Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteśmy w Polsce, gdzie można kupić zagraniczne kolumny. Foxbat, to chyba twój najgłupszy post jaki widziałem. Zawsze masz trafione i mądre wypowiedzi. Co się stało?

Mozna kupic zagraniczne kolumny, ale place wiekszosci ludzi mieszkajacych tutaj sa "niezagraniczne", ale polskie. Nie czepialbym sie, gdybys napisal, ze cene skalkulowales na polskie realie, a nie ze to super cena bo zachodnie kolumny sa 4razy drozsze, nie to nie one sa 4 razy drozsze, lecz wiekszosc "tubylcow" zarabie 4razy mniej niz na "zachodzie"....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

To znaczy, że nie skalkulował jej na polskie realia?

Tzn. oczywiście nie ma czegos takiego, jak "cena na (jakieś) realia", bo gdyby ceny w każdym kraju były "na jego realia", to nie istniałyby różnice w poziomie życia między krajami bogatymi i niebogatymi. To próbowano osiągnąć tworzac zamknięte systemy ekonomiczne w krajach bloku wschodniego, efektem była księżycowa ekonomia przedsiębiorstw i piętnastokrotna różnice między ceną oficjalną i czarnorynkową dolara. Czyli sie nie da. Jedno co może zrobić producent, to dostosować do "polskich realiów" własne dochody, czyli nie zarabiać na kolumnie 500 funtów, tylko 50. I polscy producenci tak robią.

jozwa, przeca napisalem, ze skalkulowal :) czepiam sie tlumaczenia, ze to super w PL okazja bo na "zachodzie" powinny byc 4razy drozsze :) To nie zadna okazja lecz uczciwa cena...

Nie chce mi sie juz dalej ciagnac tematu AA, gdyz uwazam, ze ceny sa skalkulowane ok, w przeciwienstwie do naszych rodzimych producentow kabelkow :D to jest dopiero kosmos :D bo i za kosmiczne technologie trzeba placic kosmiczne pieniadze.... ROTFL...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Cóż, trudno się nie zgodzić, chociaż znam polskie kable po 100 zł i po 10 000 zł, więc nie chciałbym uogólniać aby nie być niesprawiedliwym. Jednak zawsze pozostaje ostatnie kryterium, jakim jest kryterium brzmieniowe. A każdy sam ocenia, ile jest dla niego warte to, co usłyszał.

Faktycznie zakończmy tą błazenadę, branża zaczyna wychwalać swój produkt z którego się utrzymuje i sprzeciw jak widzę jest wielce niewskazany, w końcu na takie silne argumenty z twojej strony: "moje kolumny to okazja", "lepsze od 2x droższych sklepowych" nie sposób toczyć dialog. Apel do właścicieli Monitor Audio, Dali, Bowers & Wilkins, Usher i reszty do 10 tys, sprzedać i brać polowe tańszego AA, zagraniczne marki mimo tylu lat doświadczenia, nie potrafią produkować głośników, nie mówiąc o projektowaniu, za to visaton umi i to jak. Nie ma podanych konkretnie modeli, ale i tak będą nieopłacalne.

AudioAcademy mimo przegranej pozycji, wdaje się w jałowe pyskówki, obrażając mnie już chyba po raz 3, tym razem jestem idiotą, bo pokazałem 3 manufaktury (ale to i tak za mało) z lepszą strategią cenową i jakościową, którzy nie muszą szukać klientów po forach. Wystarczy użyć głośników z modelu ALTO z tamtej epoki, który uchodzi jako stara budżetówka, zmodyfikować i mamy bydlaka, porównywalnego do sklepowego "badziewia" za 10 koła.

GloriaEnema, oczywiscie, przeciez to tez technologia kosmiczna.... Bardzo droga :) Bo przeciez taka firma z pcima dolnego musi ja najpierw wytworzyc latami badan w tej swojej piwnicy :)

Nie można oceniać urządzenia jakim jest kabel tylko pod kątem wkładu materiałowego , kosztu podzespołów itd...

