Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

120 lekarzy to niezbyt dużo.

"...wystosowali apel sygnowany przez 120 lekarzy, a podpisany już przez ok. 8 tys. pracowników służby zdrowia. Wersję ogólną podpisało już ponad 50 tysięcy osób

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"...wystosowali apel sygnowany przez 120 lekarzy, a podpisany już przez ok. 8 tys. pracowników służby zdrowia. Wersję ogólną podpisało już ponad 50 tysięcy osób

Wciąż to 120 lekarzy :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Wystarczy wrzucić w google nazwisko Luc Montagnier żeby zorientować się, że gościowi odbiło, i to już dobrą chwilę temu.

To, co wklejam jest może trochę długie, ale Kolega Nawiedzony wkleja równie długie, tyle że kłamstwa i zwykłe brednie.

"Unfortunately, since winning the Nobel Prize, from a scientific standpoint, Montagnier’s been on a downward spiral. Sadly, it didn’t take long after his Nobel acceptance speech for disturbing signs of crankery and quackery to appear. For instance, Montagnier published a paper that implied that DNA could teleport, using this study, whose results were almost certainly the result of contaminants in Montagnier’s PCR reactions, as support for the principles of homeopathy. On another occasion, Montagnier appeared in an HIV/AIDS denialist film and appeared to be saying that HIV can be cleared “naturally” with diet and supplements. Worse, of late Montagnier has been turning his talents to the treatment of autistic children. Indeed, he’s run highly unethical study of long term antibiotics as a treatment for autism. His low point came a month ago, when he actually presented his work at that yearly autism “biomed” quackfest, Autism One. Let’s face it. As a scientist, it’s really hard to go from winning the Nobel Prize to the ignominy of presenting to a quack conference in such a short period of time, but somehow Montagnier managed it. I thought that was as low as Montagnier could fall.

I was wrong. What to my wondering eyes should appear yesterday on that wretched hive of scum, antivaccinationism, and autism “biomed” quackery, Age of Autism? I saw a post urging AoA readers to write to the President of Cameroon defending Luc Montagnier:

A recent article in Nature shows that the vaccine industry has been closing ranks against Dr. Luc Montagnier ever since his brilliant lecture at AutismOne last month. In particular, 35 Nobel Laureates, led by one who sells commercial products to the vaccine industry, sent a letter to the President of Cameroon protesting Dr. Montagnier’s leadership position on a national research organization dedicated to HIV research. Robert Gallo, the man who tried to steal credit for Dr. Montagnier’s discovery of HIV and is now being funded by the Gates Foundation to develop an HIV vaccine, wrote a similar letter attacking him to the Cameroonian President. Please send the below letter to the Office of the President of Cameroon, Paul Biya, to defend Dr. Montagnier!

Now that’s as low as you can fall, scientifically speaking, as a Nobel Laureate. Montagnier has now gone from the highest heights of science to the very deepest depths, and it doesn’t get much deeper than having an antivaccine crank website urge its antivaccine crank readers to write antivaccine crank letters defending you against valid scientific criticism from 35 other Nobel Laureates. Seriously, if I were Montagnier, I’d just put a paper bag over my head now and slink out of the limelight in shame."

Ukryta Zawartość

I jeszcze jeden ciekawy artykuł o chorych teoriach wygłaszanych przez upadłych naukowców:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Glifosat z Roundup przyczyną raka ogrodnika z USA, wyrok sądu - odszkodowanie 289 000 000 $ :-) akcje Bayer na pysk polecialy jako właściciela Monsanto ale ciekawsze jest to gdzie jeszcze cudowny glifosat można znaleźć, ojej w szczepionkach! niemożliwe! koincydencja ;-)

Vaccines containing glyphosate....[2016]

MMR II (Merk) vaccine had 2.671 parts per billion (ppb) of glyphosate

DTap Adacel (Sanofi Pasteur) vaccine had 0.123 ppb of glyphosate

Influenza Fluvirin (Novaris) 0.331 ppb of glyphosate

HepB Energix-B (Glaxo Smith Kline) 0.325 ppb of glyphosate

Pneumonoccal Vax Polyvalent Pneumovax 23 (Merk) had 0.107 ppb of glyphosate

Ukryta Zawartość

Biedaczyna ogrodnik wygrał proces dzięki m.in. wsparciu Robert F. Kennedy Jr który od dawna krytykuje szczepienia i ich zasadność a nawet przyczynę pogorszenia zdrowia czy śmierć przyjmujących je.

Komary nie uchodźcy, ich się nie zatrzyma.

