Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to w środku sm6 siedzi dacmagic plus więc dźwięk wydobywajacy się z tego urządzenia jest taki sam

Inny jest zasilacz i obudowa a to wystarczy żeby całkowicie inaczej brzmiały. Czy tak akurat jest - nie wiem.

2. Jaki kabel kupić do podłączenia tv (filmy z pendarjwa) z CA? wystarczy za 50zł, 100zł?

O jaki kabel Ci chodzi ?

mi ktoś pomoże na jedno z pytań, najlepiej 3:-)

Jesli pojawia sie napis empty tzn, ze masz w tym folderze pliki, ktorych nie czyta sm6. Tez tak mialem, pomaga konwersja w foobarze na flac.

Tylko że mi nawet katalobów nie pokazuje niestety, jest tylko nazwa komputera i "empty". Czy jakoś trzeba coś jeszcze ustawiać prócz udostepniania dysków na komputerze?

Z kablem w takim razie kupię coś za 50zł.

dzięki za poradę.

Poza tym co mi daje ten foobaar? Bo jest o tym w instrukcji ale za bardzo nie wiem o co kaman.

dzięki

Czy jakoś trzeba coś jeszcze ustawiać

Zwróć się z tym pytaniem do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Są tam specjaliści od PC audio a ten temat zostaw dla SM6.

Musisz "postawić serwer" na swoim komputerze, aby widział to SM6. Tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest sporo informacji, ale to nie są proste sprawy, przynajmniej dla mnie.

Polecam zainwestować w samodzielny (oddzielny) serwer plików, najtańszy około 200 zł + dysk. Z przypadku wątpliwości poproś kolegów z zakładki pc-audio :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tylko że mi nawet katalobów nie pokazuje niestety, jest tylko nazwa komputera i "empty". Czy jakoś trzeba coś jeszcze ustawiać prócz udostepniania dysków na komputerze?

Z kablem w takim razie kupię coś za 50zł.

dzięki za poradę.

Poza tym co mi daje ten foobaar? Bo jest o tym w instrukcji ale za bardzo nie wiem o co kaman.

dzięki

A komputer dziala jako UPnP? Ewentualnie mozesz kompa po USB Audio podlaczyc do SM6.

Z tego co mi wiadomo to w środku sm6 siedzi dacmagic plus więc dźwięk wydobywajacy się z tego urządzenia jest taki sam, pomijając funkcje sieciowe itp. To są tylko moje przypuszczenia.

Chyba to jest zbytnie uproszczenie - podobne do tego, że w Audiolabie 8200CD(Q) "siedzi" M-DAC...

Chyba to jest zbytnie uproszczenie - podobne do tego, że w Audiolabie 8200CD(Q) "siedzi" M-DAC...

Możesz mieć racje. Generalnie jestem zainteresowany mdac oraz dacmagic plus ,a ze wiecej jest o sm6 niz o dm+ to staram się wyciągać wnioski :) nie ma to jak odsluch u siebie lec tu w uk ciężej niż i nas z wypozyczeniem.

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Zwróć się z tym pytaniem do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Są tam specjaliści od PC audio a ten temat zostaw dla SM6.

Musisz "postawić serwer" na swoim komputerze, aby widział to SM6. Tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest sporo informacji, ale to nie są proste sprawy, przynajmniej dla mnie.

Polecam zainwestować w samodzielny (oddzielny) serwer plików, najtańszy około 200 zł + dysk. Z przypadku wątpliwości poproś kolegów z zakładki pc-audio :)

Ja tam specem nie jestem, ale zainstalowałem jakąs wtyczkę upnp w foobarze i SM6 widzi komputer i foobara po wi fi i wszystko śmiga, że hej. Zaznaczę, że sygnał idzie z po wi fi z parteru na piętro i nic nie tnie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już dałem radę:-)

tylko po sieci idą mi FLACI w transmisji 44.1kHz/16bit PCM - nie powinno być 24BIT?Jak to ustawić?

czy da się kontrolować foobarem, żeby włączać lapem to co gra w CA?

POZDRO

Muda dzięki - już znalazłem PRE :)

Kurcze ciągle brakuje czasu no dokładną zabawę. Jaki filtr polecacie w SM6?

Mi po XLR również gra lepiej. Ten SM6 jest w pełni zbalansowany?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nie.

Jaki by to nie był strumień, to i tak pozostanie skompresowany w mp3 a więc po kiego licha wydawać prawie 4 tys na SM6?

Faktycznie, bohater radzi sobie nadzwyczaj dobrze z tym formatem, ale jest to raczej rola drugoplanowa. Rodzaj uzupełnienia, który nie powinien decydować o zakupie. Głównym przeznaczeniem tego urządzenia jak mi sie wydaje, jest dekodowanie (DAC) i odtwarzanie z NAS. I to robi jak należy.

Edytowane przez colcolcol

Jesli plik jest nagrany 16/44 to nie powinno. Ale jesli masz geste 24/96-192 to po zainstalowaniu na kompie sterownika sciagnietego ze strony CA powinno chodzic. Jesli masz maca to nie musisz instalowac sterownika. Sterownik jest do plikow 24/192. Oczywiscie mowa o odtwarzaniu z kompa za pomoca kabla usb audio.

dzięki za opdowiedź...

fajny sprzęcik...

tylko u mnie,jakoś bas jest za mocny przy puszczaniu.

