Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

skoncz juz julek wstydu oszczedz.

no coz inteligencja to za wami nie chodzi.Kajzerka dotyczyła czego innego.A czego dziubdziusiu... no czego??

A wstydź się!

Ja bym się wstydził dzieciom trucizny wstrzykiwać

że

A co z tymi wirusami? Istnieją czy nie, miszczu?

mleko matki tylko na substancje obce

Piękne.

A sio!

...

Napisz do juleka, żeby Was nie kompromitował.

jak rozumiem swoich nie szczepisz?

Ja nie mam dzieci. Dzieci ma moje rodzeństwo i choć nie jest to to samo co mieć własne dzieci to jednak obojętne mi nie są jeśli by im miało się stać coś złego odczuł bym to bardzo mocno. Ja nie mam wpływu na to czy szczepić je czy nie ale szlag by mnie jasny trafił jakby zostały zaszczepione wbrew ich rodzicom a coś by im się z tego powodu stało. Rodzice(przynajmniej ci normalni) bardzo przejmują się losem swoich dzieci i chcieli by oszczędzić im wszystkiego co złe z chorobami włącznie. I w tej trosce o nie( i o siebie też)często kierują się emocjami a nie zdrowym rozsądkiem i poddali by je wszelkim zabiegom co do których ktoś kto ma autorytet zapewni ich że będą skuteczne. Ponieważ szczepienia są stosowane od dziesięcioleci to większość ludzi traktuje je jako coś naturalnego( zresztą inne zabiegi też jak leczenie ziółkami albo nie daj Boże chemio-pseudo-terapeutykami). A przecież to wymysł z 19-tego(czy 18-tego) wieku. Większość ludzi szczepi dzieci( jak tez robi wiele innych rzeczy) ponieważ wszyscy dokoła robią tak samo.

I może też dlatego że nie mam własnych dzieci to miałem trochę więcej czasu na doszukanie się pewnych innych poglądów na temat medycyny. A zaczęło się od tego że postawiono mi wstępnie - błędną jak się potem okazało - diagnozę wielce paskudnej choroby. Przez kilka dni żyłem w totalnym strachu ale na szczęście sam trochę próbowałem dowiedzieć się więcej na temat tego choróbska i natrafiłem na bardzo ciekawe materiały - dotyczące też innych chorób- które okazały się bardzo zbieżne z moimi osobistymi doświadczeniami i obserwacjami u innych osób.

Jeszcze kilka lat temu pewnie w tej dyskusji był bym po przeciwnej stronie. A siebie zaszczepiłem jeszcze będąc w głębokiej niewiedzy przeciwko HBV przed planowanym zabiegiem któremu to się w końcu NIE poddałem wbrew opinii "specjalisty"(dr hab. n.med.) a za radą innego specjalisty któremu to odmówiono przyjęcia habilitacji bo jego odkrycie za bardzo wstrząsnęło by całą medycyną i zastopowało gigantyczne zyski z produkcji i handlu całkowicie zbędnych a w wielu przypadkach szkodliwych substancji ze szczepionkami na czele.

Większość ludzi - zwłaszcza uważających się za bardzo światłych - powtarzają tylko to co usłyszeli albo przeczytali w jakichś pseudo naukowych gazetkach bez chwili zastanowienia czy to ma sens czy nie. Jest tak samo wielu gazetowych medyków co gazetowych audiofilów.

A co z tymi wirusami? Istnieją czy nie, miszczu?

Piękne.

A sio!

Napisz do juleka, żeby Was nie kompromitował.

sam się kompromitujesz swoim chamstwem i głupotą

A właśnie! Co do wirusów. Przedstawisz jakieś naukowe dowody na ich istnienie? Może jakieś fotki z mikroskopu elektronowego wrzucisz?

Nie masz w tym temacie kompletnie nic do powiedzenia . Tylko wrzucać jakieś aroganckie"półzdanka".

