Skocz do zawartości
IGNORED

ranking HI ENDu-nasze wymarzone eleganckie instalacje stereo i kina do domu

beata1840

Rekomendowane odpowiedzi

Obserwując od pewnego czasu zmagania Panów na forum Audiostereo na przeróżne tematy często prowadzone z dużą dozą testosteronu (by tego nie nazwać kłótniami albo co gorsza mikro-wojenkami) i będąc natchnioną pewną instalacją za podobno aż 300k pokazaną tu na forum, wokół której od razu rozgorzały zażarte spory Panów obiecałam tam w ramach babskiego eksperymentu i grzesznej ciekawości otworzyć tu nowy temat i ogłosić malutki plebiscyt poświęcony temu co nie tylko dźwiękowo dobre ale i ładne za razem. Czyli pod hasłem : "piękno i jakość w jednym".

Pragnę zatem idąc tropem tego Pana, który się odważył pokazać swą instalację ze swego pokoju (jak rozumiem którą wycenia 300k(?) wow !@) poprosić także innych Panów o:

wizualne podzielenie się na forum swymi drogocennościami czyli ich przede wszystkim fotkami- o pokazanie publicznie Waszych wzorcowych instalacji audio albo takich jakie macie w domu albo takich jakie się wam marzą gdybyście wygrali milion w totka. Pokażcie nam babom co uważacie za najbardziej eleganckie i wymarzone lub co instalujecie w pocie czoła w swych domach swymi śrubokręcikami.

celowo nie chcę tu ograniczać waszych relacji tylko do np stereo albo tylko kina . I to i to mile widziane w relacjach.

Bo widzę w wielu dyskusjach że panowie się przepychają" głównie słowami i cenami kto ma coś lepszego a prawie nikt

...nie pokazuje co ma albo co mu się marzy wyrażając to za pomocą obrazu i koloru. A jak już pokaże to wszyscy się na niego rzucają (łącznie odrobinę ze mną-zołzą hihi-to apropos fotela dentystyczno ginekologicznego ). Czasem w takich zagorzałych sporach masę słów, symboli, a fotek nic a nic a nic. A my kobiety nie znamy się na symbolach, a lubimy kolory i kształty. Siedząc wczoraj w wieczorem z winkiem z koleżanką rozważałyśmy podobieństwo babskich wojen w temacie

fatałaszków z takimi wojenkami audiofilów i zapragnęłyśmy poznać gust mężczyzn w tym względzie na wskroś. Bo może będziemy zmuszone kiedyś coś naszym przyszłym wybrańcom kupić pod choinkę gdy same wygramy w totka i co wtedy?

Obserwując toczone na forum boje zauważyłyśmy jedno:

statystyczny facet to taki sam jak my osobnik- babki kłócące się o

sukienki- a faceci o........wzmacniacze. Tak że tu jesteśmy nie z Venus i nie Marsa a razem z...Ziemi!

Natomiast co nam się rzuca na razie w oczy to dosyć chyba specyficzna i nieco odmienna od naszej kobiecej estetyka Panów dotycząca wyglądu urządzeń i ich łączenia wizualnego (to też tak apropos tego fajnego fotela dentystycznego ukazanego na forum,

Dlatego ciekawi nas z moją przyjaciółą co uważacie za najlepsze, dlaczego i w jakiej estetyce zewnętrznej szaty i kolorystyki.

Sama będę szukała też czegoś co mi się by spodobało tak w 100% gdy........ wygram duuuuuużo w totka, a oczywiście zamierzam już jutro .

Zatem oficjalnie zapraszam na tym tu "moim" mini grajdołku forumowym do dzielenia się jak największą ilością informacji estetycznych i wzrokowych tj fotografii tego co wam się podoba (i oczywiście z opisami -dlaczego) i co macie już w posiadaniu pieczołowicie wychuchane w Waszym domu. Pochwalmy się "światu" swymi super instalacjami z Waszego polskiego pokoju melomana . Czekamy z ciekawościąi na pierwszych odważnych! mam nadzieję się że będzie dużo chętnych do pokazania swych wnętrz i że zaraz pójdą w ruch miotełki do odkurzania ,fartuszki zgrabnych gospoś, ściereczki i pasty do podług, okoliczne hipermarkety zarejestrują skok sprzedaży środków czyszczących, a żony będą zachwycone takimi porządkami jak przed jakimiś świętami hihi..

z góry mówię- suupcio! Zobaczmy polski "HAJENDSSZOŁ" naszych pokoi.

bea

haha nikt

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Beatko, spójrz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) t

To są klejnoty tego forum.

pozdr. Jacek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fora Ci sie kobito pomyliły to nie kozaczek ... hehehe

Szanowny Drogi i "miły" ...................... mar-Y-janie:

jak tu się odnieść do twego tak "miłej" i oryginalnej" porady? hmmm

Powiem tak: Po pierwsze -Serio nie lubisz gdy twa kobieta nosi kozaczki? A co wolisz u niej i siebie? rozmemłane stare łapcie?