Ukryta Zawartość

Skórkowane rzeki góry, morza oceany pokonują żeby nieść kaganek zarazy te komary ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

ajaj to glifosat w szczepionlach.Wychodzi na to ze w szczepionki pakuje wszystkie smieci swiata i sprzedaja co taniej wychodzi niz ich utylizacja.Czekamy na dalsze..Trzeba wiedziec ze np taką siarka bardzo szkodliwa france wpychaja wszedzie .Jest nawet w jajkach kurzych.

Edytowane przez muls

Kolega Nawiedzony nie odezwał się w sprawie Montagniera. Ciekawe dlaczego :-))).

No więc ja wziąłem pod lupę następny jego "rewelacyjny" wpis.

"Vaccines containing glyphosate....[2016]

MMR II (Merk) vaccine had 2.671 parts per billion (ppb) of glyphosate

DTap Adacel (Sanofi Pasteur) vaccine had 0.123 ppb of glyphosate

Influenza Fluvirin (Novaris) 0.331 ppb of glyphosate

HepB Energix-B (Glaxo Smith Kline) 0.325 ppb of glyphosate

Pneumonoccal Vax Polyvalent Pneumovax 23 (Merk) had 0.107 ppb of glyphosate"

ppb to jedna cząsta na miliard (angielski billion to polski miliard)

Czyli ma miliard cząstek innych substancji mamy od dwóch, do jednej dziesiątej cząstki glifosatu.

Hmmm...

Tak średnio to dwie cząstki na dziesięć miliardów. Albo metoda pomiarowa była niezwykle precyzyjna i czuła, albo wynik obarczony jest błędem. Zainteresowało mnie to nawet z zawodowego punktu widzenia, zacząłem szukać i co się okazało?

"The testing method used here for vaccines appears to be a method that was developed as a quick and inexpensive screening test for water samples to decide whether additional testing with a more expensive and precise method is needed. Simply put, because of this method’s potential for false positives at very low concentrations, a negative result of the test on water means no further testing is required; a positive result means one should conduct the more expensive test to confirm. This quick and inexpensive screening test has only been shown to work well in water – not vaccines, not wine, not beer, not milk, not eggs. Just water."

Grupa która opublikowała te badania skompromitowała się w innym przypadku wykrywając glifosat tam, gdzie go nie było.

Po raz kolejny Kolega nawiedzony poblikuje brednie i kłamstwa czy też jak to się teraz mówi "fake news".

Jakoś tak się składa, że za każdym razem gdy zaczyna się dokładnie zgłębiać jego wpisy niby rewelacje okazują się gówno wartymi bzdurami.

Czy za uporczywe publikowanie "fake news" Kolega nie powinien czasem wylecieć z forum?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Uwaga, dla słabszych z internetów dostępna strona kalendarzy szczepień EU, na pewno mają tam zabójcze epidemie i trup się ściele epidemiczny... A nieee patrz pan żadnych epidemi nikt nie ogłosił oprócz głównego ścieku medialnego na zamówienie co jakiś czas :-)

Ukryta Zawartość

Następujące kraje nie zmuszają nikogo do niczego, a jedynie rekomendują i refundują szczepienia:

Austria => brak szczepień obowiązkowych

Cypr => brak szczepień obowiązkowych

Dania => brak szczepień obowiązkowych

Estonia => brak szczepień obowiązkowych

Finlandia => brak szczepień obowiązkowych

Niemcy => brak szczepień obowiązkowych

Islandia => brak szczepień obowiązkowych

Irlandia => brak szczepień obowiązkowych

Liechtenstein => brak szczepień obowiązkowych

Litwa => brak szczepień obowiązkowych

Luxemburg => brak szczepień obowiązkowych

Malta => brak szczepień obowiązkowych

Holandia => brak szczepień obowiązkowych

Norwegia => brak szczepień obowiązkowych

Portugalia => brak szczepień obowiązkowych

Rumunia => brak szczepień obowiązkowych

Hiszpania => brak szczepień obowiązkowych

Szwecja => brak szczepień obowiązkowych

Wielka Brytania => brak szczepień obowiązkowych

Strona całkiem legit bo European Centre for Disease Prevention and Control An agency of the European Union

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Kolegi nawiedzony jak widzę nie stać na żadną polemikę. Chyba napiszę do moderacji wniosek o bana.

Aha, a co tam z odrą?

Jestem Europejczykiem.

