Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Hi-end do wzmacniacza lampowego Cary 300SEI(300B)

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Przypomina to watek mirka o poszukiwaniu najlepszych słuchawek na świecie do wzm.cary , gdy je odnalazł stwierdził jednoznacznie, iz posiada najlepszy system słuchawkowy he,he... a kto nie podziela jego zdania ten jest w błędzie.

Koledzy kochani nawet nie wiecie jak bardzo jestem wdzieczny za wszystkie podpowiedzi i sugestie,tylko dzieki wam i takiemu forum moge sie dowiedziec jakie kolumny powinienem brac pod uwage.Dostaje tez wiele prywatnych porad i wszyscy sa bardzo zyczliwi,z tych 50-ciu kolumn i wielu firm co bralem pod uwage zostalo tylko pare,teraz mozna zaczac starac sie o odsluchy w miare mozliwosci oczywiscie. Kupno tez bedzie zalezalo od okazji cenowej uzywanych kolumn, kolega pisze ze moj tor(sluchawkowy) jest najlepszy na swiecie,tak po przesluchaniu wszystkich najlepszych obecnie sluchawek z wieloma znanymi wzm doszedlem do wniosku ze moj tor jest najlepszy,oczywiscie dla mnie,co zrobic taka prawda,czy uda to mi sie z kolumnami mysle ze tak,mam duzo czasu aby je znalesc!to bujda ze mam juz wybrane.

Mówiąc serio przykro się czyta wpisy kolegi mirek10. Zastanawiam się czy tacy ludzie kupują coś co im się podoba, czy coś co jest "naj"(wiadomo ze takiego "naj" nie ma). Pozniej moga sie dowartosciowac piszac w kazdym poście "naj, naj, naj" żeby nikt nie zapomniał. Jest wiele osób ma tym forum dla których te Cary i AKG to tanie zabaweczki. Wydałes 12-15tys i zadajez szyku? Do "naj" to naprawde daleka droga. Trochę wiecej skromnosci, bo delikatnie mówiąc strasznie sie obnosisz z tym sprzetem....

"To co teraz, ha?"

Mówiąc serio przykro się czyta wpisy kolegi mirek10. Zastanawiam się czy tacy ludzie kupują coś co im się podoba, czy coś co jest "naj"(wiadomo ze takiego "naj" nie ma). Pozniej moga sie dowartosciowac piszac w kazdym poście "naj, naj, naj" żeby nikt nie zapomniał. Jest wiele osób ma tym forum dla których te Cary i AKG to tanie zabaweczki. Wydałes 12-15tys i zadajez szyku? Do "naj" to naprawde daleka droga. Trochę wiecej skromnosci, bo delikatnie mówiąc strasznie sie obnosisz z tym sprzetem....

Napierw policzmy kolego Balum Balum:

CARY CAD-300SEI 20000zl

CALYX DAC24/192 6800zl

AKG K-1000 4000zl

Stefan Audio Art 1.5m 1200zl

GFmod Silver Red USB 750zl

Interkonekt Silver GF 900zl

Samsung NP550P7C-SO5 4500zl

----------------------------

38150zl

Tyle musisz zaplacic za moj sprzet w tej konfiguracji, zeby uslyszec to co ja slysze,niewazne czy ten sprzet kolego dostales w prezencie,czy ukradles, czy tobie udalo sie kupic troche taniej, bo akurat cos tam kupiles uzywanego,to mnie nie interesuje.Udalo mi sie kupic z mojego toru tylko taniej wzm,ale go znajdz najpierw! bo ja szukalem 2.5roku.Trzeba wspomniec ze trzeba kupic do Carego lepsze lampy, a te bardzo dobre to wysokie koszty i bedzie gral o klase jeszcze lepiej.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Stereophile

In addition to driving the Infinity Compositions with the 300SEI, I tried the Cary on the ribbon midrange and tweeter sections of the reference Genesis II.5 loudspeakers. The II.5s have an 800W amplifier to power the four servo-driven 12" woofers, relieving the 300SEI of driving a large cone. The Genesis has, however, a demanding load impedance (3 ohms minimum, 4 ohms through most of the band) and only moderate sensitivity. Although the 300SEI was clearly underpowered for the Genesis, I listened to small-scale music at low levels to get a feel for the 300SEI's sound with this familiar reference. I also drove a pair of KLH 6" two-way minimonitors of unknown sensitivity (late 1970s vintage, before KLH completed their descent into mass-market mediocrity) with the 300SEI to see how the Cary would behave driving a full-range system.

The digital front-end was a Mark Levinson No.31 transport feeding a Spectral SDR-2000 Pro processor through a Kimber/Illuminati coaxial digital interconnect. LPs were played on a highly modified Well Tempered Turntable and WTA, with an AudioQuest AQ7000nsx cartridge. A Vendetta SCP-2B phono stage provided gain and RIAA equalization.

Interconnects included Monster Sigma, Magnan Type V, AudioQuest Lapis, and Diamond x3. Loudspeaker cables were AudioQuest Dragon II.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2043521.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=+KLH&_sacat=293&_from=R40

W USA wiekszy wybor...