U nas na wsi się mówi czasem o kimś z rozbrajającym dowcipem: " ależ z niego MAR-y-JAN ! "

No i to do ciebie chyba pasuje skoro sam sie nawet podpisujesz Mar-Y-jan. Więc o ile jesteś mar-Y-jan i nie ściemniasz z tym to się niczego więcej nie spodziewałbym z twej strony jak to od .......................................Mar-Y-jana.

I dlatego się ani nie gniewam ani nie obrażam wręcz Cie polubiłam (pobłażliwie i siostrzennie) . Nie mniej dziękuję i za tak bystrą poradę na poziomie porady od...................... Mar-Y-jana.

A może pokażesz nam SWÓJ sprzęt skoro taki bystrzak jesteś?

PS A teraz na serio: poczucia humoru trzeba się uczyć całe życie jak widać na załączonym obrazku......bo ja się śmieję, a inni to czasem tak na poważnie tu na forum że aż ciary zgrozy przechodzą po plerach i się aż bać zaczynam że tu stypa jakaś....

cmok cmok cmok

bea

Beatko, spójrz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) t

To są klejnoty tego forum.

pozdr. Jacek

Drogi Jacku- faktycznie, nie zauważyłam że już ktoś coś podobnego uruchomił, za co przepraszam jestem nowicjuszką na tym forum, choć przeglądam z co raz większym zaciekawieniem tematy lubiąc muzykę , akurat to musiałam przeoczyć, choć na obronę powiem tak- zaglądnęłam na wskazany przez Ciebie link ale tam strasznie cieeeeeeniutko, skromnie wręcz ascetycznie i tak ...hmmm niedzisiejszo...,nieliczne i malutkie fotki, tak jakoś uuuuubogo to wygląda jak w PRLu...

tzn ja bym oczekiwała że ludzie zaszaleją opisując to co mają albo marzą, Pokażą swe na prawdę wystrzałowe domy, instalacje-bo wierzę że takie istnieją i w RP a nie tylko za wodą w MTV , że pełną gębą się zaprezentują.

A tam -na wskazanym linku - tak bardzo zachowawczo jak bym się cofneła o ćwierć wieku ....... Ostatnio chodzę po forach tego typu np w USA, Japonii by się dokształcić i douczyć , bym mogła z facetami podyskutować jak równy z równym pewnego dnia itp i tam to jest roooozmach audio pełną gębą ..... mam nadzieję że i u nas jest ale ludzie się czają (może przed ...skarbówką??? hihi) . Zatem mimo wskazanego linka podtrzymuję moją ciekawość, nie poddaję się i oczekuję, że panowie melomani się tu po trochu odważą, otworzą bardziej swe sekrety- dokonania jak i marzenia -jestem cierpliwa jak to jajogłowa badaczka

bea.

Ukryta Zawartość

może już czas na Bocznicę.

a czemu to na jakąś bocznicę? to niemile. Mam zapytać o całki drugiego rzędu by nie być na banicji? co złego w mym pomyśle i pytaniu o ładne instalacje audio u kolegów? w końcu to forum audiofilskie a nie kolejowe tak?

Mała zemsta: Proszę wyjaśnić zatem występowanie i opisać zjawisko siły Coriolisa tylko nie wikipedią podpierać się.

buuu

ten bułczany hamburger raczej

ten bułczany hamburger raczej mało na temat ale i za to dziękuję Ok.
a czemu to na jakąś bocznicę?

Dla dobra tematu, którego opis prowokuje do luźnej formy wypowiedzi a piękne fotografie, które miały wypełnić posty faktycznie są w innym, obszernym wątku.

Nie potrzebujemy wykładu z metryki cięciwowej i tylko nieliczni z nas mają potrzeby ekshibicjonizmu. Jako dorosła dziewczynka powinnaś wiedzieć, że nie wielkość się liczy a jakość i marny wygląd może w akcji spowodować drżenie Twojego serduszka...

Czy w ramach zachęty pokażesz nam swój system?

