Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, Ministerolnictwa napisał:

A próbowałeś Suprę Excalibur albo Curious Evolved?

Tak, Suprę testowałem, ma ją ten sam kolega, który teraz gra na Audioquest Diamond. Nie podobał mi się zbytnio ten kabel. Nawet kiedyś wrzucałem tutaj w klubie nasz test kabli USB i był tam między innymi Excalibur.

Curious kojarzę tylko ze słyszenia.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Ja właśnie na Suprze gram. Jak dla mnie kabel petarda, szczególnie za te pieniądze. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, ma wszystko czego oczekuję od kabla. Audioquest to już zupełnie inny przedział cenowy. Curious jak sama nazwa wskazuje jestem ciekaw 🙂 Furutecha niestety nie słyszałem. Miałem dość długo kabel usb ze srebra od PPA Studio . Wybitna scena, świetny bas. Brakowało jednak wypełnienia i barwy na średnicy, a góra była mało rozdzielcza.

22 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Nawet kiedyś wrzucałem tutaj w klubie nasz test kabli USB

Podrzuć link do tego postu jeśli to nie kłopot bo wyszukiwarka nie ogarnia.

44 minuty temu, Ministerolnictwa napisał:

Podrzuć link do tego postu jeśli to nie kłopot bo wyszukiwarka nie ogarnia.

Ok, pokiełbasiłem. Nie wrzucałem tu w klubie, tu wrzucałem test kabli głośnikowych.

Od postu 695

Zainstalowałem widełki 209 rodowane do mojego 762. No uszlachetniły brzmienie fakt ale jest przytrzymany i zwarty bas. Rozumiem że to minie i bedzie swoboda po wygrzaniu?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

4 godziny temu, mikel napisał:

Zainstalowałem widełki 209 rodowane do mojego 762. No uszlachetniły brzmienie fakt ale jest przytrzymany i zwarty bas. Rozumiem że to minie i bedzie swoboda po wygrzaniu?

No niestety, tak jak wtyki czy przewód muszą swoje przepracować. 

7 godzin temu, mikel napisał:

A jakie wtyki?

Godzinę temu, deltastudio napisał:

A jakie wtyki?

28/38 pozłacane.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Godzinę temu, adamek_68 napisał:

Jaki był powód, że dałeś rodowane widełki jeśli preferujesz pozłacane wtyki?

Niby to tylko widełki ale jak dodałem pozłacane to jednak miałem wrażenie przedawkowania złota 🙂 Rodowane w tym wypadku dodały równowagi. Ciężka do opisania szlachetność brzmienia, lepsza przestrzeń i pogłębienie dalszych planów co bardzo lubię no i średnica przy rodzie jest mniej "zwalista" ale też fajna. Nie twierdzę że pozłacane są złe. To zawsze kwestia równowagi. No i tak sobie teraz myślę że prędzej czy później schuko zamienię na rodowany ncf 48. Ale to od ściany do listwy. Do urządzeń są i pewnie zostaną złote 28/38 bo to niezłe czarusie 😁

Edytowane przez mikel

.

9 minut temu, mikel napisał:

Niby to tylko widełki ale jak dodałem pozłacane to jednak miałem wrażenie przedawkowania złota 🙂 Rodowane w tym wypadku dodały równowagi. Ciężka do opisania szlachetność brzmienia, lepsza przestrzeń i pogłębienie dalszych planów co bardzo lubię no i średnica przy rodzie jest mniej "zwalista" ale też fajna. Nie twierdzę że pozłacane są złe. To zawsze kwestia równowagi. No i tak sobie teraz myślę że prędzej czy później schuko zamienię na rodowany ncf 48. Ale to od ściany do listwy. Do urządzeń są i pewnie zostaną złote 28/38 bo to niezłe czarusie 😁

He he, jak podłączysz 48 to i 28/38 będziesz chciał zmienić 😁

U mnie już nie było powrotu do 28/38🙂

Edytowane przez adamek_68

Takie cuda się dzieją od zmiany zasilania że jestem w stanie uwierzyć 🙂

.

Przymierzam się do zakupu i konfekcji Furutecha s55n. Tcs31 ktory ostatnio sprawdzałem, ostatecznie trafił do listwy i tam robi robotę. S55n oprawie pewnie we wtyki serii 48 ale chodzą mi też po głowie srebrne viborgi 504. Macie doświadczenia z tymi wtyczkami Viborga?

20 godzin temu, Ministerolnictwa napisał:

Przymierzam się do zakupu i konfekcji Furutecha s55n. Tcs31 ktory ostatnio sprawdzałem, ostatecznie trafił do listwy i tam robi robotę. S55n oprawie pewnie we wtyki serii 48 ale chodzą mi też po głowie srebrne viborgi 504. Macie doświadczenia z tymi wtyczkami Viborga?

Z tymi wtykami akurat nie. Mam listwę Viborga VE80 rozprutą, bez filtra, włącznika i bezpiecznika. Miałem wtyki złocone 512 i były złe. Widzę, że te wtyki są z jakiejś nowej serii i sporo kosztują. Ciekawe. Na jakich wtykach masz TCS31? Cały czas myślę nad tym kabelkiem. Czym się różni w brzmieniu od S55n?

USB Mps HD 920 ze mną zostaje. Fajny kabel, sporo szczegółów bez rozjaśnienia. Myślę jeszcze nad HDMI Mps do połączenia konwertera z dacem. Różowy kabel z miedzi OCC. 