Napierw policzmy kolego Balum Balum:

CARY CAD-300SEI 20000zl

CALYX DAC24/192 6800zl

AKG K-1000 4000zl

Stefan Audio Art 1.5m 1200zl

GFmod Silver Red USB 750zl

Interkonekt Silver GF 900zl

Samsung NP550P7C-SO5 4500zl

----------------------------

38150zl

.

Bosz jaki to marny zestaw. To już mój obecny słuchawkowy tor z ampem meiera, dacem schiita i beyerdynamicami T1 na zmianę z Denon 7100 i HE-500 na 100% gra lepiej.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Bosz jaki to marny zestaw. To już mój obecny słuchawkowy tor z ampem meiera, dacem schiita i beyerdynamicami T1 na zmianę z Denon 7100 i HE-500 na 100% gra lepiej.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Jak mozna pisac ze gra lepiej! jak mojego nigdy nie slyszales,to juz jest smieszne!!!!

Obecnie wlasnie jestem w czasie rozmow z wlascicielami firmy ZuAudio,rozmawiamy ktore z ich kolumn pasuja dla mojego toru z Carym 300SEI(300B),stwierdzaja ze Cary to klasa sama w sobie,jak widac jeden z niewielu na swiecie ktory jest produkowany przez firme Cary od samego pocztku wypuszczenia do dzisiaj w tej samej niezmienionej formie ,to jest ok.10lat,chyba o czyms swiadczy.Bardzo uprzejmi wlasciciele ZuAudio pytaja sie jakiej muzyki slucham,jakiej wielkosci mam pomieszczenie odsluchowe i jaki tor mam i z jakiego sprzetu korzystam.Ciekawy jestem jakie kolumny poleca lub monitory.

A mają świadomość że i tak nic od nich nie kupisz? Szanse że coś tobie sprzedadzą są zerowe.To wiadomo na pewno.

Uwazaj synku na slowa!!!!

A mylę się? Przecież sam napisałeś że w grę wchodzą tylko używki i jeszcze tylko piano black wykończenie.

Obecnie sprzedaja prosto z fabryki,pozbyli sie chciwych dystrybutorow,kolumny ich sa bardzo przystepne cenowo te ktore mnie interesuja sa przedziale 2000$-6500$ ,droze maja tylko dwa modele do duzych pomieszczen,jezeli doliczymy clo itd, to i tak wychodzi tanio,uzywane w europie sa teraz w cenach (nowych z clem),dlatego jezeli juz ta firma, to tylko nowe!!

To Ok.Może znajdziesz to czego szukasz.

Ale mam uwagę do tego co piszesz. Dlaczego uważasz że dystrybutorzy są chciwi?

Najwyraźniej nie masz pojęcia o rynku a to dziwne bo ponoć prowadzisz lub prowadziłeś jakąś

działalność gospodarczą!!

Ceny detaliczne na sprzęt w większości przypadku ustala producent a nie dystrybutor.

Oczywiście w tej cenie jest marża i dla dystrybutora i dla sklepu/dealera oraz koszty marketingu

na danym rynku.

Nie wiem więc skąd określenie że dystrybutorzy są chciwi. Poza nielicznymi wyjątkami sami nie windują cen.

Ty w swojej działalności też byłeś pośrednikiem bo tak się dzieje w każdej branży.

Jakiś towar ktoś sprzedaje a ktoś produkuje a pomiędzy są pośrednicy.

Cały świat żyje w jakimś stopniu w pośrednictwa.

Ale gdy ty na nim zarabiasz to jest OK a gdy jakiś dystrybutor to już jest zły i chciwy?

Jak czytam te twoje wpisy o sprzętach a teraz o buisnessie a wiem że masz już grubo po 50-tce i zastanawiam się co jest grane?

Czy ty sobie jaja robisz i to taki prześmiewczy performance czy może ty tak na serio....masz swoistą percepcję rzeczywistości?

To Ok.Może znajdziesz to czego szukasz.

Ale mam uwagę do tego co piszesz. Dlaczego uważasz że dystrybutorzy są chciwi?

Najwyraźniej nie masz pojęcia o rynku a to dziwne bo ponoć prowadzisz lub prowadziłeś jakąś

działalność gospodarczą!!

Ceny detaliczne na sprzęt w większości przypadku ustala producent a nie dystrybutor.

Oczywiście w tej cenie jest marża i dla dystrybutora i dla sklepu/dealera oraz koszty marketingu

na danym rynku.

Nie wiem więc skąd określenie że dystrybutorzy są chciwi. Poza nielicznymi wyjątkami sami nie windują cen.

Ty w swojej działalności też byłeś pośrednikiem bo tak się dzieje w każdej branży.

Jakiś towar ktoś sprzedaje a ktoś produkuje a pomiędzy są pośrednicy.

Cały świat żyje w jakimś stopniu w pośrednictwa.

Ale gdy ty na nim zarabiasz to jest OK a gdy jakiś dystrybutor to już jest zły i chciwy?

Jak czytam te twoje wpisy o sprzętach a teraz o buisnessie a wiem że masz już grubo po 50-tce i zastanawiam się co jest grane?

