Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jacku, skoro uznamy go za naczelnego kapłana audio-voodoo, to w tym się zawiera odpowiedź na twoje pytanie. ;)

Sapienti sat.

A jak tam Wiosna? Nie widział ktoś jej czasem? Bo ja bardzo za nią tęsknię. ;)

Tak sobie pozwoliłem dziś na chwilę refleksji.

...W mojej opinii nasz kolega SlawekR, którego posty warto czytać w zakładce PC Audio i który napisał wiele mądrych rzeczy w takich wątkach jak Jplay, Kabel USB też gra, zasłużył sobie na miano najlepszego z nas w zakresie demitologizowania audio-voodoo. Jednym słowem jest od dziś honorowym pogromcą mitów. ;)...

Pamiętam jak na innym forum lekko zbulwersowałem się słowami SlawkaR (o ile pamiętam był/jest tam moderatorem, a to chyba ta sama persona?) na temat filmów Bluray vs MKV, że niby kopie to z góry popłuczyny, niewarte zachodu itd. Nawet już w owym czasie powoływałem się na testy ABX, aby w praktyce sprawdzić różnice, a nie klepać jak papużka wszystko to, co na papierku. Nie wiem jak wspomniana polemika miała finał, jednak faktycznie wiedza Sławka jaką posiada, poziom w jaki wyraża swoje poglądy na tym forum - poraża, w pozytywnym sensie oczywiście ;). Mieć takiego majstra w robocie, to kuźwa skarb i kopalnia łatwo przyswajalnej/przydatnej mądrości ;).

Na inne tematy nie będę się wypowiadał, bo troszeczkę na forum mnie nie było, jednak teraz tak patrze i w sumie "po staremu". Kulesza nadal leci w kulki, jeden oszukany wylewa swoją żółć na osobach, które notabene są za nim, jakby jego mistrz sensei mega-konstrukor był wielce nietykalny i miał przyzwolenie na robienie z audiofili - jelonków (w sumie to nawet dobrze, taka twarda szkoła resocjalizacyjna). W innym dziale Sławek toczy bój na kabelki USB, hmm trochę szkoda jego czasu, który powinien kosztować jak u renomowanego prawnika.

Na dzień dzisiejszy ciężko mi sklasyfikować Audiofila! Patrząc co się tu wyprawia, to nawet prostytutka ma więcej rozumu, ino nie dopłaca do interesu, a jeśli daje się ^*&^% to przynajmniej za talary. A tu? płacą wiele za ustrojstwa posypane niewidzialnym "amejzingiem", albo za coś czego jeszcze niema... nikt nie słyszał... a mino to zmienia się... przechodzi modyfikację, a przy tym sygnowane jest logiem: Zagra. Jeśli jesteś pierwszy raz na tym forum i czytasz mój post - spierniczaj stąd jak najdalej ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jeśli jesteś pierwszy raz na tym forum i czytasz mój post - spierniczaj stąd jak najdalej ;)

Czyli forum jest jak narkotyk? Jak dopiero zacząłeś to masz szansę się od niego uwolnić, a jak już jesteś jakiś czas, to wciągnęło cię po uszy? :D

To by nawet pasowało, bo każde hobby ma w sobie coś z wariactwa. ;)

Pamiętam jak na innym forum lekko zbulwersowałem się słowami SlawkaR (o ile pamiętam był/jest tam moderatorem, a to chyba ta sama persona?) na temat filmów Bluray vs MKV, że niby kopie to z góry popłuczyny, niewarte zachodu itd

To nie era VHS :) A MKV czy inny, jakość to kwestia Bitrate niż formatu. Materiał 720p można zmieścić w MKV już w 5GB z zadowalającą jakością.

Wiosny jak nie było tak nie ma :(

Jak dzisiaj rano ( około 9:00 ) szedłem po zakupy to myślałem ( w chwilach gdy zdejmowałem rękawiczki ), że mi łapy utnie. Te cholerne, globalne ocipienie.

A ja byłem dziś z psem w lesie na długim spacerze: słońce, mróz, śnieg, prawdziwa piękna zima. Aż przyjemnie było połazić. :)

Do czego to doszło! Wierzący w brak różnic brzmieniowych gadają o pogodzie z miłośnikami poprawiania brzmienia przy pomocy kabli. ;-)

Jedno jest pewne. Kable mają wpływ na temperaturę, zwłaszcza te grzewcze:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A mnie się z pogodą (ciepłą) jakoś tak skojarzyły:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21293-0-65934200-1364058326_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panie kierowniku, jak jest zima to musi być zimno, tak? Takie jest odwieczne prawo natury ;)

Gdybym tylko wiedział, co siedziało w głowie Pana Zawady, gdy wymyślał koncepcję podłączania za pomocą 4 par (!) zacisków głośnikowych (four-wiring) ...

Szczęśliwie maiłem w swoim magicznym kartonie z kablami 3 pary wysokiej klasy zworek. Wieczorem zabieram się za ustawianie.

Zworki wysokiej klasy to podstawa!

Zworki jak kable, też mogą popsuć dźwięk.

Przy pewnej dozie dobrego słuchu można to usłyszeć. Nie trzeba "wierzyć" ani mamić się "omami słuchowymi" u innych.

To tylko kwestia wyrobionego słuchu:)

łączęukłony

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Grzegorz,

znaczy się wg Ciebie, Wszyscy słyszący wpływ kabli na brzmienie systemu to schizofrenicy?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Amuzja w rzeczy samej nie polega na wierze.

Chorzy pewnych rzeczy nie słyszą naprawę...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.