tym samym przedziale cenowym?Np. z dzielonym Heglem lub z Gryphonem ?

Osobiście nie lubię określeń typu " w tym samym / podobnym przedziale cenowym " . Sporo tych klas się ostatnio porobiło tak jak marketingowców ,kolorowych gazet czy portali .

Wzmacniacz jak widać może być neutralny , dynamiczny , grać wyśmienicie i ocierać sie o "Hi End" ale tylko "w swojej klasie" . Jakie są wieć te kryteria ...Wielkość trafa , waga czy może gustu testującego ? Lawirować można tu do woli.

Nie porównywałem do dzielonego Hegla ani do Gryphona ale za to do innych tańszych jak i droższych od tego Roksana . Jest to klub Hegla i wybacz mi ale moim zdaniem nie ma co rozwijać dyskusji nt. innych kompletnie konstrukcji bo znów się jakiś fan może zdenerwować.

Co do dzielonek to może sie okazać że jedyną z takiego rozwiązania " korzyścią " będzie posiadanie 2 klamotów zamiast jednego . Nie mam na myśli tu Hegla ale ogólnie i warto przed zakupem to osobiście sprawdzić .

Każdy wzmacniacz znajdzie swojego nabywce,

H70 czy H80. Ile ludzi tyle gustów.

h80 w Polsce się sprzedaje jak świeże bułeczki , ponoć . Widać więc ze nabywców nie brakuje .

Pozdrawiam Wszystkich Szczęśliwych użytkowników Hegla.

Luk77

To prawda Hegel ma rzeczywiście dobrą prasę w Polsce.

W innych krajach wygląda to troche inaczej. Rekomendacje na pierwszych stronach czasopism są w innym kierunku.

Osobiście lubię brzmienie Hegla lecz w mojej konfiguracji lepiej sprawdziło się co innego.

Co tu się zastanawiać...zapamiętaj sobie miejscowości Kraków, Wrocław, Chełm, Tarnówka, Gniezno, Poznań .

Wszystkie H 200 sprzedają handlarze (czasem są wyjątki) . Powód jest jeden, bardzo oczywisty i nazywa się K A S A, kupując sprzęt z drugiej ręki w Norwegii można sporo zarobić, tym bardziej że niedawno pokazała się nowa seria .

H 200 to cudny wzmacniacz z zaletami nie do podważenia .

Edytowane przez MadMaxx

Z cyklu porady:

oraz z Hi-Fi Choice UK

Hegel H160 posiada ukrytą funkcję wyświetlania rozdzielczości cyfrowej muzyki. Wystarczy przytrzymać przycisk DAC + na pilocie przez kilka sekund,a potem widzimy częstotliwość próbkowania na wyświetlaczu.

Jak znacie jakiś inne nawet mało przydatne ukryte funkcje w Heglach piszcie.

Tak z nieco innej beki wykopany z sieci norweski "test" H360

http://www.lydogbilde.no/test/hi-fi/hegel-h360

oraz z Hi-Fi Choice UK

http://www.hegel.com/images/reviews/H360hifichoiceuk.pdf

Edytowane przez mujas

Z cyklu porady:

oraz z Hi-Fi Choice UK

Hegel H160 posiada ukrytą funkcję wyświetlania rozdzielczości cyfrowej muzyki. Wystarczy przytrzymać przycisk DAC + na pilocie przez kilka sekund,a potem widzimy częstotliwość próbkowania na wyświetlaczu.

I co to zmieni, że widzimy częstotliwość? (wniesie coś do dźwięku?)

Nic

Zbędna funkcja

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.