Kolegi nawiedzony jak widzę nie stać na żadną polemikę. Chyba napiszę do moderacji wniosek o bana

Popieram. Tym bardziej że brednie nawiedzonego kolegi i to nie pieprzenie o grających deskach do krojenia tylko namawianie do zachowań wysoce ryzykownych.

Poza tym popaprani rodzice, którzy nie szczepią swoich dzieci podpadają pod paragraf. I to tylko kwestia czasu kiedy zacznie on być używany przeciwko debilom, którzy narażą zdrowie nie tylko swoich dzieci.

Art.160.§1.Kto naraża człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§2.Jeżeli na sprawcy ciąży obowiązek opieki nad osobą narażoną na niebezpieczeństwo,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§3.Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§4.Nie podlega karze za przestępstwo określone w § 1-3 sprawca, który dobrowolnie uchylił grożące niebezpieczeństwo.

§5.Ściganie przestępstwa określonego w § 3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Skutki uboczne: W trakcie leczenia mogą wystąpić: pocenie się, szum w uszach, nudności, wymioty, zawroty głowy, zmiany skórne pod postacią rumienia lub pokrzywki, krwawienie z przewodu pokarmowego, zaostrzenie (nawrót) choroby wrzodowej, zaburzenia krzepnięcia krwi, zwiększone krwawienia miesiączkowe, uszkodzenia nerek, dychawica oskrzelowa, przyspieszenie oddechu, niewydolność krążenia, zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, stany zamroczenia, pobudzenia, omamy, drgawki (zwłaszcza u dzieci), wyjątkowo powoduje zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego (ataksja, zamroczenie, zaburzenia wzroku i słuchu).

Natychmiast wycofać ten lek z aptek!!! Przecież może zabić albo doprowadzić do kalectwa..

PS To Polopiryna

Jakoś dziwnym trafem zachorowalność na odrę nie chce skoczyć, cały czas na poziomie błędu statystycznego, pomimo lawinowej odmowy szczepień :-) może jakieś epidemie w głównym scieku medialnym? Też nie działa. Może WHO pomoże z jakaś akcją? Z epidemią grypy prawie im wyszło.

39883121_2270143599679722_2542794976249511936_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6b1a33e09654e7a587195323d1c62039&oe=5BFCEECE

Ukryta Zawartość

A propos straszenia myślących rodziców sądami za odmowę szczepień, to te sądy jak na razie są po stronie obywatela i jakoś udaje się bronić podstawowych praw do odmowy poddania się procedurze medycznej.

Ukryta Zawartość

Dziewczynka była wcześniakiem, urodziła się w 37 tygodniu ciąży. Rodzice, nie chcąc zgodzić się na obowiązkowe procedury medyczne, m.in. szczepienie noworodka, opuścili szpital.

Dziś prokuratura zdecydowała o umorzeniu śledztwa w tej sprawie. Kluczowa była opinia biegłych z zakresu pediatrii, neonatologii i medycyny sądowej z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Ocenili oni, że zabierając dziecko ze szpitala rodzice nie narazili jego życia i zdrowia - czytamy na stronie Radia Zet.

uwaga jakby któryś ze słabszych kolegów czy może niedowidzących miał problemy z przeczytaniem drobnych literek:

Kluczowa była opinia biegłych z zakresu pediatrii, neonatologii i medycyny sądowej z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Ocenili oni, że zabierając dziecko ze szpitala rodzice nie narazili jego życia i zdrowia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

A propos straszenia myślących rodziców sądami za odmowę szczepień, to te sądy jak na razie są po stronie obywatela i jakoś udaje się bronić podstawowych praw do odmowy poddania się procedurze medycznej.

Czy noworodek odmawia tej procedury, czy też jego niedouczeni rodzice?

Kluczowa była opinia biegłych z zakresu pediatrii, neonatologii i medycyny sądowej z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Ocenili oni, że zabierając dziecko ze szpitala rodzice nie narazili jego życia i zdrowia

Wszystko do czasu.

Szkoda że będzie potrzebny zgon pewnie nie jeden, by komuś się oczy otworzyły.

Jakoś dziwnym trafem zachorowalność na odrę nie chce skoczyć, cały czas na poziomie błędu statystycznego, pomimo lawinowej odmowy szczepień :-) może jakieś epidemie w głównym scieku medialnym? Też nie działa. Może WHO pomoże z jakaś akcją? Z epidemią grypy prawie im wyszło.

Jak na razie to ci nieszczepieni pasożytują na tym, że mimo wszystkim akcjom oszołomów wyszczepialność w społeczeństwie jest wysoka, penie zawdzięczamy to przymusowi szczepień.