Czy ty sobie jaja robisz i to taki prześmiewczy performance czy może ty tak na serio....masz swoistą percepcję rzeczywistości?

Przytoczylem tylko to co pisano na ten temat,dlaczego tak sie stalo ze zaczeli sami sprzedawac? doszli do wnosku ze beda mieli wieksza sprzedaz nawet kiedy doliczy sie clo+... i tak kupujacy beda bardziej zadowoleni,widocznie byla za duza roznica w cenac,tak jak zobaczylem po ile chca za nowe w europie to sie nie dziwie,tak juz pisalem uzywki(-50%) chodza w cenach nowych z clem itd,to samo mowi za siebie!

Samo za siebie to mówi to że na każdy produkt jest cło i vat i nie ma znaczenia gdzie się go kupuje i czy od dystrybutora czy od producenta.

Jeśli od dystrybutora to cło,vat są już wliczone w cenę.

Co do polityki sprzedaży bezpośredniej to wszystkie poważne firmy unikają tego i wolą mieć dystrybutora na danym rynku który lepiej zna rynek

regionalny i przez to lepiej wie jak dostosować do niego marketing.

Za sprzedaż bezpośrednią biorą się te firmy które mają już nóż na gardle i nie mogą znaleźć żadnych dystrybutorów bo nikt nie chce handlować

tym towarem.Nie wiem czy tak jest z Zu Audio ale tak jest prawie przy każdej tego typu sytuacji.

Z tego co opisujesz wynika że dystrybutorzy byli ale się zmyli i nie chcą już tym handlować dlatego firma próbuje sprzedawać sama bo nie ma

innego wyjścia.O mocną markę to walczą firmy żeby mieć ją w dystrybucji a słabej nikt nie chce.

Samo za siebie to mówi to że na każdy produkt jest cło i vat i nie ma znaczenia gdzie się go kupuje i czy od dystrybutora czy od producenta.

Jeśli od dystrybutora to cło,vat są już wliczone w cenę.

Co do polityki sprzedaży bezpośredniej to wszystkie poważne firmy unikają tego i wolą mieć dystrybutora na danym rynku który lepiej zna rynek

regionalny i przez to lepiej wie jak dostosować do niego marketing.

Za sprzedaż bezpośrednią biorą się te firmy które mają już nóż na gardle i nie mogą znaleźć żadnych dystrybutorów bo nikt nie chce handlować

tym towarem.Nie wiem czy tak jest z Zu Audio ale tak jest prawie przy każdej tego typu sytuacji.

Z tego co opisujesz wynika że dystrybutorzy byli ale się zmyli i nie chcą już tym handlować dlatego firma próbuje sprzedawać sama bo nie ma

innego wyjścia.O mocną markę to walczą firmy żeby mieć ją w dystrybucji a słabej nikt nie chce.

Tak mysle ze to sa kolumny nizszowe,do raczej wzm lampowych i dlatego nie ma takiego zbytu!

hehe - to tak się "sympatyczni panowie' z Zu tłumaczą? Ja od drugiej strony słyszałem inną wersję. Owi panowie z Zu zrobili swoich dystrybutorów w c...a - zapowiedzieli totalną zmianę oferty dając teoretycznie dystrybutorom jeszcze okazję do złożenia zamówień na 'stare' produkty, więc ci poprzyjmowali zamówienie od swoich klientów, złożyli w Zu, a Zu pomimo obietnic koniec końców zamówień nie zrealizowało zostawiając dystrybutorów z ręką w nocniku, czyli z niemożnością zrealizowania zobowiązań wobec klientów. Po takiej akcji owi 'chciwi' dystrybutorzy nie chcieli już więcej z takim niepoważnym producentem pracować. Oczywiście na obie wersje wydarzeń przedstawiane przez zainteresowane strony należy brać poprawkę, bo w obu pewnie jest ziarno prawdy, ale jakoś skłaniam się bardziej do wersji ludzi, których znam...

Sam fakt źe firma Zu nie ma juź dystrybutorów a wszystkie dobre, mocne marki mają świadczy na niekorzyść Zu.

Generalnie moje przypuszczenia okazują się zasadne.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A czy kolumny na chińskich przetwornikach estradowych nie będą zbyt wielkim mezaliansem dla tego ósmego cudu świata wśród wzmacniaczy lampowych, jakim ma być rzeczony Carry?

A czy kolumny na chińskich przetwornikach estradowych nie będą zbyt wielkim mezaliansem dla tego ósmego cudu świata wśród wzmacniaczy lampowych, jakim ma być rzeczony Carry?

Teraz to nikt nie wie na jakich przetwornikach co jest zrobione!!!

Tylko, że akurat Eminence opisuje swoją fabrykę w USA i zacheca na stronie do jej zwiedzenia...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlatego pytam o źródło chińskich informacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rochu

(Konto usunięte)
Gość rochu

(Konto usunięte)

Gdyby ktoś miał ochotę sprawdzić czy Carry to rzeczywiście hiper-wzmacniacz może tego spróbować.

Na audiomarkt wisi nówka nieśmigana za jedyne 2500EU.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.