Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na roku - na 63 osoby - było raptem pięciu facetów.

- to się nazywa mieć fart w życiu :) - niestety nie pójdę już na polonistykę :( - dlaczego wcześniej nikt mi o tym nie powiedział ?...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Przeglądając Forum , choć od niedawna w nim uczestniczę , wiem jedno - Pan nigdy nie jest niegrzeczny! :) Za to Pana cenię i oglądam , wciąż jednak drapiąc się po głowie... Pozdrawiam niesłychanie - Jacek

Szacunek dla "gogli" - jak największy :) Panie thrak - mam prawo nie wiedzieć , co sie sprzedawało na giełdach i Olimpiach w czasie , gdy nieszczęśliwie rozwinęła się fala - disco polo. W tych latach - już mnie w Polsce nie było...Proszę sobie wyobrazić , że ja pamiętam czasy , gdy w Krakowie - "Pod Przewiązką" - ciężko było cokolwiek wcisnąć. Żona Jurka Skarżyńskiego była dopiero w planach - może to jest powód... Same chłopy :)) A pewnej zimy , po "szlagtrafieniu" rur i zalaniu piwnicy , gdzie giełda się mieściła - rozkładaliśmy nasze skarby na okolicznych ławkach... Lecz - to przynajmniej były PŁYTY. Wzruszyłem się - otworzę piwo. Pozdrawiam nieustająco - Jacek

Ale to było niecałe 2 lata temu jakoś :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ale to było niecałe 2 lata temu jakoś :-)

Giełda "Pod Przewiązką" , czy handel winylami - gdzieś tam ? Nie "kumam " pytania... Jako żywo - pozdrawiam. Jacek.

- dziś płyta z 1974 r. - a zatem nie jest ona zainfekowana tymi małymi złośliwymi cyfrowymi robaczkami...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nawet nie wiedziałem, że został zablokowany w Polsce - na razie odblokowałem wysyłając odwołanie - ciekawe na jak długo ? - bo ostatnio moje protesty załatwiają negatywnie :( pzdr.

ps. nawet mnie to zaintrygowało, dlaczego ten pierwszy filmik w porównaniu do drugiego ma tak mało wyświetleń :)

- dziś trochę jazzu w wykonaniu Oscara Petersona - dosyć przyjemne brzdąkanie na fortepianie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- przedstawiam 4 klipy z płyt które dzisiaj zakupiłem u Yul(ii) - jestem zadowolony, bo wg mnie sam Cash jest wart tych 35 złociszy - pzdr.

- moje filmy nie mają zbyt dużo wyświetleń, nad czym ubolewam, ale przeglądając analitykę YT, zaskoczyła mnie dosyć duża w porównaniu do innych, oglądalność tego filmu - co ciekawe, okazało się, że większość wyświetleń jest z USA, a konkretnie California i Texas...załączam zrzuty ekranu..pzdr.

Ukryta Zawartość

post-25310-0-81364700-1360343001_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- frywolny, specjalnie dla Ciebie stary przebój zespołu The Cream - płyta z 1969 roku, kupiona na allegro - zarówno okładka jak i płyta wyglądają jakby wczoraj były kupione w sklepie - gdzie to się uchowało ? - pzdr.

Waluch - dzięki za drinka - rok wydania wziąłem z labela... zatem jeszcze jeden fajny kawałek z tej płyty...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Czarny Orfeusz" - pewnie większość z Was nie widziała tego filmu - nakręcony bodajże w 1958 roku - tym niemniej moim zdaniem to lektura obowiązkowa jak np. "W samo południe", "Rio Bravo", czy "Powiększenie" - te i inne przeboje światowego kina były obecne na ekranach kin PRL-u z niewielkim tylko opóźnieniem - wyjątkiem był tu tylo "James Bond" z wiadomych powodów... Orfeusza przy odrobinie dobrej woli można ściągnąć z sieci, najlepiej chyba z chomika - realizacja w porównaniu z dzisiejszymi produkcjami może wydać się nieco staroświecka, ale uważam, że warto...pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Label RSO, czyli najprawdopodobniej 1977 rok wydania

