Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do 25 tys?

owidiusz9

Rekomendowane odpowiedzi

Porzadnie zbudowana maszyna w srodku wszytko point to point swietnie zrobione zasilanie ,brzmienie wspaniale w kazdym zakresie, wrecz spektakularne, dynamiczne ze wspaniala gora nie tracace nic na neutralnosci,srednica tez na bardzo wysokim poziomie ,a propo własnie mialem wtedy Accuphase DP -67 wpiolem Krella i roznica byla wrecz miazdzaca,okablowanie jakie wtedy mialem to Tara Labs 0,8 wzmak jak napisalem wyzejj E-450 ale szybciutko zostal zastapiony przez BAT VK 300. Mozna miec zastrzezenia do tego playera jedno , naped niezabardzo wydawal sie byc dopracowany i masywny ,sprawial wrazenie jak z taniego odtwarzacza dvd a nie z playera za 50 kola i nieraz zdarzalo sie ze glupial, pozatym mistrz !!!

pozdro.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

nie no liczylem bo sie poprostu nie da ,ale wedlug statystyk to najlepiej sprzedajacy sie zespol koncertowy na swiecie nie ja to ustalam 4 pierwsze plyty byly nawet spoko solidny rock a pierwsza plyta to wrecz klasyka rocka amerykanskiego dla wielu

mozesz byc spokojny nie slucham Kiss tylko wlasnie podalem ten przyklad ze nawet oni beda wydawac wszystko w hi-res, pierwsza juz jest

naprawde ja nie slysze zadnej roznicy miedzy nas a zintegrowanym dyskiem ,nie wiem moze jestem gluchy ale nie sadze zeby mialo to jakikolwiek wplyw na dzwiek , mysle ze posuwamy sie za daleko do granic percepcji jezeli sobie cos wmowisz to to uslyszysz

Jarek a moglbys przyblizyc troche w jaki sposob doszedles do takich wnioskow ? tzn jakiego Accu sluchales w jakiej konfiguracji w jakich warunkach i z jakim Makiem porownywales, interesuje mnie to bo mialem pare klockow accu i co np do E-450 nie zgodzilbym sie ze gral słodko wrecz przeciwnie ,dlatego chcialbym wiedziec jezeli oczywiscie mozna , jakiego ,jakich accu sluchales u siebie badz u znajomych dluzej niz godzine i z czym to gralo?

Ja generalnie kupuję sprzęt w Niemczech.

Tak się składa , że dealer u którego kupiłem T+A ma również w swojej ofercie Naima i jest największym dealerem Accuphase w Niemczech (tak twierdził choć po wielkości studia można mu wierzyć bo nawet jak na warunki niemieckie jest imponujące).

Ma wszystko z Accuphase co tylko sobie zawinszujesz lecz oczywiście słuchanie u siebie w domu i w studio to różnica.

Ja niestety mam w pokoju gdzie stoi sprzęt parkiet i jest to porażka;(

Mam z tym dealerem b. dobry kontakt od lat i jestem jednym z jego lepszych klientów.

Tak więc ceny za jakie kupuję sprzęt i na jakich warunkach są nieporównywalnie korzystniejsze od cen w Polsce.

Ponadto warunki sprzedaży np. okres gwarancji to co otrzymujesz w Niemczech dzieli przepaść od Polski.

Właśnie rozpakowałem nowe B&W 800D i przesłuchuję starych sprawdzonych płyt.

I tu podam tobie prosty przykład : gwarancja w Polsce 5 lat - gwarancja w Niemczech 10 lat.

To samo było w przypadku T+A gwarancja w Polsce 2 lata - gwarancja w Niemczech 5 lat.

Jak jesteś na poważnie zainteresowany Accuphase to mogę dać tobie na priv kontakt do konkretnej osoby.

Gwarantuję tobie , że cena jaką możesz uzyskać u mojego "dealera" ośmiesza polskich sprzedawców.

pozdr.

Kup gruby, gesty dywan na ten parkiet.

