Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

czyli nie masz jaj.

to ty powiedziałeś z Tuskiem.masz jego kompleks?

liczby nie kłamią. można oszukiwać samego siebie dla lepszego samopoczucia ale innych już nie. Albo je zaakceptować. Tak po ludzku. Ale to wymaga odwagi której tobie widocznie brakuje.

A to dlaczego np. w Niemczech może?

może po prostu nie ma tego zagrożenia?

teraz jest poprawnie.

Choć PiS wyraził zdecydowany sprzeciw wobec projektu „Ratujmy Kobiety 2017", to Jarosław Kaczyński, Antoni Macierewicz, Krystyna Pawłowicz, Jarosław Gowin, Joachim Brudziński czy Beata Mazurek głosowali za dalszym procedowaniem.

W sumie za skierowaniem do dalszych prac głosowało 58 posłów Prawa i Sprawiedliwości.Komitetowi zabrakło zaledwie siedmiu głosów by projektem mogły zająć się komisje. Nie znalazły się one jednak po stronie opozycji. W głosowaniu nie wzięło udziału 29 posłów PO i 10 Nowoczesnej.

popraw się i przeproś za kłamstwo. Masz jaja do tego?

Ty Dominik to masz jakies resztki własnego rozumu? Zaczynam w to wątpić.

Głosowanie w sprawie projektu "Ratujmy Kobiety" to w wykonaniu PiS była ustawka dla debilów którą powszechnie wyśmiano, tak oczywista była dla każdego w miarę inteligentnego obserwatora. I nagle okazuje się, że ktoś w to jednak uwierzył. Powinieneś dostać nagrodę im. Jelonka Bambi.

Jestem Europejczykiem.

liczby nie kłamią.

potem zaczęły się interpretacje jednej jak i drugiej strony.

Ślepo wierzysz w jedną słuszną linię jednej partii.

Jednej prawdy nie ma. Zależy od punktu widzenia.

Ja oceniam liczby. Każdy je widzi.

ps. to PiS się przyczyniło do tego że PO głosowało za odrzuceniem albo wyszło???

nie. PiS było przeciwko. jasne.

ilu głosów brakowało aby projekt trafił do komisji? ilu posłów PO głosowało za? ilu posłów PO/.N nagle wyszło do toalety lub bufetu? gdy sprawa jest mi ważna to siedzę na dupie i wcinam kanapki w ławie co nie jest zabronione.

projekt udupiła koalicja obywatelska gdyż nie zadziałała dyscyplina partyjna a potem umyli ręce że to zły PiS nie broni kobiet.

śmiech na sali.

Edytowane przez Dominic2509

Wtedy śledziłem temat dość uważnie i pamiętam, że nie mogłem się nadziwić jak bez zmrużenia oka PiS wstawia te kity dla matołów i na co oni liczą.

No i okazuje się, że są jelonki które łykną każdy kit wyprodukowany przez PiSowskich spin doktorów. Nieprawdopodobne ale możliwe.

Jestem Europejczykiem.

liczby nie kłamią.

matematyka.

zachowujesz się jak fanatyk. nie patrzysz na fakty tylko na wiarę.

odp. na te pytania i znajdziesz odp.

później zostanie kwestia przyznania się przed samym sobą że mamy POPIS.

jedni i drudzy pod butem KK i masz taki a nie inny wynik.

Z 5%, no może z 10% Polaków posiada ,,aktywne,, szczepienia. Gdzie jest więc ta ochrona przed Ukraińcami?!

liczby nie kłamią.

matematyka.

zachowujesz się jak fanatyk. nie patrzysz na fakty tylko na wiarę.

odp. na te pytania i znajdziesz odp.

później zostanie kwestia przyznania się przed samym sobą że mamy POPIS.

jedni i drudzy pod butem KK i masz taki a nie inny wynik.

Można co najwyżej stwierdzić, że posłowie PO i Nowoczesnej uczestnicząc w głosowaniu narobiliby PiS kłopotu bo projekt byłby procedowany. Natomiast twierdzenie że właśnie przez nich projekt upadł jest objawem ulegania reżimowej propagandzie, ale akurat w twoim przypadku to żadna nowina.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Jak producenci wyeliminują ze składu kontrowersyjne i wątpliwie potrzebne związki rtęci i alu to część obiekcji odpadnie.

No ale jest tradycja stosowania tych substancji choć niezastępowalność wątpliwa.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jak producenci wyeliminują ze składu kontrowersyjne i wątpliwie potrzebne związki rtęci i alu to część obiekcji odpadnie.

Debilowi to nawet woda w składzie będzie przeszkadzać i zaraz zacytuje, statystyki zgonu spowodowane utonięciem.

Można co najwyżej stwierdzić, że posłowie PO i Nowoczesnej uczestnicząc w głosowaniu narobiliby PiS kłopotu bo projekt byłby procedowany. Natomiast twierdzenie że właśnie przez nich projekt upadł jest objawem ulegania reżimowej propagandzie, ale akurat w twoim przypadku to żadna nowina.

Paranoja. Za czasów PO i PSL mieli większość i są odpowiedzialni za to co zrobili. Ale za czasów rządów PiS, który ma większość też PO i PSL są winne. Mimo, że ustawy, na których zależy PiS uchwalają w trybie błyskawicznym, nawet nocnym, a prezydent podpisuje natychmiast. Na dodatek w tak szybkim tempie, że wymagają stale kilkukrotnych, błyskawicznych nowelizacji. Nie pytając nikogo o zdanie, ani nie przejmując się łamaniem prawa i konstytucji. Żenada.