Idac tym tropem, chetnie Ci sprzedam moja audiofilska szafke za 30 tysiecy. Jak sie lekko drzwiczki uchyli, to bas staje sie glebszy, gora sie otwiera, a przestrzen wychodzi z pokoju. Ponadto posiada szufladki, gdzie mozna schowac plyty lub plytki Holfi, czy cos w ten desen. Pare zawiasow, ladna okleina... Bierzesz? Po wplacie calosci, plyta rozmagnesowujaca Densen Magic gratis. Kontakt na priv :)

Zadziwia audiofilska tolerancja i chec placenia ciezkiej kasy za odrobine miedzi. To ciekawe, bo gdyby producent oferowal plastikowe auto bez wspomagania, poduszek, klimy, z taboretami w srodku zamiast siedzen i kazal sobie za to zaplacic z 80 tysiecy, w tydzien by splajtowal i jeszcze dostal w ryja od tych, ktorzy po pijaku kupili. I kazdy by sie pytal, za co tyle kasy. A tu prosze, metr piecdziesiat miedzi, dwie wtyczki zrobione w Chinach z czarodziejska naklejka Furutecha i po nogach ciekna soki, a portfel otwiera sie szybciej niz klapa muszli w trakcie obstrukcji. Chyba sam zaczne klepac te kable, a dystrybucje zaloze w Medjugorje. To dopiero bedzie szal i spiewy anielskie. Miedz 8N w moherowym oplocie zaczaruje nawet dzwiek Kasprzaka. Juz widze te recenzje w gazetkach. A jak zle beda, dam w lape komu trzeba. Biedzie z czego! Alleluja!

• Redaktorzy

Idac tym tropem, chetnie Ci sprzedam moja audiofilska szafke za 30 tysiecy. Jak sie lekko drzwiczki uchyli, to bas staje sie glebszy, gora sie otwiera, a przestrzen wychodzi z pokoju. Ponadto posiada szufladk

Nic nowego nie wymyśliłeś. Opisałeś z grubsza obudowę kolumny francuskiej firmy Confluence, raczej drogiej, choć nie wiem, czy akurat 30 tysięcy.

Nic nowego nie wymyśliłeś. Opisałeś z grubsza obudowę kolumny francuskiej firmy Confluence, raczej drogiej, choć nie wiem, czy akurat 30 tysięcy.

No przeciez to nie forum wynalazczosci Jozwa, a temat o kablach, wiec stary jak swiat. A 30 tysiecy? Zadna kasa za taka szafke, tym bardziej, ze prawdziwe cuda dzieja sie, gdy sie drugie drzwiczki uchyli. Wtedy wokalistki siedza mi na kolanach, i karmia mnie smakolykami. Nie masz pojecia jakie kanapki robi Madonna! Pycha!! Czasem nawet nozka posmyra....

mario, a pomysl co by bylo gdbys jeszcze podlaczyl jakiegos audiofilskiego pytona :)

Wszędzie. Wystarczy spojrzeć np. na stronę Shunyaty albo innej genialno-innowacyjnej firmy......

Bum róznica między kablem a przewodem się zaciera jednak ja wciąż nie doczekałem się konkretów jak oszukują niby producenci

w skrócie proszę autora wątku o przykłady "wyjebki" tegoż elementu "kabla":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość StaryM

(Konto usunięte)

w skrócie proszę autora wątku o przykłady "wyjebki" tegoż elementu "kabla":

To jest tylko ładny trójwymiarowy rysunek trójżyłowego kabla, wiec o czym pisać o prawdziwym kablu (jakim?), czy o rysunku? Rysunek ładny.

mario, a pomysl co by bylo gdbys jeszcze podlaczyl jakiegos audiofilskiego pytona :)

Do Madonny????:)))

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Chce zobaczyć jak to polskie firmy lądują najtańsze druty z marketu do niby przecenionych kabli. Jak narazie widzę tylko presje na wtyki i AA :]

Słyszalność nieco odchodzi na dalszy plan, choć z drugiej strony jest mocno powiązana z tym zagadnieniem, bo jeśli kabelek przez producenta nie rożni się od mojego za kilka tysi (wszystko złożone z "castoramowych" nie wyselekcjonowanych, najwyższych składników) - czemu słyszałem różnice. Jeśli się okaże iż piękne opisy producentów to propaganda, czemu tak się dobrze bawiłem i kurde odczuwałem różnicę. W moich drogich kolumnach siedzą przeciętne przetworniki, z leciwych, i jak się okazało zwyczajnych modeli z przed lat, to czemu zdawało mi się iż złapałem Boga za nogi.

