Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

- Będziesz montował, czy jak zwykle tak sobie piszesz by zabłysnąć jakimś niusem w necie wyszperanym?

Oczywiście że tak, muszę ściągnąć specjalistę - sam tego nie zrobię. Lukni na wątek kantatowy i zerknij jakie perełki

wynalazłem, koledzy prawdopodobnie zaniemówią.

Lukni na wątek kantatowy i zerknij jakie perełki

wynalazłem, koledzy prawdopodobnie zaniemówią.

Widziałem.To zabawne i zarazem pouczające, jaki wciąż mają spokojny stosunek do takiego "Dzieciaka z ADHD" jak Ty. :D

serdecznie pozdrawiam

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Różnice u mnie były zarówno subiektywne, jak i subtelne.

---> Magnepan czy różnice między tymi modułami są ponoć duże, czy faktycznie sam sprawdzałeś?

Klangmodulu AHP nie miałem w swojej skrzynce ale kolega testował ( chyba mogę mu wierzyć ) AHP której wyroby naprawdę sobie cenię i stwierdził ze Gigawattowski produkt a właściwie Carling Technology jest lepszy z uwagi

na lepsze przewodzenie prądu ( jest załączony wykres działania ). Nie jestem specjalistą ale z tego zo pamiętam

kiedy rozmawialiśmy o detalach to w klangmodule włożony jest większy bezpiecznik a Carling jest kompletnym

urządzeniem bez samego bezpiecznika ale działającego jak bezpiecznik w razie przepięcia. Sam przepływ prądu

jest kilkakrotnie większy , lepszy - sam nie wiem jak to fachowo nazwać. Trzeba wejść na str.Gigawatta.

Widziałem.To zabawne i zarazem pouczające, jaki wciąż mają spokojny stosunek do takiego "Dzieciaka z ADHD" jak Ty. :D

serdecznie pozdrawiam

Cytrus, to nie tak , jesteście po prostu muzycznie niedouczeni i tempo zadufani w sobie. Ale Donga polubiłem.

Reszta razem z Tobą do oślej ławki - wybacz za słowa p r a w d y.

Drogi Magnepanie,

w szkole zazwyczaj siedziałem w ostatniej ławce. Na wywiadówkach córki też tak czynię.

A czemu?

- Bo stamtąd dokładniej widać; m.in. wszelkie "dewiacje" zachowań innych na sali.

I znów serdecznie Cię pozdrawiam :)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Klangmodulu AHP nie miałem w swojej skrzynce ale kolega testował ( chyba mogę mu wierzyć ) AHP której wyroby naprawdę sobie cenię i stwierdził ze Gigawattowski produkt a właściwie Carling Technology jest lepszy z uwagi

na lepsze przewodzenie prądu ( jest załączony wykres działania ). Nie jestem specjalistą ale z tego zo pamiętam

kiedy rozmawialiśmy o detalach to w klangmodule włożony jest większy bezpiecznik a Carling jest kompletnym

urządzeniem bez samego bezpiecznika ale działającego jak bezpiecznik w razie przepięcia. Sam przepływ prądu

jest kilkakrotnie większy , lepszy - sam nie wiem jak to fachowo nazwać. Trzeba wejść na str.Gigawatta.

No tak to ma prawo działać! ale warto poczytać u źródeł i sobie tam zamówić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem strzał w 10 i koniec pieprzenia z bezpiecznikami.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Drogi Magnepanie,

w szkole zazwyczaj siedziałem w ostatniej ławce. Na wywiadówkach córki też tak czynię.

A czemu?

- Bo stamtąd dokładniej widać; m.in. wszelkie "dewiacje" zachowań.

I znów serdecznie Cię pozdrawiam :)

He,he, aż chciałoby się powiedzieć - na kolana , jednak nie będę już Was więcej chłostał, wystarczy mi sama świadomość że łodzkie jest bardziej muzycznie douczone od krakowskiego :-)

No tak to ma prawo działać! ale warto poczytać u źródeł i sobie tam zamówić

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem strzał w 10 i koniec pieprzenia z bezpiecznikami.

Kurcze , powiedz coś więcej Rafaelu, szukałem na str.Gigawatta ale nie ma na stronie tego produktu ....

Ten gadget nie jest taki tani, nie znam dokładnie ceny bo to był gift.

Ukryta Zawartość

Kurcze , powiedz coś więcej Rafaelu, szukałem na str.Gigawatta ale nie ma na stronie tego produktu ....

Ten gadget nie jest taki tani, nie znam dokładnie ceny bo to był gift.

Tutaj sobie wybierasz z katalogu co ci pasuje:

Ukryta Zawartość

Nie muszą być oczojebne High Endowe hebelki ale coś sobie można dobrać :)

Ukryta Zawartość

Tutaj sobie wybierasz z katalogu co ci pasuje:

Ukryta Zawartość

Bardziej mi chodziło abyś wyjaśnił zasadę działania - lepszego działania jako bezpiecznik główny do skrzynki

dla dedykowanej sieci audio.

Ukryta Zawartość

To wyżej było do mieszkania a to teraz na klatkę schodową lub do zabezpieczenia instalacji całego budynku o dłuższym czasie zadziałania.

Ukryta Zawartość

A z tej serii bierze Gigawat :)

Ukryta Zawartość

To dla leniwych ;)

Przykładowo dla bezpiecznika 15A impedancja wyniesie 0.0061 Ohms teraz pomierccie sobie te pozostałe bezpieczniki omomierzem i wyjdzie Wam co lepsze :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

He,he, aż chciałoby się powiedzieć - na kolana , jednak nie będę już Was więcej chłostał, (..)

