Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Na winylu słucham starej muzy . W takiej technologii została ta muzyka nagrana i pod takim kątem dopracowywana . Moim zdaniem oddaje to klimat tej muzyki . Na cyfrze gdzie jest sterylnie traci nastrój .

Ostatnio wyrwałem na pchlim targu 3 vinyle z Hawajską muzyką. Mój tata to uwielbia już od młodzieńczych lat. Szczególnie Harrego Belafonte :) Teraz muszę jakoś mu to zgrać z vinyla :/

W tym systemie mam pre-amp lampowy, niedrogi, ale z dobrymi lampami robi świetną robotę.

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

No to teraz wdepnołęś tam gra wkładka , igła ( a właściwie szlif ) , Pre , kable , ramię i jeszcze tłoczenie płyty trzeba znać . Ale fakt jak widać jak się muzyka kręci w kółko to jest hipnotyzujące . No i te trzaski osobiscie uwielbiam .

Dla mnie na tą chwilę gramofon ma być tylko "źródłem dodatkowym" (głównym źródłem i tak zostaje CD ze względu na ilość posiadanych płyt).

Edytowane przez bronx99

U mnie tak naprawdę przygoda z audio zaczęła się od vinyla właśnie. Jakoś pod koniec podstawówki dostałem od wujka gramofon fryderyk, amplituner Radmora i całą stertę płyt, niektóre mam do dziś :) Teraz chciałbym odnowić ten zbiór, bo już trochę ściorany przez te wszystkie lata i wkładki jak noże od tokarki. Pomału dokupuję płyty Manamu, Niemena, Daab, Grechuty, Prefectu, Budki suflera, Dżemu... tak właśnie zauważyłem że jestem bardziej wybredny/konkretny przy zakupie vinyli i najbardziej te pierwsze płyty których słuchałem chciałbym skompletować

Dla mnie na tą chwilę gramofon ma być tylko "źródłem dodatkowym" (głównym źródłem i tak zostaje CD ze względu na ilość posiadanych płyt).

Najpierw napisz ile masz zamiar wydać na to pre, wtedy można coś odpowiedzieć.

Najpierw napisz ile masz zamiar wydać na to pre, wtedy można coś odpowiedzieć.

Mysle ze okolo max 3 tys za używke. Oczywiscie jak są jakies perełki tańsze to nie ma problemu. Narazie nie chce wiecej wydawać bo tak jak pisałem to jest dodatkowe źródło. Kiedyś miałem Rege RP6 z fono regi i było fajnie całkiem.

To całkiem duża kasa jak na pre gramofonowe.

Czekam teraz na coś takiego. To jest klon EAR834P.

Na chwilę obecną odbiór się przedłuża, to ma przyjść z Rosji. Jak dojdzie to transakcji to ci napiszę jak to gra. Cena około 1500zł wesja MM. Wersja MM MC droższe około 250-300 zł.

Za 3000zł masz mnóstwo opcji, sam coś znajdziesz.

post-71243-0-33208000-1540129019_thumb.jpg

post-71243-0-59061500-1540129034_thumb.jpg

post-71243-0-72062300-1540129050_thumb.jpg

post-71243-0-33208000-1540129019_thumb.jpg

post-71243-0-59061500-1540129034_thumb.jpg

post-71243-0-72062300-1540129050_thumb.jpg

Na chwilę obecną odbiór się przedłuża, to ma przyjść z Rosji. Jak dojdzie to transakcji to ci napiszę jak to gra. Cena około 1500zł wesja MM. Wersja MM MC droższe około 250-300 zł.

Ciekawie wygląda.

Zacnie to wyglada w środku. Na jakich to lampach? Za takie pieniadze sam bym chetnie przygarnął...

... wyglada na to że ecc83

Edytowane przez zoromoto

To popularne i łatwo dostępne lampy ze starych i nowych zasobów. Także można do woli kombinować z dopasowaniem do wkładki i preferencji.

Daj znać jakie wrażenia, kiedy już słuchasz :)

Na chwilę obecną dostałem info, że mam czekać jeszcze do 2 tygodni na złożenie. Twierdzi, że mają kłopoty ze ściągnięciem części.

Jak juz będziesz miał napisz jak gra.

Mnie dzisiaj żona zrobila prezent :) cwaniara przeczytała na forum zza ramienia że pre szukam i mi prezent zrobiła ;) ;P po czym powiedziała ze to prezent a prezentów sie nie odmawia a pieniadze które chciałem na pre przeznaczyć mam jej dać na szafę :D

Jak juz będziesz miał napisz jak gra.

Mnie dzisiaj żona zrobila prezent :) cwaniara przeczytała na forum zza ramienia że pre szukam i mi prezent zrobiła ;) ;P po czym powiedziała ze to prezent a prezentów sie nie odmawia a pieniadze które chciałem na pre przeznaczyć mam jej dać na szafę :D

To niezły numer hehehe :)

Muszę wam powiedzieć, że H300 gra u mnie 2 tygodnie i cały czas dźwięk się układa.

Były właściciel twierdził, że jest to jeden z ostatnich wypustów, nawet opakowanie w środku jest trochę inne, więc albo tak długo trzysta dochodzi do siebie po podróży, albo była jeszcze dobrze nie wygrzana o czym mówił zresztą sprzedający, ale traktowałem to z lekkim przymrużeniem oka.

To niezły numer hehehe :)

No tylko czemu nie spytała czy tego chce :) ;)

Dla niej to i tak wszystko jedno ;) byle by do reszty pasowało wyglądem i salonu nie psuło :D

Także dalej szukam pre - może na Audioshow coś mi się rzuci w oczy czy w uszy ;)

No tylko czemu nie spytała czy tego chce :) ;)

Dla niej to i tak wszystko jedno ;) byle by do reszty pasowało wyglądem i salonu nie psuło :D

Także dalej szukam pre - może na Audioshow coś mi się rzuci w oczy czy w uszy ;)

To co ci kupiła

To co ci kupiła ������ ??

Heeda. Widziała jak pisałem PM z Piotrem. W sumie wygląd spoko - jeszcze nie słuchałem bo nie mam motywacji żeby podłączyć wszystko :D

Do tego nie mam kabla RCA ;) :P

Na tą chwilę stoi na półce i wygląda :D bo w sumie jest sporo większy niż H300 :D (oczywiście gramofon)

Edytowane przez bronx99
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.