Skocz do zawartości
IGNORED

Akcesoria Bazodruta

Slawomir2007

Rekomendowane odpowiedzi

Wynika z tego ,że albo za mało słuchałeś albo słuchałeś nie tych systemów co trzeba ;)

Dokładnie do takiego wniosku dojdziesz, gdy znajdziesz się we wspomnianej "piwnicy".

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dokładnie do takiego wniosku dojdziesz, gdy znajdziesz się we wspomnianej "piwnicy".

Ja do piwnicy to chodziłem kiedyś po kompot i generalnie boje się ciemności więc z raczej nie skorzystam z nadarzającej okazji.

Ale skoro twierdzisz , że ta tajemnicza "piwnica" ma bezpośredni wpływ na produkty w niej powstające i są one tak wybitne to chętnie zapoznam się z konkretnymi międzynarodowymi osiągnięciami jej właściciela.

P.S.

W "piwnicy" pana o swojsko brzmiącym nazwisku Muhammad ibn Raszid Al Maktum stoją takie fury ,których na oczy nie widziałeś ale automatycznie kierowcą rajdowym facet nie jest.

Chyba się Panowie nie zrozumieliście.....

Chodzi o to że Bazodrut, czyli p. Wiesław od wielu lat (ponad 20 jak ja pamiętam) handluje sprzętem głównie wysokiej klasy. Miał u siebie wiele bardzo dobrych rzeczy, potrafi je zestawić i uzyskać wysokiej klasy dźwięk!

Nie ma to nic do produkowanych przez niego akcesoriów (u mnie działają) czy kabli (nie sprawdziły się).

To dwie sfery działalności jednego człowieka;-)

przyganial kociol garnkowi...

Znam Baze od kilku lat i jest to moj barzdo dobry kumpel, w skrocie, czasami potrafi sie zachowac jak arogancki du....

Co nie zmienia faktu ze jego systemy naleza do najlepszych jakie sluchalem w zyciu. Niedowiarkom polecam wizyte w jego piwnicy, coponiektorych pewnie wpedzila by w kompleksy...

Z tym kotłem i garnkiem to przestarzałe jest

Gdybym ja miał takiego funfla.......to wszyscy naokoło by sie ze mnie naśmiewali.

Mało jeszcze w zyciu widać słyszałeś!!

A w tej piwnicy gęś na złotym łańcuchu ma??.............nie ma!!!..........więc radzę Ci sie tak nie podniecać,bo szrot zawsze będzie szrot.

ps.

A chodzicie razem na jakieś lachony??...............bo jak nie-to nie uwierzę,ze z niego jest Twój kumpel

Ale skoro : "przez wiele lat dobierany , autorski stop metali zapewnia maksymalne tłumienie drgań" to jestem skłonny uwierzyć w to ,że potrafi samo zagrać.

W sumie najlepsze rezultaty powinni mieć zbieracze złomu, oni takie metale zbierali ze się ludziom w ogóle nawet nie przyśniły.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Z tym kotłem i garnkiem to przestarzałe jest

Gdybym ja miał takiego funfla.......to wszyscy naokoło by sie ze mnie naśmiewali.

Mało jeszcze w zyciu widać słyszałeś!!

A w tej piwnicy gęś na złotym łańcuchu ma??.............nie ma!!!..........więc radzę Ci sie tak nie podniecać,bo szrot zawsze będzie szrot.

ps.

A chodzicie razem na jakieś lachony??...............bo jak nie-to nie uwierzę,ze z niego jest Twój kumpel

Aha.....A skad wiesz ze sie z ciebie nie smieja??? A to czy mi wierzysz czy nie...no coz, kolo dupy mi to lata..

moze wystarczy ze nie będzie w hi-end :)

K..wa m.ć cir najlepiej przenieś wszystko do lasu!

Człowieku czytać w kółko wpisów paru osób w High End staje się bardzo nudne.

Weź odejdź od klawiatury, pogłaszcz kobietę lub co tam lubisz i nie psuj już tego forum przez chwilę!

Pomyśl Panie Kolego; chwile posypie się pierze (SA-Nokie) ale za chwilę znów będzie normalnie i trochę świeżej krwi do forum napłynie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Widzę Jarek, że lubisz Dubaj.... :-)

Piękne i nowoczesne miasto. Mieszanka orientu i najnowocześniejszych technologii.