Czyżbym musiał pomęczyć się nad zdemaskowaniem kolejnego kłamstwa? Kolega Nawiedzony chyba ma jakieś poszczepienne porażenie mózgu czy coś w tym rodzaju.

"Europejskie Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób (ECDC) w lutowym raporcie podaje, że w ubiegłym roku w 30 europejskich krajach odnotowano 14 451 przypadków zachorowań na odrę, podczas gdy w 2016 roku było to 4 643 przypadków.

Ten wzrost spowodowany jest wysoką liczbą zachorowań w Rumunii (ponad 10,6 tys.), we Włoszech (prawie 5 tys.), w Grecji (prawie 1,5 tys.) i Niemczech (ponad 900).

Spośród wszystkich przypadków odnotowanych w 2017 roku (...) 87 proc. dotyczyło osób niezaszczepionych - czytamy w oświadczeniu ECDC. Chodzi o osoby, o których było wiadomo, czy były zaszczepione czy też nie.

AFP informuje we wtorek, że 10 lutego w szpitalu w Poitiers na zachodzie Francji zmarła na odrę 32-letnia kobieta; nie była zaszczepiona.

Od początku listopada 2017 roku w regionie Nowej Akwitanii, gdzie leży Poitiers, szaleje epidemia odry. Regionalny urząd ds. zdrowia odnotował od tego czasu 269 przypadków zachorowań, z których jeden na cztery wymagał hospitalizacji."

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Zdecydowanie należy stwierdzić, że koledze thrakowi te szczepienia mocno zaszkodziły na głowę.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

"W ślad za Włochami poszły również Niemcy. Ogłoszono, że rodzice, którzy przed posłaniem dziecka do przedszkola nie spotkają się z lekarzem, aby porozmawiać na temat szczepień, zapłacą karę wynoszącą do 2,5 tysiąca euro. Pomysł ten związany jest z rosnącą ilością zachorowań na odrę w Niemczech oraz kolejnymi ofiarami śmiertelnymi: od początku roku w tym kraju na odrę zachorowało 410 osób, w porównaniu z 325 przypadkami odry w całym 2016 roku."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Działania różnych antyszczepionkowych fiutów zaczynają zbierać żniwo, co było nie do uniknięcia. Jedyne w zasadzie pytanie było kiedy to nastąpi no i chyba doczekaliśmy się.

Jestem Europejczykiem.

"W ślad za Włochami poszły również Niemcy. Ogłoszono, że rodzice, którzy przed posłaniem dziecka do przedszkola nie spotkają się z lekarzem, aby porozmawiać na temat szczepień, zapłacą karę wynoszącą do 2,5 tysiąca euro. Pomysł ten związany jest z rosnącą ilością zachorowań na odrę w Niemczech oraz kolejnymi ofiarami śmiertelnymi: od początku roku w tym kraju na odrę zachorowało 410 osób, w porównaniu z 325 przypadkami odry w całym 2016 roku."

Ukryta Zawartość

"12 miesięcy temu", to już dawno nieaktualne, Włosi wycofali się z obowiązku szczepień po protestach, wszystko wraca do normy. Obowiązek pozostaje tylko w krajach zacofanych jak Polska, Bułgaria itp.

Coś tam kolega czyta, szuka po internetach ale trzeba się bardziej skupić ;-)

Ukryta Zawartość

"12 miesięcy temu", to już dawno nieaktualne, Włosi wycofali się z obowiązku szczepień po protestach, wszystko wraca do normy. Obowiązek pozostaje tylko w krajach zacofanych jak Polska, Bułgaria itp.

Jak się posłucha takich jak ty, to to obowiązek szczepień nie wydaję się niczym dziwnym. Wolność wyboru niestety musi być zabrana tym, którzy nie potrafią z niego korzystać.

Walnąć po kieszeni. Nieszczepiony zachorował - niech płaci za leczenie. Chodził chory do roboty - pozew za zagrożenie zdrowia innych.

Dzieci nieszczepione - nie przyjmować do przedszkola.

Jestem Europejczykiem.

Już o tym gadałżem ileś stron temu.

Ja sobie nie życzę, by mój wnuk bawił się z "nieszczepieńcem".

Choćby dlatego, że rodzice kolegi mego wnuka - to zwyczajni debile.

I nie wiadomo, co im jeszcze do łbów strzeli...

A gdy szczepiony zachoruje to może reklamować?

Tak. Tak samo jak się głupi urodzi. Do Bozi z reklamacją.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.