Polecam firmę JAB, jeśli jesteś takim germanofilem.

Weż jakiś kolor z największej gęstości.

Na pewno jest u was dealer, a jeśli nie to mogę pomóc.

Dywany mają najlepsze! Rewelacja.

Gama kolorów spora plus dowolny na zamówienie za małą dopłatą.

Parkiet w audio to duży problem i bardzo psuje.

Kamień, gres dużo lepiej ale dywan i tak jest wskazany.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Hahahahah.............trafiłeś w sedno.

Właśnie w sobotę wymieniłem dywan.

Miałem Ligne Pure a zmieniłem na Esprita . Też polecam obie firmy ;)

No nie przesadzaj nie wszystko kupuję w Niemczech. A na pewno nie dywany ;)

No cóż jak dywan to roztocza w nim, Sly jaki odkurzacz polecasz i jak często? :) Poza roztoczami to również problematyczny pomysł! Uzyskujemy nierówny współczynnik odbicia, wysokie tony są mocno stłumione w porównaniu do średnich i niskich.

Parkiet parkietowi nie równy, podobnie jak dywany :) Wszystko głównie zależy co jest pod parkietem! Jeśli jest beton i przyklejone to jest na lepiku to faktycznie potrafi nawalać basem a najlepiej go słychać w sąsiednich pomieszczeniach :) Jeśli np pod spodem jest 2" deska na solidnych legarach, pustka powietrzna i rumosz z trocinami i wapnem poniżej to o dziwo akustycznie jest to wysokiej klasy ustrój akustyczny :)

Z płytkami i przeważnie ogrzewaną podłogą jest podobny problem, jeśli jest beton pod spodem to fatality! Jeśli np. 5 cm styropianu to trochę lepiej; jeśli "pływająca podłoga" na 10cm wełny mineralnej to akustycznie jest to najlepszy pomysł dla nas!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No cóż jak dywan to roztocza w nim, Sly jaki odkurzacz polecasz i jak często? :) Poza roztoczami to również problematyczny pomysł! Uzyskujemy nierówny współczynnik odbicia, wysokie tony są mocno stłumione w porównaniu do średnich i niskich.

Parkiet parkietowi nie równy, podobnie jak dywany :) Wszystko głównie zależy co jest pod parkietem! Jeśli jest beton i przyklejone to jest na lepiku to faktycznie potrafi nawalać basem a najlepiej go słychać w sąsiednich pomieszczeniach :) Jeśli np pod spodem jest 2" deska na solidnych legarach, pustka powietrzna i rumosz z trocinami i wapnem poniżej to o dziwo akustycznie jest to wysokiej klasy ustrój akustyczny :)

Z płytkami i przeważnie ogrzewaną podłogą jest podobny problem, jeśli jest beton pod spodem to fatality! Jeśli np. 5 cm styropianu to trochę lepiej; jeśli "pływająca podłoga" na 10cm wełny mineralnej to akustycznie jest to najlepszy pomysł dla nas!

Próbuję sprzedać chatę ale w dobie kryzysu zero zainteresowania :(

Tzn. zainteresowanie jest jak zwiedzających w muzeum.

Chodzą oglądają , ohy ahy ale jak przychodzi do rozmowy o cenie to słyszysz tylko ciszę i po chwili przełknięcie śliny ;)

Tak pomyslałem sobie , że bedę rozdawał przy wejściu kapcie filcowe to przynajmniej mi parkiet wyfroterują ;)

Jak w końcu sprzedam mieszkanie to na pewno na nowym sprzęt powędruje do osobnego pokoju i będzie po problemie;)

Świetne czasy na kupowanie większość rzeczy za pół darmo! Aż dziw że kupujesz fabrycznie nowe kolumny jak za te same pieniądze możesz kupić kupić coś w wyższym targecie w tej samej cenie ;) Tylko wirtualnego złota nie kupuj ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Świetne czasy na kupowanie większość rzeczy za pół darmo! Aż dziw że kupujesz fabrycznie nowe kolumny jak za te same pieniądze możesz kupić kupić coś w wyższym targecie w tej samej cenie ;) Tylko wirtualnego złota nie kupuj ;)

Już takie "zwierze" jestem ,że nie kupuje w audio używanych rzeczy.