Na te pytania dostaniemy odpowiedzi, ale na innych forach niż audio. Co dziwne, nikt nawet nie chce podjąć się rozmowy, substytutem staje się tu opinia prasy, oraz jak ich nazywam "inżynierów dźwięku" ;)

Cała ta nagonka dotyczyła właśnie tych części o których piszesz, zadałem sobie jedno pytanie: jeśli tak kantują na wspomnianych wtyczkach, gniazdach, jaka jest szansa że akurat przewód wytwarzają (na razie niema dowód z ich strony) w iście hajendowym stajlu. Wystarczy dodać zdjęcia z produkcji każdych elementów i problem sam się rozwiązuje, dodatkowo z opisem ich półproduktów, aby rozjaśnić dlaczego są lepsze od zastosowanych w takich potęgach jak Lappkabel, czy Helukabel? Co to za rodzaj teflonu, jakie są niuanse między miedzią o czystości 99,9% a 99,9% w w/w markowych, ale 100 razy tańszych drutach?

Ale genaralnie tak, uważam że Tonsil jest taką słabą marką, ze żaden ze znanych mi ich wyrobów nie powinien zbyt wiele kosztować. Uważam ze Tonsil aby utrzymać się na rynku powinien konkurować ceną z wyrobami chińskimi.

No to ja uważam to samo o Audio Academy. Masz z tym jakiś problem???

Wracając do tematu, robione prze zemnie kabelki o których pisałem.

Ukryta Zawartość

Po 12 latach stwierdziłem że w końcu szkoła (technikum elektryczne) mi się do czegoś przydała :)

Ukryta Zawartość

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Ja pierdziu, w topowym modelu 7,5mm na żyłę, po co?

Aby nikt nie narzekał że płaci się za audiofilskie powietrze w wężu ogrodowym. Teraz będzie na odwrót za dużo miedzi w kablu :D:D:D

• 3 tygodnie później...

Witam

Nigdy nie miałem zamiaru publikowania własnych wypowiedzi na stronach tego forum, gdyż pewnie byłbym posądzony o stronniczość, ale ze względu na dobro naszych klientów postaram się wyjaśnić parę ważnych kwestii.

Kolego, czy może Panie Corner, założyłeś wątek i stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , by:

- dołożyć polskim firmom ?

- pokazać, jak łatwo jest w Polsce zarobić ?

- udowodnić, że każdy może robić kable ?

- udowodnić, że jedynie Furutech posiada "prawdziwe wtyczki" ?

To zastanawiające, że chociaż jest Pan zarejestrowany na forum o tematyce audio od 2010 roku, nie miał Pan do tej pory nic do powiedzenia. Jako osoba o "obszernej wiedzy w tematyce audio" proszę jednak bardziej udzielać na forum, pod warunkiem, że nie będzie to miało to na celu obrzucania ludzi błotem i szerzeniu bzdurnych, kłamliwych treści, bo w odniesieniu do naszej firmy właśnie tak jest.

Ad. naszych produktów z Pana strony

Wtyki i gniazda prezentowane na naszej stronie pochodzą od amerykańskiego producenta WG seria Economy – Cryo 320i i 360i – polecane przez Kimbera - cena w Europie ok.30 € lub 20£. Zresztą przy jednym zdjęciu jest nawet logo producenta, czego Corner jednak celowo "zapomniał " umieścić w swojej prezentacji. Wtyki serii Economy są złocone i srebrzone w Polsce grubą, mikronową warstwą złota lub srebra – cena 200 pln w stosunku do złoconych i srebrzonych produktów WG – ok. 100 € jest ceną bardzo rzetelną. Na złoconych i srebrzonych wtykach nie możemy umieszczać logo WG, gdyż nie jest to produkt ze strony producenta – to chyba jasne.

Adaptery – cena w USA ok. 20 $ + przesyłka, cło, podatek, akcyza, agencja celna

Ochronnik PR1 - przeprojektowany na potrzeby audio w stosunku do odpowiednika ze strony Corner'a na co mamy zgodę producenta i możliwość umieszczenia naszego logo. Cena odpowiednika złoconego w Europie to ok. 75-85 + koszty przesyłki.

