Skocz do zawartości
IGNORED

Jak bezpiecznie ustawić kolumny aby dziecko ich nie przewróciło?

Boleck

Rekomendowane odpowiedzi

Gorzej jakby zrobiło z kolumny huśtawkę :)

Można nie napinać linki i na wszelki wypadek domontować dzwonek alarmowy.

A i do podłogi można przyczepić.

• 2 lata później...

Panowie, pomyślcie co należałoby zrobić aby dziecko nie dotknęło kolumny? - ano jest taki sposób, podobnie jak w muzeum i na pastwisku. :D

Się dołączę.. Perswazją oduczyłem swoje dzieci wgniatać różne rzeczy nie tam gdzie potrzeba. I wszystko pięknie, dzieci na perswazję okazały się nad wyraz pojętne, dopóki nie przyszli koledzy... Na szczęście mam jedwabne kopułki. Wyciągnąłem, wycentrowałem z powrotem i jakoś jest. A szkodnik usłyszał ode mnie tylko (bo przyłapałem na gorącym uczynku) "A jakbym tak przyszedł i psuł ci twoje zabawki?" Też poskutkowało. Ale po fakcie.

Sznurki, zapórki to chyba przesada, jak wąskie kolumny to rzeczywiście szerokie podstawki. Ale niekoniecznie chyba trzeba od razu granitowe, rok można się przemęczyć z kawałkiem płyty drewnianej, czy czymś, oby szerokie. Zawsze parę stówek w kieszeni, a to i tak tymczasowa sprawa. Jak będzie miała 2-3 lata (w zależności od egzemplarza ;)) to już spoko.

Elektryczny pastuch będzie mniej inwazyjny i wniesie więcej do edukacji latorośli. Tatuś mówił, że nie wolno i co? Bez pastucha nic, a z pastuchem jebutnie dwa razy i wiedza przyswojona.

Jestem Europejczykiem.

Do gdzieś drugiego roku życia taka edukacja jest nieskuteczna. Dopiero później pojawia się instynkt samozachowawczy. Do tego czasu dzieci są "nieśmiertelne" i nie straszny im żaden wypadek.

Kiedy córka miała gdzieś z 1,5 roku, miałem remont. Traf chciał że któregoś zdemontowanego gniazdka zapomniałem zabezpieczyć. Dziecko się zainteresowało i łubudu. Pastuch dużej mocy :( Kupa strachu i płaczu, ale nic się nie stało na szczęście. Nie minął dzień, a ja znów ją znalazłem majstrującą przy gniazdku (tym razem już wszystko sprawdziłem i przykręciłem więc bez kłopotów), ale nauka poszła w las.

Trzeba przeczekać.

Chyba że te płotki, ale ja bym oszalał z takim ogrodzeniem w pokoju.

Czytam uważnie ten wątek, bo mam podobny problem, tylko że z kotami.

Jest problem większy, bo kot nie podlega żadnym metodom pedagogicznym.

Tyle dobrego, że wywrotka stanowiła rodzaj testu, czy dobrze zamocowałem zwrotnice po tuningu.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Elektryczny pastuch będzie mniej inwazyjny i wniesie więcej do edukacji latorośli. Tatuś mówił, że nie wolno i co? Bez pastucha nic, a z pastuchem jebutnie dwa razy i wiedza przyswojona.

Widać kolega "latorośli" nie posiada i latoroślą się "brzydzi".

Kolega bykowe powinien bulić.........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

o to to to miałem na myśli w poście 35.

prąd jest najlepszym programatorem pamięci :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.