Nie wiem dlaczego . To chyba taki fetysz w moim wykonaniu ;)

Poza tym jak kupujesz od lat w sprawdzonych miejscach to masz nówki za b.dobrą cenę.

P.S. Chciałeś powiedzieć "większość śmieci za pół darmo". Bo rzeczy markowe (nie ważne czy kryzys czy nie ) nie kupisz za pół darmo.

Poza tym kryzys to mamy w Polsce. Na zachodzie Europy kryzysu nie widać.

Przynajmniej tej Europy , którą ja znam;)

P.S. Chciałeś powiedzieć "większość śmieci za pół darmo". Bo rzeczy markowe (nie ważne czy kryzys czy nie ) nie kupisz za pół darmo.

Poza tym kryzys to mamy w Polsce. Na zachodzie Europy kryzysu nie widać.

Przynajmniej tej Europy , którą ja znam;)

Nie wiem co za śmieci ale już nawet Welstake Audio można kupić z bardzo dużym upustem.

Na zachodzie jest socjal i używa się dużej ilości pudru, wystarczy pożyczyć od takiego Kadafiego a następnie go zabić i kasa jest . Tylko Włosi po latach 90" mu kasę oddały no i mają teraz kryzys ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie wiem co za śmieci ale już nawet Welstake Audio można kupić z bardzo dużym upustem.

Na zachodzie jest socjal i używa się dużej ilości pudru, wystarczy pożyczyć od takiego Kadafiego a następnie go zabić i kasa jest . Tylko Włosi po latach 90" mu kasę oddały no i mają teraz kryzys ;)

Włosi to lenie i nieroby. Wiem bo ich obserwuję od klikunastu lat będąc co roku kilka tygodni w tym pięknym kraju.

Poniekąd większość południowych krajów reprezentuje podobny poziom stąd takie jaja w Grecji, Hiszpanii czy Portugalii.

W rozwiniętej cywilizacyjnie Europie kryzysu ani widu ani słychu. Zamówień na dobra luksusowe więcej niż w poprzednich latach razem wziętych do kupy.

Tylko w Polsce propaganda głosi takie brednie jaki to kryzys jest w Europie, a ciemny naród w to wierzy i biegnie do wyborów.

Propaganda w Polsce jest na takim poziomie , że nawet stary mistrz Goebbels by się zawstydził ;)

Tylko w Polsce propaganda głosi takie brednie jaki to kryzys jest w Europie, a ciemny naród w to wierzy i biegnie do wyborów.

Czego się nie robi żeby ludziom mało zapłacić za ich pracę?Już wcale nie trzeba produkować w Azji ale na dłuższą metę takie zagrywki mają krótkie nogi i wtedy co w zamian jak popyt faktycznie siądzie?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czego się nie robi żeby ludziom mało zapłacić za ich pracę?Już wcale nie trzeba produkować w Azji ale na dłuższą metę takie zagrywki mają krótkie nogi i wtedy co w zamian jak popyt faktycznie siądzie?

Nie w tym rzecz.

Po prostu polska gospodarka to fikcja i fatamorgana ;)

Wystarczyłoby żeby tylko Niemcy wycofali swój kapitał z Polski a wtedy wszyscy możemy wrócić do jaskiń.

Ponadto zobaczysz co się wydarzy w przyszłym roku w tym chorym kraju.

Budownictwo , które napędza gospodarkę jest na krawędzi bankructwa (cała branża !!!) i w przyszłym roku a może nawet już wcześniej będziemy mieli w Polsce drugą Hiszpanię (nie mam na myśli pogody) a może nawet Grecję - bis.

Najgorsze w tym ,że naród daje się dymać bandzie cwaniaków i jest mu najwyrażniej z tym dobrze:(

Ponadto zobaczysz co się wydarzy w przyszłym roku w tym chorym kraju.