Ferryt – tu Corner nie zadał sobie nawet trudu, by sprawdzić, co to jest – to nie ferryt to dławik a, montaż przewodu Wind wymaga precyzji i czasu.

Gniazdo – to gniazdo ze stali nierdzewnej, bardzo solidne, a jego koszt w detalu to nie 8 €, ale około 30 €. Zrezygnowaliśmy ze złocenia i srebrzenia – koszt ok. 200 pln, bo dokładaliśmy do produktu.

Przewody – znów pomyłka, owszem rysunki podobne, ale trzeba również czytać opisy.

Gdyby Pan był tylko dociekliwym człowiekiem i zadzwonił do nas, z pewnością udzieliłbym Panu wszelkich informacji, a tak to śmiem wątpić w szczerość Pana intencji. Nadinterpretacja to główna cecha, którą Pan ujawnia, proszę więc usunąć te bzdury z Pana strony i nie robić ludziom wody z mózgu – przeprosin nawet nie oczekuję.

Taka mała dygresja. Na 15 markowych przewodów przysłanych do konfekcji (zmiany wtyków na europejskie), zakupionych na eBay'u od sprzedawców zarejestrowanych w USA, aż 13 było podróbkami. Chociaż przewody nie były wcale tanie, to w środku miały inny układ żył , inne materiały – łatwe do stwierdzenia, gdy się posiada oryginał.

Jedna podstawowa i bardzo ważna kwestia dotycząca polskich firm – tym różnimy się od dystrybutorów innych światowych marek, że nasze produkty można wypożyczyć, odsłuchać, porównać u siebie w domu i dopiero wtedy podjąć decyzję o kupnie lub zwrocie. My wręcz zalecamy taką drogę postępowania, by zaoszczędzić naszym klientom rozczarowań i pieniędzy. Jeżeli ktoś nie słyszy różnic przy zamianie przewodów, niech ich po prostu nie kupuje – to chyba proste i uczciwe podejście do tematu. Inną kwestią jest fakt, że stosunkowo niewielki procent ludzi słuchających muzyki ma do tego wyjątkowe predyspozycje psychofizyczne czyli dar słuchu – nie mylić z uszami, ale prawie wszyscy chcą być ekspertami w tej dziedzinie. Niedowidzący używa okularów lub szkieł kontaktowych, ale jak poznać niedosłyszącego audiofila ?

Jak już napisałem na początku, staram się nie wypowiadać na łamach tego forum, więc mój wpis uważam za zakończony. Panowie piszcie z rozsądkiem, bo muzyka jest dla ludzi wrażliwych, a nie nadwrażliwych.

Pozdrawiam

Andrzej

Ukryta Zawartość

Ależ Panie Andrzeju z firmy Artech, sam nie biorę udziału w nagonce na firmy produkujące kable i sam też pisałem wielokrotnie, rownież do Cornera że te cenowe wyliczenia to lipa bo nie uwzględniają cła, vatu, transportu, odprawy w agencji celnej i tu ma Pan jak najbardziej rację. Co do budowy waszych kabli to akurat ja nie mam wiedzy ale napisał Pan że tym się różnicie o dystrybutorów zachodnich marek że wasze produkty można wypożyczyć i posłuchać w domu do czego nawet namawiacie.

Moj post pisze bo jest to niestety bzdura! Pan tego nie wie? Bez problemu przez sklepy audio w Polsce można wypożyczyć dowolne kable zachodnich marek i sprawdzić we własnym systemie!! Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd bo robi Pan to samo co Corner!

A ma Pan do niego o to pretensje!

Polskie kable sieciowe...ciekawy temat,lecz nie wiem czy oprócz tego,ze prąd przewodza są godne polecenia czy nie-bo sąsiad mnie o to ciągle pyta.

Słyszalność nieco odchodzi na dalszy plan, choć z drugiej strony jest mocno powiązana z tym zagadnieniem, bo jeśli kabelek przez producenta nie rożni się od mojego za kilka tysi (wszystko złożone z "castoramowych" nie wyselekcjonowanych, najwyższych składników) - czemu słyszałem różnice. Jeśli się okaże iż piękne opisy producentów to propaganda, czemu tak się dobrze bawiłem i kurde odczuwałem różnicę. W moich drogich kolumnach siedzą przeciętne przetworniki, z leciwych, i jak się okazało zwyczajnych modeli z przed lat, to czemu zdawało mi się iż złapałem Boga za nogi.

