Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

jest w poprzednich moich wpisach - na poprzednich stronach...normalne..dwa tory.... tor duży i tor "mały" - w jednym i drugim prąd przechodzi przez pcm 1704 a nawet w dwóch z trzech przypadków przez lampy ( Ayon i Leben ) - w Bitofonie ma swoją konwersję I/V ..potem po dwóch torach trzy drogi i piętnaście cali na dole oraz d`appolito na górze i gra....gra..i jeszcze raz gra....stąd się wziął Ayon s-5 w torze bo ani ref 5.32 nie dało rady ani master 7 ani HE-7 ....

Jaki sens dokonywania porównań cenowych 1/10?

Zawsze możesz odwiedzić zakładkę start, to dopiero zostaniesz rekinem w akwarium.

Pewnie mu 10 razy lepiej nie gra i wylewa swoją frustrację :)

Kingwa odpisał mi ,że jakość dżwięku na ustawieniu wzmocnienia na Low jest taka sama jak na High ,ja mam odczucie że na High przy tej samej głośności jest bardziej dynamicznie a wy jak to odbieracie?

Dużo zależy od stopnia wej. w Twoim wzmacniaczu.

Miałem okazję wypróbować DACi z regulacją Audio Gd jako preamp i przy takim podłączeniu nie było różnicy między High i Low. W przypadku pracy jako DAC ( bez regulacji ) przy jednym wzmacniaczu różnica była ( taka jak piszesz - dynamika, chociaż to złudne trochę ) , a przy drugim nie było żadnej różnicy.

Witam.

Dołączam do klubu Audio-Gd z NFB-7.32 i Master 1. Wcześniej był NFB 10ES2, póżniej ES3. W obecnym zestawieniu zostanę na długo, jak dla mnie docelowe- końcówka- klon Accuphase P-4100, Usher X718, 2xUsher SW-103 , pokój 30m2.

Przy instalacji Firmware do nfb 1 coś poszło nie tak i komputer już nie widzi DACa .Da sie coś z tym zrobić czy tylko wymiana kości pamięci od via?

Wymiana firmware. Zgłoś się do 4HIFI powinni wysłać bez problemu.

Przy instalacji Firmware do nfb 1 coś poszło nie tak i komputer już nie widzi DACa .Da sie coś z tym zrobić czy tylko wymiana kości pamięci od via?

Miałem to samo, poradziłem sobie sam. Nie pamiętam dokładnie ale wystarczyło przeczytać tutorial z pakietu firmware dostępnego na stronie hifi.pl albo ze strony producenta. Komputer "widzi" jakieś nieznane urządzenie USB? (to warunek konieczny).

Przy okazji: został komuś moduł z VIA (po wymianie na Annamero) i chce się go pozbyć?

Niestety nic nie widzi, i w tym problem .Pisałem do 4hifi ,jak im wyśle to przywrócą do życia

Problem w tym, że nie pamiętam dokładnie jak to było u mnie, ale wydaje mi się, że przynajmniej program do aktualizacji widział mojego DAC-a. Pakiet najprawdopodobniej zassałem ze strony producenta.

Mam już od 2 miesięcy Mastera 2H. No i co....chyba moje poszukiwania dobiegły końca jak na razie(myślę, że na długo). Cały system to NFB 27 Amanero , wspomniane monobloki. Okablowanie Supra Sword głośnikowe, zworki Supra sword, USB supra. Sieciowe Supra Lorad. Kolumny B&W 803D. Gra tak jak chciałem i mam spokój na długo.

Jasne, za 2k znajdziesz na prawdę sporo fajnych klocków, ja swojego nfb 1.32 nabyłem za takie pieniądze.

http://allegro.pl/audio-gd-nfb-17-2-nowy-i5945199868.html

Tutaj chyba przeciętny usb ale nie wiem, może ktoś się wypowie? Bo sam wm8741 w dualu spoko sprawa, zdarza się takiego daca trafić za 1000zł, szukaj.

Edytowane przez rayfe

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Witam, mam pytanie a propos NFB 1.32, czy jeżeli mamy podłączonego dac'a do wzmacniacza przy pomocy wyjść cinch, to po podłączaniu wyjść XLR do innego odbiornika (rec w magnetofonie) taki układ zadziała, czy na cinch i XLR będzie jednocześnie sygnał? Może ktoś ma doświadczenie w tej materii i mi podpowie zanim zainwestuje w dodatkowe kable.

Wy też tak macie że nie zawsze dac startuje wam z oboma kanałami ja mam tak bardzo często muszę wtedy albo wypiąć i wpiąć kabel albo w foobarze zrobić stop i start od nowa.

Jak iuz to zrobię gra bez problemu sprzęt to NFB28 z amanero

u mnie z kolei wystepuje inna ciekawostka, mam do dac podpiety cd przez coax i po wlaczeniu plyty, kiedy rusza pierwszy utwor, mniej wiecej po 7-10 sekundach nastepuje bardzo krotka przerwa w emisji dzwieku, przy kolejnych utworach sytuacja sie nie powtarza, powtarza sie natomiast kiedy wcisne pauze i ponownie uruchomie play...ma ktos pomysl co to moze byc? reklamlowac to? niby drobiazg ale irytuje mnie to czasem.

dac to nfb28 na via

przerwa w emisji dzwieku

Występuję błąd synchronizacji transportu cd z odbiornikiem cyfrowym w dac.

Wina leży po stronie słabego transportu cd.Nie jestem pewien,w Nfb 28 odbiornik jest w samym Sabre ?

Trzeba by poszukać w specyfikacji.Możliwe,że ma odbiornik Wolfson,a ten jest mało wrażliwy na słabe transporty i kable cyfrowe (mam w Nfb 10.33).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.