Skocz do zawartości
IGNORED

Idealny DAC i przedwzmacniacz w jednym ?

_Ged_

Rekomendowane odpowiedzi

Krwi z uszu z powodu odsłuchiwanego obecnie Briscati także nie stwierdziłem - a własnie sprawdziłem dla pewności wszelkiej :-) Czy jest wart swojej ceny nie wiem, ale gra nad wyraz dobrze.

Krew z uszu to jest taka przenośnia moi drodzy. Jak będziecie mieli możliwość porównania ze sprzętem z odpowiedniego poziomu to będziemy kontynuowali. Ja opisałem Swoje wrażenia w moim skromnym systemie.

spdif,aha zadnej krwi z uszu w Youngu nie stwierdziłem wręcz przeciwnie ,lamp w audio nie toleruje ,w sprzęcie gitarowym nie ma innej opcji lampy musza być w audio niekoniecznie ,ale jak to się mowi co kto lubi

Nikt Ci nie broni słuchać Younga, jeśli to dla Ciebie state of art to niech tak pozostanie. Opinii o lampach nawet nie skomentuję bo to jest po prostu żenujące.

Ale to nic nie znaczy.

W innym systemie Bricasti może zagrać zupełnie inaczej.

Zresztą Musictoolz na obecnie najnowszą wersję z nowymi

filtrami.

Znam wiele osób dla których "krew z uszu" to właśnie dCS.

Warto by spróbować w swoim systemie.

Nawet najlepszy sprzęt podłączony do niedopasowanego lub po prostu słabego systemu nie zagra.

ale oczywiście w przypadku kolegi sprzęt był nad wyraz dobrze dopasowany do Bricasti i stąd taka kategoryczna opinia :-)

ale oczywiście w przypadku kolegi sprzęt był nad wyraz dobrze dopasowany do Bricasti i stąd taka kategoryczna opinia :-)

W przeciwieństwie do kolegi u mnie nowe urządzenie musi wpasować się w posiadany system a nie odwrotnie. W tym przypadku Bricasti przy Scarlattim po prostu nie istniał. Też chciałbym tanio i wspaniale ale tak to jest tylko w bajce...

Zresztą u kolegi Pal55 i tak nie zagra bo ma w torze lampy. A one są dobre tylko to wzmacniacza gitarowego jak stwierdził "niezwykle mądrze" poprzednik :)

No i wszystko fajnie, tyle, że zamiast pisać, że urządzenie jest za drogie w stosunku do oferowanej jakości, należało napisać, że nie wpasowało się w konkretny system, nieprawdaż? :-)

PS do tranzystora też go podłączę :)

Krew z uszu to jest taka przenośnia moi drodzy. Jak będziecie mieli możliwość porównania ze sprzętem z odpowiedniego poziomu to będziemy kontynuowali. Ja opisałem Swoje wrażenia w moim skromnym systemie.

Nikt Ci nie broni słuchać Younga, jeśli to dla Ciebie state of art to niech tak pozostanie. Opinii o lampach nawet nie skomentuję bo to jest po prostu żenujące.

rozmowa na temat lamp jest bez sensu to jak dyskusja katolika z ateista ,wiem ze fanatykow lamp jest mnóstwo ,to nie mój swiat i poddam się wiec i uznam wyzszosc lamp nad tranzystorem po wszeczasy a Young jest po prostu swietnym D/A brzmienie i cena to jego atut czy to zle? czy porządny D/A musi kosztowac 70000pln przekonałem się ze nie

Dużo w tym racji Szymon ,moje doświadczenie jest np. z DCS Delius Vs M2Tech Young + Palmer ,DCS w moim "systemie" zagrał beznamiętnie za gładko bez jaj, 10 razy tańszy Young rozłożył go na łopatki w każdym aspekcie brzmieniowym ,nie znam Vivaldi ale ja wiem ...czy jest sens? kupie jednak Vaughana :-) albo inaczej porównam go przed zakupem z Youngiem jeżeli poprawa będzie wyrazna i ewidentna to biore, jeżeli 5-10% to nie ma sensu ,pozdro

Próbować Vaughana warto. Jest dużo lepszy od Younga.

Próbować Vaughana warto. Jest dużo lepszy od Younga.

Oczywiście ze wyprobuje , co do Bricasti to dobre opinie ma wśród producentow dobrze sprawdza się w studio ,ale i tak uzywaja tanszy Apogee Symphony I/O ,pozdrawiam
  • 4 tygodnie później...

W High Fidelity pojawił się test przetwornika Bricasti M1. Autor tekstu: Marek Dyba

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena w Polsce: 8595 amerikan dolars + podateczek VAT

Pozdr, M

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

• 1 rok później...

Co jest nie tak z Vegą ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jest ok, ale pragnę coś więcej się dowiedzieć na temat Wadii 321

Obecna firma Wadia ma mało wspólnego ze słynną Wadią sprzed lat.

Czytając jakiś czas temu instrukcję obsługi Wadii 321 zauważyłem, że w pewnym miejscu napisali McIntosh zamiast Wadia dlatego coś mi się wydaje że ta Wadia może być w dużej cześci klonem pewnego urządzenia McIntosha. Pamiętajmy że obecnie te firmy są u jednego właściciela. Wadia przyciąga wzrok obudową i swoim wyglądem ale raczej na pewno bardziej zaawansowanym technologicznie urządzeniem jest Vega. Co do dźwięku to jednak jak zawsze samemu należy ocenić.

To jeszcze kolejne pytanie Vega vs Femto vs Vaughan.

Przesiadam się na nowego DAC'a dlatego stanąłem na rozdrożu.

O tych trzech ostatnio jest głośno - zatem, który ?

Czy Vaughan zdecydowanie lepiej gra od Vegi, bo cenowo jest dwa razy droższy ?

• 1 miesiąc później...

To jeszcze kolejne pytanie Vega vs Femto vs Vaughan.

Przesiadam się na nowego DAC'a dlatego stanąłem na rozdrożu.

O tych trzech ostatnio jest głośno - zatem, który ?

Czy Vaughan zdecydowanie lepiej gra od Vegi, bo cenowo jest dwa razy droższy ?

To ja Ci dorzucę czwartego do listy - Lampizator. Ja na nim skończyłem i na razie nie mam zamiaru wymieniać. Karmię go bezpośrednio z komputerka po kablu USB (bez żyły zasilającej).

• 2 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...

Panowie

A czy to będzie sensowne wpiąć przedwzmacniacz przed integrę MBL 7008 ? Teoretycznie chyba nie bardzo. Już raz tak zrobiłem i poprawiła się średnica, bez utraty innych elementów pasma. Co Wy na to ?

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.