Edytowane przez staropolanka2000

2 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Z tymi wtykami akurat nie. Mam listwę Viborga VE80 rozprutą, bez filtra, włącznika i bezpiecznika. Miałem wtyki złocone 512 i były złe. Widzę, że te wtyki są z jakiejś nowej serii i sporo kosztują. Ciekawe. Na jakich wtykach masz TCS31? Cały czas myślę nad tym kabelkiem. Czym się różni w brzmieniu od S55n?

Vigorg 512 miałem i też mi nie zagrały. Te 504 ponoć świetne, ale to tylko opinia kolegi kolegi 🙂 Tsc31 to bardzo dobry kabel, mam bo na wtykach Wattgate Audio Grade mix rod i złoto. Kabel jest równy, dynamiczny, otwarty. S55n nie słyszałem, ale sporo czytałem na jego temat i może być dobrym połączaniem z moim Atollem. Spodziewam się bardzo dobrej sceny, kolorowej, lampowej, czarującej średnicy bez utraty szczegółów.

Dziękuję. W sumie to już gdzieś tam z tyłu głowy decyzja była, żeby TCS31 kupić, a teraz jak już mi potwierdzacie, że warto, to nie ma odwrotu. Tylko jeszcze muszę o wtykach pomyśleć...i dozbierać grosza. Może po wakacjach. 😉

2 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Dziękuję. W sumie to już gdzieś tam z tyłu głowy decyzja była, żeby TCS31 kupić, a teraz jak już mi potwierdzacie, że warto, to nie ma odwrotu. Tylko jeszcze muszę o wtykach pomyśleć...i dozbierać grosza. Może po wakacjach. 😉

Jest teraz jedna używka dostępna z Wawy, ale cena jak za używkę kosmiczna. W dodatku na złoconych 28/38.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/furutech-fptcs31-pc-triple-conductor-high-end-schuko-fize38-g-fi28-g

Dobry moment żeby kupować z drugiej ręki bo rynek stoi i można mocno negocjować cenę.

22 minuty temu, Ministerolnictwa napisał:

Jest teraz jedna używka dostępna z Wawy, ale cena jak za używkę kosmiczna. W dodatku na złoconych 28/38.

Uważam, że TCS31 powinien być na wtykach rodowanych, ale oczywiście to moje zdanie🙂

Odsłuchiwałem kiedyś u2t i zostawił po sobie najlepsze wrażenie. Wtedy w tamtym systemie dociazyl mi dźwięk ale jednocześnie grał delikatna góra ale bez szkody dla detalu i powietrza. To był dobry dźwięk

Czasem poguglam za tymi kablami. Żałuję że nie kupiłem jak była okazja z wyprzedaży w UK złapać 5m po 80zl/m.

I to guglanie zaprowadziło mnie na eBay gdzie bezpośrednio w Japonii Evolution II 2x2m w konfekcji kosztuje 370usd więc około 1500pln. Połowę ceny w Polsce.

Ktoś sprowadzał? Jakieś opinie o samym kablu?

13 godzin temu, adamek_68 napisał:

Uważam, że TCS31 powinien być na wtykach rodowanych, ale oczywiście to moje zdanie🙂

Też tak sądzę. Mam w takiej konfiguracji w listwie 60ER. Złote 28/38 sprawdzają się moim zdaniem lepiej np. z alfa 3 wpiętym do daca. 

Godzinę temu, fkzetor napisał:

Można czasem tanio coś trafić, ja na przykład kupiłem S-25 2x2m na rodowanych bananach Furu za 1700zl , ale tutaj ta cena... Sprzedający Święty Mikołaj? 🎅 😉

Edytowane przez staropolanka2000

Zastanawia mnie, czy jesteście wierni marce do tego stopnia, że system macie okablowany Furutechem od gniazdka w ścianie po same kolumny?

🤔

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

6 godzin temu, sir.jax napisał:

Zastanawia mnie, czy jesteście wierni marce do tego stopnia, że system macie okablowany Furutechem od gniazdka w ścianie po same kolumny?

🤔

Nie. Ja w tej chwili mam tylko głośnikowe  S-25 i interkonekty analogowe S-22. Zasilającego nie mam ani jednego, USB miałem GT2, ale wyleciał na rzecz Mps HD 920 ,o czym już wspominałem wyżej.

Marka sama w sobie nie ma dla mnie większego znaczenia, gdyby tak było nie szukałbym wśród takich marek jak Monosaudio czy MPS.

Witam wszystkich.

Podlączylem wnętrze mojej końcowki mocy accuclone kablem sygnałowym furutech sa-22. Jednak zwykle te kable są bardzo cienkie. Ten wygląda wręcz jak głośnikowy. Gra wszystko ok, ale mam do Was pytanie, czy takie grube interconekty sorawdzają się jako sygnałowe, i czy nie dzialają jak antena ? 

Może wymienić ten kabel  na coś innego - o wiele mniejszej średnicy sygnału ?

Godzinę temu, maniekmankowski napisał:

Może wymienić ten kabel  na coś innego - o wiele mniejszej średnicy sygnału ?

Tylko co zagra tak jak on? Ponownie go zamówiłem, ponieważ gdzieś z tyłu głowy mam, żeby go skonfrontować z Oyaide AZ-910.

Dzięki za odpowiedź.

Na tym kablu furutecha gra bardzo dobrze, ale czasem się zastanawiam.....może coś innego zagrało by lepiej. 🤔. Niektórzy uzywają kabli sygnałowych cienkich jak włosy. Mowią, że taki kabel nie może być gruby, bo działa jak antena. Nie wiem, co miałbym tam wsadzić. 

W przedwzmacniaczu mam neotecha nei-3004. Jest duużo cieńszy. Wszystko gra fajnie. Może faktycznie nie będę grzebał już we wzmaku

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.