Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem mam h200 anniversary nie wierze w te wbudowane dac

z czym u Ciebie jest skompletowany ten H200 (kolumny), poważnie rozważam H200+HD25 lub H160 z HD25 lub bez

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Witam jako nowy, rozpoczynam przygodę z Heglem .

Dokładnie H100.

Wiele poczytałem na forum o połączeniach i propozycjach zestawów głośnikowych.

Co sadzicie o podłączeniu do tego wzmaka Cabasse Iroise 500?

pokój ok 28m2

pzdr

jarek

Hehehe

przynajmniej nie nabijam jak wy postów tylko dla cyfry bez merytorycznej wartości, widać że tylko umiecie kupić, co świadczy tylko o waszej kulturze a raczej jej braku

Edytowane przez Anduril

Kupić to ja umiem zaiste. Sprzedać też czasem. Jeśli chodzi o merytorykę to też się popisałeś.

Ja jestem ciekaw tego rösta bo właśnie ładny się wyjątkowo wydaje. Nie podobały mi się wcześniejsze. H360 słyszałem jedynie i grał świetnie. Z użyciem własnego modułu streamera. Do dziś pamiętam jak zagrał Daft Punk'a. Duży dźwięk. Ale trzeba odkręcić aby przekonał.

????

Ja do Was też dołączam, jako posiadacz H360.

Co prawda fizycznie jeszcze go nie mam bo czekam na kuriera. Także zaczynam przygodę z Heglem.

Z pewnością będe miał dużo pytań dot. streamingu i okablowania. A na dzień dzisiejszy chciałbym poznać wasze opinie/propozycje odnośnie kolumn jakie będą pięknie grały z tym wzmacniaczem.

Interesują mnie kolumny w przedziale cenowym ok 15000zł (około, bo mogą być za 18 jak i za 7 jeśli będą dobre)

Podstawkowe, podłogowe, wszelakie.

Pomieszczenie 18-20m dlatego, że jest to pomieszczenie asymetryczne.

Co prawda fizycznie jeszcze go nie mam bo czekam na kuriera. Także zaczynam przygodę z Heglem.

Z pewnością będe miał dużo pytań dot. streamingu i okablowania. A na dzień dzisiejszy chciałbym poznać wasze opinie/propozycje odnośnie kolumn jakie będą pięknie grały z tym wzmacniaczem.

Interesują mnie kolumny w przedziale cenowym ok 15000zł (około, bo mogą być za 18 jak i za 7 jeśli będą dobre)

Zgodnie z nickiem należy nabyć kolumny Magico:)

Gratulacje :)

Pomieszczenie jest już takiego rozmiaru że mogą dać radę konstrukcje podłogowe lub większe monitory jednak to jest na granicy i trzeba uważać zwłaszcza na bas . Dużo zależy od Twoich preferencji czy lubisz dobre wypełnienie na dole czy też raczej monitorowe granie bez niskiego basu . Po określeniu tych preferencji szedłbym w wybrany rodzaj kolumn o bardzo neutralnym graniu .

Edytowane przez jacm

Możesz najtańszy model.. Magico S1 ok 60.000 zl,

no takie znalazłem w necie, zaciekawiony propozycją...

Może ja tez je zakupie do H100

a to ...chyba pomyłka? http://www.ceneo.pl/46607410#mh=d7h8xAUG60006magicoUfHcSlrn_mZyVfb3wVB3OCEkyhOQpTqyDlkpIGvCs55zTYUFb5a4mk2r2pow6o3eQd3jEED9X0XETZsseJy8yzZ45ENmMJIu8LbQYQk14KdeuIpnM8j-UxWnNlHx5zwL5CnHIg0ADw93iBV1_yCOaBeSLVTUvJ8TH7P7BBO6THHEMYFvHTzZKlTGvWhpQlKC0

60K to pewnie jest za sztukę.

15K, które chcę przeznaczyć powinno starczyć na pierwszą ratę :)

Pomieszczenie jest już takiego rozmiaru że mogą dać radę konstrukcje podłogowe lub większe monitory jednak to jest na granicy i trzeba uważać zwłaszcza na bas . Dużo zależy od Twoich preferencji czy lubisz dobre wypełnienie na dole czy też raczej monitorowe granie bez niskiego basu . Po określeniu tych preferencji szedłbym w wybrany rodzaj kolumn o bardzo neutralnym graniu .

