Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  246 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zaaplikowałem do Cayina A70 Telefunkeny ECC83 z żebrowaną anodą, opad szczeny totalny nie spodziewałem się takich zmian, poprawa w każdym aspekcie.Polecam, te lampy to faktycznie Św Grall ( tylko ta kasa , a ponoć smoth plates grają jeszcze lepiej :-( $$$$$ )

Ecc82 Raytheon, zastąpiły ECC82 HE ale takich zmian nie było. Już zbieram na zapasowe TELEFUNKENY. Na końcówce grają 6550 Sovteka, dla mnie lepsze niż KT88 HE,

6550 Tung Sola do testów ale grają podobnie do EH ( subiektywnie)

Edytowane przez Maniol

Witam Panowie

interesuje mnie wasza opinia o preampie Cayin sc-10 czy będzie dobrym partnerem z xindakiem 600p

z góry dzięki za pomoc

Szukam wzmacniacza to Tannoy Precision 6.2 bo z marantzem część płytoteki mnie drażni, chodzi o muzykę elektroniczną. Czy bawić się w odsłuchy tego wzmacniacza, czy na starcie odpuścić?

Wczoraj zaaplikowałem do Cayina A70 Telefunkeny ECC83 z żebrowaną anodą

A gdzie kupiłeś? Też się przymierzam do wymiany ECC83, tyle że CS-50A.

• 2 tygodnie później...

Witamy zatem w klubie Hrehor ;)

Dziękuję. Na razie poziom zadowolenia rośnie. Ale jak napisałeś w zaprzyjaźniony klubie swoje apogeum poziom zadowolenia osiąga przy A70. Ale to tego długa droga.

Jak na razie mam takie czysto teoretyczne pytanie. Co móża zyskać wymieniając lampy i o jakich pieniądzach tutaj mówimy ?

Proszę wybaczyć to prozaiczne pytanie ale to moje pierwsze urządzenie lampowe.

Edytowane przez Hrehor

Dziękuję. Na razie poziom zadowolenia rośnie. Ale jak napisałeś w zaprzyjaźniony klubie swoje apogeum poziom zadowolenia osiąga przy A70. Ale to tego długa droga.

Jak na razie mam takie czysto teoretyczne pytanie. Co móża zyskać wymieniając lampy i o jakich pieniądzach tutaj mówimy ?

Proszę wybaczyć to prozaiczne pytanie ale to moje pierwsze urządzenie lampowe.

Z tego co pamiętam to tam sama chińszczyzna siedzi, u mnie takie lampy mają godne miejsce w ciemnym pudełku na dnie szafy. Co daje wymiana, hmm daje wiele, nawet bardzo wiele. Daje skraje pasma, daje otwartość dźwięku, daje wybrzmienia i plankton muzyczny, daje radość słuchania, daje lepsze plany i powietrze wokół instrumentów, daje kontur dźwięku, daje wszystko lepiej. To samemu musisz posłuchać. Ile hmm, zależy co chcesz i ile masz ;P ale za małe lampki, ecc82 i 83 dobre i pomierzone od 600 do hmm nie ma limitu ;) lampy mocy kolejne od 700 do hmm ile masz ;)

Edytowane przez Elmero

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Końcówkę mam dopiero parę dni ale jak na tak nie długi czas grania jest dobrze żeby nie powiedzieć bardzo dobrze bo końcówka się dopiero wygrzewa.Napiszę więcej jak trochę dłużej pogra ten duet razem

Może i bym się kiedyś skusił na te 6ca7-z lampy, ale one są podobno awaryjne, Ale jak by były z gwarancją to ok.

Odpiszę tutaj lub w zakładce lampa skoro o lampach piszemy. Ja osobiście lampy nowe kupuje w Kielcach w sklepie lampyelektronowe.pl. Choć osobiście nigdy tam nie byłem to mam zamiar wybrać się i poznać sprzedawców ,właścicieli (przesympatyczne małżenstwo) ,myslę że wielu z Was tam nowe lampy kupowało. Jest Gwarancja to ważne bo dziś łatwo lampy kupić a jak siz zepsuje co dalej? nie pamiętam czy 3 lub 6 miesięcy, rzetelni ludzie ,sam nie zajmuje się sprzedażą nowych lamp ,chyba że na życzenie ze wzmacniaczem , jak ktos chce to tu jest profesjonalnie ,choc kazdy kupi sobie gdzie taniej.Wiem że psvane są tam drożej niz w innych miejscach.

Nie znam lamp Psvane 6CA7 T ,znam natomiast 6CA7 -Z Shuguang ,wiem że usterkowośc istnieje, zapytajcie sami w sklepie w Kielcach jaka jest gwarancja na nie kiedy się zepsuje 1 sztuka czy dobiorą kolejną i czy operacja jest bezplatna. Co do dźwięku znakomita ,to na razie najlepsza lampa z cyklu EL34 ,ma w sobie gęstość i ładny wokal,dobry bas ,ogólną kulturę . Ale w ciemno nic nie kupujcie,każdy wybiera po swojemu dla siebie i dla swoich kolumn głosnikowych .

