Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedawcy audio godni polecenia-Sklepy,dystrybutorzy,producenci.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

popieram

tym bardziej, że czasem chciałoby się coś napisać, przedstawić, skomentować

ale bez towarzystwa "inteligentnie inaczej upartych"

bo to po prostu męczy i podważa sens działania.

skoro wszystko może być prymitywnie oplute

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

popieram

tym bardziej, że czasem chciałoby się coś napisać, przedstawić, skomentować

ale bez towarzystwa "inteligentnie inaczej upartych"

bo to po prostu męczy i podważa sens działania.

skoro wszystko może być prymitywnie oplute

To jest podstawowy problem jaki zniechęca mnie do zabierania głosu.

pozdr.

Po ostatnich wyczynach różnych nawiedzonych myślę sobie, czy nie byłoby sensowne wprowadzenie jakiegoś cenzusu do zakładki High End? Lubię poczytać o sprzęcie z najwyższej półki, jestem ciekaw nowości, ale czy zawsze przy tym muszę znosić wynurzenia gości o mentalności obszczymura?

problem obecny jest wyjatkowy gdyz to sama moderacja zwabiła szarlatanerie do zakładki hi-end

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość papageno

(Konto usunięte)

problem obecny jest wyjatkowy gdyz to sama moderacja zwabiła szarlatanerie do zakładki hi-end

Próbowałem to wyjaśnić, ale odzew był, jaki był. Dobrze, że w końcu te dwa wątki wylądowały na bocznicy. Niestety, nie ma gwarnacji, że i tutaj nie zlecą się... no, papegeno, zatrzymaj się.

ale to nie tłumaczy tych, którzy sami powinni wiedzieć gdzie NIE JEST ich miejsce

ja na forach o pieczeniu ciast się nie wypowiadam, chociaż konsumentem bywam - więc mógłbym

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

ciagle ci sami z olbrzymia iloscia wpisów na dzien -to musi byc misja zyciowa :)

nic sie im nie wytłumaczy -chyba nikt normalny w to nie uwierzy

zdecydowana moderacja /odpowiedni regulamin dla tej zakładki- jedyny sposob

To ja też dorzucę swoje typy najlepszych sklepów/sprzedających.

Linn Polska

Pan Piotr Bednarski

sklep premium sounds z Gdańska.

Fachowość i super kontakt. Polecam.

rownosc :) to takie hasło jak demokracja -tylko dlaczego w najstarszej demokracji świata na koncu i tak był sąd skorupkowany i najdłuzsze wakacje swiata w Persji o ile pamietam

Dawno nie widziałem tylu z rzędu,normalnych wpisów bez udziału naszych "gwiazd" :).

W temacie natomiast:

Hifi Club (mimo pewnych czasem niedociągnięć)

Audio Forte

Audio System

Nautilus

spoza Warszawy

Moje Audio

RCM

AudioFast

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Audiofast jak najlepszy kontakt, duży wybór sprzętu, mają nawet "wypasy" na stanie czego wielu innych dystrybutorów unika z wiadomych

względów. Zawsze chętni do użyczenia na odsłuch, z przyjemnością się tam "traci" pieniądze.

HiFi Club zawsze miła obsługa, chętni do pomocy, takie normalne chłopaki bez syndromu Wielkiej Lufy.

Nautilus też chętny do wszelkich opcji użyczenia, testów, porównań.

Mam pozytywne wrażenia.

Czy to ten na ul. Rzeźnickiej 12H? Czy on w ogóle istnieje? Ten sklep trudno znaleźć, Na pięterku, gdzie jest 12H są zamknięte drzwi i spuszczone rolety, nie ma nawet małej tabliczki z informacją, ze tam jest sklep. Przejeżdżałem przez Wejherowo w lipcu i takie miałem wrażenie po próbie znalezienia tego sklepu.

Sklep znajduje się na dole, w szeregu innych sklepów, obok salonu Cyfry+. Rzeczywiście trudno go znaleźć. To dlatego że sklep za bardzo się nie reklamuje i działa na dobrej, znanej zasadzie polecenia. Jak zadzwonisz to Panowie sprawnie poprowadzą :)

PS. Na ich stronie pojawiały się "na żywo" newsy z targów IFA z Berlina. Moim zdaniem fajna sprawa. Miałem okazje ich tam spotkać :)

Fajnie czytać wątek bez bzdurnych wpisów wielce nam oświeconych :) Zobaczymy jak długo. Jedyna rada na takiego to gasić w zarodku.

• Redaktorzy

Cóż, nie wiem, ja akurat osobiście nie zwabiałem. Ale chciałbym żeby zakładający wątki w Hi-End brali jednak pod uwagę możliwość blokowania trolli w swoich wątkach. Sądzę że to by wystarczyło.