Drogi Jacku- faktycznie, nie zauważyłam że już ktoś coś podobnego uruchomił, za co przepraszam jestem nowicjuszką na tym forum, choć przeglądam z co raz większym zaciekawieniem tematy lubiąc muzykę , akurat to musiałam przeoczyć, choć na obronę powiem tak- zaglądnęłam na wskazany przez Ciebie link ale tam strasznie cieeeeeeniutko, skromnie wręcz ascetycznie i tak ...hmmm niedzisiejszo...,nieliczne i malutkie fotki, tak jakoś uuuuubogo to wygląda jak w PRLu...

Tu się nie ma co oszukiwać. Tak wygląda zdecydowana większość systemów na tym forum. Jest kilka naprawdę fajnych i ciekawych zestawień, ale trzeba przeszukać dużo wątków. A, że wielu "guru" ma takie systemy jakie ma i tutaj są nieomylni, a w realu niestety gasną, cóż taka jest formuła internetu.

pozdr.

Jak na moje potrzeby wystarczy.

Te mniejsze kolumny stoją już u żony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jakiś sklep czy ktoś tak mieszka ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przesympatyczny wątek. Kobiety są kobiece, mężczyźni męscy, kultura kulturalna, chamstwo chamskie i tylko jeszcze brakuje żeby dzieci dodały coś od siebie, ale one zdaje się mają ciekawsze rzeczy do roboty.

a te mniejsze takie zgrabe to co to za model? jakis fajny basrefelksik tylko zasloniete..... co to ? jaki model?

tak w ogóle bardzo dobry wątek bo ja tez chetnie bym pooglądał co ludzie ciekawego mają w domach w jakeiś dobrej rozdzielczości i jakosci fotografii. Bo to inspirujace potem szczergólnie jak sie widzi w konteście całego pomieszczenia.. Sam coś tam mam już co mi gra , bo tonie szutka kupić coś. ,Sztuka natomiast kupić coś super. a więc obecnie szukam sobie od pewnego czasu czegoś co mnie zadowoli jeszcze znacznie bardziej niz to co juz mam. Bo jak to mówi polskie przysłowie-apetyt rośnie w miare jedzienia.

(mam juz po trochu swe super typy i w zasadzie nawet juz sie zdecydowalem niedawno ) nie mniej bardzo chetnie słucham i innych zdania i popogladam.nigdy nie za wiele.. sam tęz chyba pstryknę co mam i posłucham opinii

To mój geszeft - sprzedaję na sztuki i na wagę.

Przepraszam, nie wiedziałem że to twój sprzęt i twój pokój. Pamiętam że kiedyś miałeś jakieś stare Infinity i Metaxasa (?) ...

Tak czy inaczej, przynajmniej jakiś ładny rack na sprzęt by się przydał zamiast tych skrzyń :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

a czemu to na jakąś bocznicę? to niemile. Mam zapytać o całki drugiego rzędu by nie być na banicji? co złego w mym pomyśle i pytaniu o ładne instalacje audio u kolegów? w końcu to forum audiofilskie a nie kolejowe tak?

Mała zemsta: Proszę wyjaśnić zatem występowanie i opisać zjawisko siły Coriolisa tylko nie wikipedią podpierać się.

buuu

ten bułczany hamburger raczej

ten bułczany hamburger raczej mało na temat ale i za to dziękuję Ok.

Czytając te górnolotne wypowiedzi niektórych "ekspertów" pod twoim (kobiety) adresem to aż żal dupę ściska i oczy pieką.

Jak widzisz w oczach większości z tych "dżentelmenów z gilem w nosie" nie masz na tym forum jako kobieta nic do szukania.

Powinnaś zmienić wątek i zapytać raczej : kto ma największego, najdłuższego, najszybszego itp.itd.

Wtedy dopiero "eksperci i dżentelmeni" mogli by rozwinąć skrzydła (prawie jak wczoraj nasze orły Smudy w meczu z Grecją).

A tak szkoda twojego czasu i energii.

nie masz na tym forum jako kobieta nic do szukania.

Były (są) na tym forum kobiety, które były odbierane sympatycznie. Tyle że one były bezpretensjonalne.

Icicle, negra...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Były (są) na tym forum kobiety, które były odbierane sympatycznie. Tyle że one były bezpretensjonalne.

Icicle, negra...

Allen Menschen recht getan, ist eine Kunst die niemand kann :)

Przepraszam, nie wiedziałem że to twój sprzęt i twój pokój. Pamiętam że kiedyś miałeś jakieś stare Infinity i Metaxasa (?) ...