Na te pytania dostaniemy odpowiedzi, ale na innych forach niż audio. Co dziwne, nikt nawet nie chce podjąć się rozmowy, substytutem staje się tu opinia prasy, oraz jak ich nazywam "inżynierów dźwięku" ;)

Cała ta nagonka dotyczyła właśnie tych części o których piszesz, zadałem sobie jedno pytanie: jeśli tak kantują na wspomnianych wtyczkach, gniazdach, jaka jest szansa że akurat przewód wytwarzają (na razie niema dowód z ich strony) w iście hajendowym stajlu. Wystarczy dodać zdjęcia z produkcji każdych elementów i problem sam się rozwiązuje, dodatkowo z opisem ich półproduktów, aby rozjaśnić dlaczego są lepsze od zastosowanych w takich potęgach jak Lappkabel, czy Helukabel? Co to za rodzaj teflonu, jakie są niuanse między miedzią o czystości 99,9% a 99,9% w w/w markowych, ale 100 razy tańszych drutach?

Panie corner czy widział Pan oryginalny wtyk Furutecha lub Oyaide oraz ich podróbki z Chin? Bo ja widziałem i chyba nie muszę pisać, ze wyglądają tak samo tylko na zdjęciach.

Powyższe nie wyklucza oczywiście nabijania klientów w butelkę i stosowania najtańszego badziewia (byle wyglądało) made in CHRL i sprzedaży za duże kwoty. Robią tak wszyscy na całym świecie. To nie domena tylko polskich podmiotów.

U mnie na szczęście zasilające "wypasy" nie wnoszą poprawy więc śpię spokojnie. Wyjątkiem są oszołomodruty (one pogarszają brzmienie). Stosuję sprawdzone konstrukcje ze srebra i miedzi (do prądożernych urządzeń) za "normalne" kwoty i mam spokój. Porównywałem setki razy z drogimi cukiereczkami i ni diabła nie chciały zagrać lepiej.

Jeżeli mamy przyzwoitą instalację elektryczną i właściwie zaprojektowane zasilacze w urządzeniach to kable po kilka kzł można nabywać tylko jako biżuterię.

Kolego, czy może Panie Corner, założyłeś wątek i stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , by:

- dołożyć polskim firmom ?

- pokazać, jak łatwo jest w Polsce zarobić ?

- udowodnić, że każdy może robić kable ?

- udowodnić, że jedynie Furutech posiada "prawdziwe wtyczki" ?

Czemu uważa Pan że chcę dołożyć, czy tam dokopać rodzimym firmom? Zaraz postaram się odpowiedzieć na resztę zarzutów, aby sprostować pewne sprawy, choćby co do wyceny kolegi oferty, która jest jak dla mnie i wieluuu innych po prostu chora (patrząc na użyte składniki).

To zastanawiające, że chociaż jest Pan zarejestrowany na forum o tematyce audio od 2010 roku, nie miał Pan do tej pory nic do powiedzenia. Jako osoba o "obszernej wiedzy w tematyce audio" proszę jednak bardziej udzielać na forum, pod warunkiem, że nie będzie to miało to na celu obrzucania ludzi błotem i szerzeniu bzdurnych, kłamliwych treści, bo w odniesieniu do naszej firmy właśnie tak jest.

Większość debaty sprowadza się do własnych doświadczeń i odbioru muzyki, tak więc na dobrą sprawę każdy ma rację, dlatego mam tyle postów a nie więcej. Uwielbiam długowłose brunetki, ty dajmy na to blondynki, a i tak moderator nas wyśmieje, no bo przecie piegowate rude z rodziny szlacheckiej to cud, miód i malina.

Czy mam się pytać na forum co jest dla mnie lepsze? Audio jest pasją indywidualną, tak więc dany głośnik ma odpowiadać moim gustom., a nie innym userom, nieważne czy mają naklepane 10 tys postów, rangę moderatora, branży itd.

