Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiego rodzaju były te problemy..?

Witam !

Z tego,co pamiętam,rozłączało mu kartę usb.Trzeba by przeczytać w wątkach klubowych.

Z VIA generalnie wszystko powinno działać.Niestety,nie używam Windows.

Używałem VIA na Vista/7pro i 10 .Nie było problemów !

Na pewno trzeba poświęcić trochę uwagi.Zainstalować platformę do VIA (wersja w zależności od czasu wypuszczenia przetwornika).

Na pewno ustawienia w systemie (raczej nie ustawia się karty usb jako domyślną) .

Problem był z wejściem usb 3.0 ,można spróbować na 2.0 .

Na pewno są forumowicze ,którzy siedzą w Windzie pewnie i podpowiedzą :)

Witam

Mam pytanie, kto jest aktualnie dystrybutorem audio gd na Polskę, albo inaczej od kogo najlepiej wypożyczyć sprzęt do odsłuchu w domu. Pisałem do 4hifi - i nic, pisałem do jakiejś firmy pod Krakowem - i nic. Jedynie Q21 się odezwali- ale Ci ozięble polecali te klocki. I jeszcze jedno pytanie, od razu- jak sprawują się przedwzmacniacze np w dac'ach tej firmy? To znaczy czy w znaczący sposób kształtują dźwięk z końcówek mocy, czy raczej są neutralne?

To Ci się powinny spodobać Audio GD.

Takie uogólnienie trochę, bo nie wszystkie DACi Audio GD są na tej samej kości, wybór jest naprawdę duży w ich konstrukcjach..

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Rozdzielczość i separacja jest na bardzo wysokim poziomie i co najważniejsze nie jest to przesadne , czyli nie męczące , mam na myśli daci na PCM 1704 Uk

Do tego fantastyczna barwa , ale zależy co kto lubi i jaka jest reszta toru.

Edytowane przez nikko

Może ktoś podpowie dlaczego $ ??

Impoter 4hifi nie daje takiej marży dystrybutorom jak inne firmy, dlatego sklep woli sprzedać inny towar. Gdyby 4hifi podniosło ceny, to klienci kupowaliby DAC z Chin.

Pytanie dotyczyło przedwzmacniaczy zawartych w tych urządzeniach więc to na jakich układach DAC są zrobione pominąłem. Ja mam NFB 27 czyli na Sabre.

Czyli dają radę :)

Tak w domu . W porównaniu z Aune S16, Audio AG 10.32. Papierowy bas- dość zwinny. Sucha średnica. Góra i przestrzeń ok. Mało muzykalna i mało angażujaca. Mało grała bo co chwilę przełaczałem na pozostałe DACki :)

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Mało grała bo co chwilę przełaczałem na pozostałe DACki :)

A to niedobrze, bo trzeba było posłuchać min. pół dnia, lepiej kilka i później wrócić do innych DACów.

A to niedobrze, bo trzeba było posłuchać min. pół dnia, lepiej kilka i później wrócić do innych DACów.

Całkowicie się zgadzam - to takie bez sensu porównanie - nie wiem od czego to zależy ale jak się rozpina tor to trzeba mu dać czas na dojście do siebie. Jeszcze nie wspomne że DAC mógł być nowy i mógł potrzebować parudziesiąciu godzin aby się dogrzał. Ja mam sprzęt wyłączony jak nie ma mnie w domu i po włączeniu przez pierwszą godzinę sprzęt dochodzi do siebie i dźwięk się zmienia.

AudioGd ma to do siebie,że musi być dłuuuugo pod prądem ja swojego wzmaka Precision2 to w zasadzie przestałem wyłączać i dopiero wtedy pokazuje na co go stać

Edytowane przez gabler

Zgadza się. Testowane Dacki byly pod prądem i sygnałem na okrągło kilka dni. W tym czasie zachodziły zmiany. Tym nie mniej w przypadku OPPO zmiany były kosmetyczne i wg mojej subiektywnej opinii grał słabo. Trzeba wziąć pod uwagę że miał za konkurentów mocne pozycje Audio GD 10.32 oraz Aune S16. Audio Gd zostało na stałe.

Witam czy ktoś miał styczność z master 11 chodzi mi o jakość dac jak wzmaka słuchawkowego (trudne słuchawki audeze lcd -2 , hifiman he 500)

oraz jak master 11 ma się do nfb 28 którego teraz posiadam

Witam

Jako Nowy użytkownik Audio GD NFB 1.32. Mam go nowiutkiego i od kilku dni gra prawie na okrągło. Czy ten sprzęt podlega wygrzewaniu . U mnie jakby zaszły zmiany .

Kazdy nowy sprzet podlega wygrzewaniu .
  • 2 tygodnie później...

Witam

Mam problem z instalacją sterowników na Windows 10. Ciągle pojawia sie komunikat że jeden składnik nie został zainstalowany. Próbowałem już z linków ze strony AudioGD, jak I 4hifi. Bez powodzenia. Laptop jes zaktualizowany i odwirusowany. Dla porownania probowałem na windows 7 i poszło bez problemu....

Mam chyba ten sam problem na win10.

Słaba pomoc - "przejdź na win7"

Na win8,1 śmiga jak trzeba. Mowa tu o NFB 1,32.

Zgłoś się do dystrybutora, na pewno jakieś rozwiązanie znajdzie. Ja miałem problem tego typu, pomogli.

Zgłoś się do dystrybutora, na pewno jakieś rozwiązanie znajdzie. Ja miałem problem tego typu, pomogli.

Czy na win10 u Ciebie dało się zainstalować?

U mnie tylko na win10 coś nie wskakuje sterownik via asio. Kilka razy (z telefonem w ręku) próbowaliśmy z dystrybutorem 4Hifi coś zrobić i się nie dało. Zrezygnowałem i dałem z powrotem pod laptopa na głównym systemie z win8 - tam śmiga bez problemu.

Myślę nad zakupem tego nowego NFB-1,38 (którego jeszcze nie ma u naszego dystrybutora), zobaczymy czy tam też jakieś "kwiatki" ze sterownikami wyskoczą.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.