"Tiomersal, stosowany w niektórych szczepionkach jako konserwant, jest związkiem chemicznym zawierającym etylortęć. Etylowana forma rtęci (w przeciwieństwie do metylortęci) jest wydalana, nie kumuluje się w organizmie. W 1997 roku FDA w USA rozpoczęła badania nad wpływem tiomersalu w ramach oceny ryzyka związanego z obecnością związków rtęci w produktach leczniczych i żywności.

Zamieszczony przez Pana link odnosi się do badania T. Verstraetena. Po opublikowaniu go w 2003 roku w formie artykułu w Pediatrics pojawiły się zarzuty o zlikwidowanie bazy danych, manipulację wynikami i ukrycie prawdy, o których mowa w ww. linku. Rok później autor opublikował odpowiedź na te zarzuty, także w Pediatrics. W obu publikacjach podkreśla, że badanie nie wykazało związku tiomersalu w szczepionkach z zaburzeniami neurologicznymi u dzieci i że zagadnienie to wymaga dalszych badań.

Pomimo profilaktycznego wycofania szczepionek zawierających nawet śladowe ilości tiomersalu w USA w 2000 r. (w oczekiwaniu na wyniki dużych badań epidemiologicznych wyjaśniających różne pojawiające się hipotezy), liczba przypadków autyzmu w USA nadal się zwiększa. Hipotezę o związku tiomersalu w szczepionkach z autyzmem badano także w innych dużych badaniach epidemiologicznych m.in. w Wielkiej Brytanii, Danii, Włoszech, a także w kolejnych badaniach w USA. Różne grupy badaczy, niezależnie od siebie, doszły do podobnych wniosków – dane epidemiologiczne nie potwierdzają takiego związku.

Spośród szczepionek stosowanych w Polsce tiomersal obecny jest jedynie w szczepionce przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi (z pełnokomórkową komponentą krztuścową) produkcji Biomed Kraków."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

o. dzięki. widzisz zgadzamy się.

PiS był przeciwny. nie podlega dyskusji. Ale projekt nie trafił do komisji z powodu brakujących głosów koalicji obywatelskiej. a później ta koalicja krzyczała i krzyczy nadal że broniła kobiet.

obłuda fałsz i zakłamanie.

Głosowanie za odrzuceniem projektu w pierwszym czytaniu.

za przeciw wstrzymało się nie głosowało

PiS : 166 58 2 11

PO : 3 104 0 20

.N : 0 15 1 10

Kukiz: 11 11 3 5

PSL: 12 1 0 2

Fakt, gołym okiem widać, że to wina Tuska ;-).

Tak na marginesie - ta trójka została wyrzucona z PO.

Jestem Europejczykiem.

A kto to obiecywał, że kazdy projekt obywatelski będzie procedowany? PiS czy PO?

Dyskusja z zabetonowanym łbem jest kompletnie bez sensu. Na beton to jedynie kilof albo dynamit.

Jestem Europejczykiem.

to daj cytat gdzie PO mówi że nie będzie słuchał obywatela.

inaczej pasuje według mnie niniejszy opis

Dyskusja z zabetonowanym łbem jest kompletnie bez sensu. Na beton to jedynie kilof albo dynamit.

idealnie do ciebie.

to daj cytat gdzie PO mówi że nie będzie słuchał obywatela.

inaczej pasuje według mnie niniejszy opis

idealnie do ciebie.

Baden-Baden?

Masz bana w innych wątkach że tak tu pieprzysz bez sensu?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Panowie, niestety krzyki, wyzwiska nic nie dają, sejm przegłosował aby projekt był procedowany dalej w Komisji Polityki Społecznej i Rodziny.

Głosowało - 412 posłów Za - 252 Przeciw - 158 Wstrzymało się - 2 Nie głosowało - 48

Ukryta Zawartość

Dzieje się, zamiast przymusu może być tak że trzeba bedzie z tym pacjentem/petentem porozmawiać grzecznie ;-) poprosił ładnie...

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Dzieje się, zamiast przymusu może być tak że trzeba bedzie z tym pacjentem/petentem porozmawiać grzecznie ;-) poprosił ładnie...

Żeby z kimś rozmawiać to trzeba mieć jakąś wspólną płaszczyznę porozumienia, na którą składa się miedzy innymi wiedza dotycząca tematu rozmowy.

Jaką płaszczyznę porozumienia będzie miał lekarz z internetowym znawcą wszech rzeczy?

Powoływanie się na głosowanie i opinie sejmowych baranów jest, nazwijmy to - mocno zabawne.

A gdy tylko przyjdzie jedna, druga, trzecia epidemia odry, ospy, lub innej cholery - winnych nie będzie.

Baden-Baden?

Masz bana w innych wątkach że tak tu pieprzysz bez sensu?

schlafen-schlafen.

Powoływanie się na głosowanie i opinie sejmowych baranów jest, nazwijmy to - mocno zabawne.

A gdy tylko przyjdzie jedna, druga, trzecia epidemia odry, ospy, lub innej cholery - winnych nie będzie.

kurde a w Niemczech brak przymusu i brak epidemii.

czarna magia albo bozia.

"Prawie 15 tysięcy przypadków zachorowań na odrę odnotowano 2 017 roku, to o trzy razy więcej niż w roku 2016 roku – wynika z lutowego raportu Odra Europejskie Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób (ECDC).

Największy wzrost zachorowań wystąpił w Rumunii (ponad 10,6 tys.), we Włoszech (prawie 5 tys.), w Grecji (prawie 1,5 tys.) i Niemczech (ponad 900). Jak podano od początku 2016 roku w krajach UE Centrum odnotowało 50 zgonów z powodu odry. Poważne powikłania najczęściej występują u dzieci poniżej 5. roku życia."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.