Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

A poza tym , bo to też znalazłem ale reszta sieci milczy na ten temat ,dodatkowo na zdjęciach rozbieranych nie widać tam rpi , widać parę innych układów ale maliny nie , może masz jeszcze jakieś bardziej wiarygodne źródło ?

Pozdrawiam

catdragon kiedyś gdzieś na forum facebook-a grupy Hegel było coś o tym napisane w komentarzach, ale już nie pamiętam. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że redaktor Pacuła, by strzelił taką gafę i podał nieprawdziwą informację :) Ale z drugiej strony kto wie?:) Prawda jest taka, że zachodnie recenzje tej informacji nie podają

Co się tak boicie tej maliny w Heglu? Jak mają kombinować z jakimiś wynalazkami jak np.w H160 to lepiej że wsadzili coś dobrego i sprawdzonego. No chyba że za mało audiofilsko to wygląda

Co się tak boicie tej maliny w Heglu?

Hej to tylko ciekawość , sam używam maliny\digione z h80 , a nigdzie nie wpadłem na info że w h590 za stream jest odpowiedzialna rpi .

Ps . jak Ci graja te emity z h160 ja się zastanawiam czy 80 da rade je pociągnąć ?

Pozdrawiam

Hej to tylko ciekawość , sam używam maliny\digione z h80 , a nigdzie nie wpadłem na info że w h590 za stream jest odpowiedzialna rpi .

Ps . jak Ci graja te emity z h160 ja się zastanawiam czy 80 da rade je pociągnąć ?

Pozdrawiam

Wcześniej miałem do nich podpięty inny wzmacniacz 2x80W i bas był jednostajny, takie buczenie. H160 zróżnicował ten bas, na kontrabasie słyszę szarpnięcie struny i później wybrzmienie, myślę że jest dobrze. Chcą tego prądu dziady, a takie niepozorne.

Edytowane przez klarad74
H80 nie pociągnęła u mnie DM 3/7 więc z Emit 20 będzie podobnie. Z H160 grało już swobodnie.
Jak bardzo DM 3/7 pozostawiły tempo w tyle ?? :))

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Hej,wiecie może dlaczego tak się dzieje,ze po podłączeniu hd30 do h360 i odtwarzaniu z kompa po usb słyszę takie ”pykniecia” podczas przełączenia utworów?

Właśnie z lapka też tak miałem na hd25 mniej ale było , znowu na diy z amanero jest bardziej słyszalne ,a u brata cisza sam składał z własnym pomysłem na swój charakter dzwięku tez n amanero i ba puszcza przez jakieś huby usb :)

ale już na jfeng mx-1 na androidzie jest cisza słychać tylko moment pstryknięcie jak sie łączy z tabletem i załącza dac.

Hej,wiecie może dlaczego tak się dzieje,ze po podłączeniu hd30 do h360 i odtwarzaniu z kompa po usb słyszę takie ”pykniecia” podczas przełączenia utworów?

A jak wrażenia z odsłuchu HD30 vs wewnętrzny DAC w H360?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Też jestem ciekawy tego porównanie. HD30 jest na kości AK 4490 a H360 AK4450. Może kolego się podzieli :)

H360 z tego co wiem to AK4490 1szt natomiast w HD30 AK4490 2 szt dual mono.

Edytowane przez Krzych73

H360 z tego co wiem to AK4490 1szt natomiast w HD30 AK4490 2 szt dual mono.

Ciekawe jaki jest naprawdey pod blachą :)

W poniższych źródłach podają 4450

https://www.soundstagehifi.com/index.php/equipment-reviews/934-hegel-music-systems-h360-dac-integrated-amplifier

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hegel.com/images/reviews/H360hifichoiceuk.pdf&ved=2ahUKEwjQot79vODeAhUIPVAKHRc5A0wQFjAFegQIBBAB&usg=AOvVaw2UXMbw8sZScPc-JFYK-2tV&cshid=1542633128518

Swoją drogą ciekawe byłoby porównanie takiej implantacji AK z HD30

Edytowane przez PolTor

Też jestem ciekawy tego porównanie. HD30 jest na kości AK 4490 a H360 AK4450. Może kolego się podzieli :)

Nie no,dla mnie te dwa klocki są stworzone dla siebie.Poprawa dźwięku jest zdecydowana!U mnie gra w konfiguracji dac loop i naprawdę nie wyobrazam sobie wrócić tylko do integry.Poprawa dźwięku w całym paśmie. Bas głęboki (gram na Monitor audio gold 300)większa przestrzeń i rozdzielczość. Naprawdę polecam.

Nie no,dla mnie te dwa klocki są stworzone dla siebie.Poprawa dźwięku jest zdecydowana!U mnie gra w konfiguracji dac loop i naprawdę nie wyobrazam sobie wrócić tylko do integry.Poprawa dźwięku w całym paśmie. Bas głęboki (gram na Monitor audio gold 300)większa przestrzeń i rozdzielczość. Naprawdę polecam.

Rozumiem że cały czas grasz po USB?

No tak,a słabe to źródło?Planuje kupić coś na poziomie coctail audio

Nie twierdzę że słabe. Nie wiem na jakim poziomie jest USB w HD30.

Ok zaciekawił mnie PolTor i pobawię się DIY AK4497dual. Zobaczę jak to wypada w odsłuchach.

Edytowane przez Krzych73
No tak,a słabe to źródło?Planuje kupić coś na poziomie coctail audio

Nie zauważyłem, że napisałeś, że grasz w DAC loop. Tak jest lepiej czy wygodniej?

MarekP. obiecałem, że jak znajdę to podam link i właśnie natrafiłem na modyfikowane LSy po raz kolejny:

https://allegro.pl/kolumny-monitory-kef-ls50-grafitowe-i7684266180.html

Parę dni temu były na OLX za 2700zł bez opisu moda, także cena myślę do negocjacji.

Edytowane przez CEzAR21

Po miesiącu pełnym przygód, paczki całe i zdrowe nareszczie dotarły :)

post-65483-0-40510700-1543137249_thumb.jpg

Edytowane przez zoromoto

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.