Cóż, nie wiem, ja akurat osobiście nie zwabiałem. Ale chciałbym żeby zakładający wątki w Hi-End brali jednak pod uwagę możliwość blokowania trolli w swoich wątkach. Sądzę że to by wystarczyło.

moge oczywiscie dokładniej napisac - moderator Redaktor

Jeśli chodzi o fachowe rozmowy, to Audio Forte oraz HI-FI Reference na Waliców. Nautilus też. Gdzie indziej (Top HI-FI Andersa np.) grzecznie i zawsze chętnie odsłuch. Często jest tak, że po wejściu już się wie, jaki klimat. A on jest ważny tam, gdzie chce się zostawić trochę kasy. Opowieści, że sprzedający bajerują, by wcisnąć, bo muszą, rynek etc., nie trafiają do mnie, bo zazwyczaj do takich salonów ludzie przychodzący wiedzą, czego chcą. Ale nawet kupując wtyki spotykałem się z normalnym podejściem typu: te są drogie, dobre, ale te tańsze spełnią takie i takie oczekiwania. To jest OK.

I po co martwa zakładka "Wątki sponsorowane" ?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

audiofast - fachowcy. nie wciskają kitu

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 3 Września 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 3 Września 2012 - trolling

Słusznie!

Co słusznie?

A kogo Pan poleca w kolorze blue-bardzo chce wiedzieć?

Najgorsze doświadczenia miałem z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słowność i terminowość na poziomie mięsnego z PRLu.

Dziwne, bo na forum wielokrotnie chwalono ten sklep....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziwne, bo na forum wielokrotnie chwalono ten sklep....

Szymon do miłych i łatwych klientów chyba nie należy.

Może miał kiepski dzień , Panowie wymienili się "uprzejmościami" i po zawodach.

Szymon do miłych i łatwych klientów chyba nie należy.

Może miał kiepski dzień , Panowie wymienili się "uprzejmościami" i po zawodach.

A może Szymon jest łatwym klientem..........to wiem na pewno,bo płaci dużą kasę za dobrze wykonane klocki,a badziewia nie lubi.

A jak by ocenił autor watku Pana który handluje kolumnami Harpia-bo zauważyłem niezwykłą wymianę uprzejmości w którymś tam watku?

Proszę o szczere wyznanie -niczym księdzu w konfesjonale

ps.

sly jestes przed odpowiedzią przeze mnie natychmiast rozgrzeszony-masz pełen odpust!!

Odnośnie esoteric-hifi podtrzymuję prędzej umrzesz niż doczekasz się realizacji zamówienia. Mają problem nawet z przesłaniem zdjęć oferowanych sprzętów. 2 tygodnie czekania na same zdjęcia to chyba odrobinę za długo. Ceny mocno zawyżone zwłaszcza za mocno leciwe zabawki.

Z polecanych to Hifi Club w Warszawie, Top HiFi z Łodzi i ... Audioklan.

Sylwek czy nie byłeś ostatnio w Hifi Clubie po Torusy?

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 3 Września 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 3 Września 2012 - trolling

Mam Torusa to jest taki holenderski Junkers.........ponad 10 lat chodzi bez zarzutu!!

> Szymon

Na ogół nie uczestniczę w połajankach ale w kwestii formalnej muszę zareagować:

Do żadnego zamówienia nie doszło, była to wstępna faza ustaleń, proszę więc trzymać się faktów ! Zamawiał pan jedynie zdjęcia. Otrzymał je pan ale nie odpowiadała panu ich szczegółowość. Zdjęcia mają na celu ukazanie ewentualnych wad kosmetycznych, ewidentnych wad na zdjęciu nie było zgodnie z rzeczywistością.

Zdjęcia jakie panu przesłałem wystarczą klientom do podjęcia decyzji, wystarczą także mi do podjęcia decyzji zakupu, zwłaszcza u dostawcy z zagranicy z którym stale współpracuję. Informacja że nie można doczekać się realizacji zamówienia przez co rozumiem wpłatę zadatku i podpisanie umowy jest więc niezgodna z prawdą.

Wszystkie zamówienia realizowane są w terminie.

Dotarła także do mnie w czasie kiedy czekał pan na lepsze zdjęcia, informacja że delikatnie mówiąc ustalenia handlowe z panem trudno uznać za wiążące. Zbyt często zmienia pan zdanie. Mój entuzjazm w związku z tym nieco osłabł i nie chciałem nadwerężać cierpliwości mojego dostawcy, szanuję bowiem czas firm i ludzi z którymi współpracuję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.