Edytowane przez Studio16Hertz
  • 2 tygodnie później...

Ja osobiście nie miałem tych dwóch wzmaków obok siebie, słuchałem tylko A-55 TP ale w porównaniu bezpośrednio do A-70, pytaj Grześka

I jakie wnioski wysnułeś z tych odsłuchów.

3 trony wcześniej są opisy i porównania, szukaj ;)

Witam wszystkich sympatyków Cayina i proszę o przyjęcie do tak zacnego Klubu, oto mój skromny system po wielu latach poszukiwania:

wzmacniacz :CAYIN A 70 T mkII (wcześniej Music Angel XD 800 MK III modyfikiowany przez McGyver-a), dzielnie grał ale przepadł brzmieniowo, CD :Cambridge Azur 640 cv2 lampizowany przez McGyver-a, Kolumny Minas Anor Studio 16Hertz, kable: Interkonekt RCA Sonus Oliva + gł.: Straight Wire CHORUS II.

Po ok. 8 latach użytkowania Music Angela zdecydowałem, że czas na zmiany. Jakiś czas temu przy okazji modyfikacji kolumn u p. Grzegorza miałem okazje posłuchać Cayina A70 T mk II i wtedy zapadła decyzja to jest to!!!!!, mimo że nie byłem finansowo przygotowany nawet na zakup nawet najniższego modelu Cayina to co usłyszałem podczas sprawdzenia zmodyfikowanych kolumn pomogło mi błyskawicznie podjąć ostateczną decyzję.Dla mnie wzmacniacz jest genialny, mimo "golizny" na ścianach jest niesamowicie, tj. po wymianie wzmacniacza źle zrealizowane płyty brzmią super, a te dobrze wiadomo one dobrze brzmią na wszystkim :).

I jeszcze to o czym mogłem się niejednokrotnie przekonać, czyli: kontakt, fachowość i podejście do klienta tutaj p. Grzegorz jest nie do pobicia.

post-20339-0-89085800-1450631928_thumb.jpg

post-20339-0-93013100-1450631936_thumb.jpg

post-20339-0-77079400-1450631946_thumb.jpg

post-20339-0-66035900-1450631955_thumb.jpg

post-20339-0-94362300-1450631964_thumb.jpg

post-20339-0-32942000-1450631976_thumb.jpg

post-20339-0-13715500-1450631984_thumb.jpg

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Witam wszystkich sympatyków Cayina i proszę o przyjęcie do tak zacnego Klubu, oto mój skromny system po wielu latach poszukiwania:

wzmacniacz :CAYIN A 70 T mkII (wcześniej Music Angel XD 800 MK III modyfikiowany przez McGyver-a), dzielnie grał ale przepadł brzmieniowo, CD :Cambridge Azur 640 cv2 lampizowany przez McGyver-a, Kolumny Minas Anor Studio 16Hertz, kable: Interkonekt RCA Sonus Oliva + gł.: Straight Wire CHORUS II.

Po ok. 8 latach użytkowania Music Angela zdecydowałem, że czas na zmiany. Jakiś czas temu przy okazji modyfikacji kolumn u p. Grzegorza miałem okazje posłuchać Cayina A70 T mk II i wtedy zapadła decyzja to jest to!!!!!, mimo że nie byłem finansowo przygotowany nawet na zakup nawet najniższego modelu Cayina to co usłyszałem podczas sprawdzenia zmodyfikowanych kolumn pomogło mi błyskawicznie podjąć ostateczną decyzję.Dla mnie wzmacniacz jest genialny, mimo "golizny" na ścianach jest niesamowicie, tj. po wymianie wzmacniacza źle zrealizowane płyty brzmią super, a te dobrze wiadomo one dobrze brzmią na wszystkim :).

I jeszcze to o czym mogłem się niejednokrotnie przekonać, czyli: kontakt, fachowość i podejście do klienta tutaj p. Grzegorz jest nie do pobicia .

Mam do ciebie takie pytanie, czy próbowałeś ustawić kolumny aby stały przy jednym skosie? Czy jest ich dwa, czy tylko jeden?

Mi też to jest już wysoka półka, a i kosztuje, jak narazie nie dla mnie

Edytowane przez zbyniu 360

Witam również nowego użytkownika Cayin. Ja z początkiem grudnia wymieniłem wszystkie lampki.

Lampy mocy na 6550 i prostownicza 5AR4 firmy TungSole a sterujące Psvane.

Pierwsze wrażenie: to takie jak by ktoś podłączył inny wzmacniacz, w każdym aspekcie jest dużo lepiej niż na EH.

Maniol myślę, że satysfakcję ;) tam pod spodem są diody więc to nie jest pełen solid na zasilaniu, zresztą powinny być dwie lampy 5AR4 bo jedna to za mało.

Tak po za tym Ernestyna witaj w klubie, fajny zestaw masz ;) Niech cieszy uszy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.