Edytowane przez arkadowski

Posty juleka edytuje jakiś arkadowski.

Nie dziwię się. Widocznie w pierwotnym kształcie nie nadają się do czytania. Niestey po edycji też nie jest wiele lepiej.

Czytając wpisy antyszczepionkowców obserwuje wybuchowa mieszankę ignorancji, frustracji i agresji. Plus wiara we wszelkiej maści teorie spiskowe i podatność na manipulacje.

Historycznie to wymarzony elektorat wszelkiej maści Führerów.

Jestem Europejczykiem.

A to ciekawe z tym arkadowskim. Tekst edytowalem wczoraj sam bo wkleil mi sie 2 jak (bycmoze niepotrzebnie) odpowiadalem na chamski wpis toptwenty.

No i gdzie te dowody na te wasze wirusy? Wirus w dzsiejszej medycynie to cos jak diabeø w religii. Nikt nigdy nie widzial ale wszyscy wierza

sory za brak znaków diakrytycznych ale taka mam klawiature teraz

na prawde jest? a z czego to wnioskujesz? Chyba nie z wlasnego przykladu?

a tak na powaznie. nie ma zadnej aparatury ktora by pozwolila zobaczyc rozum a wirusy(jesli by takie istnialy) tak.

Żeby stwierdzić że nie ma wirusów to naprawdę trzeba być zdrowo walniętym i to już wykracza poza moją zdolność zrozumienia różnych odchyłów.

Religia na to nie pozwala czy co? Przecież wiedza zgromadzona na ich temat jest naprawdę całkiem spora.

Jestem Europejczykiem.

Ty Kolego jakiś niepełnosprawny jesteś? Co ty z tymi wirusami? O co ci w końcu chodzi?

Jestem Europejczykiem.

Jesteś za obowiązkowym szczepieniem psów?

Nieczęsto zaglądam w ten wontecek. Swoje zdanie mam od lat wyrobione, toteż żadne antyszczepionkowe brednie na mnie nie działają. Tak mam!

Zresztą konsultowałem zagadnienie z najbliższym mi lekarzem - moim Tatą. ☺️

A z tym szczepieniem psów - znakomite.

Wszak i my i "ci psi" - ssaki.

Wiele się nie różnimy. Może tylko tym, że homo sapiens chętniej szczeży zębiska.

Pozdrawiam. Jacek.

Qwa... Jak się pisze "szczerzyć"?

Przepraszam!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Żeby stwierdzić że nie ma wirusów to naprawdę trzeba być zdrowo walniętym i to już wykracza poza moją zdolność zrozumienia różnych odchyłów.

Religia na to nie pozwala czy co? Przecież wiedza zgromadzona na ich temat jest naprawdę całkiem spora.

cytat z wikipedii

"Opracowaniem systematyki wirusów zajmuje się Międzynarodowy Komitet Taksonomii Wirusów, jednak ze względu na niewielką ilość danych dotyczących filogenezy i pokrewieństwa jest ona dosyć płynna. Różne ośrodki naukowe zwykle różnią się, zwłaszcza w szczegółach, co do klasyfikacji wirusów.

Jakiß czas temu w Niemczech méæczyzna zostaø oskaræony o zarazanie kobiet wirusem "HIV"'. Potem jakis dziennikaz spytal niemiecká minister zdrowia jakim prawem skazuje sié czlowieka na wiezienie za "roznoszenie" czegos na istnienie nie ma zadnych dowodow?

Odpowiedz : dowodem na istnienie wirusa jest miedzynarodowy konsensus - czyli porozumienie. pewna grupa autorytetow z "wirologii" porozumiala sie po prostu ze taki wirus istnieje. sam jego"odkrywca w jednym z wywiadow przyznal ze takiego wirusa nie widzial. jest nagranie z tego wywiadu w sieci. Moze ktos powie ze to falszerstwo ale czy nie byla by to teoria spiskowa?