- Bo stamtąd dokładniej widać; m.in. wszelkie "dewiacje" zachowań innych na sali.

- No właśnie.

Cytrus, to nie tak , jesteście po prostu muzycznie niedouczeni i tempo zadufani w sobie. Ale Donga polubiłem.

Mogę w tej ławce z tym kolegą zasiąść i pewnie wyłoby wesoło pokontestować działania tych bardziejszych;-)

chciałoby się powiedzieć - na kolana , jednak nie będę już Was więcej chłostał,

widoki zapowiadają się ciekawe;-)

Czy komuś potrzebny bezpiecznik??

A z tej serii bierze Gigawat :)

Ukryta Zawartość

Jest podobny ale ma hebelkowy włącznik

Czy komuś potrzebny bezpiecznik??

Czyżbyś szedł na skróty i skrętki używał ? Nie warto.

Ukryta Zawartość

Tak, ja mam inne obserwacje. Na wydzielonej lini zasilania założyłem AHP Klangmodul III. Słychać zmianę bezpiecznika z takiego ze złoconymi kapslami na taki z miedzianymi. Zmiany są subtelne, ale słyszalne.

Mam dwie osobne linie z bezpiecznikami ze srebra i złota AHP Klangmodul. Potwierdzam, że zmiany w stosunku do zwykłych są dość wyraźne ale między srebrnym a złotym tylko subtelne, a powinny być wyraźne. A co wstawić zamiast tradycyjnego bezpiecznika na korytarzu klatki schodowej, czy ktoś coś próbował?

Mam dwie osobne linie z bezpiecznikami ze srebra i złota AHP Klangmodul. Potwierdzam, że zmiany w stosunku do zwykłych są dość wyraźne ale między srebrnym a złotym tylko subtelne, a powinny być wyraźne. A co wstawić zamiast tradycyjnego bezpiecznika na korytarzu klatki schodowej, czy ktoś coś próbował?

Dokładnie ten bezpiecznik miałem zainstalowany w poprzednim mieszkaniu i u mnie nie było absolutnie żadnej różnicy w dźwięku ( przynajmniej nie na tyle aby dała się jednoznacznie zdefiniować ).

W obecnym mieszkaniu mam już od nowości osobne linie i zabezpieczenia firmy Carling więc trudno stwierdzić ,co było gdyby przełączyć sprzęt na zwykłą linię zasilającą.

Generalnie ważne dla mnie jest ,że sprzęt audio nie jest włączony w ten sam obwód gdzie pracuje np. lodówka i inne urządzenia AGD generujące zakłócenia w sieci.

Jarek napisz jak możesz jaki dokładnie typ bezpiecznika zastosowałeś i ile on kosztował.

Co do rozdzielenia fazy, to czy masz płytę ceramiczną w kuchni, która pracuje na zasilaniu 3-fazowym, albo inne urządzenie 3-fazowe?

Jeśli tak, czy linia do audio jest też wyseparowana na osobnej fazie, nieużytkowanej przez urządzenia 3-fazowe?

Jarek napisz jak możesz jaki dokładnie typ bezpiecznika zastosowałeś i ile on kosztował.

Co do rozdzielenia fazy, to czy masz płytę ceramiczną w kuchni, która pracuje na zasilaniu 3-fazowym, albo inne urządzenie 3-fazowe?

Jeśli tak, czy linia do audio jest też wyseparowana na osobnej fazie, nieużytkowanej przez urządzenia 3-fazowe?

Przemek ja mam obydwie linie audio położone z tej samej fazy ale oddzielnej dla wszystkich pozostałych obwodów elektrycznych w tym 3 fazowych.

Moja płyta indukcyjna jest 3 fazowa.

Bezpieczniki zabezpieczające każdy obwód to Carling G-C20A-D1.

Pozdr.

Przemek ja mam obydwie linie audio położone z tej samej fazy ale oddzielnej dla wszystkich pozostałych obwodów elektrycznych w tym 3 fazowych.

Że co?

:))

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

...tej samej fazy, ale oddzielnej dla wszystkich pozostałych obwodów.

Ta sama faza, ale oddzielna???

Nie jestem elektrykiem z wykształcenia wiec może coś nieprecyzyjne napisałem.

Chodziło mi o to , że oba obwody audio sa podlaczone do tej samej fazy.

Reszta obwodów jest położona osobno.

Ja mam rozdzielnice w domu wielkości Twojej lodówki ;)

Jak masz jakieś dodatkowe pytania i dalej coś jest niejasne to napisz konkretnie o co pytasz a ja dopytam u moich elektryków.

Pozdr.

Nie jestem elektrykiem z wykształcenia wiec może coś nieprecyzyjne napisałem.

Chodziło mi o to , że oba obwody audio sa podlaczone do tej samej fazy.

Reszta obwodów jest położona osobno.

Ja mam rozdzielnice w domu wielkości Twojej lodówki ;)

Jak masz jakieś dodatkowe pytania i dalej coś jest niejasne to napisz konkretnie o co pytasz a ja dopytam u moich elektryków.

Pozdr.

i niestety elektronikiem też nie jesteś?

Tak nie jestem.

Nie jestem również ginekologiem, kominiarzem i motorniczym.

I co z tego ?

nie gniewaj się ale niepotrzebnie kolekcjonujesz w domu jakieś rozdzielnice do sprzętu audio, no chyba że mieszkasz w pałacu i masz sporo wolnego miejsca, że nie wspomnę o złotych bezpiecznikach, które w obliczu komercji nagrań studyjnych są lekką przesadą a nawet hipokryzją
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.