Bardziej interesuje mnie niskoschodzący bas.

Typowo monitorowe granie mam teraz. Czasem przy dobrze nagranym kawałku słychać dobrze zejście niskich tonów. Wtedy uświadamiam sobie, że tego mi brakuje w muzyce. Wypełnienie również.

60K to pewnie jest za sztukę.

15K, które chcę przeznaczyć powinno starczyć na pierwszą ratę :)

Typowo monitorowe granie mam teraz. Czasem przy dobrze nagranym kawałku słychać dobrze zejście niskich tonów. Wtedy uświadamiam sobie, że tego mi brakuje w muzyce. Wypełnienie również.

Jak.pomieszczenie jest z dobrą akustyką nie ma wzbudzania buczenia i dudnienia basu to można spróbować konstrukcję 3 drożną ja nie jestem w stanie wrócić do słuchania monitorów po doświadczeniu z taką konstrukcją .

Wiesz...to interesuje wielu:-) ale mało kto to ma...

Na 18-20 m2 łatwo jest wstawić dużą kolumnę i mieć dużo basu ale to będzie bum bum bum...

A jakie teraz masz kolumny?

Duża jest różnica po USB pomiędzy HD20, a HD25?

Miałem kiedyś Kilka sztuk HD10, HD20 i zastanawiam się jak by grał HD25, bo na HD30 to sie nie odważę - za drogie to.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

U mnie z Heglem ładnie grały Dynki. Biorąc pod uwagę podaną powierzchnię F260 zagrają wyśmienicie.

Duża jest różnica po USB pomiędzy HD20, a HD25?

Miałem kiedyś Kilka sztuk HD10, HD20 i zastanawiam się jak by grał HD25, bo na HD30 to sie nie odważę - za drogie to.

Jak dla mnie HD25 bardzo fajny DAC, ładnie odtwarza dolne zakresy i otwiera górę.

Myślałem nad jakimis wiekszymi monitorami. Pierwsze na myśl przyszły mi KEFy Reference 1. Cena troche za wysoka ale jest możliwość odsłuchu u mnie w domu.

Podłogowe to Tannoy z serii Prestige.

Oczywiście na pewno sprawdzę Dynaudio i Amphiony

Aaa bym zapomniał. Miał może ktoś z Was jakieś doświadczenia z kablami VooDoo do Hegla?

Mam dość dobre dojście do tych kabelków z U.S

Edytowane przez magico79

Ale czy wart takiej doplaty wzgledem HD20 i czy jest lepszy jezlei tak to czy dużo lepszy od poprzednika?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

magico sprawdź jeszcze sobie Audiovector konkretnie model SR3 Signature i ATC SCM 40

PS. podobnie jak Ty szukam kolumn do 16 tyś to tego samego pieca

Myślałem nad jakimis wiekszymi monitorami. Pierwsze na myśl przyszły mi KEFy Reference 1. Cena troche za wysoka ale jest możliwość odsłuchu u mnie w domu.

Podłogowe to Tannoy z serii Prestige.

Aaa bym zapomniał. Miał może ktoś z Was jakieś doświadczenia z kablami VooDoo do Hegla?

Mam dość dobre dojście do tych kabelków z U.S

U mnie hegel 160 gra z dynaudio new exite x38... Brzmi mocno i czysto....Wazne beda tez kabelki do kolumn..Tu tez warto nie oszczedzac...

Ale czy wart takiej doplaty wzgledem HD20 i czy jest lepszy jezlei tak to czy dużo lepszy od poprzednika?

Dla mnie w tym obszarze cenowym to wzorcowy DAC, ale trzeba posłuchać, bo każdy szuka czegoś innego w brzmieniu.

Miałem niższe modele HD10, 11,12. Wszystkie graly podobnie, jak nie tak samo. W każdym bądź razie takim samym charakterem. Nie wiem jak te wyższe, ale jak podobnie to często zastanawiam się skąd tyle pochlebnych opinii na ich temat.

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.