Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Czy działa wam Jplay ks i extreme na audiogd?

Tak w ogóle to nfb 1.32 działa na KS? Bo w Jplay mam wasapi lub KS a w foobarze Asio:Jplay Driver, pozostałe opcje w foobarze nie pracują z Jplay (działa na foobar Asio:Jplay a w Jplay wasapi). Pamiętam jak miałem smsl sd793 i konwerter hiface to działał mi KS w Jplayu...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Wszystko zależy od ceny końcowej. Bardzo fajny DAC. Gdyby u mnie nie było problemów ze sterami to bym go nie zmieniał. W cenie do 1500 zł trudno znaleźć mu rywala (na rynku wtórnym). Przy korzystaniu z Linuxa czy OS, problem ze sterami odpada.

Licytować się o używke na allegro czy nie ma sensu?

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Ja bym nie kupował.

Tenor 8802 to układ z b. niestabilnymi sterownikami pod Windows.

Poszukaj na necie, pełno info o kłopotach ze zwiechami pod Windows (w linux i OSX jest ok).

Dlatego coraz częściej producenci odchodzą od tego chipu na rzecz XMOS lub Via.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Używam aktualnie Audio-GD z Tenorem 8802 na win7 i nie rozumiem o jakich błędach mówicie. Ja mam przetworniki Wolfson z którymi większej ponoć różnicy nie ma w stosunku do Via.

O takich, że potrafi wywalić stery od USB i trzeba restartować kompa. U mnie takie cyrki odchodziły przy korzystaniu z foobara z dużą ilością playlist (i pozycji na nich).

Ja z kolei miałem problemy z Tenor 8808 w moim poprzednim wzmacniaczu Teac AH-01

Wywalało sterownik gdy oglądałem lub słuchałem materiałów flash'owych (przez przeglądarkę)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dla pracy wejścia USB z rozdzielczością 32bit/384kHz

potrzebny jest firmware nr 10 który jest w pakiecie razem z programem do wykonywania flashu pamięci

http://4hifi.pl/audio/attach/Sterowniki_dokumentacja/USB32firmware.rar

W paczce Firmware nr. 1, 3, 4, 7,9,10,2014v2 i 5, 11 tylko dla DI-V3

plik z firmware nazywa sie Firmware 10.dfu

natomiast sterownik pod Windowsa to

Sterowniki dla Windows v 2.00 - ASIO VIA/DirectSound

link do pobrania

http://4hifi.pl/audio/attach/Sterowniki_dokumentacja/AudiogdUSB32v2.0forwin.rar

VIA raczej nie powinien mieć problemów z linux. TO raczej któraś z dystrybucji Linuxa mogła nie znaleźć poprawnie sterowników/konfiguracji dla Audio Gd. Spotkałem się z tym w jednej z wersji XBMC - trzeba było ręcznie pogrzebać w plikach od alsy.

Rayfe - mi na Windows 8.1 z NFB1 (2014) działa w następujących ustawieniach:

JPlay 5.2.1 KS Audio-gd, engine Xtream, Audio PC this computer, bitstream native, buffer 128 samples, buffer 96 kHz 256 samples, buffer 192 kHz 512 samples

JPlay 6 beta1 KS Audio-gd, engine Ultrastream, AudioPc This computer, bitstream native, DAC Link 10 Hz, PC buffer 2 seconds

Witam, w kwestii sterowników, czy komuś z Was sterownik od usb powoduje chwilowe skoki latency? Bo jak odtwarzam zdarza się zamiast do dopuszczalnych 500us skok aż ok 20000us... Z odtwarzaniem nie ma problemów, śmiga ok ale jednak latency skacze... Monitoruję DPC latency checkerem a do analizy LatencyMon. Jakieś porady? Dodam że mam na płycie głównej (asus z97 pro) kontroler intela a także asmedia i na obydwu to samo... Pod usb podpięta mysz razer, klawiatura i nfb 1.32.

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Witam.

Na początek gratulacje dla sprzedającego, chyba sam się nie spodziewał takiej ceny?

http://allegro.pl/audio-gd-nfb-10-2-dac-wzm-sluchawkowy-i5117367288.html

Do rzeczy, szukam DAC`a z ES9018, faworytami są urządzenia Audio-Gd. Nie ukrywam, że chcę wydać około 1500 i nawet wolałbym urządzenie używane. Ważnym parametrem jest dla mnie regulacja głośności sygnału wyjściowego,wzmacniacz słuchawkowy nie jest konieczny, zdecydowanie bardziej zależy mi na zbalansowanej wersji urządzenia. Najtańszym nowym produktem jest NFB-1P, niestety nie ma regulacji głośności. Droższy jest Compass 2, jednak nie ma XLR, potem jest najnowszy NFB-3, który nie ma XLR, jednak ma ACSS - czy to się da przekonwertować na XLR? Wszystkie moje założenia spełnia 10-ES3, jednak jest poza budżetem - chyba, że koniecznie warto dopłacić? Reasumując, czy NFB-1P jest wart zakupu?

Edytowane przez Ricambi

Ricambi możesz spróbować takiego regulatora jest podobno dobry http://www.infomusic.pl/test/28329,tc_level_pilot. Sam zastanawiałem się nad NFB-1p + ten regulator ale kupiłem okazyjnie 10-ES3.

Witam.

Na początek gratulacje dla sprzedającego, chyba sam się nie spodziewał takiej ceny?

http://allegro.pl/audio-gd-nfb-10-2-dac-wzm-sluchawkowy-i5117367288.html

Model bez pilota poszedł w grudniu za niewiele mniejsze pieniądze. Ciężko, aby sprzęt na gwarancji i w takim stanie schodził poniżej 50% wartości.

NFB-10.32

Na olx jest wersja 10es3 za 2k pln

NFB-10.32. Za to na allegro był 10es3 za 1700 i stałem się jego szczęśliwym nabywcą. Ktoś z forum sprzedawał?
NFB-10.32NFB-10.32. Za to na allegro był 10es3 za 1700 i stałem się jego szczęśliwym nabywcą. Ktoś z forum sprzedawał?

Ehhh już się gubię w tych oznaczeniach

To ty kupiłeś wersje na tenor?

Nie jak kupiłem 10es3 na sabre i via. Był na alldrogo chciałem kupić nowy ale zostały wycofane zostały tylko nfb-28. Miałem nawet rezerwację na tego 28 powystawowego ale trafiła się 10es3 w dobrej cenie więc zaryzykowałem i nie żałuje.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.