Czego się spodziewasz, będą wyścigi uliczne a polityków powieszą na latarniach?

Po co Niemcy mieli by wycofywać swój kapitał jak za bezcen pokupowali nasze fabryki i na tym nieźle w przeciwieństwie do poprzednich zarządzających zarabiają. Dostają od Unii czyli od siebie kolejne pieniądze na te fabryki tak ze po co wycofywać kapitał?

Budownictwo to w sumie 14 stanowisk pracy w innych gałęziach przemysłu. Rozkręciło się bo nam wmówiono że za unijne pieniądze trzeba budować czy trzeba czy nie trzeba.

We wschodnich Niemczech się burzy nowe budynki czyli wniosek że także tam inwestowano bez głowy.

Co do przyszłego roku to jak kto czytał Unia ma rok rozliczeniowy i żadnych pieniędzy wtedy nie da. Myślisz że nikt z przedsiębiorców nie brał tego pod uwagę? A co z politykami czy wystarczą im posadki do końca 2012 bo wiadomo ze w 2013 polecą ze stołków. Jak sadzisz nie mają planów awaryjnych kogo i jak by tu wydymać lub jak mocno przyspawać się do krzeseł?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czego się spodziewasz, będą wyścigi uliczne a polityków powieszą na latarniach?

Po co Niemcy mieli by wycofywać swój kapitał jak za bezcen pokupowali nasze fabryki i na tym nieźle w przeciwieństwie do poprzednich zarządzających zarabiają. Dostają od Unii czyli od siebie kolejne pieniądze na te fabryki tak ze po co wycofywać kapitał?

Budownictwo to w sumie 14 stanowisk pracy w innych gałęziach przemysłu. Rozkręciło się bo nam wmówiono że za unijne pieniądze trzeba budować czy trzeba czy nie trzeba.

We wschodnich Niemczech się burzy nowe budynki czyli wniosek że także tam inwestowano bez głowy.

Co do przyszłego roku to jak kto czytał Unia ma rok rozliczeniowy i żadnych pieniędzy wtedy nie da. Myślisz że nikt z przedsiębiorców nie brał tego pod uwagę? A co z politykami czy wystarczą im posadki do końca 2012 bo wiadomo ze w 2013 polecą ze stołków. Jak sadzisz nie mają planów awaryjnych kogo i jak by tu wydymać lub jak mocno przyspawać się do krzeseł?

Budownictwo to kolego na całym świecie (w krajach rozwiniętych) koło zamachowe gospodarki i wyznacznik jej poziomu.

Tak już jest i zawsze było , że kryzys w konkretnym państwie zaczyna się od problemów w branży budowlanej.

Tak było w Hiszpanii, Portugalii itd.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi w mojej wypowiedzi.

Nie spodziewam się żadnej rewolucji, wojny czy innych podobnych zjawisk.

Po prostu jak upadnie cała branża budowlana i branże z nią powiązane to będzie już za póżno na cokolwiek.

A wtedy wszyscy otworzą oczy ze zdziwienia i przestaną wierzyć w brednie o zielonej wyspie bo zobaczą ,że żyją na pustyni.

Co do polityków w naszym kraju mam to w dupie.

Nie chodzę na wybory bo i tak nic się nie zmieni.

Żeby chcieć wybierać trzeba mieć najpierw kogo.

Oddawanie głosów to potwierdzenie , że jest jeszcze wystarczająco dużo frajerów w tym kraju , których można dalej dymać z kasy i którzy wierzą ,że przyjdą "nowi" uczciwi i będzie lepiej.

Tak więc politycy nie muszą się do niczego przyspawać , to naiwni wyborcy sami ich przyspawali.

A w Niemczech to było trochę inaczej niż myślisz.

To Państwo (bogate a nie biedne) aby odbudować dawne DDR dawało na wszystko subwencje.

Stąd budowano na potęgę bo i tak w razie niepowodzenia byli wszyscy zarobieni.