Osobiście za Arabami nie przepadam ale muszę przyznać ,że to miasto robi na mnie wrażenie.

W sumie najlepsze rezultaty powinni mieć zbieracze złomu, oni takie metale zbierali ze się ludziom w ogóle nawet nie przyśniły.

Rafaell mi chodzi tylko o to ,że jak czytam różne opowieści o kosmicznych technologiach , za którymi stoi potem "firma one man show" bez absolutnie żadnej międzynorodowej (sprawdzonej) renomy to po prostu traktuję ją z pewną dozą nieufności.

Są oczywiście osoby , które są w stanie uwierzyć nawet w Jezusa ale są też takie , które wierzą w naukę a nie w religię "hajend".

I nie mam tu na myśli konkretnego produktu.

Bazodrut czy jak mu tam może i robi rewelacyjne produkty ale jak już ktoś kiedyś powiedział "dobry produkt sam się obroni".

Nie potrzeba od razu przypisywać mu jakichś nadprzyrodzonych i wyjątkowych umiejętności.

Przez takie dopiski uważam , że można nawet takiemu produktowi zaszkodzić.

Rafaell mi chodzi tylko o to ,że jak czytam różne opowieści o kosmicznych technologiach , za którymi stoi potem "firma one man show" bez absolutnie żadnej międzynorodowej (sprawdzonej) renomy to po prostu traktuję ją z pewną dozą nieufności.

Są oczywiście osoby , które są w stanie uwierzyć nawet w Jezusa ale są też takie , które wierzą w naukę a nie w religię "hajend".

I nie mam tu na myśli konkretnego produktu.

Bazodrut czy jak mu tam może i robi rewelacyjne produkty ale jak już ktoś kiedyś powiedział "dobry produkt sam się obroni".

Nie potrzeba od razu przypisywać mu jakichś nadprzyrodzonych i wyjątkowych umiejętności.

Przez takie dopiski uważam , że można nawet takiemu produktowi zaszkodzić.

To nie tak :) Wiele osób potyka się o ten sam za wysoki próg i nic z tym nie robi a tu przychodzi jakiś Kowalski i go usuwa.

Często problem polega na tym ze rutyna pozbywa nas świeżego spojrzenia na sprawy niby znane od dawna.

Oczywiście te sprawy metalowe to bzdura no ale można sobie z gotowych półproduktów coś tam złożyć.

Takie podkładki na kulkach jak się wie kto najdokładniej robi kulki (jedna firma w EU a druga w USA) mają prawo dobrze działać. Ale opowiadanie że sobie w kuchni robimy laboratorium metalograficzne z mikroskopem za okrągły milion $ to totalna bzdura!

Pamiętam swego czasu jak Bazodrut wystawiał na allegro zajeżdżone SF Extrema za 16kzł

po czym się zreflektował i po tygodniu już stały za 24kzł. Gdzieś tu jest cały wątek na ten temat,

a raczej to co z niego zostało, bo jak ostatnio sprawdzałem, to brakowało w nim ośmiu stron wpisów

z których można było się dowiedzieć bardzo ciekawych rzeczy np. czyja rączka czyją tutaj myje

i dlaczego według niektórych zakup od Bazodruta sparciałych kolumn w cenie nowych ze sklepu,

to jest niebywała okazja... W życiu bym niczego od niego nie wziął, nawet jakby darmo dawał.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja wychodzę z założenia że należy używać to co się ma na karku i nie są to wyłącznie uszy.

Proszę nie wracajmy także tutaj do Twojego ulubionego tematu SF Extrema :)

Temat jak temat, zamiast "Extrema" można sobie wpisać obojętnie co, mechanizm jest dokładnie ten sam.

Paru naganiaczy pieje z zachwytu nad kulkami wydłubanymi z łożyska od ruskiej pralki, a pelikany to łykają.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A co to pelikany sa ubezwlasnowolnieni czy maja mozgownice tak sprane ze nie potrafia samodzielnie myslec??? Nikt im przeciez nie kaze na sile kupowac, a Baza daje zawsze mozliwosc zwrotu jak ci sie wydlubane lozyska od ruskiej pralki nie spodobaja.

Musze sie jednak zgodzic ze polityka cenowa Bazy w kwestii uzywanego sprzetu czasami jest, nazwijmy to dyplomatycznie, raczej kontrowersyjna. Zreszta nie tylko jego, satki handlarzy na allegro oferuje sprzet w cenach ktore wskazuja na ciezsze spozycie lub nieodpowienie leki...