Tak czy inaczej, przynajmniej jakiś ładny rack na sprzęt by się przydał zamiast tych skrzyń :)

Nie ten adres. Nigdy nie miałem Infinity ani Metaxasa. "Skrzynie" z cegły są rzczej niepodatne na drgania i w ten sposób spełniają swoją funkcję.

a te mniejsze takie zgrabe to co to za model? jakis fajny basrefelksik tylko zasloniete..... co to ? jaki model?

tak w ogóle bardzo dobry wątek bo ja tez chetnie bym pooglądał co ludzie ciekawego mają w domach w jakeiś dobrej rozdzielczości i jakosci fotografii. Bo to inspirujace potem szczergólnie jak sie widzi w konteście całego pomieszczenia.. Sam coś tam mam już co mi gra , bo tonie szutka kupić coś. ,Sztuka natomiast kupić coś super. a więc obecnie szukam sobie od pewnego czasu czegoś co mnie zadowoli jeszcze znacznie bardziej niz to co juz mam. Bo jak to mówi polskie przysłowie-apetyt rośnie w miare jedzienia.

(mam juz po trochu swe super typy i w zasadzie nawet juz sie zdecydowalem niedawno ) nie mniej bardzo chetnie słucham i innych zdania i popogladam.nigdy nie za wiele.. sam tęz chyba pstryknę co mam i posłucham opinii

Te mniejsze to T+A TMR 160 Criterion. Żaden bas-relex, tylko linia transmisyjna. Duże to obudowa zamknięta.

Jak widzę lotność niektórych umysłów zbyt jest ołowianej natury, by wychwycić rzeczy od razu oczywiste i dlatego z właściwą sobie tudzież wpojoną przez media bystrością sprowadzają sprawę do kwestii kobiecości. A kobiecość, poza prowokacyjnym tonem i kiepską minoderią wpisu założycielskiego, nie ma tu wiele do rzeczy.

Dlaczego ktoś miałby się chwalić swoim sprzętem na czyjeś zawołanie? Co to, jakaś wystawa audiofilskich psów jest?

Poza tym, prawie nikt nie posiada sprzętu jaki mieć by chciał, a ci co go mają nie pisują tutaj, bo po co by mieli? Tylko żeby się chwalić? To dość niska pobudka do prowadzenia rozmowy. A wklejać zdjęć cudzej aparatury wyszukanych w necie nie ma sensu już choćby tylko dlatego, że szanowna pomysłodawczyni wątku sama przyznaje, że się już po zagranicznych forach rozejrzała, cudów napatrzyła i tylko ciekawość ją bierze co też tam polscy audiofile u siebie mają, chudopachołki jedne.

Jak widzę lotność niektórych umysłów zbyt jest ołowianej natury, by wychwycić rzeczy od razu oczywiste i dlatego z właściwą sobie tudzież wpojoną przez media bystrością sprowadzają sprawę do kwestii kobiecości. A kobiecość, poza prowokacyjnym tonem i kiepską minoderią wpisu założycielskiego, nie ma tu wiele do rzeczy.

Ależ Piotrze nie uległeś urokowi naszej Drag queen :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Beatko może wklej fotkę swojej "nirwany", chyba nie wstydzisz się Orionów?

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

...te moderatory to zadnego szacunku dla pci pieknej nie maja ...zeby zaraz tak bezpardonowo na z-Bocznice wywalic...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Ja tam jestem tolerancyjny, witamy zatem ponownie - po zmianie płci :)

Udajesz po prostu tzw.Greka...........myslisz,ze wszystko wiesz o audio?................sfolguj ciut.

Przedstaw te warunki finansowe-jak były niekorzystne dla Ciebie?...........to tylko TWOJA opinia-puść więcej pary z ust!

Sklepy ze sprzetem audio to nie sa przyjacielu instytucje charytatywne-tam kazdy chce żyć i to nieżle.

Czym drozszy sprzet tym marza dla włascicieli jest większa.....tak było,jest i będzie ----a Ty co o tym myślisz?

Jakis tam sly ich nie interesuje -tylko klient który wyklada kasę na ladę-to prosciutkie jest-płacisz i masz,a TY póki co na razie płaczesz))

Jakbyś chciał tych avalonów posłuchać-to wiem kto je posiada-nawet miałbys nie tak daleko do tego mojego znajomego.

Masz jednak swoje układy-wolisz wsiąść na motocykl i wio do..............Berlina))...........he.he,he,he.

Ta osoba ma znakomity system wraz z pomieszczeniem przystosowanym do tych celów....także masz nad czym mysleć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.