Jest to niemiecka przebitka amerykańskiego wznowienia z 1977 roku.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

- chyba sobie zmienię monitor - V generacja :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten pan słucha muzyki z CD (patrz biurko), dlatego popadł w alkoholizm, nie ma przyjaciół i musi pić do monitora

Tobie Excelu to nie grozi ,masz przewagę, bo słuchasz muzyki z płyty winylowej

headbanging2.gif

audiokarma.org

Ten pan słucha muzyki z CD (patrz biurko), dlatego popadł w alkoholizm, nie ma przyjaciół i musi pić do monitora

Tobie Excelu to nie grozi ,masz przewagę, bo słuchasz muzyki z płyty winylowej

headbanging2.gif

I też Excelowi nie grozi to poczucie trójwymiarowości i realizmu jaki ma ów klient z CD dlatego nikt Excelowi nie naleje

z monitora..... :-)

dzisiaj Shadowsi ze składanki i Grzesiuk - dlaczego Grzesiuk ? - o tym jeszcze opowiem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grzesiuk - paradoksalnie dzięki Grzesiukowi jestem winylomaniakiem i mogę się do woli delektować prawdziwym dźwiękiem, odkładając płytę cd do lamusa. A było to tak : zapragnąłem kiedyś nagrać kilka kawałków Grzesiuka w mp3 na płytę do samochodu - nie miałem Grzesiuka w komputerze i nie mogłem ściągnąć, ale miałem winyla - więc postanowiłem kupić gramofon. Szybka decyzja i kupiłem na allegro za 95 zł, w dodatku ze wzmacniaczem i głośnikami :) - Po pierwszym przesłuchaniu tego urządzenia wyniosłem je szybko do piwnicy. Następny był Denon 29 z marketu i chyba by stał u mnie do dziś jako element dekoracyjny, gdyby nie to, że przecież w latach 80-tych miałem gramofon Unitry z wkładką magnetyczną i pamiętałem to brzmienie ! A Denon grał "garnkowo" - oddałem go zatem po tygodniu i zakupiłem na allegro gramofon Universum. Już pierwsze odpalenie płyty /to były "Tanga i walce"/ spowodowało, że stwierdziłem: tak, to jest to ! ten sam dźwięk jak pamiętałem - basy, wysokie itd. Zacząłem więc słuchać tych kilkunastu płyt, które mi pozostały ze starych czasów. Już po kilku dniach, ku swojemu dużemu zdziwieniu i zaskoczeniu, usłyszałem, że winyl gra dużo lepiej niż cd ! Dużo, to mało powiedziane - to była przepaść w Himalajach, czarna dziura !!! Dokupiłem szybko parę płyt i wrażenie się jeszcze pogłębiło - euforia ! Zostałem oszukany przez przemysł fonograficzny ! - zaczęło się ostre kupowanie - to było istne wariactwo - bywały tygodnie, że byłem kilka razy na poczcie po odbiór czarnych skarbów. Zaprzyjaźniłem się nawet z panienką z okienka i nie musiałem okazywać dowodu ! Na forum trafiłem już jako zdeklarowany winylomaniak, poszukując podobnych sobie walniętych osobników. Ich wypowiedzi utwierdziły mnie tylko w tym, że jestem na właściwym torze i nie ulegam halucynacjom. Tak oto Grzesiuk sprawił, że znowu słuchanie muzyki stało się dużą przyjemnością :) - czego i Wam życzę...pzdr.

ps. załączam klipy tych pierwszych, słuchanych na universumie kawałków

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sly30 to ciekawa psychicznie postać, muszę mu to oddać:-)

"glanuje" na każdym kroku excela, ale z drugiej strony nie może żyć bez jego wątku i swoich w nim wpisów

powiedźcie jak to nazwać?:)

PS. Dla zainteresowanych - obie postacie uważam za pozytywne i sympatyczne:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.