Ale to pewnie wina chinchy albo HK980, który pewnie jest chyvba najsłabszym ogniwem z pośród - RX6, CA SM6 ?

Miałem M-DACa przez ponad tydzien z tym najnowszym i ponoc najgorszym softem.

......

jeżeli uważasz/wiesz, że z najgorszym softem, to może nie trzeba było brać M-Daca pod uwagę w porównaniu... (tak tylko sobie rozmyślam)

O tym że na starszych softach gra lepiej dowiedziałem się na tym forum. Jednak nie ma możliwości żeby soft zmienił klasę brzmienia a jedynie brzmienie w ramach danej klasy i tu kto co woli. W tamtym systemie odpowiadał mi właśnie ten podbity wyższy bas i przełom średnicy z górą z nowego softu gdzie jest to ponoć bardziej wyrównane na starym. Jednak całość grała zbyt technicznie i gubiła detale.

SM6 gra bez porównania lepiej i to jest o dobrą klasę lepiej . A to że kosztuje tyle samo i niejako gratis dostajemy odtwarzacz strumieniowy i możliwość czytania plików z USB jest bardzo mocnym atutem.

Takie jest moje zdanie .

O tym że na starszych softach gra lepiej dowiedziałem się na tym forum. Jednak nie ma możliwości żeby soft zmienił klasę brzmienia a jedynie brzmienie w ramach danej klasy i tu kto co woli. W tamtym systemie odpowiadał mi właśnie ten podbity wyższy bas i przełom średnicy z górą z nowego softu gdzie jest to ponoć bardziej wyrównane na starym. Jednak całość grała zbyt technicznie i gubiła detale.

SM6 gra bez porównania lepiej i to jest o dobrą klasę lepiej . A to że kosztuje tyle samo i niejako gratis dostajemy odtwarzacz strumieniowy i możliwość czytania plików z USB jest bardzo mocnym atutem.

Takie jest moje zdanie .

No właśnie - swego czasu bardzo mnie namawiałeś na M-DACa, ale nie przypasował mi. Brakowało "mięcha". Nie kupiłem.

Po zmianie systemu ty też już go "nie lubisz", więc może tytułowe urządzenie jest dobrym pomysłem dla mnie :-)

No właśnie - swego czasu bardzo mnie namawiałeś na M-DACa

Nic nie stoi w miejscu i za jakiś czas taki los pewnie spotka SM6 :)

M-DAC ma swoje plusy użytkowe , jest mniejszy , zgrabniejszy z o niebo lepszym wyświetlaczem czy pilotem. Moze sie też sprawdzić z kolumnami o wątłym basie i wycofanym przełomie środka i góry z detaliczną całością .

Z SM6 trzeba uważać z jego podbitym niskim basem i górą pasma.

Na razie to jest dla mnie wybitne źródło poniżej dychy . Stronę wcześniej napisałem z czym go porównywałem i to już powinno wiele mówić .

Kupiłem dzisiaj AV i jest tam test Cambridge Audio Azur 851C a w nim wzmianka o Stream Magic 6 i porównanie do DAC Magic Plus.

Warto poczytać :)

Kupiłem dzisiaj AV i jest tam test Cambridge Audio Azur 851C a w nim wzmianka o Stream Magic 6 i porównanie do DAC Magic Plus.

Warto poczytać :)

streścisz w dwóch zdaniach?

Jest lepszy od DAC Magic Plus i tego CDka .

Została potwierdzona jego wysoka jakość tak jak i to że M2TECH Young można równać z CDkami za 20 000 i więcej

A ja twierdzę że SM6 jest jeszcze lepszy co tylko potwierdza słuszność wyboru tych co go kupili :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

M2TECH Young można równać z CDkami za 20 000 i więcej

A ja twierdzę że SM6 jest jeszcze lepszy co tylko potwierdza słuszność wyboru tych co go kupili :)

To się chyba po angielsku nazywa "wishful thinking" ;-) SM 6 wyrasta nam na nowego high-end killera;-) A mieliśmy ich już co najmniej kilka i też wszystko rozjeżdżały a teraz nic o nich nie słychać;-) Były dvd Manty i Szajsunga, był Maranciunio i słuchawki Creative Aurvana Live! które miały rozjechać Beyery i Sennheisery ;-)

SM 6 to przyzwoite urządzenie za swoje pieniądze w dodatku mające sporo opcji i tyle. Nic więcej. Nie pomogą ani Twoje peany ani złudzenia święcie wierzących w te bzdury. A prasa? Nigdy nie była wiarygodna więc testy zostawmy w spokoju.

To się chyba po angielsku nazywa "wishful thinking" ;-) SM 6 wyrasta nam na nowego high-end killera;-) A mieliśmy ich już co najmniej kilka i też wszystko rozjeżdżały a teraz nic o nich nie słychać;-) Były dvd Manty i Szajsunga, był Maranciunio i słuchawki Creative Aurvana Live! które miały rozjechać Beyery i Sennheisery ;-)

A gdzie przesławny Marantz PM-75 oraz Denon PMA-1560 - alternatywa dla wzmacniaczy w cenie do 10kzł?

Jak mogłeś zapomnieć o takich rodzynkach?

Wytykasz komuś grzechy, które sam popełniałeś. Nikt na forum nie ma takiej fantazji jak Ty. Pora pisać o faktach.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

• Pokaż nowe odpowiedzi