Temat jak temat, zamiast "Extrema" można sobie wpisać obojętnie co, mechanizm jest dokładnie ten sam.

Paru naganiaczy pieje z zachwytu nad kulkami wydłubanymi z łożyska od ruskiej pralki, a pelikany to łykają.

do naganiaczy dołaczaja sie również fachowcy od nastepnych hiendów w garażu składanych i tak sie tu kręci sieć zarzucona czekamy na połów

po latach myśle że jednak entuzjam zakupowy na forum osłabł :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Pojawił się Lampizator 7 na lampach 300B lub 2A3. Ktoś miał okazję słyszeć? Koncept ciekawy.

To już była wersja 6? Ja kiedyś próbowałem słuchać ale niestety defekty techniczne uniemożliwiły jakiekolwiek porównania. Przycisk reset na tylnej obudowie musiałby być na kablu lub cały czas wciśnięty.

Jak ten czas szybko leci :)

W ogłoszeniach pojawiły się Extremy za 27kzł a Wy płaczecie, że Wiesław chciał 24. Przecież te kolumny są jak wino im starsze tym lepsze.

Oby nie jak staruszka. Ponoć jest jak rodzynka tym słodsza im bardziej pomarszczona :)

Na szczęście nie dane mi było tego sprawdzić...

W ogłoszeniach pojawiły się Extremy za 27kzł a Wy płaczecie, że Wiesław chciał 24. Przecież te kolumny są jak wino im starsze tym lepsze.

Proponuję brać póki jeszcze stoją.

Za dwa lata będą warte 30 czyli dokładnie tyle ile nowe kosztowały w sklepie.

20 lat temu.

A myślisz, że jak by sie takie kolumny pojawiły w tym roku to by kosztowały 30 czy wiecej ? Zwróć uwagę jak w ostatnich czasach poszedł sprzęt do góry i traktuje się go bardziej jako dobro luksusowe nie tak jak kiedyś. Szkoda, że teraz cena rośnie dużoooo bardziej niż jakość.

Historii jego kolumn nie znam ale kupowałem od niego nap200 bo potrzebowałem na szybko coś wynegocjowałem a i tak chciał mnie naciąć na wysyłkę za 60zł jak sendit ma po 20. Cwaniak i tyle.

Proponuję brać póki jeszcze stoją.

Za dwa lata będą warte 30 czyli dokładnie tyle ile nowe kosztowały w sklepie.

20 lat temu.

Trzymam w piwnicy już jedną nową/starą parę i jak osiągną 60kzł to sprzedam :)

Proszę nie wracajmy także tutaj do Twojego ulubionego tematu SF Extrema :)

Ja nie znam tego wątku dokładnie, proszę o streszczenie dramatu. Kto występuje w rolach głównych?

Ja nie znam tego wątku dokładnie, proszę o streszczenie dramatu. Kto występuje w rolach głównych?

Jelonki idące bezwiednie do rzeźni złych spekulantos

Jelonki idące bezwiednie do rzeźni złych spekulantos

Coś słyszałem ale o owieczkach :)

Rozumiem, że wspólnym mianownikiem pozostaje rzeźnia?

Idąc tym tropem przetwórstwa mięsnego to zaraz będzie kaszanka, pasztet lub klops.

Coś słyszałem ale o owieczkach :)

Rozumiem, że wspólnym mianownikiem pozostaje rzeźnia?

Idąc tym tropem przetwórstwa mięsnego to zaraz będzie kaszanka, pasztet lub klops.

Pójdę nawet dalej, pewnie w zaciętej dyskusji będą użyte słowa "zabija na śmierć"

Może Level 7 nie ma już wad poprzedników? Producent powinien uczyć się na błędach i udoskonalać kolejne modele.

Kiedyś baza proponował level 3 jako super DAC, wspomniał o level 4, który był najlepszy z najlepszych, tylko dla najbardziej wymagających. Byli podobno tacy co wymieniali AudioNota DAC5 na ten level 4.

A potem level 5, level 6 a teraz level 7, już chyba jest lepiej niż na żywo. :)

Słuchałem kompletu Lampizatora (z transportem plikowym - może to jego zasługa), przywiezionego przez Bazę i nie napiszę nic, w myśl zasady - jak nie masz nic dobrego do powiedzenia, lepiej nie mów nic;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.