Ad. naszych produktów z Pana strony

Wtyki i gniazda prezentowane na naszej stronie pochodzą od amerykańskiego producenta WG seria Economy – Cryo 320i i 360i – polecane przez Kimbera - cena w Europie ok.30 € lub 20£. Zresztą przy jednym zdjęciu jest nawet logo producenta, czego Corner jednak celowo "zapomniał " umieścić w swojej prezentacji. Wtyki serii Economy są złocone i srebrzone w Polsce grubą, mikronową warstwą złota lub srebra – cena 200 pln w stosunku do złoconych i srebrzonych produktów WG – ok. 100 € jest ceną bardzo rzetelną. Na złoconych i srebrzonych wtykach nie możemy umieszczać logo WG, gdyż nie jest to produkt ze strony producenta – to chyba jasne.

Gigawatt używa takich samych z własnym logo, niby firmowe – co jednak mija się z prawdą, patrząc na sklepy z Chin, który jest podany na stronie co pan podał. Neel twierdzi w opisie jak to ich model N14E GOLD REFERENCE ma zainstalowane wyłącznie wtyki FURUTECH : „Wersja REFERENCE różni się od wersji podstawowej zastosowaniem obu wtyków (wtyku IEC oraz "unischuko") wtykami FURUTECH ze złoconymi stykami” a przecież siedzi tam wtyczka schuko marki Taurus (8zł), która nawet nie jest kopią furutecha. Reszta rozpływa się nad swoimi wyrobami (po kilka tyś. za przewód), a siedzą tam przemysłowe części jak Bals, Schuter, ABL itd. Tak więc mamy tutaj Pana słowa, tylko słowa, konkurencja też ładnie piszę, a efekty widać na stronie audiokable.manifo.com

Adaptery – cena w USA ok. 20 $ + przesyłka, cło, podatek, akcyza, agencja celna

To coś kiepsko Pan jest doinformowany, adaptery kosztują 3$ w USA, widziałem takie same w europejskich krajach, tak więc mamy tutaj kanał dystrybucyjny, o którym na pewno kolega wie. Poza tym adaptery pochodzą z Chin, oto producent:

Ukryta Zawartość

A tutaj sklep w USA za 3$, chociaż można kupić u hurtownika z EU o czym Pan ma świadomość, więc nie wiem po co iść w takie koszty i samemu sprowadzać, rozumiem że USA na forum lepiej brzmi niż China?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ochronnik PR1 - przeprojektowany na potrzeby audio w stosunku do odpowiednika ze strony Corner'a na co mamy zgodę producenta i możliwość umieszczenia naszego logo. Cena odpowiednika złoconego w Europie to ok. 75-85 + koszty przesyłki.

Przecież to jest Kalthoff projektowany do (info z katalogu) HiFi, CD czyli jak najbardziej dedykowany na potrzeby AUDIO - jak widzę są jedyni w Europie? Może Pan dać info jakiego to jest producenta, ten audiofilski ochronnik.

Ferryt – tu Corner nie zadał sobie nawet trudu, by sprawdzić, co to jest – to nie ferryt to dławik a, montaż przewodu Wind wymaga precyzji i czasu.

Co nie zmienia faktu iz jego koszt to 5 zł w sklepie TME

Gniazdo – to gniazdo ze stali nierdzewnej, bardzo solidne, a jego koszt w detalu to nie 8 €, ale około 30 €. Zrezygnowaliśmy ze złocenia i srebrzenia – koszt ok. 200 pln, bo dokładaliśmy do produktów

Znowu pudło, niżej sklep z ceną ok 7 Euro:

Ukryta Zawartość

Jest to firma Busch-Jaeger, co widać nawet na Pana stronie, ciekawe czy ma kolega prawo do sygnowania tych produktów własnym logiem?

W Pana ofercie jest jeszcze komplet wtyków 600 zł para, nie jest to Wattgate, widać jawna kopia Furutecha, nie mniej patrząc na detale ujawniają się spore różnice, najciekawsze jest to że owe wtyki są do dostania wyłącznie w Chinach, to znaczy ta sama, identyczna podrobiona wersja, którą kolega ma w ofercie.

Powołuje swoje poglądy na przykładach, linkach, zdjęciach i takiej samej postawy chciałbym od kolegi.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zajebiaszczy wątek!!!

Pomijając wszelkie możliwe odchyły mentalne i religijne zaciekawila mnie jedna kwestia: pokrycie złotem czy srebrem grubości mikrona według producenta to gruba warstwa. Nikogo to nie zaciekawiło?

Ile to pokrycie kosztuje?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.