Czy istnieje jakis miedzynarodowy komitet taksonomii bakterii?

istnieje tylko cos takiego :Międzynarodowy Kodeks Nomenklatury Bakterii. czyli zajmuje sie tylko nazewnictwem . taka"grupa kolesiow" w przypadku bakterii nie jest potrzebana poniewaz bakterie istnieja i kaædy moze je zobaczyc pod mikroskopem nawet chyba widac jak sie ruszajá

jeszcze raz sory za dziwne znaczki

Gdybym "na raz" walnął tablety, których jesteś zwolennikiem - też pojebało by mnie w mig.

Cud, że żyjesz.

Tak właśnie robią medycy z dziećmi czego nie robią weterynarze z psami. Pomijam fakt innych szczepionek.

Arton to i na weterynarii się znasz?

Obowiązkowe szczepienie psów przeciw wściekliźnie jaki ma cel wg. Ciebie?

Pomijamy chciwość koncernów farm. i światowy spisek.

Och. To teraz już wiem.

Na marginesie :

Kiedy rzucisz ten paskudny nałóg?

Piszemy: "spiseq", że tak nieśmiało przypomnę.

Kolego Julek! To, że są problemy z klasyfikacją wirusów to nie znaczy, że nie istnieją. Na tej zasadzie nie istnieje nic, czego jeszcze nie nazwaliśmy. Czy takie banalne rzeczy naprawdę trzeba tłumaczyć? Kończyłeś ty jakąś szkołę?

Jeżeli chodzi o pytanie kto widział wirusa odpowiedź jest prosta - setki albo i tysiące osób. Wystarczy mikroskop elektronowy albo skanujący.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Dzieci są gorzej traktowane niż psy.

Patrząc na to, co się wydziwia ostatnimi czasy - masz rację.

Choć obcięcie uszu psu brzytwą to lekka przesada.

Ale posiadaczem pieska był katol.

Pójdzie w zapomnienie, jako "incydent".

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Sąd uchylił wcześniejszą decyzję wobec rodziców z Białogardu z powodu ustania przyczyn. :)

Rodzice skarzą szpital za próbę podania środka medycznego wycofanego od pół roku z użycia.

Kolego Julek! To, że są problemy z klasyfikacją wirusów to nie znaczy, że nie istnieją. Na tej zasadzie nie istnieje nic, czego jeszcze nie nazwaliśmy. Czy takie banalne rzeczy naprawdę trzeba tłumaczyć? Kończyłeś ty jakąś szkołę?

Jeżeli chodzi o pytanie kto widział wirusa odpowiedź jest prosta - setki albo i tysiące osób. Wystarczy mikroskop elektronowy albo skanujący.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

masz na myßli takie kolorowanki z fotoshopa?http://int.search.myway.com/search/AJimage.jhtml?n=7839ef91&p2=%5EY6%5Exdm271%5ES22103%5Enl&pg=AJimage&pn=1&ptb=CB33034A-3065-4E49-B0E4-4E8E3BC06862&qs=&searchfor=wirusy&si=CMjyvdq34NQCFREo0wod5WUN9g&ss=sub&st=tab&tpr=sbt&trs=wtt&ots=1505912693050

to jestes w bledzie bo zdjecia z mikroskopow skaningowych wygladaja tak

Ukryta Zawartość

swoim wyksztalceniem chwalil sie nie bede. ale dobrze ze ty sie pochwaliles w swoim opisie to wiem przynajmniej z jaká magnificencjá mam do czynienia. Po samych tylko twoich twoich wpisach sádzil bym ze eukacje zakonczyles na podstawowce

Ukryta Zawartość

czy ty na prawde dobrze sie czujesz? Jakie wirusy ty tam widzisz?

wøaßciwie to juæ wiecej dowodow mi nie trzeba bylo ale dzieki za dostarczenie kolejnego na to ze wirusy jednak nie istnieja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.