Firmy poprzenosiły( również fikcyjnie) swoje siedziby na tereny dawnego DDR bo miały ulgi podatkowe i inne przywileje.

Jaki efekt - pojedż sobie na dawne tereny DDR i zobacz jak jest tam teraz a jak było jeszcze kilkanaście lat wcześniej.

A dla porównania pojedż sobie na wschód polskiej zielonej wyspy.

Niemców stać na takie "błędy" a polaków już raczej nie , tak jak na to nie było stać Hiszpanów.

Uważnie czytajcie jarek&ania, on pisze rzeczy jak najprawdziwsze.

Budowlanka u nas rozpocznie poważny kryzys, który rozleje się na kolejne branże.

Do tego dojdą niskie dotacje unijne na inwestycje w najbliższych latach, więc zniknie efekt mnożnikowy.

Plus niestabilna sytuacja w Europie...

Ten kryzys będzie znacznie głębszy i będzie znacznie dłuższy, gdyż ma charakter koniunkturalny.

Ja obawiam się, że w szczytowym momencie kryzysu, jeśli rząd sobie dowali jeszcze aferami typu Amber Gold, to faktycznie może dojść nawet do rozruchów.

Podsumowując: nie bierzcie kredytów ;o)

"Tynk pożera dźwięk" 747

kredyty jak najbadziej - tyle że w złotówkach ;) ( jakie to były lata że ludzie kredyty później kańką mleka spłacali :D ) - żal mi ludzi którzy utkneli na frankach :/ - teraz to dopiero zobaczą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ale może na tym skończmy - temat jest cd do 25 kzł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hit czy kit????/:

Ukryta Zawartość

Ktoś zna ?miał?namiary na serwis etc!

Ukryta Zawartość

prosze bardzo

Ukryta Zawartość

wcale sie nie dziwie ze ktos sie tego pozbywa ,niedlugo bedzie wiecej takich perełek za 1/4 ceny

Ukryta Zawartość

Pewnie że tak.Używanego sprzętu zawsze jest sporo.

Reimyo ma tą wadę że nie ma wejścia na DAC a ich oddzielny

DAC gra przepięknie ale nie czyta plików hires.

Przypuszczam że wypuszczą nowy model DAC-a do 24/192.

Wejdź na Audio Markt, jest kilka strumieniowców na sprzedaż w tym Olive nówka 30% taniej i jakoś nikt się nie zabija.

Wszystkie sprzęty można taniej wyrwać używane ale żeby nówka Olive na dzień dobry 30% off?

Na ebay-u masz teraz 9 różnych odtwarzaczy plików, tylko firmy Olive!!

A wszystkich razem to pewnie setki.

tez swoja kupilem 30% taniej nowke ,takie sa marze i mozna za tyle ja wyrwac przy jak bardzo i tak uczciwej cenie !!!! dostajemy swietny produkt w realnej cenie nie z kosmosu!!!! nieadekwatnej do jakosci,bardzo dobrze ze na ebayu sa odtwarzacze strumieniowe ,znaczy rynek sie rozwija i jest coraz wieksze zapotrzebowanie,byla fajna promocja ale tylko w USA u jednego dilera na Olive 6 i nie dalo sie wyrwac ,jakbys gdzies znalazl 06 z takim 30% offem to daj znac kupie w ciemno

nie widze tez jakis spektakularnych obnizek raczej same nowki sprzedawane przez dealerow

Ukryta Zawartość

Sly sluchales tego DACA NADA M51? ,bede mial w niedziele pomecze go ze 3 dni i skrobne ci na pw jakie wrazenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a skąd tu taka cena ? Pazerniaki znowu na żer się szykują ?.....Totalny absurd ! Nagle z 6800 zł zrobiło się prawie 10 kzł :D

Ukryta Zawartość

Nie Oni tylko dystrybutor pewnie taki pazerny ,chociaż złotówka nieżle "stoi"

Cholera wie...same chore ceny....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - katalogowa cena tego kabla to 79 zł, w UK można go kupić za 12 funtów....nie wiem skąd takie ceny....

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.